- 6 Şubat 2016
- 53
- 108
- 93
- Konu Sahibi Lavanta kokusu
-
Kilo alimi anne sutunden dolayi yavasti. Son 6 ay birakmami soylesede emmeye asiri duskun oldugu icin birakmadim. Tam 2 yil emdi. Surekli kontrol ediliyor saglik sorunu olmasada istahsiz.Merhaba sevgili KK üyesi hanımlar sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Bebeğim 5,5 aylık. Son 1 aydır sütüm yeterli gelmiyor. 15 günde 120 gram almisti ve doktorum az bulduğu için kaşık mamasi önermişti. O dönem biraz sıkıntılıydim ve sütümun azaldığını hissetmiştim. Daha sonra arttırmak için elimden geleni yaptım ama yine de eski miktarına dönmedi. Mama vermedim. Yogurt , meyve puresi ve yettiği kadar anne sütüyle idare ettik. Daha önceki aylarda 600 -700 gram alıyordu. Son 1 ayda ise 390 gram almis. Doktor az olduğunu söylüyor. Tecrübeli anneler ilk aylardan sonra siz de sutünüzde azalma yaşadınız mı? bebeklerinizin kilo alımı nasıl seyretmişti ve aylik/ günlük ideal kilo alımı kaç gramlık? Bu konularda bildiklerinizi benimle paylaşır mısıniz
ilk 2-3 aydan sonra küt diye kilo alımı düşer
sağlığı yerinde mi? kaç kilo?
mızmızlanması var mı? kaka da değişim var mı?
uyuyor mu? kabızlık çekiyor mu?
1 ay az aldı diye direkt mama başlatmamıştır doktor... bence
7.713 gr 67 cm. Demir damlasi kullanmaya başladığımızdan beri ishal problemimiz var kabızlık yaşamadık. Bazen emerken sinirleniyor damağımda göğsümü bastırıyor o zaman açlıktan ağladığını anlıyorum. Onun haricinde mızmızlanması yok. Daha önceki aylarda kiyaslayinca hemen mama tavsiye ettiilk 2-3 aydan sonra küt diye kilo alımı düşer
sağlığı yerinde mi? kaç kilo?
mızmızlanması var mı? kaka da değişim var mı?
uyuyor mu? kabızlık çekiyor mu?
1 ay az aldı diye direkt mama başlatmamıştır doktor... bence
Anne sütünün çok önemli ve mucizevi olduğunu düşünüyorum. Bence emzirmeye devam etmekle en iyisini yapmışsınız. Aslında her insanın iştahı bir değil her bebeğin de iştahının aynı olması beklenemez. Ben genel olarak cok evhamli biriyim. Evhamlandikca sağlıklı da düşünemiyorum Doktorumun yorumlarıyla çok etkileniyorum. Sizin cevabınız farklı bir bakış açısı getirdi bana. Teşekkür ederim size ve cevaplayan herkeseKilo alimi anne sutunden dolayi yavasti. Son 6 ay birakmami soylesede emmeye asiri duskun oldugu icin birakmadim. Tam 2 yil emdi. Surekli kontrol ediliyor saglik sorunu olmasada istahsiz.
Uzuluyorum ama onu ve kendimi yipratmamak adina sakin kalmaya calisiyorum. Hic takmam yani gunluk sunu alacaknis almamis diye. Benim bebekligimde ayniymis sana cekmis der ailem.
Takil icerisinde olanlarada saygim sonsuz bravo...
Dediği gibi doktor mama ver dediyse durduk yere tavsye etmez.
Madem 5bucuk aylık ve sütünün azaldiğini hissediyosun sana bebek tarhanasını öneririm.
Ben ekoorganikten sipariş ediyodum.
Anne sutunden sonra en besleyici şey bana göre, ek gıdaya geçişte..
Birde muz ben muz verdim ek gıdaya ilk geçişte,
Kabiz yapar diye düşünenler için, surekli muz yediği zaman bebek kabızlık yaşamaz, arada bir verirseniz, bünye alışık dilse tutar..
Muz yeme alışkanliğini bebekken edinirse, kabızlık sorununu diğer zamanlar içinde tamamen aşmış gibi bişi oluyor.
Cam rende de elma ve muz hergüm ezip verebilirsiniz.
Ve tarhanayı asla es gecmeyin derim..
Mama'dan daha etkili olacaktır.
Zaten enzirmeye'de devam edeceksiniz..
Süt'unüz azsa da bolca hurma ve incir, hatta soğan kavurmasi yemenizi tavsiye ederim.
Ben kendim hiç anne sütü alamamışım. Mamayla beslenmek zorunda kalmışım . Sağlık problemleri yaşayınca biraz da bundan kaynaklı olduğu gibi bir inanç geliştirdim. O yüzden anne sütünü çok önemsiyorum. Mamadan ısrarla uzak durmamin sebepleri hem mama içeriğine çok guvenmemek hem de bebeğimin annem sutunden tamamen uzaklaşmasi ve bir daha emmek istememe ihtimalineden ısrarla mama vermek istemiyorsunuz ben orayı anlayamadım sanırım?
Rica ederim, bebek konularını asla es geçemem :)Zaman ayırdığınız için cok teşekkür ederim. Muhallebinin içine muzu karıştırmayı düşünüyordum ben de. Hem lezzetlendirir hem de daha faydalı hale getirir die. Öyle de deneyeceğim. Tarhana konusunda baya şanslıyım aslında çünkü annem kendisi yapıyor en doğal haliyle soframızda. En iyisi bir an önce tarhanaya da başlamak o zaman☺
Antalya :) hangisi daha sağlıklı bilemiyorum ama bizimkini tarif edeyim :) tarhana yogurulduktan sonra 3 hafta bekletilip günes görmeden kapali alanda kurutuluyor. İçeriği de oldukça zengin mevsiminde kapya biber , ďomates, ev yapimi yogurt ve haşlanmış nohutla şu karistirilmadan yogurularak hazırlanıyor ☺Rica ederim, bebek konularını asla es geçemem :)
Ozaman şanslısınız negüzel, hangi yörenin tarhanası merak ettim.
Izmirliler 3 gün guneşte kurumasını bekliyor, uşak'ta 3 hafta boyunca hergün yoğurularak kurutuluyor.Daha zahmetli yani.
Sizinki hangisi acaba? :)
Ben bu yıl yazlıkta yan komşum yaparken pür dikkat 3 gün takip ettim ama kendim uşak eşme tarhana tercih ediyorum.
Sizce hangisi daha sağlikli? madem anneniz yapiyor bilginizde vardir
Uşak tarhanasıda aynen böyle, sanırım taze nane de koyuluyor.Antalya :) hangisi daha sağlıklı bilemiyorum ama bizimkini tarif edeyim :) tarhana yogurulduktan sonra 3 hafta bekletilip günes görmeden kapali alanda kurutuluyor. İçeriği de oldukça zengin mevsiminde kapya biber , ďomates, ev yapimi yogurt ve haşlanmış nohutla şu karistirilmadan yogurularak hazırlanıyor ☺
Uşak tarhanasıda aynen böyle, sanırım taze nane de koyuluyor.
Genelde ege de yapılırya, akdeniz daha nemli hiç aklima gelmezdi antalya :))
Gerci yazın heryerde yapılabilir ama ben tam yerinde yapılmışı tercih ediyorum.
Neyse bebeğinizede mutlaka yedirin, acısız olanindan. oh miss :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?