- 2 Aralık 2011
- 2.939
- 8.882
- 408
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Ne güzel bir tartışma üslubunuz var,
bu platformda az rastlıyorum,teşekkür ederim.
Bence İdrak'in evliliğindeki sorunlar,
kim haklı?kim haksız?
Boyutunu çoktan aştı.
Artık bir önemi kaldı mı bunu kıyasın,
çok emin değilim.
Ama ben en başından bu yana İdrak'in
asıl sorununun,kendisiyle ilgili olduğunu savunan biri olarak kendisini suçlamasını istememekle birlikte ciddi anlamda sorgulamasında ve psikolojik destek almasında fayda görüyorum.
Çünkü kendi iç hesaplaşmalarınızı çözümleyemediyseniz,
evlilik hepten kördüğüm oluyor.
'İdrak bazı şeyleri kabul edebilecek bir kadın değil' demişsiniz ya,
25 yıllık evliliğimin tatminkar ve görece mutlu geçmesinde,eşimle,karşılıklı verdiğimiz tavizlerin çok büyük etkisi var.
'Ben böyleyim,işine gelirse' ile
evlilik yürümüyor.
Biz olabilmek için bazen hatta çoğu zaman ben'in sivri köşelerini törpülemek,
bazen de ben'den vazgeçmek gerekiyor.
Umarım İdrak'le eşi de tekrar
'biz olma duygusunu' yakalayabilirler.
Ben de çok teşekkür ederim.
Aslında kastettiğim haklı/haksızdan ziyade doğru kelimeyi seçebilecek miyim bilmiyorum ama bir sorun varsa ikinizde de var, sen tek başına yüklenme bazı şeyleri desteği vermeye çalışmaktı "adam da haksız"daki niyetim.
Elbette haksız/haklı ayrımı ancak kısa vadeli ve günlük muhabbet kadarcık çözümlü bir şey.
Öte yandan benim gözlemlerime göre İdrak bu ruh haline bebeğiyle birlikte girdi.
O noktada çok benziyoruz İdrakle.
Ben de çocuklarımdan önce ailemle ya da kendimle/eşimle/dünyayla daha iyi anlaşıyorken çocuklarla birlikte eşime ve diğer her şeye sarmaya, kendi içimde mutsuz olmaya başladım.
İdrak da biraz benim gibi kendiyle sorunlu biri.
Sorumlulukları arasında boğuluyor çoğu zaman.
Eşinin hareketlerini beğenmiyor evet ama kendinden de istediği ölçüde memnun değil, mükemmeliyetçi çünkü, bazı gıcık olmalarının eşiyle bir ilgisi yok çoğu zaman (eşi de bazen az gıcık değilse de) ve o bu farkındalığa ulaştı bence.
Kiminle evlenmiş olursak olalım önce kendi iç dünyamızı dizayn etmemiz gerek.
Tek başına bir dönüşüm mü yaşayacak eşi de ona umarım ayak uydurabilecek mi, zamanla göreceğiz.
Bir eşikten geçiyorlar.
İdrak en azından inşallah kendi içinde mutlu olmayı başarabilen biri olur diyeyim en son.