Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
İnşallah canım zaten olmazsa üzülmem hayırlısı olsun da sonuca bakıp kesin konuşan iki doktor var ama bir tanesi de hayır yumurtlama olmamış diyor ona takıldım yani hiç oluşmadıysa neden 9 küsür çıktı diye... Bakalım görcez..
anlamam pek ama en guzelı bat gunu anlıcaz bakalım gecıkıcekmı

Şimdi doktorla görüştüm. Bence sen bu ay yumurtlamadın dedi🤔 9 ile 20 arası yumurta çatladı demekmiş öyle dedi. Ama yine de bana yüksek geldi hiç ama hiç yumurta görmemesine rağmen 9 küsür çıkması.. Başka bir doktora erken yumurtlama olabilir dedi.. Kafam karıştı.. Acaba döllendi mi🤪
ikinci doktora katılıyoum ben . çünkü 9 yüksek bir değer. 2-3 ler oluyo onlara yumurta olmadı diyorlar. inşallah döllenmiştir canım🌸

Hanımlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? 😔

Vitamin değerlerine baktırmak için kan verdim, aşağıdaki değerim çok yüksek çıkmış. Bu kan değeri ne demek oluyor acaba? Eylülde de yüksek çıkmıştı yine yüksek çıkmış. Trombositler kanda fazla olunca bu değer yüksek çıkıyormuş ve o da pıhtılaşma yapıyormuş. Öyle birşeyler okudum ama bir bilgisi olan var mı? 😔 İnternette plcr diye çıkıyor, burda lpcr yazıyor aynıdır sanırım değil mi?

Eklentiler

• Screenshot_2021-01-21-14-47-04-131_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    Screenshot_2021-01-21-14-47-04-131_tr.gov.saglik.enabiz.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 37
ikinci doktora katılıyoum ben . çünkü 9 yüksek bir değer. 2-3 ler oluyo onlara yumurta olmadı diyorlar. inşallah döllenmiştir canım🌸
Valla başka doktora gitme şansım da yok görsen doktorla konuşsan dersin ki bu doktor bişe bilmiyor yani çok saçma konuşmaları oluyor her gidişimde.. Şimdi de bana diyoki telefonda progesteron sonucu için, 'kitaplarda öyle yazıyordu ben öyle biliyorum. ' Dedi resmen bir doktor bu şekilde konuşur mu ya sanki öğrenci daha yeni bişeyler öğreniyor da bilgi veriyor gibi. Ulan onu kitaptan internetten ben okusam bende derim burda öyle yazıyor.. Sen doktorun net bilgi vereceksin.. Neyse bakalım hayırlısı olsun..

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔25
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 6 aydır istiyoruz
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔2.
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK 2.
  • KAYBIN VAR MI? ➔ yok
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ evet, 28 günde bir.
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔yoktu. İlk gebeliğimde prolaktin yüksekti (38)ilaç kullandığım ay hamile kaldım,bunda öyle bir sıkıntı yaşamadım.
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ eşime keçiboynuzu kürü yaptım.
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ hayır
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔hayır, bu ay olmasa başlayacaktım
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔çok sık olmadı bu ay, yumurtlama günü birde sanırım 3 gün sonrası.
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔evet vardı, göğüs ağrısı ve koku hassasiyeti, adete 4 gün kala başladı.
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ 2 gün kala
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN Nelerdir? Biliyorum, endişelenmeyin sabredin desemde bu diyene kolay, karşıdakine değil. O yüzden demek istediğim tek şey bu ay sadece gerçekten akışına bıraktım, olmasa da gelecek ay olur dedim hep önce kafamı rahatlattım. Ve her an ellerimi açıp dua ettim isteyen herkese de içinde bende dahil olmak üzere ver diye. Başkada söyleyecek çok şeyim yok ama lütfen bol bol dua edin 🤲 hepiniz için bende dua edeceğim KK'nın en güzel Anne adayları, bence bebişlerimiz şimdiden çok şanslı 🍀
canm merhaba bıse sormak ıstıyorum prolaktın ıcın kaçlı ilaç kullandın. ya benımde bata 6 7 gun var erken tabı bı belırtı felan yok ama rolaktın 45 di benım duserse belkı kalırım dıye bı umudum var buay. cunku sınırın baya ustundeydı

canm merhaba bıse sormak ıstıyorum prolaktın ıcın kaçlı ilaç kullandın. ya benımde bata 6 7 gun var erken tabı bı belırtı felan yok ama rolaktın 45 di benım duserse belkı kalırım dıye bı umudum var buay. cunku sınırın baya ustundeydı
Kontrol tahlili istemediler mi? Ben de 50'yken başladım ilaca. Bugün 3.yü aldım. 4.'den sonra reglin 2. günü tekrar tahlile gideceğim

Kontrol tahlili istemediler mi? Ben de 50'yken başladım ilaca. Bugün 3.yü aldım. 4.'den sonra reglin 2. günü tekrar tahlile gideceğim
hayıır bazı hormon testlerımı yaptı bı prolaktın 45 cıktı c ok problem degıl dedı 2 li tablet verdı yarıya boluyorum her hafta bır yarım 4 hafta surcek bu cumartesi son yarımı içicem. cok onemlı degıl dedı doktorum cabuk ınen bı hormon ya. tabı cabukta cıkıyor. engel olmaz dedı ama oluyormus ıste 30 bile engelmiş blmıyorum ıste belkı kalamamamın sebebı budurda düşünce kalırım dıye bı umut.. esımın sonuclarınada baktı skntı yoktu. reglının ucuncu gunu gel tekrar dedı tedavıye baslarız muane edıp dedı. ben 1 yıdır olmuyo demstm ılgılensınler diye. muhtemel klomen felan vercektir.

Selam kızlar..
Bu ay çok fazla stres yaptığım bi durum oldu ve ben çok stres olursam erken adet oluyorum yine öyle oldu çok erken adet oldum yumurtlama da olmadı..ben bi kaç ay herşeyi bırakmayı düşünüyorum.. önce şu üzerimde stres oluşturan durum ortadan kalkmalı bence.. stres hamile kalmada çok etken malesef.. topiği takip ediyorum ama bi süre sessiz takılıcam..

Selam kızlar..
Bu ay çok fazla stres yaptığım bi durum oldu ve ben çok stres olursam erken adet oluyorum yine öyle oldu çok erken adet oldum yumurtlama da olmadı..ben bi kaç ay herşeyi bırakmayı düşünüyorum.. önce şu üzerimde stres oluşturan durum ortadan kalkmalı bence.. stres hamile kalmada çok etken malesef.. topiği takip ediyorum ama bi süre sessiz takılıcam..
canım nasıl istiyorsan kendını nasıl iyi hissediceksen toparlan ve bomba gıbı gel. belki guzel haberlerle gelirsin :))

Kizlar dislerim agriyo fircalarken kaniyo son zamanlarda, agzimin ici yara aftlar cikti bisey yiyemiyorum basim agriyo kac gündür , kulagim agriyo ay söylerken bile baydı uçuklarım cikti dün aksam da ..vitamin eksikligi mi var acaba sagligimdan endiseliyim🤭🥺
Ağız yarası aftlar direkt cinkoyla alakali olabiliyor bagisikliginiz bayagi zayıf olmali çünkü diş eti kanamasi C vit eksikligi

merhaba beni de ekler misiniz :)

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔35
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 8 ay
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ evet
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ilk
  • KAYBIN VAR MI? ➔ hyr
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ evet
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ hayır
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ evet, son ayda klomen, ovitrelle ve utrogest
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ evet klomen
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ evet
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ 16-17-18 ocak
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ kasık batması, akıntı
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ henüz görmedim.. bir hafta var
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ umudunuzu asla yitirmeyin; 10 ıl sonra gebelik gören arkadaşım bile var :)

merhaba beni de ekler misiniz :)

• KAÇ YAŞINDASIN? ➔35
  • KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔ 8 ay
  • İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ evet
  • KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ilk
  • KAYBIN VAR MI? ➔ hyr
  • REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ evet
  • EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ hayır
  • KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ evet, son ayda klomen, ovitrelle ve utrogest
  • HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ evet klomen
  • OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔ evet
  • HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ 16-17-18 ocak
  • BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ kasık batması, akıntı
  • ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ henüz görmedim.. bir hafta var
  • BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ umudunuzu asla yitirmeyin; 10 ıl sonra gebelik gören arkadaşım bile var :)
Bu formu inşallah hamile kaldıgımızda doldurup gönderiyoruz:) minseo minseo bı ıkı gun yok malesef kac aydır ıstedıgınızı ve bat tarıhınızı soleyınce ekler listeye

X