• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sorunu ...

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.273
2.525
133
Merhaba hanımlar,

Sorun annemle 🤦🏼‍♀️ ayni evde yaşıyoruz ve anlaşamıyoruz. Yani ben biraz uzaklaşması adina yaptigim her hamlede bana trip, tavır olarak geri dönüyor. Erkek kardesimle biraz dışarıya cikariz dedim. Aa sen de mi geliyorsun dedim. O zaman ben gelmeyim siz takılın dedim. Ben imali söylemişim bu lafı. Her seferinde öyle yapıyormuşum. Kendisi de gitmedi gelmis bana diyor ki şimdi mutlu musun. Sen cok bencilsin diyor.her yere birlikte mi gidelim dedim ben de. Gecenlerde de vücut tipime laf ederek yeme artik dedi. O kadar cok sinirlendim ki ortami terk ettim. İyi niyetle soyluyormus benim kendimden haberim olmayabilirmiş. Ben de anne ben kendimi bu halimle seviyorum diyorum. Kendisini sürekli olarak doğru görüyor. Yaptigim bu hamlelerle de beni artik taniyamadigini söylüyor 😶 Yani sorunlar bu sekilde ne yapacağımı şaşırdım. Ne desem geri bana dönüyor. Kafa dinleyim diyorum onda da illaki bir sey çıkıyor.🙄 Bu arada ben 30 yasindayim çalışıyorum. Suanda bekarim bizim ailede evlenmeden ayri eve çıkma düşüncesine pek iyi bakmiyorlar. Ne diyorsunuz kizlar cok bunaldim. Cok fazla arkadaş cevrem de yok 😔Bu bir kaç gün izinliyim. yalniz basima cekip suraya gitsem diyorum ama tek başına tüm gun ne yaparim bilemiyorum.😑

Sorun ne tam olarak? Neden mesafe koymak istiyorsun?
bu tarz tripler için biraz büyüksün. Yetişkin gibi konuşarak halledebiirsin.
Mesela, anne biz kardeşimle çıkıcaz abla kardeş vakit geçirmek istiyoruz. Bir dahaki sefere senle çıkarız şuraya gideriz şunu yaparız falan gibi.

30 yaşındayım diyene kadar ergensiniz sanmıştım. Şaşırmadım desem yalan olur. Ne olur erkek kardeşinizle çıkarken gelse? Ya da gelmesini istemeseniz bile bu böyle mi söylenir? Neden niçin bilinmez ama ilişkiniz kopmuş.

Tahminim kültür farkı sebebiyle böylesiniz. Baskıcı bir sosyal çevreniz varsa o kabuğu kıramamak bireyi agresifleştirir.

Bana herhangi biri aa sende mi geliyorsun, o zaman ben gelmeyeyim dese bir daha görüşmem kızım dese oturur ağlarım, anneniz ne yapar bilemiyorum ama anlaşmazlığınızda karşılıklı sıkıntılar var gibi duruyor

Standart anne işte..
Yani kötü niyetli bir düşünce izlenimi almadım ben..
Hepimizin annesi eminim az ye ya da çok ye diye yorumlar yapıyordur..Bunlar her ailede olabilecek şeyler..
Bence siz biraz fazla takmışsınız..
Bu kadar gözünüze batmasın..

Her zaman değil ama arada annenizlede plan yapsanız bu gerginliği yaşamazsınız.. 30 yaşında olduğunuz için söylüyorum bu konularda biraz daha olgun, sahiplenici olabilirsiniz.

Ben annemle anlaşamam burdan da bilen bilir. Ama samimi söylüyorum ben gezmeye dışarı çıkarsam kardeşimle ya da eşimle oda gelmek isterse sevinirim. Onu da gezdirir yedirir içirir güzel zaman geçirsin isterim. Ne olacak ya belki canı sıkılıyordur belki heves etmiştir.

Bana herhangi biri aa sende mi geliyorsun, o zaman ben gelmeyeyim dese bir daha görüşmem kızım dese oturur ağlarım, anneniz ne yapar bilemiyorum ama anlaşmazlığınızda karşılıklı sıkıntılar var gibi duruyor

Aynen benim kızım büyüyüp bana bunu dese ben de ağlardım herhalde o kadar bak büyüt kadıncağızın dediğinde bişey bile yok şurda yazdıklarında yani

O zaman ben gelemeyeyim, siz gidin demeniz, annenizi istemediğiniz mesajını vermiş. Buna her insan alınır ki. Siz imalı demedim diyorsunuz da maalesef karşı taraftan bu anlaşılıyor.
Uzak durmak istiyorsanız, tek başınıza planlar yapabilirsiniz. Yalnız kalınca bir şey olduğu yok, gayet eğlenebilirsiniz de.
Anneniz normal geldi bana, zamanında benim de annem yeme derdi. Yani haklıydı da aslında, dost acı söyler. Sonra bir sürü kilo vermek zorunda kaldım. Yani keşke biraz üslubunca söyleseler ama nesil farkı, kültür farkı falan devreye giriyor.
Şimdi, tamam her anne kutsal değildir. Ama sizin anneniz size en fazla ne yapmış olabilir ki? Anlattıklarınızdan biraz fikir ayrılığı seziyorum o kadar. Bu kadarla da dünyanın en kötü annesi ilan edemeyiz ki annenizi.

Çok özür dileyerek söylüyorum ergen tavırlarinız var. Lütfen annenize boyle davranmayı bırakin ve abartmayın

Çok basit bir şey söyleyeceğim ; evladın olunca anlarsın. Bak bakalım bin bir emekle büyüttüğün evladın sana hala 12 yaşında bebek gibi davransa sen nasıl hissediyorsun. Bu nasıl 30 yaş yahu.

Merhaba hanımlar,

Sorun annemle 🤦🏼‍♀️ ayni evde yaşıyoruz ve anlaşamıyoruz. Yani ben biraz uzaklaşması adina yaptigim her hamlede bana trip, tavır olarak geri dönüyor. Erkek kardesimle biraz dışarıya cikariz dedim. Aa sen de mi geliyorsun dedim. O zaman ben gelmeyim siz takılın dedim. Ben imali söylemişim bu lafı. Her seferinde öyle yapıyormuşum. Kendisi de gitmedi gelmis bana diyor ki şimdi mutlu musun. Sen cok bencilsin diyor.her yere birlikte mi gidelim dedim ben de. Gecenlerde de vücut tipime laf ederek yeme artik dedi. O kadar cok sinirlendim ki ortami terk ettim. İyi niyetle soyluyormus benim kendimden haberim olmayabilirmiş. Ben de anne ben kendimi bu halimle seviyorum diyorum. Kendisini sürekli olarak doğru görüyor. Yaptigim bu hamlelerle de beni artik taniyamadigini söylüyor 😶 Yani sorunlar bu sekilde ne yapacağımı şaşırdım. Ne desem geri bana dönüyor. Kafa dinleyim diyorum onda da illaki bir sey çıkıyor.🙄 Bu arada ben 30 yasindayim çalışıyorum. Suanda bekarim bizim ailede evlenmeden ayri eve çıkma düşüncesine pek iyi bakmiyorlar. Ne diyorsunuz kizlar cok bunaldim. Cok fazla arkadaş cevrem de yok 😔Bu bir kaç gün izinliyim. yalniz basima cekip suraya gitsem diyorum ama tek başına tüm gun ne yaparim bilemiyorum.😑
erkek kardeşiniz evlenmesin, kıza yazık.

ya da evlensin ya, o zaman geline eziyet eder, hele siz de evlenip giderseniz kıymetli olursunuz.

Annenizin her dediği yaptığı niye batıyor size illa her anne kızına bir laf söyler uyarır vakit geçirmek ister.Ne var annenizi de alsanız hep beraber gezseniz sonra tekte çıkarsınız..kilo aldıysanız anne olarak sağlık açısından uyarabilir hani bağrmıyor aşağılamıyor hakaret etmiyor..siz işteyken o evi kim temizliyor çamaşırını kim yıkıyor topluyor kim yemek yapıp akşam önüne koyuyor anneniz değil mi biraz anlayışlı olmak anlamak zor olmasa gerek sizde ilerde anne olacaksınız tek bir laf etmezsiniz o zaman çocuğunuza

Yaşınız 30 ama tavırlarınız 12 yaş ergen kız tavrı. Bu şekilde zaten kimseyle geçinemezsiniz.

Back