Merhaba arkadaşlar..
Aralık 14te doğum yaptım. Doğum öncesi, sütüm az-çok olur kaygım yoktu. Ta ki 4. aya doğru yaklaşırken, sütümün azaldığını görene dek. Bu konuda gerek doktoruma, gerekse internette, gerekse annelere sormadığım, araştırmadığım yer kalmadı. Gerçekten kendimi çaresiz hissetmeye başlamıştım. Bebeğimin doyma sorumluluğu omuzlarıma ağır bi yük bindirmişti 4.ayda. Bi yandanda eşim 6.aya dek anne sütü olsun diye diretiyor. Bunu anne olarak öncelikle ben isterim tabiki ama yoksa süt yoktur. Çocuğum çok ağlamıyor diye "aç olsa ağlar" görüşüne dayanarak bana kuruntu yaptığımı söylüyorlardı, ancak bi anne 24 saat vakit geçirdiği çocuğunu çok iyi anlar, dimi? Kilo artışıda bu ay 200gr az olduğunu söyledi dr. Gerçekten kuruntu değil benmkisi, göğüslerimin sertlik/doluluğunu az çok anlayabiliyorum. Sağmayıda denedim az 20cc gibi çıkıyodu ortalama..
İnternette dereotu, ayva kompostosu, kırmızı et, tahin helva, boza, bulgur pilavı/kısır, beyaz dut kurusu, booool su vb. öneriler var süt arttırma konusunda ama bununla ilgili kişiden kişiye değiştiğini, herkeste aynı etkiyi yaratmadığnı düşüüyorum, öyle olsa benimki çook çok artardı. Herşeyi denedim. Allaha şükür geri gitmedi ama bebeğime artık yetmiyorum. Gün içinde 2,3 sefer mamada veriyorum (90-150cc arası).
inanın içime öyle sular serpildiki anlatamam, nedense çok rahatlattı beni.. Toplamda 5 sayfa bu linkteki konu ve her satırı merak ettiklerimin cevaplarıydı. Dedim ya kendimi çaresiz hissettiğim anda, bu site bana iç ferahlığı verdi.. Ben gibi hissedenlere azıcıkta olsa çare olması için paylaşmak istedim.
Yazılanları uyguladım ve yararını gördüm. Sütüm az diye çaba sarfetmezseniz, hepten geri gider. Ben sütümü geri kazandım. Bilmemek ne kötü bişeymiş. Belki şimdi yazacağıma güleceksiniz ama ben bebeğimi tek meme emziriyordum, diğer memeyi bi sonraaki ağlamasında veririm diyordum, çünkü memenin kaynak gibi, sağıldıkça DAHA ÇOK dolduğunu bilmiyordum. Dr.bana emzir, kalanıda sağ derken ne demek istediğini şimdi anlıyorum. İçimden "neden sağayımki, uyanınca ordan veririm işte bebeğe" diyodum :)) ah bilmemek ahhh.. Neyseki şimdi öyle yapıyorum, önce emzirip, kalanıda sağıp (artık ne çıkarsa, az çok önemi değil) memenin tamamen boşaldığından emin olup, sonra kalkıyorum. Tamamen boşalan meme daha iyi doluyor..
Uzun lafın kısası, yazdığım linke bakın, okuyun demek istediğimi anlayacaksınız,
Haaaydi kalın sağlıckla