• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olma yolunda engellerle karşılaşan arkadaşlar lütfen bana bir el uzatın...

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
498
merhaba arkadaşlar yine her ay regl olduğum gün yaşadığım sinir krizini yaşıyorum şuanda,yine hayal kırıklığı,yine umudun bitişi,yine acabalar...2010 mart ayında 4 aylık düşük yaptım arkadaşlar(bu hamilelik normal yoldan oldu)neyse kürtaj oldum,3 ay bekleme süremiz vardı,bu arada her ay düzenli adet oluyordum ve herhangi bişr sorun yoktu ancak 2011 şubat ayına kadar korunmadığımız halde hamile kalamadım.2 şubatta rahim filmi çekildi,çeken doktor herşey normal dedi ancak içim rahat etmedi ve ertesi ay antalyada çok ünlü bir doktora gittim filmi gösterdim.doktor tüplerde tıkanıklık var,ayrıca rehimde perde var dedi ve laparoskobi ve histereskobi yapalım dedi.nisan 2 gibide bu ameliyatları oldum.ilk ay zaten reglim çok gecikmeli geldi ama oldum;fakat haziran ayında klomen falan iğneler kullandım.adetlerim zamanında geliyor ancak azalma vardı,doktorada bu durumu dedim,acaba yapışıklık falan mı vardır dedim;doktorda şu an iğne vurulduğun tedavi olduğun için azalma olmuştur,bıraksak yine eskisi gibi olursun dedi,bu arada hamile kalamadım,ağustosta tamamen tedaviyi bıraktım,eylül ayında baya yoğun bir regl oldum ama kasım ayında yine çok az geldi,bugünde sabah hafif geldi ama peçeteyi zor kirletiyor,akşamın bu saati oldu hala birşey yok,akşamdan beri iki gözüm iki çeşme ağlıyorum,deliricem artık,yapışıklık olmasından çok korkuyorum,doktorum bu ameliyatlar sonrası tekrar rahim filmi çekmedi şimdi kafayı ona taktım,bu ay artık aşılama istiyorum ama sanırım tüm bunlardan önce tekrar rahim filmi çekilmek istiycem,tekrar aynı doktoruma devammı etmeliyim,diyelimki ettim bu doktor neden bana rahim filmi çekmedi,bu adetlerimin azalması normalmi,bilemiyorum arkadaşlar,gördüğünüz gibi kafam karmakarışık,cümleleri devrik kurmuş olabilirim,lütfen bana iki kelimede olsa yazın rahatlatın,benimle benzer durumlar yaşayanlar varmı,benim için ne önerirsiniz,ben anne olmadan ölmek istemiyorum,tek dileğim bu:14:

merhaba arkadaşlar yine her ay regl olduğum gün yaşadığım sinir krizini yaşıyorum şuanda,yine hayal kırıklığı,yine umudun bitişi,yine acabalar...2010 mart ayında 4 aylık düşük yaptım arkadaşlar(bu hamilelik normal yoldan oldu)neyse kürtaj oldum,3 ay bekleme süremiz vardı,bu arada her ay düzenli adet oluyordum ve herhangi bişr sorun yoktu ancak 2011 şubat ayına kadar korunmadığımız halde hamile kalamadım.2 şubatta rahim filmi çekildi,çeken doktor herşey normal dedi ancak içim rahat etmedi ve ertesi ay antalyada çok ünlü bir doktora gittim filmi gösterdim.doktor tüplerde tıkanıklık var,ayrıca rehimde perde var dedi ve laparoskobi ve histereskobi yapalım dedi.nisan 2 gibide bu ameliyatları oldum.ilk ay zaten reglim çok gecikmeli geldi ama oldum;fakat haziran ayında klomen falan iğneler kullandım.adetlerim zamanında geliyor ancak azalma vardı,doktorada bu durumu dedim,acaba yapışıklık falan mı vardır dedim;doktorda şu an iğne vurulduğun tedavi olduğun için azalma olmuştur,bıraksak yine eskisi gibi olursun dedi,bu arada hamile kalamadım,ağustosta tamamen tedaviyi bıraktım,eylül ayında baya yoğun bir regl oldum ama kasım ayında yine çok az geldi,bugünde sabah hafif geldi ama peçeteyi zor kirletiyor,akşamın bu saati oldu hala birşey yok,akşamdan beri iki gözüm iki çeşme ağlıyorum,deliricem artık,yapışıklık olmasından çok korkuyorum,doktorum bu ameliyatlar sonrası tekrar rahim filmi çekmedi şimdi kafayı ona taktım,bu ay artık aşılama istiyorum ama sanırım tüm bunlardan önce tekrar rahim filmi çekilmek istiycem,tekrar aynı doktoruma devammı etmeliyim,diyelimki ettim bu doktor neden bana rahim filmi çekmedi,bu adetlerimin azalması normalmi,bilemiyorum arkadaşlar,gördüğünüz gibi kafam karmakarışık,cümleleri devrik kurmuş olabilirim,lütfen bana iki kelimede olsa yazın rahatlatın,benimle benzer durumlar yaşayanlar varmı,benim için ne önerirsiniz,ben anne olmadan ölmek istemiyorum,tek dileğim bu:14:
cnm allah yardımcın , yardımcımız olsun bende 3 yıldır bekliyorum ama hiç hamile kalamadım tiroidlerim çalışmıyo tedavi görüyorum daha yeni jinekoloğa başladım...hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inş...

cnm kendini bu kadar heba etme. biliyorum zor ama ağlamanın sızlamanın bir faydası yok.bende 11 aydır bekliyorum.zaman zaman ümitsizliğe kapıldığım oluyor ister istemez.hatta bazen hiç çocuğumun olmayacağını bile düşünüp kendimi bu duruma alıştırmaya çalışıyorum.herşey allahtan.alnımıza ne yazılmışsa onu göreceğiz ve halimize şükredeceğiz elimizden bişey gelmez.hem bazen zamanında olmadığı için çok üzülüp ağladığımız birşey için sonrasında iyiki olmamış demiyormuyuz? belki bunda da bir hayır vardır bunu bilemeyz.hayatta her zaman istediğimiz şeylere direk ana caddeden ulaşsaydık ara sokaklarda bizleri bekleyen güzel şeyleri kaçırmış olacaktık belkide..

bnmde adet miktarımda azalma oldu baya.bende prolakti olduğu için onun etkisi olduğunu düşünüyorum.sen hiç hormon tahlili yaptırdınmı? bildiğim kadarıyla prolkatinde etkiliyormuş adet miktarını.ben rahim filmi çekilmedim daha.ocak ayında kısmetse çektiricem.

cnm kendini bu kadar heba etme. biliyorum zor ama ağlamanın sızlamanın bir faydası yok.bende 11 aydır bekliyorum.zaman zaman ümitsizliğe kapıldığım oluyor ister istemez.hatta bazen hiç çocuğumun olmayacağını bile düşünüp kendimi bu duruma alıştırmaya çalışıyorum.herşey allahtan.alnımıza ne yazılmışsa onu göreceğiz ve halimize şükredeceğiz elimizden bişey gelmez.hem bazen zamanında olmadığı için çok üzülüp ağladığımız birşey için sonrasında iyiki olmamış demiyormuyuz? belki bunda da bir hayır vardır bunu bilemeyz.hayatta her zaman istediğimiz şeylere direk ana caddeden ulaşsaydık ara sokaklarda bizleri bekleyen güzel şeyleri kaçırmış olacaktık belkide..

bnmde adet miktarımda azalma oldu baya.bende prolakti olduğu için onun etkisi olduğunu düşünüyorum.sen hiç hormon tahlili yaptırdınmı? bildiğim kadarıyla prolkatinde etkiliyormuş adet miktarını.ben rahim filmi çekilmedim daha.ocak ayında kısmetse çektiricem.

ah be yavrum ben zaten hep ara sokaklardayım,birgünde bir işim direk olsa,illa ve mutlaka beni uğraştıracak...ben artık ana caddede yürümek istiyorum.hormonlarıma aklıma geldikce canım sıkıldıkça baktırıyorum:)kendimce sebep falan arıyorum,herşey normal.yok yok bu böyle olmayacak bu salı bana doktor yolu gözüktü.bazen düşünüyorumda ben bu bebeği çok istiyorum bunu biliyorum ama dün gece yattığımda düşündüm korkuyorum,eğer birgün var olursa beni sevmemesinden korkuyorum.hayırlısı bakalım.tatlım seni takip edicem:54:

al bitane benden daha bende 4 senedir uğraşıyorum rahim filmim temiz hormanlar tam ayarında eşimde tam ayarında ama elde var sıfır hiç korunmadım vee sürekli aktifiz .klomen kullandım yumurta takibi yapıldıı amh testleri yapıldı aklına ne gelirse her adet olduğumdaa oturup gözyaşlarım sel oluyoo eşimdee çokk üzülüyoo halimee.aşılama yaptıracam artık rabbim kucaklarımızı doldursun ne olur çokmu şey istiyoruz ..şu bidefa ilişkiye girip kazara hamile kalanlardan olmayıı çokk isterdim.işte böyle karmaşığım sabahlara kadarr duygularımıı anlatsam bitmez...sabır sabır diliyorum

salı günü kendi doktoruma gittim,tekrar rahim filmi istemedi,işte totoşumdan vurulacak 5 günlük iğne verdi,klomen kısacası,aşılamaya karar verdik,bugün için gel dedi yumurtalara bakalım dedi,neye bakacak anlamadım,daha yumurtlama günüme 1 hafta var,neyse gidelim bakalım,sanırım haftayada aşılama yapılacak,hayırlısı artık ne diyelim.eskiden olsa internetten on kere aşılamayı araştırmıştım,nasıl yapılır,kaç dakika sürer,acı olurmu olmazmı vs... vs...ama yok hiçbirisini yapmadım,kuzu kuzu gidicem ve kendimi doktoruma teslim edicem:):(

bugün gittim kendime arısütlü polenli baldan aldım,sonra keçiboynuzu,civanperçemi,aslanpençesiotu,postacıçantası otu:))ne varsa doldurdum poşete geldim eve,baldan 1 kaşık yedim,diğerleri poşette öylece duruyor,onları daha tam araştırmadım,ne zaman içilmesi gerektiği hakkında bir fikrim yok.ha birde sabah akşam soğan suyu kürüm var,yeminle içimde soğan tarlası çıkacak.bu kadar uğraşıma rağmen kontrolde yine tek yumurtam çıkarsa kendimi camdan aşağı atıcam;zaten 4 ay öncede o kadar iğneye rağmen tek yumurtam oluştu diye aşılama yapmaktan vazgeçmiştim.yok bu sefer vazgeçmiycem...

canım yaa sıkma canını.bende kürtaj oldum yapışıklık oldu ama ümidimi yitirmiyorum.olmaması fikrini kabul etmek istemiyorum ve hep olucak diye kendimi teselli ediyorum.başka çare yok.

canım yaa sıkma canını.bende kürtaj oldum yapışıklık oldu ama ümidimi yitirmiyorum.olmaması fikrini kabul etmek istemiyorum ve hep olucak diye kendimi teselli ediyorum.başka çare yok.

nunus geçmiş olsun canım;bende kabullenmek istemiyorum tabiiki ama insan ister istemez yıpranıyor.kafamda milyon tane soru var...yapışıklık oldu demişsin,bunu nasıl anlıyorsunuz,yani spekülümle alttan bakılınca doktor anlıyormu,ben histereskopi ve laparoskopi ameliyatı olmuştum ondan sonra adetlerim azaldı ama doktor yapışıklık var demedi hiç,sebepleri başka şeyler olabilir dedi,tekrar rahim filminede yanaşmadı ama benim aklım hala acaba yapışıklık varmıdırda kaldı,inşaallah yoktur.doktoruma güvenmek istiyorum çünkü mesleğinde çok başarılı bir dr Ali Fuat Şengör.

neyse dün aşılamamı yaptırdım kızlar,hayırlısı olsun ne diyeyim.umutlarım 15 ocağa...dualarınızı esirgemeyin kızlar.

nunus geçmiş olsun canım;bende kabullenmek istemiyorum tabiiki ama insan ister istemez yıpranıyor.kafamda milyon tane soru var...yapışıklık oldu demişsin,bunu nasıl anlıyorsunuz,yani spekülümle alttan bakılınca doktor anlıyormu,ben histereskopi ve laparoskopi ameliyatı olmuştum ondan sonra adetlerim azaldı ama doktor yapışıklık var demedi hiç,sebepleri başka şeyler olabilir dedi,tekrar rahim filminede yanaşmadı ama benim aklım hala acaba yapışıklık varmıdırda kaldı,inşaallah yoktur.doktoruma güvenmek istiyorum çünkü mesleğinde çok başarılı bir dr ali fuat şengör.

Neyse dün aşılamamı yaptırdım kızlar,hayırlısı olsun ne diyeyim.umutlarım 15 ocağa...dualarınızı esirgemeyin kızlar.

canım benim kürtaj sonrası adet olamama problemim oldu.spiral,hormon hapı falan düzene soktuk.şuan spiralsiz 2,ayım rahim kalınlığı normal.dr 6 ay bekle dedi olmassa kamera ile bakılıcak ve yapışıklık varsa kesilicek.umudumu yitirmek istemiyorum.kimseye çaktırmıyorum ama çok korkuyorum.hayırlısı inşallah..

epey zamandır buraya bakmamışım ve nunus sen bana yazdıktan hemen sonra hamile kalmışsın canım,inan bana çok sevindim,Allah tamamına erdirsin,analı babalı büyütsün doğacak yavrunu.

bu arada bende olan gelişmeleri yazıyorum benim aşılama tutmadı,bizde 2.denemek istemedik ve tüp bebeğe başvurduk,önce düşüğüm olduğu için dr eşimin ve benim kromozomlarımızın ve eşimden sperm testi istedi,ilk önce kromozom testleri sonuçlandı bende kan pıhtılaşması çıktı,doktor bebek aspirini verdi,hamile kalırsan iğne vurulacaksın dedi,iyi dedik,öbür ay tam tüp bebeğe başlıyacaktık ki,reglimin 2.günü doktora gittik,eşimin sperm sonuçlarını gösterdik ve eşimde morfoloji çıktı yani spermde şekil bozukluğu.biz tabi şok olduk,dr 2 ay kullanması için eşime hap verdi sonra doğal yoldan hamile kalmanı sağlamaya çalışıcam dedi ama bu seferde adet bitim, tekrar rahim filmine bakalım dedi.

bu pazartesi rahim filmi çekildim ve iki tüpümde kapalı çıktı,biz tabii yine şok olduk.şimdi kendimi eksik yarım bir insan gibi hissediyorum.bu konunun artık çok üstünede gitmek istemiyorum çünkü sürekli birşeyler çıkıyor altından,hayırlısı diyorum vardır yüce Rabbimin bir bildiği diyorum,belki böyle hayırlıdır diyorum....

mayısa kadar eşim ilacını kullanacak ve o zaman tüp bebeğe geçicez ama içim çok buruk,onda bile sorun çıkacağını düşünüyorum,birde Allahın gücüne gitmesin ben hep doğla yoldan hamile kalmayı istemiştim,tabii tüp bebekle hamile kalacağımın da bir garantisi yok,sağlıklı hayırlı bir bebek olsunda varsın geç olsun,yeterki sağlıklı hayırlı olsun,yeterkiiiiiii.

epey zamandır buraya bakmamışım ve nunus sen bana yazdıktan hemen sonra hamile kalmışsın canım,inan bana çok sevindim,Allah tamamına erdirsin,analı babalı büyütsün doğacak yavrunu.

bu arada bende olan gelişmeleri yazıyorum benim aşılama tutmadı,bizde 2.denemek istemedik ve tüp bebeğe başvurduk,önce düşüğüm olduğu için dr eşimin ve benim kromozomlarımızın ve eşimden sperm testi istedi,ilk önce kromozom testleri sonuçlandı bende kan pıhtılaşması çıktı,doktor bebek aspirini verdi,hamile kalırsan iğne vurulacaksın dedi,iyi dedik,öbür ay tam tüp bebeğe başlıyacaktık ki,reglimin 2.günü doktora gittik,eşimin sperm sonuçlarını gösterdik ve eşimde morfoloji çıktı yani spermde şekil bozukluğu.biz tabi şok olduk,dr 2 ay kullanması için eşime hap verdi sonra doğal yoldan hamile kalmanı sağlamaya çalışıcam dedi ama bu seferde adet bitim, tekrar rahim filmine bakalım dedi.

bu pazartesi rahim filmi çekildim ve iki tüpümde kapalı çıktı,biz tabii yine şok olduk.şimdi kendimi eksik yarım bir insan gibi hissediyorum.bu konunun artık çok üstünede gitmek istemiyorum çünkü sürekli birşeyler çıkıyor altından,hayırlısı diyorum vardır yüce Rabbimin bir bildiği diyorum,belki böyle hayırlıdır diyorum....

mayısa kadar eşim ilacını kullanacak ve o zaman tüp bebeğe geçicez ama içim çok buruk,onda bile sorun çıkacağını düşünüyorum,birde Allahın gücüne gitmesin ben hep doğla yoldan hamile kalmayı istemiştim,tabii tüp bebekle hamile kalacağımın da bir garantisi yok,sağlıklı hayırlı bir bebek olsunda varsın geç olsun,yeterki sağlıklı hayırlı olsun,yeterkiiiiiii.

canim bukadar kendini hirpalama allah buyuktur insallah yardimcimiz olur,anliyorum aksilikler ust uste gelmis son gelismelerinde ,tup ler sanirim operasyonla actirilabiliyor,es inde simdilik o hap lari bi kullansin,zamana birak tedavideyim de kendi kndine bebegi erteledim diye kafana yerlestir ,cok kafa takincada olucagi varsada olmuyor piskoloji ve gerginlik giriyor bu sefer devreye.benimde 6 yasinda bir kizim var 2 ciyi istiyoruz ve 7 aydir calisiyoruz olmuyor buyuk sebeb simdilik yok bilmiyorum neden.oglusum olsun istiyorum,kizim benden daha cok arzuluyor kardesim neden yok diye hep soruyor,allah buyuktur nasip kismet

canim bukadar kendini hirpalama allah buyuktur insallah yardimcimiz olur,anliyorum aksilikler ust uste gelmis son gelismelerinde ,tup ler sanirim operasyonla actirilabiliyor,es inde simdilik o hap lari bi kullansin,zamana birak tedavideyim de kendi kndine bebegi erteledim diye kafana yerlestir ,cok kafa takincada olucagi varsada olmuyor piskoloji ve gerginlik giriyor bu sefer devreye.benimde 6 yasinda bir kizim var 2 ciyi istiyoruz ve 7 aydir calisiyoruz olmuyor buyuk sebeb simdilik yok bilmiyorum neden.oglusum olsun istiyorum,kizim benden daha cok arzuluyor kardesim neden yok diye hep soruyor,allah buyuktur nasip kismet

canım ben geçen sene rahimde hafif eğrilik var diye(aslında yokmuş,herşey normalmiş)zaten laparoskopi ve histereskopi ameliyatı olmuştum,geçen sene tüplerim açıktı,ameliyattan sonra kapanmış zaten,bir laf var doktora giden hasta dönüyor diye,benimki o hesap.

Bence öyle düşünme hepimiz sınavdayız.kimi istemez olur kimi ister olmaz.Rab bim hepimizin kucaklarını doldursun.ben 10 yıllık evliyim 8 yıldır uğraşıyorum.artık hayal etmeye istemeye korkuyorum.benim için ulaşılması imkansız bir hayal gibi geliyor.ilk başlarda eşimde problem dediler.varikosel ameliyatı oldu.daha sonra 3 aşılama sonuç negatif....tüp bebek yaptırdık bu sefer bende sorun çıktı sonuç negatif olunca yumurta rezervin az dediler.ozamana kadar anlamadılar yani.2.tüp bebek 8 ay önce oldu 3 yumurta 1 embriyo oldu tek transver sonuç yine negatif...yıkıldım ama yapacak birşey yok.evde düşünmekten çıldırıyordum ve bir işe girdim düşünmemek için.en azından kendimi oyalayıp kandırıyorum.bebek mevlütleri arkadaşlarımın çocuklarının doğum günleri ve anneler günleri benim acı günlerim.her hamileye imrenerek bakıyorum ve her çoocuğa tebessümle aaah benim böyle çocuğum olsaydı diyerek.ama ne yapalım derdi verene isyan edemeyiz ya...dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden..:43:

ben de çok istiyorum tam 3 senedir ama çok umutsuzum hiç olmayacak gibi tedaviye daha yeni başladım kimbilir kaç ay yada yıl beklemem gerekecek çok üzülüyorum normalde gamsız olmama rağmen bu konuda hiç soğukkanlı olamıyorum herşeye ağlıyorum ağlamaktan yoruldum artık Rabbim isteyen herkese nasip etsin hayırlı bi şekilde

Son düzenleme:
merhaba benim de 10 aydir olmuyo bu ay doktora gittim klomen verdi bakalım beklemedeyiz inşallah bu ay olur çok üzülüyorum dua edin bana kızlar bende size edeceğim çok zor her ay hamile kalmayı beklemek ne kadar kafana takma deseler de boş Allahim herkese hayırlı sağlıkli evlatlar nasip etsin

merhaba benim de 10 aydir olmuyo bu ay doktora gittim klomen verdi bakalım beklemedeyiz inşallah bu ay olur çok üzülüyorum dua edin bana kızlar bende size edeceğim çok zor her ay hamile kalmayı beklemek ne kadar kafana takma deseler de boş Allahim herkese hayırlı sağlıkli evlatlar nasip etsin

senin sorunun neydi arkadaşım.bu zamana kadar başka tedavi uygulandı mı?senin okadar iyi anlıyorumki bende bunları yıllardır yaşıyorum.Allah yardımcımız olsun.tedavin hayırlı olsun.iyi sonuçlar alırsın inşallah...:49:

Back