• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sütü gerçekten bağışıklık sistemini güçlendiriyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Anne sütü gerçekten bağışıklık sistemini güçlendiriyor mu? Merak ediyorum. Daha doğrusu tam emin değilim. Nedeni şu;
Oğlum 7 aylık. İlk 6 ay neredeyse sadece anne sütüyle beslendi ve halen emiyor. Fakat doğduğundan beri 3. kez grip-nezle oluyor:(

Geçen gün ben soğuk algınlığına yakalanmıştım. Ellerimi yüzümü sürekli antibakteriyel sabunlarla yıkadım, kolonyaladım, emzirirken maske taktım.:94: Bunlara rağmen bebişime bulaştı, o da hasta oldu. Kendimi suçluyorum ister istemez:(
Hani anne sütü alıyordu diye bağışıklık sistemi kuvvetli oluyordu? Nasıl kuvvet bu anlamadım.

Kızım var 7 yaşında. Sadece 1,5 ay anne sütü almıştı. O da gıdım gıdım. Fakat 1 yaşına kadar hiç hastalanmamıştı.

Ya aynı şeyi ben de düşünüyordum. Hislerime tercüman olmuşsun. Benim oğlum da aynen seninki gibi ilk 6 ay sadece anne sütü aldı ve hala da sürekli emiyor ama bu kış başından beri 4 kere grip oldu. :14: Görümcemin oğlu da aynı yaşta 1-2 ay anne sütü alabildi ama maşallah pek hasta olmuyor. O kadar da dikkate ediyorum. Sakınan göze çöp batıyor galiba...

Valla arkadaşımın biri oğlunu 2 yaşına kadar emzirdi. Hasta olmuyor mu diye soruyorum. Olmaz olur mu, kışın hep hastayız diyor:2:
Anlamadım bu işten ben bişii

arkadaşlar soğuk algınlığıyla grip farklı şeyler. soğuk algınlığı bulaşmaz ama grip bir virüsten kaynaklandığı için bulaşır. mesela sizin bağışıklığınızın olduğu bir hastalık bebeğinize bulaşmaz çünkü sütünüzden antikorlar bebeğinize geçer.. ama sizin bağışıklığınızın olmadığı bir hastalık bebeğinize bulaşabilir. ayrıca anne sütü soğuk algınlığına da çare olmaz haliyle.. son olarak sakınılan göze de çöp batar :83:
diğer bütün faydalarını boşverin bebeğinize verebileceğiniz en taze besin; havayla bile temas etmeden direk kaynaktan mideye.. sorgulanması bile anlamsız geliyor bana..

Besin olarak en taze, en hijyenik ve besleyici kuşkusuz ama bu bağışıklık sistemine takıldım sadece.
Bir de soğuk algınlığı ben de çok cabuk etkisini gösteriyor. Yanıma hasta birisi 10 dk otursa bile ben o virüsü kapıyorum.:2::2:

Kızım 9,5 aylık ilk 6 ay sadece emdi, şimdi de emmeye devam ediyor..Anne sütünden midir bilmem ama bende babası da ağır grip geçirmemize rağmen (üstelik kızım geceleri de bizimle aynı yatakta uyuyor) kuzuma bulaşmadı :nazar:

Benim kızımda emiyor hatta hasta oldu doktora gittik doktor bana anne sütü alan bebek pek hastalanmaz dedi ama benim kuzu 2 hafta hastaydı bende anlamadım bu işi valla

anne sütü kadar değerli ve buna eşdeğer hiçbişey yok.hasta olsalarda anne sütü sayesinde hafif atlatıyorlar bence.dedeğiniz gibi sakınan göze çöp batıyor gerçekten ne kadar esirgesek esirgeyelim.:32:

ben kendim 1.5 yasina kadar emmisim,gelin gorun ki bagisiklik sistemim cok kotu,kucuklugumde de simdi de bagisikliga bagli hastaliklari agir atlatirim.Ablam da 1.5 yasina kadar emmis,o da gayet direnclidir,fazla hastalik da gecirmemistir.Anne babalarimiz ayni,genetik olarak da bana ondan daha fazla benzer biri olamayacagina gore,e anne sutunu de ayni miktarda almisiz,eee demek ki sorun sutte falan degil.Biraz da bakim sartalriyla ilgili sanirim.Ablami annem kendi buyutmus,beni babaannem :) Ya tabi ki kotu bakmis demiyorum ama sorunun sutten kaynaklanmadigini vurgulamaya calisiyorum sadece,emzirin kuzularinizi sutunuz oldugu muddetce,yarar o yarar.

Besin olarak en taze, en hijyenik ve besleyici kuşkusuz ama bu bağışıklık sistemine takıldım sadece.
Bir de soğuk algınlığı ben de çok cabuk etkisini gösteriyor. Yanıma hasta birisi 10 dk otursa bile ben o virüsü kapıyorum.:2::2:

canım senin bağışıklık sistemin iyi değilse senin sütünden geçen antikorlar da daha az olacağından bebek yine hasta olabilir.. kendine iyi bak günlük vitaminlarine dikkat et ve çok kafana takma bunları beterin beteri var sonuçta.

ben kendim 1.5 yasina kadar emmisim,gelin gorun ki bagisiklik sistemim cok kotu,kucuklugumde de simdi de bagisikliga bagli hastaliklari agir atlatirim.Ablam da 1.5 yasina kadar emmis,o da gayet direnclidir,fazla hastalik da gecirmemistir.Anne babalarimiz ayni,genetik olarak da bana ondan daha fazla benzer biri olamayacagina gore,e anne sutunu de ayni miktarda almisiz,eee demek ki sorun sutte falan degil.Biraz da bakim sartalriyla ilgili sanirim.Ablami annem kendi buyutmus,beni babaannem :) Ya tabi ki kotu bakmis demiyorum ama sorunun sutten kaynaklanmadigini vurgulamaya calisiyorum sadece,emzirin kuzularinizi sutunuz oldugu muddetce,yarar o yarar.

Kızıma da babaannesi baktı, oğluma da bakıyor. Kızım bebekken hastalanmamıştı hiç. Oğlum ise sık hastalanıyor. Bence bakım ile de çok fazla ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Babaannemizin gerçekten iyi baktığını düşünüyorum.
Neyse, korusa da korumasa da emzirmeye devam. Bol sütlü günler :97:

Son düzenleme:
ben bazı şeylerin bünye meselesi yada genetik oldugunu düşünüyorum.bn 3 ay emmişim.Allaha şükürler olsun hiç ağr hastalık atlatmadım.kızkardeşim 1 buçuk yaşına kadar emmiş.ama çabuk hasta olur narindir.ikimizede annem baktı..benim kızım 4 aylık şimdi emmiyor süütmde yetersiz çok üzülüyorum.ama napalım diyorum kısmeti böyleymiş

Aslında bağışıklık sistemini güçlendiren bu ilk ağız sütü dedikleri sütmüş bebekler ilk 6 ayda zaten anneden onlara geçen bağışıklık hücreleriyle korunurlurlarmış 6 aydan sonra kendi bağışıklık sistemlerini oluşturmaya başlarlarmış tabiki birtek anne sütü faktör olamaz tek başına bağışıklığı güçlendirmek için bir sürü sebep vardır bence bağışıklık sisteminde bir problem varsa istediğin kadar anne sütü al ama şu bir gerçekki ilk 6 ayda anne sütü almak bağışıklık sistemi henüz oluşmadığı için önemli bir faktör koruyuculuk açısından

bebek ve çocukların yılda 7-8 kez hasta olmaları normaldir ben de bebeğim 1 yaşında hala emziriyorum evet geçen sene 3 kez soğuk algınlığı oldu ama sonra olmadı ve ateşli olmaması hafif geçirmesi önemli anne sütünü bunun için suçlamamak lazım kızlar :34:

bence anne sutuyle alakali bisey degil eltimin bir cocugu 2 yasina kadar emmis ve surekli hasta oluyor her zaman digeride hic emmemis zayifmis oda masallah cok guclu ben yurtdisindayim burada anne sutu olmazza anne sutune es deger mamalar alin diyorlar ve burda olan mamalar inanin anne sutunden belki daha fazla vitamin iceriyor ve burda emmedi emziremedim dediginde direk mamaya gec sorun degil diyorlar masallah kizimda 1 ay emdi sonra emmedi sadece bir kez hasta olduk ve cok inatci olmai hamileyken cok iyi bakmaya calistim yediklerim super vitaminli seylerdi birde vitamin ve balik yagi ama her balik yagi degil yurtdisinda epa dha hamileler icin balik yaglari var onlardan kullandim anne sutunun yuze 80 su biliyorsunuz geriye kalan 20 vitamin biraz daha gercekci bakmak lazim

bence anne sutuyle alakali bisey degil eltimin bir cocugu 2 yasina kadar emmis ve surekli hasta oluyor her zaman digeride hic emmemis zayifmis oda masallah cok guclu ben yurtdisindayim burada anne sutu olmazza anne sutune es deger mamalar alin diyorlar ve burda olan mamalar inanin anne sutunden belki daha fazla vitamin iceriyor ve burda emmedi emziremedim dediginde direk mamaya gec sorun degil diyorlar masallah kizimda 1 ay emdi sonra emmedi sadece bir kez hasta olduk ve cok inatci olmai hamileyken cok iyi bakmaya calistim yediklerim super vitaminli seylerdi birde vitamin ve balik yagi ama her balik yagi degil yurtdisinda epa dha hamileler icin balik yaglari var onlardan kullandim anne sutunun yuze 80 su biliyorsunuz geriye kalan 20 vitamin biraz daha gercekci bakmak lazim

Hamileliğimde demirden hamile için omega 3 balık yağına, kalsiyum, magnezyuma kadar türlü türlü vitaminler aldım. Ayrıca beslenmeme çok dikkat ettim. Arı sütü ve polen bile yedim yaaav. Buna ne diyeceksiniz?:42:

Back