anne sütü ne kadar olmalı??

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
Kızlar merhaba
24 gün önce doğum yaptım, sezaryen sonrası hastanede ilk gün biraz süt geldi, ama 2.ve 3. gün gelmedi, o yüzden hastanede ek mama verdiler.. hastaneden çıkarken de sütümün geleceğini, sürekli emzirmem gerektiğini ama evde de 30cc ek mama ara ara vermem gerektiğini söylediler. ben de hep emziriyorum..eve gelince de birkaç gün sonra sütümü sağıp miktarına baktım, 20 cc idi, o yüzden mama da verdim.. şimdilik kontrolde kilosu iyiydi.. doktorumuz bebeğin açlığını belli edeceğini, duruma göre davranmam gerektiğini söyledi.. sonraki günlerde sütümü birkaç kez daha sağdım.. şu anda iki göğüsten 100 cc, bazen 70 cc falan çıkıyor.. sanırım az.. ara ara çok ağlayınca mamaya da devam ediyorum, özellikle geceleri..
çok uzun anlattım, ama sağınca kaç cc süt olmalı iki göğüste? bebeğe ne kadarı yeterli? ne kadar mama vermeliyim? bebek doktorumuzun dediği gibi belli ediyor açlığını, bazen emince doymuyor ağlıyor, ama bu miktarlar kafamı çok karıştırıyor, tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

merhaba,

öncelikle bebeğin hayırlı olsun, sağlıkla büyüt inş.

sorduğun sorunun cevabı ise, bebeğinde saklı.!!!
yani doyup doymadığını kaç cc içmesi gerektiği ile ölçmede, bebeğinin emdikten sonraki haline göre karar ver derim ben..
emdikten sonra doymaz ise, bağırarak ağlar,göğsünü emip emip bırakır aniden.o zamanda mamasını yaparsın içebildiği kadar içer, daha sonrada bi düzene oturur zaten kendiliğinden...

Son düzenleme:
teşekkürler cevabın için..
bugün doktorumuza gittik tekrar, o da emmek istedikçe ver, çok mama verme, ama isterse ver mamayı da dedi.. kafa karıştırıcı bir durum ama zamanla bebiş bana ben bebişe alışacağız sanırım
kızlar asıl bir de merak ettiğim sütünüzü sağınca kaç cc çıkıyor genelde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…