anne sutu nasil isitilmali

esma212

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
42
8
48
Fransa
anne sutu sadece sicak suya koyarak isinacak diye biliyorum micro dalgada isitilmasi iyi deyilmis heralde
dogru mu? acaba ve sade 1 kere isitinca icmesse 2.defa isitilamaz mi ?? vitamini gidermi ??

Merhaba. Bende (hemşirelere sorduğum ve de okuduğum kadarıyla) yalnızca sıcak su içine konularak ısıtılıyor diye biliyorum. Evet mikrodalgayı kesinlikle tavsiye etmiyorlar, gerek ocakta ısıtıldığında gerekse mikrodalgada, sütün yapısı bozuluyormuş. Ayrıca mikrodalga zaten başlı başına zararlı bir şey, bebeğe orada ısıtılmış bir şey verilmesinin hiç de sağlıklı olmayacağını düşünüyorum ben kendimce. Ve yalnızca bir kez ısıtılıyor, içmezse kalanı döküyorsun, tekrar ısıtılmıyor diye biliyorum. Diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar inşallah...

Canım sıcak su dolu bir kabın içinde (benmari usulu) ısıtıyorsun. Başka şekilde olmaz.
Birde ısıttğın sütü sadece 1 kez kullanabilirsin, ikinciye ısıtmamalısın.

Son düzenleme:
Canım sıcak su dolu bir kabın içinde (benmari usulu) ısıtıyorsun. Başka şekilde olmaz.
Birde ısıttğın sütü sadece 1 kez kullanabilirsin, ikinciye ısıtmamalısın.

canım sen hep sağarak veriyosun bildiğim kadarıyla.dolayısıyla da bu işin uzmanısın. ben de cevabına katılıyorum.
bir de mikrodalga lafı geçmiş,bebeğe verilen hiçbirşey mikrodalgada ısıtılmaz tüm protein içeriği denature olur aman diyeyim...

bilgilendirdiginiz icin saolun benim oglan az sut isitirim cok ister geri isitincaya kadar sinirlenir icmez:))))
cok isitirim az icer ne yapalim kalanida lavabo icsin :)))

bilgilendirdiginiz icin saolun benim oglan az sut isitirim cok ister geri isitincaya kadar sinirlenir icmez:))))
cok isitirim az icer ne yapalim kalanida lavabo icsin :)))

canım bebeğin 3 aylık sanırım kilosu aşağı yukarı 6 civarıdır. bu durumda 2 saatte bir 60-70 cc yeter ona. zaten o küçücük mideleri doyuyo o kadar sütle. sütün araya gitmesin yazık 1 damlası bile çok değerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…