Anne olmak ne zormuş...!

zerrecik

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
296
8
anne olmak ne zormuş hele de çocuğunuz ergenlik çağındaysa kızım on iki yaşında o kadar hızlı büyüyüp gelişiyor ve değişiyor ki başım döndü şimdi anlatacaklarım bazılarınıza basit gelebilir ama inanın geceleri uykularım kaçıyor bu aralar gençlik dergileri adı altındaki yayınlara merak sardı izin verdim ama ben de takip ediyorum ben de okuyorum o dergileri içeriği nedir diye bi baktım 14 yaşındaki kızlar doğum kontrolünden,sevgilisini nasıl baştan çıkaracağından bahsediyor şok oldum çok geçmeden farkettim ki kızım eteğini kıvırıp kısacık yapıyor ona bunu yapmamasını daha önce de söylemiştim kızımın benden gizli bişeyler yapması beni çok tedirgin etti

kızımla herşeyi paylaşırız normalde okul açıldıktan sonra hoşlandığın birisimi var dedim o da bana evet anne dedi ben de bunun çok normal olduğunu bu yaşlarda karşı cinse ilgi duymasının beklenen birşey olduğunu söyledim ve ekledim ama bu sadece beğeniyle sınırlı kalmalı dizilerde ve okuduğun dergilerde gördüğün tarzda sevgili anlamında bir arkadaşlık olmaz sana arkadaşlık teklifleri gelebilir ancak sen bunları kabul etme çünkü bunun için çok erken zamanı geldiğinde tabiki bunlar da olacak ama şimdi çok erken dedim duydukları hoşuna gitmese de tamam anne dedi ama bugün öğrendim ki hoşlandığı çocuktan arkadaşlık teklifi almış ve kabul etmiş msn de aşkım canım diye yazışmışlar çok korkuyorum kızlar şimdi ben ne yapayım Allah aşkına ne diyeyim ona çok mu anlayışlı davranıyorum acaba

Ne diyeceğimi bilemiyorum benim kızım daha 2 yaşında ama seni okuduğumda beni bile korku aldı asıl sorun büyüdüklerinde başlıyor devir okadar değişdiki artık hiç birşey bizim zamanımızdaki gibi değil.Böyle olduğu içinde korkutuyor insanı hareketlerine biryere kadar mudahale edebiliyoruz artık bizden çıkıyorlar biryerde yasaklarda çözüm değil yapmak istedikden sonra nasılsa bir yolunu bulurlar işde kötü olan tüm bunların artık normal kabul edilmesi oda farklı davrandığında dışlanacağını düşünmesi off off zor gerçekden.Bence karşınıza alıp ona ne kadar güvendiğinizi birisinden hoşlanmasının normal olduğunu ama etrafında gördüğü herşeyin her davranışın doğrusu olmadığını anlatmaya çalışın.Bende o yaşlardayken annem çok güvenirdi bana arkadaşlarım yalan söylerdi ben sırf bana bu kadar güvenildiği için söyleyemezdim içden içe benim annemde keşke bana güvenmese diye düşünürdüm.Masumiyetlerini kaybetmeden yaşasalar keşke aşk sandıkları şeyi ama ergenliğe bile artık okadar erken eriliyorki

beni üzen de bu zaten canım herşeyi paylaşıyoruz her fırsatta ona ne kadar güvendiğimi söylüyorum ve bana tamam anne dedikten sonra bildiğini yapması beni korkutuyor dediğin gibi farklı olursa dışlanacağını düşünüyor belki de

ergen bir kızım olduğundan uyku düzeni bozuldu sana tavsiyen interneti kontrol altında tut arkadaşlarının ailesi ile tanış okulu sıkı takipe al onun haberi olmadan öğretmenleri ile görüş çıktığı çocuğu tanı ergenlik bazıları için sancılı süreç ve 3-4 yıl sürüyor şimdiden bol sabır size

sen karşı çıkıyorsun diye anlatmıyor şimdiki gençlik bizlerden çok farklı maalesef. bende annem kızıyor diye teklifleri hep geri çevirirdim ama içim içimide yerdi. kabule tsem nolcakki dışarıya çıkıp konuşamazdım ki. 14 yaş çok erken daha detaylı konuşma gerekiyor bence. aşkımlı konuşmakla veya elele tutuşmakla bişey olmaz. ama ileri gitmemesi gerektiğini felan anlat. kızarak azarlayarak değil ama. keşke annemde benimle öyle konuşsaydı bende herşeyimi paylaşsaydım. halada paylaşamam.

Annem siz büyüsenizde benim gözümde hala çocuğumsunuz dediğinde kızardık.Şimdi yeğenlerimden anlıyorum annemin ne demek istediğini.Bence doğru yoldasınız.Kontrol etmeniz,başı boş bırakmamanız normal,Şimdi arkadaşları ona bu yönde örnek oluyor olabilir ama ileride daha ciddi düşüneceği hoşlandığı kişiler çıkacakdır,

Son düzenleme:

arkadaşım allah kolaylık versin zor elbet 12 yaşında benimde kızım var senin anlattıklarının bir kısmını kızımın arkadaşlarının annelerindende duyuyorum önlemini al ama çokta üstüne varma onu asileştirme benimki halen çoçuk saçlarını halen ben tarıyorum anlatıyor bazı arkadaşlar aynanın önünden bir saat ayrılmıyorlarmış giyim kuşamlarına falan düşkün diye ama benimkinde o tip bir kendine özel bir bakım yok aslında ben onun bu halinide çok seviyorum senin kızınada gelince msn görüşmelerini ona göster gördüğünü bildiğini senden gizli hiç iş çeviremeyecegini anlasın geçen yıl 6.sınıfa giderken kendi sınıflarından arkadaşının erkek arkadaşı varmış öğretmen yakaladı ailesi duydu sınıf duydu baya böyle dillendi bu olayın olduğu zamanda kızımla konuşmak istedim öyleya benim kızımında aynı duygulara kapılmayacagını bilmem ona kızım erkek arkadaş hayatının her döneminde olur ama bir daha altıncı yada yedinci sınıf okuyamazsın elbette seni seven ve seninde onu sevecegin insan karşına çıkacak ama ozaman bu zamanlar degil hayatını mahvedersin bu tip şeylere kapılırsan demiştim ve ona bana asla yalan söyleme o zaman beni kaybedersin ben bu kadar kötü bir annemiyim hiç arkadaş olamamışmıyız diye düşünürüm demiştim bana anne asla yapmam dedi ama bilemiyorum gençlik başka birde sana önerim kızının bulunduğu arkadaş çevresini göz hapsine al yani artık tüm alıcılarını aç arkadaşım ama bilsin senin haberdar olduğunu sen onunla konuşmuş güzel güzel anlatmışsın ama halen yalan söylemiş kızın annem demekkki herşeyi duyar ve görür diye düşünsün ah bu televizyon dizileri gerçekten hayatımızı mahvediyor allah yardımcın olsun düzelir herşey

kesinlikle zor bir şey.Allah kolaylık versin.
dergiler,diziler vb yapımlar toplumun ahlakını bozuyor.
flörtleri normal hale getiridkleri için toplum bu durumda.
benim kızım daha doğmadı ama ben bile şimdiden korkuyorum.

ne şanslı bi kızın var ki senin gibi anlayışlı bi anneye sahip, ben kız meslek lisesinde öğretmenim, muhafazakar insanların yaşadığı bi semtte bu okul ve okuyan öğrencilerin çoğu da kapalı, ama erkek arkadaşı olmayan neredeyse yok gibi, hatta daha 14-15 yaşında malesef arkadaşıyla ilişkiye giren bile var, kız okulu nereden bulurlar diye düşünmüştüm ilk göreve başladığımda, araştırdım, genelde internet ve cep telefonu ile buluyorlar, velilerime faturalı cep telefonu almalarını ve ayrıntılı fatura istemelerini öneriyorum, interneti de sadece ödev yapmak için kendilerinin gözetiminde kullanmalarına izin vermelerini rica ediyorum, sanırım biraz da olsa işe yarıyor....söylediklerimin seni daha da korkutmasını asla istemem, lütfen beni yanlış anlama, ama yukarıda yazdığım yaşlarına yakışmayan şeyleri duyduğumuzda ailelere haber verdiğimiz ve 'benim kızım alsa yapmaz, ben ona çok güveniyorum' diyenler oldu...gerçekten çok üzücü durumlar bunlar...ayrıca fazla mı anlayışlıyım demişsin ya, bence baskıcı olmak daha da dışarı atmasına sebep labiliyor çocuğun kendini, yukarıda da yazdığım gibi, benim öğrencilerimin aileleri fazlasıyla muhafazakar ....

Allah kolaylik versin... Korkutmak istemem ama daha yolun basindasiniz... Hormonlarin etkisiyle sizinle karsi karsiya gelecegi zamanlar olacak ya da sizi kirmamak icin arkadan istedigini yapacak.. Bu kirilgan donemi en iyi sekilde atlatmanizi dilerim... Size tavsyem onun onunde ornek olabilecek genc bir akrabasiyla ya da yakininizla konusup ondan yardim istemeniz. Siz ne soyleseniz jenerasyon farkindan dolayi onu anlamadiginizi dusunecek... En azindan size acik olmasini saglayabilirsiniz boylece..

dün kızım okuldan geldiğinde onunla konuştum msn den eski yazışmalarıma bakarken istemeden onun mesajlarını gördüğümü ve durumu bildiğimi söyledim ama asla kızmadım sadece ona bu şekilde davranmaya devam ederse güvenimi kaybedebileceğini ve bunun onun için yanlış bir seçim olduğunu söyledim benden özür diledi ve bir daha olmayacağını söyledi ama tabii ki yine de takipteyim bugün okuldan kız arkadaşıyla ikisini alışveriş merkezine gezmeye götürdüm durum şimdilik kontrolüm altında inşallah daha fazla yanlış yapmaz gözümden bile sakındığım biricik bebeğimin büyüdüğünü görmek çok güzel bir duygu Allahıma şükürler olsun bugünleri gösterdiği için ancak etrafındaki tehlikelerden onu koruyamamak düşüncesi beni çok korkutuyor Allah bütün annelerin yardımcısı olsun...
samimi yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim nolur beni yalnız bırakmayın..!

ergen annelerin sorunları diye bir topiği var kadınlar sorunlarını yazmıyor sadece selam ,günaydın bu topiği sevmiyorum!

kesinlikle internet ve telefon olayini kontrol altinda tutun. bilgisayarinizi herkesin ortak kullandigi odada bulundurmaya calisin. ve ekrani herkese bakar olsun. kontor miktarini aylik belirleyin ve zamani gelmeden biterse almayin. naparsaniz yapin yalniz, sadece size karsi ofke ve sinir beslemesine musade etmeyin. bunun icin de bunlardan kisarken baska sekillerde odullendirin. cunku bu devirde bir cocuk birseyi annesinden saklamak isterse onun yolunu bulur birsekilde. o sizin suanda onu bu kadar takibe aldiginizin farkinda degildir de ondan gorebilmissinizdir askimli canimli mesajlarini. eger pesinde oldugunuzu anlarsa size karsi oyle bir duvar orerki asla yikamazsiniz. aman dengeyi kurmayi unutmayin. onu yakaldiginizda yuzune vurmayin.sadece herseyi gordugunuzu ve bildiginizi ima edin. o hicbir zaman ne kadarini bildiginizden emin olamayacagi icin tedirgin olup dikkatli davranicaktir.

ergen annelerin sorunları diye bir topiği var kadınlar sorunlarını yazmıyor sadece selam ,günaydın bu topiği sevmiyorum!

evet canım fikir alışverişi yaparız diye ben de o topiği ziyaret ettim ama baktım mesajların konuyla alakası yok

kesinlikle haklısınız çok doğru tespitler önerilerinizi de uygulamaya çalışıyorum zaten umarım bu süreci yara almadan ve yaralamadan tamamlayabiliriz

Offf korktum şimdi hee, az kaldı bizimde, napıcazeyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ve çok yerinde.Benimde oğlum ergenliğin en zor anlarında şu an.İnsan nasıl davranacağını bilemiyor değilmi?
Sıksan bir türlü serbest bıraksan başka türlü.Zar zorda olsa geçiyor bunlar,
sabır ve dikkat gerekiyor.Çok sert olmadan,uyarıcı arkadaş rolüne girmelisiniz.Tek başınıza değil tabii babayla birlikte.

goggle burc fm yazın sonra açılan sayfanın sol alt köşesinde program arşivi var.orada OKUL EVDE BAŞLAR diye bir program var.bu programın 61,62. ve 63. bölümleri ergenlikten bahsediyor.belki ilginizi çeker.

Son düzenleme:
kizlarim 8 aylik daha ama ben bile dusunuyorum bu konuyu nasil yapicam ne edicem diye bizim zamanimizdaki gibi olmayacagi kesin.yuzlerine bakip bol bol dua ediyorum allahim yavrularimi sasirtmasin kotu insanlarla karsilastirmasin onlara herseyin hayirlisini guzelini versin hepimizin bebislerine insalllah gozumden sakinirken :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…