Anne olmayı beceremedim, bunalımdayım.

Ay Canım 5 yıl öncesine gittim, aynı şeyleri yaşıyor bir çok anne, sağmaya başladım ve o kremlere bir ton para verdim hiçbirisi bir işe yaramamıştı zaten sonra da mama vermeye başlamıştım devamlı mastit oluyordum cevremde çır bir konuşan insanların yüzünden bunalımdaydım hiç yardim edenim yoktu, ama inanki geçiyor bunun seninle hiç-bir alakası yok

Duygusal döneminde olduğunuz için böyle yorumlar yaptığınızı düşünüyorum ama yine de olabildiğince kibar söyleyeyim. Çocuğa süt veremediniz memeniz küçük ucu yok diye anne olamamış olmuyorsunuz. Bu dünyada çocuğuna süt veremeyen nice harika anne var. Sütü gelmeyebilir kanser neticesinde memelerini kaybetmiş olabilir ve dahası. Annelik bu değil yani lütfen böyle düşünmeyin çıkın bu kafadan. Çıkın ki toplumdaki bu düşünceler de karşılık bulmasın artık.

Ve bu yaşadığınızı yaşamayan anne yok gayet normal bir süreç yaşadığınız yaralar acılar. Hiç mi duymadınız da böyle bunalım oldunuz bilmiyorum ki.

öncelikle sağlıkla büyüt bebeğini anne değilim meme ucun yara ise bebeğini emzirdikten sonra kendi sütünü sür

Canım kendine haksızlık ediyosun o konuda cidden çok üzüldüm. Maşallah sütün var demekki ki sıtmalanıyosun. Geceleri yatarken soğanı ince dilim şeklinde kesip göğsüne koyarsan iyileştireceğini düşünüyorum bide kesinlikle hava alması lazım bunun için gümüş kapak kesinlikle iyi gelecektir. Onu alacak maddiyatın yoksa da emsalleri var. En kötü rulo kağıt kartonunu keserek göğsüne koy gün içinde bir güzelde kremle o şekilde beslenip hava alsın.
Emzirmedikçe sütün azalır. Bebeğin kan emmesi de yeni emzirme döneminde fazlasıyla olağan bir durum. Genelde de kusarak kanlı kısmı çıkartırlar.
Çok güzel anne olacaksın eminim şu alışma ve depresyon süresi geçince göreceksin

Merhabalar gecmis olsun bende benzer seyler yasamistim göğüs uclarim catlayip cok kotu yara olmus bebegimde onu emince telas etmistim. Sonra donusumlu olarak lansinoh ile evicap surdum evicap e vitamini. Suruyorsunuz yumusatuyor ve catlaklari iyilestiriyor ayrica göğüs pedi kullanin ve penye ic camasiri inanılmaz farkini goreceksiniz. Ben sut sagma makinesi de aldim( manuel) cok dolu oldugu halde az geldi tabi tecrubesizdim sonralari hep sagdim calistigimdan dolayi... Bunlar gecici seyler arkadaşların dedigi gunu annelik sadece emzirmekle ölçülecek belirlenecek birsey degil. Lohusalik bizi oldukca hassas yapiyor ama gececek bugunler.. cok kotuyseniz ve bebeginiz acsa kisa sureli bir iki gun mama verip hem goguslerinizin iyilesmesini sağlarsınız hem bebeginiz ac kalmaz sonra kesersiniz mamayi. Benim doktorum bu sekilde yapmami önermişti. Iyi ki yapmışım

Evet çok zor bu süreç. Benim de çok çatlayıp kanamıştı. Annem zamanla hissetmemeye başlayacaksın yaralar da geçecek emzirmekten vazgeçme çünkü göğsün alıştıkça geçecek diyordu. İlk 1 ay acı çeke çeke ağlaya ağlaya emzirdim ve sonra gerçekten artık acımadığını hatta iyileştiğini gördüm. Kremleri sürmeye devam et derim ben garmastan pomad kullanmıştım. Ben bir emzirdim bir sağıp verdim ara vererek emzirince göğsüm hiç değilse daha az acıyordu. Allah yardımcın olsun. Benim göğsüm 2. Gün yara olmuştu daha hastanedeydim bebeğimi emzirmek istemedim aç aç uyudu sonra vicdan azabından kahroldum zorla uyandırmaya çalıştım uyanmadı. Ondan sonra da asla o tavrı göstermedim ağlasam da emzirdim.
Zor ama inan ki geçiyor sen elinden geleni yap inşallah geçecek alışacaksın.
Doğru emzirmek de çok etkili bu arada
+Sağdığün sütü biberonla vermemeni öneririm. Şimdi kafama kafama vuruyorum biberonla verdiğim için.

Aradaki yorumlari okuyamadim. Benim dr 6 aylik bir bebegim var, yasadiklarinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zor bir hamilelik ve dogum yasamama ragmen gogus ucu yaralari icin en zoruydu diyebilirim. Sol gogsum 53 gunde sag gogsum 71 gunde gecti.
Avent kalkan
Lansinoh
Garmastan
Nipple miracle
Madela kremleri
Ayva cekirdegi jeli
Hindistan cevizi yagi
E vitamini kapsulu
Karabasotu suyuna batirilmis pamuk
Kantaron yagi
Karbonat
Zeytinyagi
Tahinin yagi
Susam yagi
Kullandigim seylerden bir kismi, hiçbiri ise yaramadi maalesef. Aglaya aglaya tepine tepine emzirdim. Mama da versem olurdu ama vermedim inat ettim. Sonra kendiliginden gectiler. Simdi hissetmiyorum bile emerken. Biraz daha sabredin, umarim cabucak sifa bulursunuz...

Benim bebeğimde kan kusardi,nasıl.acidir bilirim. Bana hiç bir krem fayda etmedi. Emzirme bitince kendi sütünü sur,üzerine göğüs pedi kapat. Beni ancak bu rahatlamıştı.

Guzel tavsiye ve temennileriniz için çok teşekkür ederim

Hemen eczaneye gdin e vitamini alın kapsül olanlardan delin göğsünüze sürün. Prof Dr tanıdığımin acısını anca bu şekilde gecirmisti

Kıymetli tavsiyeler için tesekkur ederim

Bu yasadiklariniz ilk haftalarda cok normal. Ben ikinci bebegim olmasina ragmen ayni sorunlari yasadim. Kizim henuz uc aylik bile degil. Ilk 3 hafta asiri sıkıntı yasadim bende. Kizim memeyi her kavradiginda oluyordum acidan dislerimi sıka sıka mahvoluyordum. Ben careyi sutumu sagarak ve ara ara mama vererek buldum. Boylece goguslerim dinlenmis oluyordu hemde bebegim ac kalmiyordu. Ilk bir kac haftadan sonra toparlaniyor zaten meme uclari.

Anne olmak cocuk emzirmek değil elinizden geldigince maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak büyütmektir. Kendinizi yerden yere vurmanıza gerek yok. Her emziren anne olmuyor.
Ayva çekirdeğini suyla pişirip merhem kıvamına gelene kadar kaynatıp sur biiznillah geçer canim
Silverette kullandım, boş yere de işkence çekmişim yok kremlee doğal bişeyler. Herkes bir şey tavsiye etti ama hiçbiri işe yaramadı

Yardımlarınız için çok tesekkur ederim Allah razı olsun deneyeceğim hepsini

Çok detaylı anlatmışsınız cok tesekkur ederim Allah razı olsun

Rabbim şifa versin ..ben yaşamadım ama arkadaşım vardı bu süreç biraz uzuyor ama lütfen sabredin..herşey geçecek inşallah...

Ayy çok tatlı geldi 2 günlükken fark edip tükürdu diyince yerim ben onu masallah❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…