- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 702
- 34
-
- Konu Sahibi Zencefill90
Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın. Aslında evet kilosu ortalama olarak kötü değil ama göbek çevresi ölçümü 4 gün geri gösterince korktum ben. Tekrar teşekkür ederim. Umarım sen de sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.Uzulmene hic gerek yok canim. Ben tam 29 haftalikken gitmistim. 1360 gramdmi bebegim. Doktorum normal dedi. Burdaki ve baska sitelerdeki degerlere baktim. Onlara gore de normaldi. 32+1 de gittim. 1992 gram olmus bebikim. Duzenli ve dengeli beslendigin surece bebegin buyuyecektir. Dedigim gibi su an beslendigin gibi beslen yeter. Tabi bol su icmeyi de unutma. Gunde 2 LT en az
Canim ben de senin gibiyim. doktor 32+0da 1700 grm dedi .1 haftada sadece 50 grm almiş cok az dedi .yemiyor musun diye sordu ama ben zaten iyi besleniyorum 12kilo aldim ama bebege faydasi olmuyor demek ki .bol bol et ye dedi.bu hafta yemegi daha da abarttim bakalim ne olacak kilo alsin da zayif olsun hic onemli degil eger almazsa gelisim geriligi olur erkenden alirlar o yuzden korkuyorum ..Zaten o kadar fazla vitamin kullanıyorum ki. Elevit, efa daily(balık hapı), osteocare(kalsiyum-magnezyum) ve demir ilacı. Bunları kullanmama rağmen böyle bi de kullanmasam nolucak kimbilir. Bakalım sütü artırıırm biraz günde 1 bardak içiyodum 3 içiyim belki işe yarar. Bi de kemik suyu iyi geliyo diyolar onu da denicem
Ben de bugun gittim doktora. Yine kilo alamamış doktor bana da daha fazla et ye dedi. Kemik suyu içicem bu hafta bakalım haftaya yine çağırdı umarım düzelirCanim ben de senin gibiyim. doktor 32+0da 1700 grm dedi .1 haftada sadece 50 grm almiş cok az dedi .yemiyor musun diye sordu ama ben zaten iyi besleniyorum 12kilo aldim ama bebege faydasi olmuyor demek ki .bol bol et ye dedi.bu hafta yemegi daha da abarttim bakalim ne olacak kilo alsin da zayif olsun hic onemli degil eger almazsa gelisim geriligi olur erkenden alirlar o yuzden korkuyorum ..
Hadi yaBen de bugun gittim doktora. Yine kilo alamamış doktor bana da daha fazla et ye dedi. Kemik suyu içicem bu hafta bakalım haftaya yine çağırdı umarım düzelir
Doktorum yeterince beslenmiyorsun demekki dedi bana. Şuan 1 hafta geri görünüyor. Eğer haftaya yine kilo almamış olursa gerilik daha da ilerlerse o zaman düşünürüz bişeyler dedi. Ben de çok korkuyorum. Doktora gidince bana yaz mutlaka durumundan haberdar et canım olur mu ? Neler yiyip içtiğimizi paylaşalım birbirimize destek olalım el birliğiyle tombiş yapalım bebeklerimizi inşallahHadi yanapcaz ya boyle giderse bi sorun var demektir doktorun bir şeyler soyledi mi peki ilerleyen haftalarda kilo almazsa benim de 1 hafta kaldi randevuya merakla beklliyorum az da olsa inş alirlar
Canim cok geriden gelmiyor bence cok sıkıntili bir durum yok. Birde bu olcumler cokta dogru olmayabiliyor. Benim kizimda ayni sorunu yasadim. En fazla 2800 gr olur ama 2600 gibi dogar dediler. Boyunda kisa gibi dediler. Son haftalarda dopler e girdim. Anne zayif cocukta zayif ve minyon en fazla 46 cm ve 2600 dediler.Kızlar merhaba bi sorum olucak.
Dün kontrolüm vardı ultrasona girdim. Bebeğimin baş ve bacak uzunluğu haftasıyla uyumlu hatta bacak boyu biraz önce. Ama karın çevresi biraz geri çıktı. Bebeğin kilosu haftasına göre düşük. Ben kilo alamıyorum bi türlü düzenli beslenmeme rağmen. Hamileliğimin başından beri 4 kilo aldım sadece ve 31. Haftamdayım. Yani acaba ben kilo alamadığım için mi böyle oluyor ? Her sabah yumurta yiyorum mutlaka, ekmek de yiyorum kilo alayım diye. 4-5 çeşit peynir yiyorum. Ara öğünlerde yoğurt, meyve ve bol bol kuruyemiş yiyorum. Tahin pekmez yiyorum. Akşamları da et ve sebze yemekleri. Ama ne ben kilo alabiliyorum ne de bebek. Önerebileceğiniz bebeğe kilo aldıracak bi besin meyve vs var mı ? Forumda eski yazışmalarda hindistan cevizi suyu içip bebeği geriden gelirken öne geçenler gördüm. Ya da baya bi kişi sütü nesquikle içiyormuş doktorları önermiş. Bu konuda bilginiz var mı işe yarar mı ?
Umarım benim de yanlışlık olmuştur düzelir. Ama şimdiye kadar hep aynı doktora gittim geçen haftaya kadar hep 1 hafta önden giden bebek geçen hafta 3 gün geri göstermişti bugun bir daha gittim doktora daha da gerilemiş bu kez 1 hafta geri gösterdi. Yani aynı doktor olunca ve eskiden önde gidrrken geri düşünce yanlıştır diye de umutlanamıyorum. İnşallah dediğiniz gibi olur ama forumda bazı anneler de tam tersi bebekleri 3200 dendiği halde 2600 doğurmuşlar. Yani ultrasında söylenen kilodan da aşağıda doğma ihtimali de var bi yandan. Bir de ben de eşim de minyon değiliz. Yani ben zayıfım ama 170 boyum var eşim de 193 boyu. İkimizde bebekken 4 kilo doğmuşuz. O yüzden doktor bize başından beri sizin bebek önde gidiyor iri olucak dedi hatta biz bütün kıyafetlerini 3 aylık aldık. Şimdi bu hafta böyle olunca şok yaşadık. Umarım düzelirCanim cok geriden gelmiyor bence cok sıkıntili bir durum yok. Birde bu olcumler cokta dogru olmayabiliyor. Benim kizimda ayni sorunu yasadim. En fazla 2800 gr olur ama 2600 gibi dogar dediler. Boyunda kisa gibi dediler. Son haftalarda dopler e girdim. Anne zayif cocukta zayif ve minyon en fazla 46 cm ve 2600 dediler.
Neyse kizim 38. Hafta icinde dunyaya geldi. Ve 3125 gr ve 50 cm dogdu. Normal dogum yaptim.
Tamam canim soylerim :).ben aslinda iyi yiyordum ama ögün saatlerim geç oluyordu 2 ogun yiyordum aralarda ara ogun yapiyordum ama şimdi 3ögün ,2 ara ögun yapiyorum muz ,süt,pekmez,kuruyemiş ,et yemeyi arttirdim bakalim ne olacak:)Doktorum yeterince beslenmiyorsun demekki dedi bana. Şuan 1 hafta geri görünüyor. Eğer haftaya yine kilo almamış olursa gerilik daha da ilerlerse o zaman düşünürüz bişeyler dedi. Ben de çok korkuyorum. Doktora gidince bana yaz mutlaka durumundan haberdar et canım olur mu ? Neler yiyip içtiğimizi paylaşalım birbirimize destek olalım el birliğiyle tombiş yapalım bebeklerimizi inşallah
Çok haklısınız tabiki yapı meselesi aslında. Benimle aynı haftada olan kuzenim çalıştığı için hep dışardan yiyor. Sabah kahvaltıda hazır poğaça , öğle akşam yemeğini dışarda yiyor. Onun bebeği 2 hafta önden gidiyor. Ben doğal besleniyorum benimki geri. Ama benim anlamadığım ben de eşim de çok uzun boylu ve iriyiz. Hatta eşim 1.93 boyunda. İkimizde bebekken 4 kilo üzeri doğmuşuz. Yani genetik olarak bizim çocuğun da uzun ve iri olması gerekmez miydi ?Kızlar tabi ki süt muz ihmal etmeyin düzenli yemeye çalışın ama bu kilo işi vücut yapısıyla alakalı. Benim iki arkadaşım 1 hafta arayla hamileydi ikiside hemen hemen yanı şekilde beslendi. birinin bebeği 2800 doğdu, birinin 3700 :) bilinen hiçbi sıkıntısı yok ikisininde. ben o yüzden kendimi hiç sıkmıyorum kilo konusunda. Sağlıkla gelsinler.
Evet aslında doktorlar bu kilo gelişim işine genetik olarak bakıyor. Benim eşim iri yapılı bende kilolu değilim ama boyum uzun doktorum her kontrolde eşime takılır bebek aynı sana benziyo nasıl olacak diye merak etme diye çünkü eşim 4500 kilo doğmuş o kadar olmasada sana yetişmeye çalışıyo der :)Çok haklısınız tabiki yapı meselesi aslında. Benimle aynı haftada olan kuzenim çalıştığı için hep dışardan yiyor. Sabah kahvaltıda hazır poğaça , öğle akşam yemeğini dışarda yiyor. Onun bebeği 2 hafta önden gidiyor. Ben doğal besleniyorum benimki geri. Ama benim anlamadığım ben de eşim de çok uzun boylu ve iriyiz. Hatta eşim 1.93 boyunda. İkimizde bebekken 4 kilo üzeri doğmuşuz. Yani genetik olarak bizim çocuğun da uzun ve iri olması gerekmez miydi ?
Canım nasıl oldu gittiniz mi tekrar kontrole inşallah her şey iyidir merak ettim..Çok haklısınız tabiki yapı meselesi aslında. Benimle aynı haftada olan kuzenim çalıştığı için hep dışardan yiyor. Sabah kahvaltıda hazır poğaça , öğle akşam yemeğini dışarda yiyor. Onun bebeği 2 hafta önden gidiyor. Ben doğal besleniyorum benimki geri. Ama benim anlamadığım ben de eşim de çok uzun boylu ve iriyiz. Hatta eşim 1.93 boyunda. İkimizde bebekken 4 kilo üzeri doğmuşuz. Yani genetik olarak bizim çocuğun da uzun ve iri olması gerekmez miydi ?
Cumartesi gideceğiz canım. Durumu haber ederim size. Bu hafta beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her sabah aç karnına keçinoynuzu özü içiyorum 2 kaşık, sonra 2 yumurta , 4 çeşit peyni öğle yemeklerinde sebze akşamları et yiyorum ve ara öğün olarak her saat bişeyler yiyorum. Bakalkm işe yarıcak mıCanım nasıl oldu gittiniz mi tekrar kontrole inşallah her şey iyidir merak ettim..
Inşallah iyi haberlerini bekliyoruz canım..Cumartesi gideceğiz canım. Durumu haber ederim size. Bu hafta beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her sabah aç karnına keçinoynuzu özü içiyorum 2 kaşık, sonra 2 yumurta , 4 çeşit peyni öğle yemeklerinde sebze akşamları et yiyorum ve ara öğün olarak her saat bişeyler yiyorum. Bakalkm işe yarıcak mı
zlar bugun gittim doktora. Yine kilosu biraz geriymiş ama bu hafta çok iyi kilo almış. Geçen hafta 1600dü doktor bugun 1800 dedi. Bir haftada 200 gr almış kızım. Bundan sonra böyle almaya devam ederse geriliği toparlar hatta öne bile geçermiş. Bu hafta ekstra olarak yediğim şeyleri yazayım belki size de faydası olur. Sütümü nesquikle içtim (içinde kalsiyum vitamin falan var) , her akşam et yemeği her öğlen sebze yemeği yedim. Her sabah 2 kaşık keçiboynuzu özü içtim. Öğlen canım tatlı çekince tahin pekmez karıştırıp yedim. Meyve bol bol yedim. Hatta bu hafta ekstra olarak ananas aldım yedim bol bol. Ananası bi arkadaşım önermişti onun bebeğinin kilosu önden gidiyor ananas sayesinde demişti. Sabahları da 2 tane yumurta yemeye başladım.Inşallah iyi haberlerini bekliyoruz canım..
Canım senin durumun nasıl ? Ben bugun gittim doktora bu hafta 200 gr almış işe yaramış yediklerim. Sen de dene istersen. Doktora gittin mi seninki kaç gr olmuş ?Hadi yanapcaz ya boyle giderse bi sorun var demektir doktorun bir şeyler soyledi mi peki ilerleyen haftalarda kilo almazsa benim de 1 hafta kaldi randevuya merakla beklliyorum az da olsa inş alirlar
Çok sevindim canim yediklerin işe yaramiş demek ki. zaten bundan sonra haftada 200grm alirlarmiş ..Neyseki benimki de almiş canim ben de almişim baya:)yazdiklarinin cogunu ben de yapiyorum.dedigin gibi bu işin sirri bol bol sut içmek ,yumurta,pekmez ,muz ,ceviz findik badem ve et :)bundan sonra daha hizli kilo alacaklar çunku 32. haftamda 1600-1700civari idi dun gittim 34+0da 600grm almiş .doktor da dedi bundan sonra bebekler hizli kilo alir dedi ..seninki de,bir dahaki gidisinde oyle olur.Canım senin durumun nasıl ? Ben bugun gittim doktora bu hafta 200 gr almış işe yaramış yediklerim. Sen de dene istersen. Doktora gittin mi seninki kaç gr olmuş ?
Ben şimdi haftaya gidicem. Gebelik.org sitesinden baktım 2 kilo olması gerekiyormuş 33. Haftada. Umarım olmuştur. Yani bu haftaki gibi 200 alırsa, 2 kilo olur inşallahÇok sevindim canim yediklerin işe yaramiş demek ki. zaten bundan sonra haftada 200grm alirlarmiş ..Neyseki benimki de almiş canim ben de almişim baya:)yazdiklarinin cogunu ben de yapiyorum.dedigin gibi bu işin sirri bol bol sut içmek ,yumurta,pekmez ,muz ,ceviz findik badem ve et :)bundan sonra daha hizli kilo alacaklar çunku 32. haftamda 1600-1700civari idi dun gittim 34+0da 600grm almiş .doktor da dedi bundan sonra bebekler hizli kilo alir dedi ..seninki de,bir dahaki gidisinde oyle olur.
Olur buyuk ihtimalle çünkü kilo almiş merak etme almaya da devam eder.gelişim geriligi olsa hiç kilo almazdi . o yuzden ben merak etmicem artik .az da olsa alsin yeterki.belliki çok iri doğmayacaklar yapiları minyon :)Ben şimdi haftaya gidicem. Gebelik.org sitesinden baktım 2 kilo olması gerekiyormuş 33. Haftada. Umarım olmuştur. Yani bu haftaki gibi 200 alırsa, 2 kilo olur inşallah