• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü ile ilgili.

Chitlembiq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
376
3
96
Konya
Kızlar bir sorum var size. Acaba anne sütünün olması yeterli mi, yoksa kalitesi de önemli mi bi türlü çözemedim. Yani atıyorum çok su içerek anne sütünü artırıyorsak bu sütün besin değeri daha değerli şeyler yiyerek artırılan sütten daha mı düşük acaba? Bilmem anladınız mı sormaya çalıştığım şeyi??? :) bilmiyorumkismile

bazı kadınların yapısı itibari ile sütleri besleyici olmaz bazılarınınki ise aşırı yağlı olur halk tabiri ile sütün yarıyo yada yaramıyo derler bebeğin gidişatına bakarak yaramayan bir kişininkini iyi besin tüketerek yara hale getirmek mümkünmüdür bilmem ama
ben emziren annenin sadece sıvı tüketerek süt elde etmesine karşıyım

emziren anne günde en az 2 litre sıvı tüketmesi gerekir doktorlar bunu 3 litre olarak hedefler

kırmızı , beyaz et veya balık tüketilmelidir özellikle gaz yapar korkusu ile baklagillerden kaçınılmamalı
süt yapsın diyede tatlıya aşırı kaçılmamalı

emziren anne mutlaka sağlıklı ve düzenli beslenmelii

benim bildiğim anne o gün 1 kilo da et,tavuk,balık da yese sütünde her zaman aynı miktarda vitamin olduğu. yani çok su içince süt sulanmaz, besleyiciliği azalmaz. sütün içindekiler hemen hemen her zaman aynı orandadır.

emziren anneler bence herşey yemeliler. Sezen'in de söylediği gibi bebeğine gaz yapar düşüncesiyle baklagil, yoğurt, hatta sütten uzak durmak sadece anneye zarar. bebek yine alacağı kalsiyumu vücudunuzdan alır çünkü.

beslenme çok önemli ve sütün kalitesini kesinlikle etkiliyor.ha nasılmı süt için gerekli malzeme anne bedeninden toplanır yani annenin depoları kullanılır.eğer siz beslenerek kendi sağlığınıza dikkat etmezseniz siz etkilenirsiniz dolatısıyla sütünüz etkilenir.bol su en önemli şey yinede.....:ecrin_bebek:

bazı kadınların yapısı itibari ile sütleri besleyici olmaz bazılarınınki ise aşırı yağlı olur halk tabiri ile sütün yarıyo yada yaramıyo derler bebeğin gidişatına bakarak yaramayan bir kişininkini iyi besin tüketerek yara hale getirmek mümkünmüdür bilmem ama
ben emziren annenin sadece sıvı tüketerek süt elde etmesine karşıyım

emziren anne günde en az 2 litre sıvı tüketmesi gerekir doktorlar bunu 3 litre olarak hedefler

kırmızı , beyaz et veya balık tüketilmelidir özellikle gaz yapar korkusu ile baklagillerden kaçınılmamalı
süt yapsın diyede tatlıya aşırı kaçılmamalı

emziren anne mutlaka sağlıklı ve düzenli beslenmelii
[/QUOTE

sütü yaramayan kadın zahmet edip çocuğunu emzirmesin. emziren bir anneyi üzmekten başka bir işe yaramayan uydurma kocakarı lafı.
bol sıvı tüketmek sütü arttırır ayrıca her annenin sütünün kalitesi kendi bebeğine özeldir her bebeğin gelişimi kilo alması farklıdır bu anne sütünün kabahati değildir. katıldığım emzirme seminerinde uzmanların söylediği zengin kadın ile fakir kadının sütünün kalitesinde bir fark yoktur.

Back