Anne olmak istiyorum

Ebruli fikirler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2023
18
4
1
28
İyi günler kusuruma bakmayın sızı rahatsız edıyorum foruma yenı katıldım ben hamıle arkadaslarıma bırsey sormak ıstıyorum bugün yumurtlamamın uzerınden 7 gün geçti bat tarihime 6 gün var ama bırkac gündür hıc agırmayan belım agırıyor göğüslerım hıc olmadıgı kadar şiş çok agrı yok ama birşeyler gıyınce ağırıyor alaka varmıdır bılmıyorum yumurtlama gününden bu yana kulaklarımda agrı var bıde her ay yumurtlamamla çıkan sıvılcelerım hala çıkmadı umut etmelımıyım hamılelık varmıdır bana fıkırlerınızle yardımcı olursanız sevinirim

Alakası olabilir de olmayabilir de. Belirtiler çoğunlukla psikolojik oluyor. Benim iki yıla yakın sürede yaşamadığım belirti kalmadı. Bu sefer çok ilginç hamile olabilirim dediğim aylar negatif oldu. Hic belirti olmayan bir ton tedavilerden sonra hiç beklemediğim ay hamile kaldim.

Aslında benı en çok umutlandıran konu sivilcelerim asla sasmaz ergenlık donemınden bu yana çıkmadığı ay olmadı bu defa cıkmayıncs acabamı dedim bıde sürekli basım agırınca umut işte

adet gecikmesini bekleyin ve test yapın, belirtileri dinleyerek anlamak çok zor gerçekten insanı boşa umutlandırabilir ya da gebelik olduğu halde yanıltabilir. benim de geçen ay göğüslerim çok ağrıdı baş dönmesi mide bulanması aşırı yoğun belirtiler yaşadım ama adet oldum, inşallah bu ay hamişizdir :)

merhabaa, hoşgeldiniz :) ben henüz bu yollarda çok yeniyim yeni başlayan bir hamileliğim var , kendi adıma konuşacak olursam bel ağrısı ve göğüs hassasiyeti çok yaşadım , herkesin anatomisi farklı belirtileri farklı ama beni test yapmaya iten göğüs sızlamalarım birde regl sancısıydı :) adetten 4 gün önce erken test ile öğrendim. İnşallah sizde de vardır, Rabbim bu yollarda eylemesin kimseleri

Hamilelik var yada yok demek dipsiz karanlık bi kuyu malesef özellikli bat a 6 gü varken ☺ yaşadıklarınız yüksek ihtimal psikolojik belirtiler. Gebelik yok asla diyemem fakat 1 hafta gibi bi sure de belirti olması imkansız. Ben yaşadım diyenler olur fakat onlarda tesadüfi belirtilerdjr. Bende yıllarca gebelik için uğraştım her ay regl oncesi belirti aradim nette. Kendimle kiyasladim fakat sonra gebe kaldığımda anladim ki nette yazılan belirtiler adet geciminden 1 hafta 10 gün sonrasında başlayabiliyor. Suan sizin gebelik olustuysa henüz embriyo halindedir. Ya yeni yeni rahme ulaşmıştır yada ulaşmaya calisiyordur. Döllenme yumurta rahme ulaştıktan 1 2 bazen 3 gün içinde rahme tutunur ve orda beslenip büyümeye başlar. Bu süre içinde gene belli etmez kendini. Ardından rahme tutunup büyüdükçe önce kana beta hcg hormonu geçer sağlıklı ise artarak devam eder. Yani tahmini adet günlerinizde bebeğiniz olustuysa henüz rahminde 4 6 günlük felan olur. He doktora gidince 4 haftalık görünür tabi orası ayrı bi konu elbette.
Sözün özü sabirla ve az düşünerek çok dua ederek adet gününüzü beklemeniz. Umarım haftaya adet gününüz gelir olmazsınız test yapar bize müjdeli haberi verirsiniz inşallah

Bence belirti yakalamaya çalışmayın. Bilmiyorum ne zamandan beri deniyorsunuz ama hayatın olağan akışına devam edin, yapmanız gerekeni (yumurtlama dönemlerini değerlendirerek) yaparak... ta ki adetiniz gecikir o zaman test yapın. Hamile kalmakta psikolojinin çok önemli bir rolü var gerçekten. Stresten uzak durun rahat olun umarım sonucunu alırsınız.

Çok güzel acıklamıssınız çok teşekkür ederim inşallah bu ay olur çok istiyorum ama daha az düşünmem ve stres yapmam gerek farkındayım

Bır yıllık evlıyım ancak esımle ayrıydım yan yana geldikten sonrakı 3 denememız 3 aydır beklıyoruz

Çok güzel acıklamıssınız çok teşekkür ederim inşallah bu ay olur çok istiyorum ama daha az düşünmem ve stres yapmam gerek farkındayım
Bu stresin önemini kendim ile örnek vereyim size. Henüz yolun başındayken aklınızın bi kenarında olsun. Elhamdülillah ne bende ne eşimde hic sorun yoktu ve gerekli zaman geldiğinde doktora giderek hep tedaviler vs ile uğraştık. Evlilik boyunca hiç korunmamamiza ve sorun olmamasına rağmen gebelik elde edemedik. En son aşama olan tüp bebeğe başladık. Fakat ben düşünce stresi hayatımdan hiç çıkartamadım 4 buçuk yıl içinde. Ardından kullanılan ilaçlar zaten hormon ilacı ben daha da stres düşüncelere daha derin daldım elimde olmasa da. Tedavi aşamasında iken işler biraz beklenmedik ilerledi ve ben bebeği asla düşünemez hatta bu ay tutmasın yoksa hastanelerden cikamiycam diye evham yapmaya başladım. Transfer oldu ama yaşadığım rahatsızlıktan dolayı çok acı izdirap cekiyodum asla bebege odaklanamadim. Ve bingo. Bebek geldi. Elbette ettiğim duaların zikirlerin bi etkisi yada tedavinin de bi etkisi vardi fakat bebeği ne kadar az düşünüp başka şeye yogunlasirsaniz o kadar yolunuz kısalıyor.

Çok haklısınız ancak nasıl yapacagını bilmiyorum çevremde çocuk ile ılgılı kptı orneklerım var bu bende çocukluk travası gıbı birsey bıran önce olsun ıstıyorum

Bır yıllık evlıyım ancak esımle ayrıydım yan yana geldikten sonrakı 3 denememız 3 aydır beklıyoruz
Bence 3 aylık deneme çok erken. Doktorlar bile 1 yıl deneyip gelin kontrole diyorlar o da kontrol için sadece.umarım bu denemenizde olmuştur ama henüz erken öğrenebilmeniz için. Regl gecikmesi yaşarsanız test yapın

Çok haklısınız ancak nasıl yapacagını bilmiyorum çevremde çocuk ile ılgılı kptı orneklerım var bu bende çocukluk travası gıbı birsey bıran önce olsun ıstıyorum
İnan onun kolay yolunu bende bulamadım. Keske bilsem aha kardeşim yol budur burdan gidiceksin diyebilsem. Fakat tavsiyelerim herkesin yaşantısı kendine. Yani travmalarini atlatmaya bak öncelikle korkularını düşüncelerini. Cunku o farkında olduğun yada olmadığın her korku aslinda rahmi etkiliyor. Bebek gelse rahme ulaşsa bile beyin bebeği tehdit olarak algılıyor korkulardan dolayı ve tutunmasına beyin mani oluyor. Bu bize zarar verecek diye. Doger tavsiyem ise çevrenize bebek istediğinizi aciklamamaniz. Vunku bu eşleri beklentiye sokuyor. Ve siz kendinizi toparladiniz bi anda biri naptin oldumu bebek doktora gittin mi bak falanca kişi şunu içmiş şunu kullanmış gebe kalmış onu dene sende diye envayi çeşit onerilerle sorularla karsilasiyosun. Buda stresli olan kadını dahada strese sokuyor. Bak falanca da sordu beni konuşuyorlar kisir dediler dicekler vs vs vs asla bitmiyor.bu yüzden size gerçek anlamda destek olacağını düşündüğünüz kisiler haricinde korunuyoruz deyip konuyu kapatmaniz. Diger tavsiye ise bolca dua etmek ve Yaradandan istemek. Ben çokça zikir çekmiştim la havle la ilahe illallah Felak nas fatiha ihlas okumaları salavatlar. Sayısı sırası yok. O an aklıma ne gelirse okuayabildigim kadar okudum. Oku kesin olucak diyemem ama önce aklın sonra kalbin rahatlayarak bi şeylere ikna oluyor. Ve daha rahat güne başlayıp ilerleyebiliyosun. Yanliz değilsin bunu da unutma konuşmak istediğinde burda destek olacak çok kişi olur. Kendine iyi gelecek şeylere de yogunlas

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…