- 2 Ağustos 2013
- 34.174
- 101.790
-
- Konu Sahibi invictus34
Aynen bende onu diyecektim. Bir de kuzenim soğan sürüyordu baya faydası olduğunu söylemişti.ayva çekirdeğinden jel yapıp sürün çok iyi geliyor
Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Ben silvernurse aldimDesteğiniz için çok tesekkur ederim bu arada, gümüş kapak için de marka önerr msnz
Yoksa kendiniz çıkartıcaksınız diye biliyorum. Sağlık ocağında ilgilenirlerGebelikte kaçıncı haftada baslanıyor gögüs ucu çıkarmaya..?
Benim önceki gebeliğimde ilgilenen kimse olmadı... Bunda da olacagını sanmıyırmYoksa kendiniz çıkartıcaksınız diye biliyorum. Sağlık ocağında ilgilenirler
Evet çok zor bu süreç. Benim de çok çatlayıp kanamıştı. Annem zamanla hissetmemeye başlayacaksın yaralar da geçecek emzirmekten vazgeçme çünkü göğsün alıştıkça geçecek diyordu. İlk 1 ay acı çeke çeke ağlaya ağlaya emzirdim ve sonra gerçekten artık acımadığını hatta iyileştiğini gördüm. Kremleri sürmeye devam et derim ben garmastan pomad kullanmıştım. Ben bir emzirdim bir sağıp verdim ara vererek emzirince göğsüm hiç değilse daha az acıyordu. Allah yardımcın olsun. Benim göğsüm 2. Gün yara olmuştu daha hastanedeydim bebeğimi emzirmek istemedim aç aç uyudu sonra vicdan azabından kahroldum zorla uyandırmaya çalıştım uyanmadı. Ondan sonra da asla o tavrı göstermedim ağlasam da emzirdim.Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Güzel anne
Bunları bir çoğumuz yaşadık, bizzat ben.
Bebeğim seninki gibi sütten fazla kan emerdi, korkma bu kötü bişey değil.
Ben sonuçta 21 ay emzirdim.
Olmazsa sagip biberonla verirsin, kendini üzme, sağlıkla büyüsün
Benim bebeğimde kan kusardi,nasıl.acidir bilirim. Bana hiç bir krem fayda etmedi. Emzirme bitince kendi sütünü sur,üzerine göğüs pedi kapat. Beni ancak bu rahatlamıştı.
"Anne olmak lastikli çarşaf katlamak gibidir; hiçkimse kesin yöntemini bilmez, herkes kendine göre bir yöntem bulur."
Bir yerde okumuş ve bayılmıştım.
Bu annelik işinin formülü, tarifi vs yok ki. Tek gereken bol sabır, sabırdan bile daha çok sevgi. Bitti.
Kızım 4 gün sonra 1 yaşına girecek, dönüp bakıyorum ve evet, kesinlikle giderek kolaylaşıyor çünkü aramızda iletişim var.
Göğüs kalkanı ilk günden itibaren aylarca kullandım, hiç yara derdim olmadı kesinlikle tavsiye ederim. Göğüs pedi ise aklıma yatmamıştı, nemli bir ortam sağlayıp yaraları daha kötü eder gibime geliyor.
Bebeğiniz dil/dudak bağı vs gibi nedenlerle ve yanlış pozisyon nedeniyle göğsünüzü iyi kavrayamıyor da olabilir onu bir kontrol edin/ettirin derim.
Bu arada dişleri çıktı benimkinin ama ısırmıyor sağolsun, bizim insanımız mutsuzluktan beslenmeyi sevdiği için öyle söylüyorlar size, illa ısıracak diye bir şey yok.
Rahat olun annesi, bir yolunu bulursunuz. Bu arada mochi süt toplayıcı tavsiye ederim, bir tarafı emerken diğer tarafı da o boşaltır, rahat edersiniz.
Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Evet çok zor bu süreç. Benim de çok çatlayıp kanamıştı. Annem zamanla hissetmemeye başlayacaksın yaralar da geçecek emzirmekten vazgeçme çünkü göğsün alıştıkça geçecek diyordu. İlk 1 ay acı çeke çeke ağlaya ağlaya emzirdim ve sonra gerçekten artık acımadığını hatta iyileştiğini gördüm. Kremleri sürmeye devam et derim ben garmastan pomad kullanmıştım. Ben bir emzirdim bir sağıp verdim ara vererek emzirince göğsüm hiç değilse daha az acıyordu. Allah yardımcın olsun. Benim göğsüm 2. Gün yara olmuştu daha hastanedeydim bebeğimi emzirmek istemedim aç aç uyudu sonra vicdan azabından kahroldum zorla uyandırmaya çalıştım uyanmadı. Ondan sonra da asla o tavrı göstermedim ağlasam da emzirdim.
Zor ama inan ki geçiyor sen elinden geleni yap inşallah geçecek alışacaksın.
Doğru emzirmek de çok etkili bu arada
+Sağdığün sütü biberonla vermemeni öneririm. Şimdi kafama kafama vuruyorum biberonla verdiğim için.
Aradaki yorumlari okuyamadim. Benim dr 6 aylik bir bebegim var, yasadiklarinizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zor bir hamilelik ve dogum yasamama ragmen gogus ucu yaralari icin en zoruydu diyebilirim. Sol gogsum 53 gunde sag gogsum 71 gunde gecti.
Avent kalkan
Lansinoh
Garmastan
Nipple miracle
Madela kremleri
Ayva cekirdegi jeli
Hindistan cevizi yagi
E vitamini kapsulu
Karabasotu suyuna batirilmis pamuk
Kantaron yagi
Karbonat
Zeytinyagi
Tahinin yagi
Susam yagi
Kullandigim seylerden bir kismi, hiçbiri ise yaramadi maalesef. Aglaya aglaya tepine tepine emzirdim. Mama da versem olurdu ama vermedim inat ettim. Sonra kendiliginden gectiler. Simdi hissetmiyorum bile emerken. Biraz daha sabredin, umarim cabucak sifa bulursunuz...
Evde var e vitamini deneyecegm hemen cok tesekkur ederimHemen eczaneye gdin e vitamini alın kapsül olanlardan delin göğsünüze sürün. Prof Dr tanıdığımin acısını anca bu şekilde gecirmisti
Bunlar geçici şeyler ve inan bircogumuzun başına geldi. Ben ağlardım emzirirken yara olduğu için. Mastıt de oldum antibiyotik ile geçti. Doğal yağlardan sürdüm öyle öyle geçti yara kısmı da. Pes etme hemen yara bu geçer gider.
Anneliğiniz hayırlı olsun bu emzirme sürecinde zorlanmayan çok az insan var gibi.. bebeğin meme çatlağınızdaki kanı almış olması sağlığı açısından problem değil o konuda endişe etmeyin. Ama meme yaralarının düzelmesi için bebeğin memeyi doğru tutması ezmemesi lazım ve sağım yaptığınız pompa yaptıysa da başlığı size uygun olmayabilir. Anne olmak emzirmek değildir ayrıca.. Bebeğin ihtiyaçlarına duyarlı olmak ulaşılabilir, sıcak ve kabullenici kapsayıcı olmaktır annelik. Emzirme sorununuz da aşılır bir problem ama uygun destek Almanız lazım. Emzirme sanatı diye bir Facebook grubu var oraya üye olup yaşadıklarınızı anlatın. Duruma göre bazılarını Facebook üzerinden bazılarını da bulunduğu şehirdeki emzirme danışmanlarının ismini vererek yönlendiriyorlar. Bu zamanlar çok hızlı geçiyor emzirme sorunuyla zihninizi boğup geri gelmeyecek bu günleri kaçırmayın. Tam olarak bu sorunla uğraşıp o günlerin tadını çıkaramamış bir anne olarak yazıyorum bunları
Anne olmak cocuk emzirmek değil elinizden geldigince maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak büyütmektir. Kendinizi yerden yere vurmanıza gerek yok. Her emziren anne olmuyor.
Ayva çekirdeğini suyla pişirip merhem kıvamına gelene kadar kaynatıp sur biiznillah geçer canim
Silverette kullandım, boş yere de işkence çekmişim yok kremlee doğal bişeyler. Herkes bir şey tavsiye etti ama hiçbiri işe yaramadı
çok zor o acı. Allah yardım etsin. göğüs uçların açık kalsın hava alsın. birde ayva bulabilirsen bir kaç ayva çekirdeğini kaynat ve beklet.jel kıvamına geliyor onu sür. çok faydası olur. maalesef emzırdıkçe onun acısı geçiyor zamanla
Yeni anne olan hemen hemen herkesin yasadigi seyi yasamissin kendini sıkma okadar hemetan die yanik kremi var gogus ucuma iyi gelen tek kremdi bir poset dolusu gogus ucu yara kremim vardi ama bi bu etki etmisti bende benimde gogus ucum icerdeydi 1 ay boyunca silikon baslik kullandim bence boyle yapmaya devam et
Çok detaylı anlatmışsınız cok tesekkur ederim Allah razı olsunBu yasadiklariniz ilk haftalarda cok normal. Ben ikinci bebegim olmasina ragmen ayni sorunlari yasadim. Kizim henuz uc aylik bile degil. Ilk 3 hafta asiri sıkıntı yasadim bende. Kizim memeyi her kavradiginda oluyordum acidan dislerimi sıka sıka mahvoluyordum. Ben careyi sutumu sagarak ve ara ara mama vererek buldum. Boylece goguslerim dinlenmis oluyordu hemde bebegim ac kalmiyordu. Ilk bir kac haftadan sonra toparlaniyor zaten meme uclari.
Ayy çok tatlı geldi 2 günlükken fark edip tükürdu diyince yerim ben onu masallah❤Bu göğüs ucu yaraları için anestol pomad önerdi doktorum. Silmeden emzirebilirsin dedi. Öyle de yaptım. Enzirsikten sonra sürdüm bir dahaki sefere kadar ağrı acı azaldı. Yalniz ikinci bebegim bu kremi sürdügümü daha 2 günlükken farkedip tükürmeye başlamıştı.