Daha çok küçük mama ya da süt kısıtlamanıza gerek yok içmek istediği kadar mama vermeniz gerekiyor günü günü tutmaz bebekten bebeğede değişir o kimisi 90ccyle doyar kimisine 150cc yetmez bebeğinize göre gözlemleyip ayarlamanız gerekiyorMerhaba...
Bebeğim son ayda az kilo aldığı için anne sütü +mama devam ediyoruz. Sütüm kesilmedi çünkü var ama yeterli değil sadece.. Geceleri mama içmiyor sadece emiyor.
Ama emdiği için gündüzleri mama miktarını ayarlayamıyorum.
4 buçuk aylık. Anne sütü +mama veren anneler ne kadar mama veriyorsunuz
Benim sütüm yetmiyor, meme+mama şeklinde besliyorum. Doyunca mamayı bırakıyor. Bazen 60 cc içiyor bazen 90, bazen 40 içtiği de oluyor. Prematüre doğdu, düzeltilmiş bir buçuk aylık. Genelde 60 yapıyorum mamayı, bitirir ve doymazsa bir 30 daha yapıyorum.Merhaba...
Bebeğim son ayda az kilo aldığı için anne sütü +mama devam ediyoruz. Sütüm kesilmedi çünkü var ama yeterli değil sadece.. Geceleri mama içmiyor sadece emiyor.
Ama emdiği için gündüzleri mama miktarını ayarlayamıyorum.
4 buçuk aylık. Anne sütü +mama veren anneler ne kadar mama veriyorsunuz
Genelde 5 dk falan yani kısa süreli emerse 90 veriyorum.. Eğer 10 dk ya da uzun süre emerse 60 cc veriyorum.. 120 cc verirsem çok kusuyor fazla geliyo. Kısıtlama değil hatta az mı veriyorum diye düşünüyorum ama 120 cc verirsem kusuyor çokDaha çok küçük mama ya da süt kısıtlamanıza gerek yok içmek istediği kadar mama vermeniz gerekiyor günü günü tutmaz bebekten bebeğede değişir o kimisi 90ccyle doyar kimisine 150cc yetmez bebeğinize göre gözlemleyip ayarlamanız gerekiyor
Ya benimki her mamayı bitirdiğinde ağlıyor ama daha fazla verirsem de çok çok kusuyor doyduğunu anlamıyor olabilir mi acabaBenim sütüm yetmiyor, meme+mama şeklinde besliyorum. Doyunca mamayı bırakıyor. Bazen 60 cc içiyor bazen 90, bazen 40 içtiği de oluyor. Prematüre doğdu, düzeltilmiş bir buçuk aylık. Genelde 60 yapıyorum mamayı, bitirir ve doymazsa bir 30 daha yapıyorum.
Bilmiyorum ki doyunca bırakırlar normalde. Gazını çıkarıyorsunuz değil mi? Bazen geğirirken de kusabiliyor benimki ya da hıçkırık tutunca yatıyorsa kaldırıyorum çünkü kusuyor.Ya benimki her mamayı bitirdiğinde ağlıyor ama daha fazla verirsem de çok çok kusuyor doyduğunu anlamıyor olabilir mi acaba
Evet evet çıkarıyorum zaten çıkarırken kusuyorBilmiyorum ki doyunca bırakırlar normalde. Gazını çıkarıyorsunuz değil mi? Bazen geğirirken de kusabiliyor benimki ya da hıçkırık tutunca yatıyorsa kaldırıyorum çünkü kusuyor.
Reflü apayrı bişey ya. Reflü olan bebekler zaten çok kusuyorReflülü bir bebegim vardi hep meme mama beraber gittim 6 aylık olana kadar 90 cc üzeri hiç vermedim ki 6 aylık civarındaydi 90 cc ye çıktığım zamanlarda günde maksimum 3 kere mama veriyordum fazla fazla yetiyordu genelde sabah mamalarini 30 cc civarında tutuyordum akşam mamasını 60 cc yapıyordum bazen hepsini içiyordu bazen içmiyordu. Mamaları da genellikle uyku evvelinde veriyordum rahat uyusun diye reflusu olduğu için aşırı vermemeye çalışıyordum ama reflu apayrı bir süreç zaten.
Doktor kontrolünüz varsa bir sorun isterseniz. Her bebek farklı oluyor beslenme konusunda.Evet evet çıkarıyorum zaten çıkarırken kusuyor
Bu ayın 20 sinde 5. Ay kontrolümüz var sorayım en iyisi doğru diyorsunuzDoktor kontrolünüz varsa bir sorun isterseniz. Her bebek farklı oluyor beslenme konusunda.
Evet bebekler balık gibi doydugunu anlamıyorlar bir de mideleri genişliyor sonra hiç tokluk hissetmiyorlarYa benimki her mamayı bitirdiğinde ağlıyor ama daha fazla verirsem de çok çok kusuyor doyduğunu anlamıyor olabilir mi acaba
Olabilir ya mantıklıEvet bebekler balık gibi doydugunu anlamıyorlar bir de mideleri genişliyor sonra hiç tokluk hissetmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?