Anne olmak zor 😒

Benim bir öğrencim böyle ve neden böyle olduğunu çok merak ediyorum. Birinci sınıfız.Herkese defteri açalım diye komut verdiğimde (adı Melek olsun) Melek eli kolu bağlı oturuyor, her şeyde özel komut bekliyor.
Melek kitabı açıyoruz
Melek yazı yazıyoruz defteri çıkar
Melek defterini aç
Melek kalemi al
Melek yaz hadi

Sürekli böyle heerrrr şeyde adım adım komut bekliyor.

Kalemim yok deyip oturuyor, kalemliğine baktın mı demeden kalemliğe bakmak aklına bile gelmiyor. Aaaa doğru ya kalemliğe bakmak hiç aklıma gelmemişti diyor.
Evde de acıktım demezmiş,masaya
oturunca Melek yemeye başlayabilirsin komutunu almadan başlamıyormuş. Annesi bu durumları kuralcı bir çocuk olmaya bağlıyor örtüyor ama bence bu başka bir şey.

Allah aşkına bu çocuklar nasıl böyle olmuş olabilir. Her şeyde arkası mı toplandı bu çocukların?
İnanın bu yaşa kadar telefon, tablet vermedik. 6 yaşına kadar 1000 farklı çocuk kitabı okudum ona. Pandemi döneminde herkes eve kapanırken tüm gün doğada, ormanda vakit geçirdi. Her şeyine karışan, söz hakkı tanımayan ebeveynler de değiliz. Aklım almıyor niye böyle oldu...

İnanın bu yaşa kadar telefon, tablet vermedik. 6 yaşına kadar 1000 farklı çocuk kitabı okudum ona. Pandemi döneminde herkes eve kapanırken tüm gün doğada, ormanda vakit geçirdi. Her şeyine karışan, söz hakkı tanımayan ebeveynler de değiliz. Aklım almıyor niye böyle oldu...
Benim oğlum da ödev konusunda sizinki gibi. Her şeyde komut bekleyen çocukları merak ediyorum asıl. Sizin dediğiniz gibi , her şeyine karışılmış söz hakkı tanınmamıştır belkide. Düşünün ki çocuk daha hiç il dışına çıkmamış, il içinde de gezmemiş, dibine geldiği Anıtk abir e gitmek istediğinde bile reddedilmiş. Hafta sonları hep evde duruyor fln. O çocuğu bu konuyla çözmüş oldum

Back