Anne olunca anladım.

zellda

ben ona resmen asigim!!
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2007
1.337
6
116
A.B.D.
Annelik tarifsiz bir duygu, ne kadar anlatmaya calissakta icimizdeki duygularin tarifi imkansiz, Allah isteyen herkese anne olmayi nasip etsin.

Hepimiz anne olduktan sonra hayatimizi o meleklere adadik artik onlar icin yasiyoruz onlarla gulup onlarla agliyoruz ,acaba kizim dogmadan once neler yapiyormusum zaman nasil geciyormus diye dusundum, ben de bugun bazi seyleri ozledigimi de farkettim.

mesela canimin istedigi saatte istedigim yere gitmeyi,alisveris ederken zamani kisitlamamayi,esimle sinemaya gidip film izlemeyi ,evde soyyyle bir uzanmayi kanal kanal gezmeyi , istedigim saatte uyumayi istedigim saatte kalkmayi ozlemisim

ama bunlari bal bocegime degisirmiyim tabikide degismem sadece ozlem duydugum seyleri paylasmak istedim

bir kisinin karsiliksiz ne kadar sevebilecegimi anladim ,ne kadar fedakar olabilinecegini ,cebinde olan butun parayi ona en iyisini alabilmek icin harcasamanin sonrasinda parasiz kalmanin hic onemi olmadigini anladim , onun gazini cikarttiktan sonra ondan cok beni rahatlattigini anladim cok sey anladim saymakla bitmez.

siz en cok neleri ozlediniz ve annelik size neleri farkettirdi ne anladiniz paylasalim

Son düzenleme:
allah bağışlasın canım allah kokusunu eksik etmesin inşallah!

anne olunca çok şey anlamışız aslnda allah bize bu sevinci yaşatan evlalarımızı yanımızdan eksik etmesin inşallah canımızdanpaylaşaımın ve hatırlatman için sağol cnm yüreğine sağlık!

anne olunca annemin kıymetini daha iyi anladım... başka bir insanın pırt yapmasının beni bu kadar mutlu edeceğini bilemezdimkaydirigubbakcemile3 ya da akşam olduğunda gözümden uyku aktığı halde onun agucuklarına cevap vermek...
evet anne olunca anne olmanın ne kadar yorucu ama ne kadar mükemmel bir duygu olduğunu anladım... Allah isteyen herkese tattırsın...

aynen oyle kizim yarim saat uyuyunca onu ne kadar cok ozledigimi anladim ,annemi anladim bende

o kadar co sey öğrendim ve anladım ki en basta annemin kıymetini emek vemeyi sabırı bir insanın gözlerine bakınca içinin nasıl eridiğini...aşkda öte biy duygunun annelik oldugunu....
ben daha önce de paylaşmıstım ama yine paylasmak istiyorum ben hamileyken okurdum ve her seferinde aglardım...hala da aglıyorum..

BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini
bilmeyecektim.Hamileliğim esnasında 80'li kilolara
> kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu
> kıramayacaktım. O küçücük ellerle renkli kartonlardan
> yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli
> olabileceğini öğrenemeyecektim.Kan yapsın diye danadili
> haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da
> uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi
> yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler
> keşfedemeyecektim hiç. Su almak için elimde kumanda ile
> buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak
> kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak
> kadar kendimden geçmeyecektim. Birinin canı yandığında
> ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz
> kardeşlerde olduğunu sanacaktım. Sabahın köründe
> gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine
> gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
> Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için
> insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.Bir insanın gaz
> çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
> Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper
> Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.Babanla belki
> daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir
> boyutuna giremeyecektik. Sevginin böylesine karşılıksız
> olanını hiç tadamayacaktım.Telaşsız sevişmenin
> hayalini kuramayacaktım.Annemi bu kadar çok sevdiğimi
> anlamayacaktım. Annesinden zorla ayırdılar diye
> 'Uçan Fil Dumbo!' çizgi filminde böğürerek
> ağlamayacaktım. Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta
> sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama
> uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin
> sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi. Çantamda
> sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer
> bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı
> taşımayacaktım. Acıyı geçiren öpücüğün gücüne
> inanmayacaktım.38,5 derece ateş beni de yakıp
> kavurmayacaktı.Yağmur sonrası çamurlu sularda
> zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla
> yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete
> dansı yapmayacaktım. Sen olmasaydın eğer yaşamın
> karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı
> öğrenemeyecektim
.SEN OLMASAYDIN EĞER BEN ASLA
> 'ANNE' OLMAYACAKTIM.BıR ÇOCUK DOĞDUĞU ANDA, BıR
> ANNE DOĞARMIŞ...
Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

evet canım ben de her okudugumda bi kötü oluyorum inan az önce okurken gözlerim doldu yine:))))

Anne olunca...
Anne olunca zamanin ne cabuk gectigini anladim..Daha dun ben cocukken bugun kucagimda bebegim var..
Hamile kalip nezaman dogum yapacagim diye beklerken bugun 3aylik oldu...
Annemin kiymetini anladim.Annem hep derdi sen beni anne olunca anlarsin diye guler gecerdim o lafina ..simdi anne sozunden cikmaz oldum her sozune kulak asar oldum.... Hayatta hicbirseyin veya hicbir kimsenin bebegim kadar beni mutlu etmedigini anladim ...
birbaskasi icin canimi seve seve verebilecegimi anladim belki esim icinde veririm ama bebegim bambaska....
Kendimi yetisirmem gelistirmem gerektigini anladim
Bagimsizligimin kisitlandigini artik bana cogu zaman ihtiyac duyan bir melegim oldugunu ve belli bir yasa kadar ayrilmaz bir butun oldugumuzu anladim...
Anne olunca Allaha olan inancim tazelendi bir kat daha artti.. ..hamilelik sureci ,dogum ani ve onun gunden gune buyuyup degismesi tek kelimeyle mucize...Allahin ne kadar Hikmetli oldugunu anladim ...

Son düzenleme:
hepsini okudum kızlar ellerinize sağlık ...

anne olunca annemin kıymetini anladım, anne olunca bu duygunun dünya üzerinde başka bi varlığa daha hissedilemiyceğini anladım, tarifi imkansız sevginin ne olduğunu anladım, sabırlı olmayı anladım, onun bi bakışıyla erimek ne onu anladım, ona bişey olucak die sabahlara kadar uyumamak kılına zarar gelirse die korkmak ne onu anladım. 1 ay dibi çıkmasın die devamlı boyattığım sarı saçlarım, süsüm takılarım devamlı yaptığım makyajım vazgeçemediğim topuklu ayakkabılarım sürmeden tualete bile gitmediğim parfümüm giyim kuşam koca hepsi bi anda nası kenara atılıo onu anladım :)

annemin bana kızım çocuğun olunca anlarsın dediği cümlenin ne kadar doğru olduğunu anladım....annemin benim için ne kadar önemli olduğunu anladım....herşeysiz herkessiz yapabileceğimi ama çocuklarım olmadan asla yapamıyacağımı anlaadım....kemdimden önce çocuklarımın geldiğini anladım.....bir iki üç farketmez bütün çocukların aynı eşit şekilde sevileceğini anladım....anneliğin tarif edilemez bir duygu olduğunu anladımm......
allah isteyen herkese tattırsın değişilmez bir duygu annelikkkkkk..............

senağlamasenağlama çok duygulandım ancak bukadar güzel anlatılır

anne olduktan sonra kimseyle paylaşmayı göze alamadığım kocamın ilgisini paylaşmayı öğrendim...
ama özlediğim şeylere gelince aslına bakarsanız pek özlemini yaşadığım çok fazla bişey yok nilim çok sakin ve uyumlu bi bebek olduğu için yaşamak istediğim hemen hemen herşeyi yaşıyorum. istediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkıyorum istedim yere gidip istediğim kadar kalıyorum... eksikliğini hissettiğim bişey yok ama sadece fazlalığını hissettiğim şey var. onlarda omzumu çökertecek ağırlıktaki nil kızın eşyaları

anne falan degilim evli bile degilim ama benim bile gozlerim doldu yaa ne kadar guzel bir paylasim bu boylee ayyyy cok fena oldum bana noluyosa:))

valla bnmde gözlerım doldu...iyiki doğurmusum anne olmak hıcbıseye değişilmezmıs . annemı sımdı daha ıyı anlıyorum uykusuz geceler ufak bır pırt sesıyle mutlu olmak değişilmez bır duygu.ve dah bır cok sey. canım oğlum bnm hayatım sana feda...

kızım nasıl damar topik bu böyle salya sümük oldum valla
anne olunca hayatı anladım mutlu olmanın ne demek olduğunu anladım
bebeğimi her kokladığımda ruhumun temizlendiğini anladım
herkes gibi annemi çok çok iyi anladım

BU TOPıK NE YAA OKUMAYA BAŞLADIĞIMDAN BERı SALYA SÜMÜK AĞLIYOMMM mafoldumben

Dorammm tombalak kuzu oğlumm olduğundan beri hayatımı sadece ona endeksli yaşasamda varlığıı huzur veriyorrr iyiki hayat hikayemizde varrr ... :asigim:

Anne olmak çok güzel yaaa annemi şimdi daha iyi anlıyorumm ve şu saatten sonra onu hiç üzmeyeceğimmm neysee kızlarr bu kadar drama yeterrr doğurdukk ve çok seviyoruzz allah tüm isteyenlerin kalbine göre versinn :Saruboceq:

canım valla beni ağlattın yaa çok güzel bi yazıymış bütün anneler bu yazılanların çoğunu veya benzerlerini mutlaka yaşamıştır annelik bu kadarmı güzel anlatılır...CANIM KIZIM iyiki varsın sana her baktığımda ALLAHıma binlerce kez şükr ediyorum ALLAH her isteyene hayırlı evlatlar versin inşallaaaaaaaaah :gitme:

ilk başta annemin kıymetini anladım sonrada fedekarlık neymiş onu anladım birde cennet neden annelerin ayaklarını altındaymış onu anladım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…