Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anne-çocuk eğitimi kurslarına gidenleriniz varmı?

büyük kavgaların nedeni genellikle zamanında çözüme kavuşmayan küçük tartışmaların birikimidir diye düşünüyorum, eğer her şey zamanında çözüme ulaşırsa bir birikim olmazsa büyük kavgalar olmayacaktır, ama diyelimki oldu o zamanda çocukların evde olmadığı bir zamanda yapılması daha uygundur gibi birde eşlerden biri sinirli iken diğeride aynı anda karşılık verince tartışmalar kavgaya karşılıklı atışmalara sebep olur en iyisi allah kimsenin evinin huzurunu bozmasın, yine eşler barışıyorlar ama çocukların akıllarında beyinlerinde iz bırakabiliyorlar,

sarımelek verdiğin linki okudum. çok güzel bir proje . yaygınlaştırılmalı. çünkü daha önce duymamıştım. sana kolay gelsin. kursta başarılar.
a.s.

kesinlikle çok faydası oluyo insan kendisi bilse bile başkalarından heleki bir uzmanın söylemesi insan üstünde daha çok faydası oluyor bence her anne kendini geliştirecek böyle kurslara katılmalı

teşekkür edrim paylaşımın ve fikirlerin için...bende bir şeyler eklemek istiyorum.kurs sayesinde değişik insanlar tanıyorsunuz iş ev derken en azından sosyal anlamda bir meşgaleniz oluyor. başka insanlarında sizin gibi sorunları olabileceğini anlıyorsunuz. paylaşımda bulunuyorsunuz yalnız olmadığını biliyorsunuz çocukla ilgili sıkıntınızı anlatıp rahatlıyorsunuz ve bir sürü şey daha...

benim çocuklarım 13-14 yaşında bir kız, bir erkek ben bu kurs için çok geç kaldım sanırım. Özellikle ders çalıştırma konusu benim için çok önemli.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bugün kursta öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.belki bilenleriniz vardır ama ben bilmiyordum. bilinçli tüketici olmayla alakalı. aldığınız ürünlein barkodlarına bakın. eğer sayılar 869 olarak başlıyorsa türk malı. bunun haricindekiler yabancı. ülkemde bu kadar işsiz varken niye elin adamı kazansın ki.özelikle çin malı almayalım arkadaşlar, benim ülkem kazansın...

Açeve değilde bir psikologun bu tarz eğitim seminerlerine katıldım.Çok farklı bilgiler öğrendim çocuğa ve eşe farklı yönden yaklaşım teknikleri hitap etmedeki cumleler bile çok farklı sonuçlar doğurabiliyor.Kişisel gelişim kıtapları da çok okudum ama onlar genelde yabancı yazarlı pek bizlerin uygulayabileceği şeyler değil . Kursu tavsiye ederim çocuğua ve eşine bakış açın ve neler beklemen gerektiğini neler yapman neye nasıl tepkı vermen gerektiğini kendi hayatından olaylarla anlatıyordu çok faydasını gördüm ben genelde bu tur toplantılarda not alırım bazı sözler söylerler konuyu anlatan ve özetleyen onları not alabilirsin unutmaman için iyi olur arada bakarım onlara

canım arkadaşım daha önce bende yazmıştım bu konuyu kimse ilgilenmemişti konuya katılımı görünce çok sevindim evet ben bu eğitime gidiyorum ve her hafta yeni şeyler öğreniyorum çocuğumu bile daha farklı bir gözle görüyorum vakti olanlar için kaçırılmayacak bir fırsat oğlum 4,5 yaşında ve hala biberon kullanıyodu ama öğretmenimizin verdiği fikirler doğrultusunda zorlanmadan bıraktı oysa nasılda uğraşmıştım daha önce salı günlerini oğlum ve ben iple çekiyoruz..konuya değindiğin için tekrar teşekkürler...

bugün kursun son günüydü. daha doğrusu konular bitti artık. şimdi yılsonu için çocuklarla küçük bir gösteri hazırlanacak ve belge töreni yapılacak. ayrıca haftaya tüm annelerle ve çocuklarla birlikte küçük bir piknik yapacağız.
bugün son konumuz çok faydalıydı. medeni kanun ve kadının hakları. bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki. meğer ne çok hakkımız varmış kanun önünde. tabi uygulamada ne kadar başarılı olunuyor bilemiyorum. özellikle boşanma hallerinde. allah göstermesin tabi ama insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor. öğretmen hanım eşinden boşanmış ve kadın şunu söylemişti "boşanacağım aklımın köşesinden geçmiyordu hele çevrede örnek aile olarak gösteriliyorken(kötü bir boşanma süreci yaşamış).inşallah ihtiyacınız olmaz ama çevrenizde mağdur olan olursa bunları onlarada aktarın ".
velhasıl bu kurstan çok şey öğrendim. çocuğumda....
bir dahaki dönemde sizlerinde gitmesini tavsiye ederim...a.s.

arkadaslar ben kartalda oturuyorum 3 yaşında oğlum var bburalarda ben hiç duymadım çocukla berabermi gidiliyor ve nezaman başlıyor aydınlatırsanız sevinirim

kimi şehirlerde (ki çoğunlukla çocukla gidiliyor) ama bizim yerimiz uygun olmadığı için çocuksuz gidiyoruz. genelde yazın duyuruları oluyor ve ekim sonu-kasımbaşında başlıyor mayıs başı bitiyor. toplam 25 hafta. haftada bir gün 2-3 saat. Halk eğitim merkezlerinin bünyesinde açep kursu. aynı zamanda sosyal hizmetlerin verdiği açev kursu var . onda çocuklarda gidiyor. halk eğitimin kursunda ayda bir hatta daha fazla ev ziyareti var. öğretmen eve gelip çocukla çalışmalarınızı denetliyor. sosyal hizmetlerde ev ziyareti yok. istersen halk eğitimin internet sayfasına girerekte bilgi alabilirsin? ilgine teşekkürler. Oğlunu da allah sizlere bağışlasın canım..a.s.

ben gittim anne çocuk eğitimine çocuklara yaşına göre çeşitli zeka gelştirirci oyunlar fln veriyolar faydasını gördüm,sonra eğitici annelik kursunu bitirdim sertifika aldım o belgeylede çalışabilirim...................

bu kursa ben 6sene önce katıldım.faydası oldukça fazla.benim kızım da okuma yazma bilerek okula başladı.ben engelemek için uğraştım.fakat engelemek yanlışmış.biz el yazısına2.sınf sonlarında geçtik. tabi biraz zorlandık.el yazısı defteri yardımcı oldu.öğretmeninin yardımıyla merak etme arkadaşlardan geri kalmaz.ayrıca ayküsünüde öiçtürebilirsin.şu an kızım 12 yaşında ve oldukça başarılı.

benim oğlum hiparaktif derecesinde halk egitimde psikiyatri var götür dedi bi kaç kişi 4 yaşındaydı aldım oğlumu gitttim önce birlikte görüştük daha sonra tek oğlumla görüştü doktor sonra oğlumu dışarı aldı ve bana zekasının yaşıtlarına göre oldukça üstün oldugunu ama sürekli bi ilgi sürekli bi denetleme iyiye yöneltme gibi elimizin üstünde olması gerektiğini söyledi halk egitiminde anne baba egitimi oldugunu yannız annelik egitiminin yeni bittigini babalık egitiminin ise hafta sonu başlıyacagını söyledi . Kızlar anlıcanız ben eşimi ikna ettim ve bu kursa gönderdim orada anlatılanları eşimde bana evde anlattı ve biz yaşama şeklimizi tamamıyla degiştirdik tek bilmeniz ve kavramanız gereken şey çocuk söyleleni degil gördüğünü yapar anne ve babasını taklit eder örnegin siz çocugunuza kitap oku dediğinide çocuk bunu yapmaz siz tv. kapatıp kitap alırsanız elinize çocukta sizin yaptıgınızı yapar kitap okur şimdi nasıl derseniz oğlum 8 yaşında 2. sınıfa gidiyor ve dersleri çokk çokk iyi

işte özetle durum budur.:lepi:

teşekkürler arkadaşım...bilinçli ebeveyn diye ben buna derim..

bende gittim çok yararlı oldu hem çoçuğuma hemde kişisel gelişimişme 3 yıl önce gitmiştim hatta sağlam dostluklar bile oldu bizim gurupla daha hala çay günleri düzenliyoruz birde orda verilen ödev kağıdını çoçuğuma 3 yıl yptırdım bazen haftalık bazen günlük oğlum şimdi sınıf birincisi ödevini kendi yapıyor oranın en büyük faydası bu

bu konuyu gördüğüme çok sevindim
bende bu kursa gidiyorum kızımı anaokuluna göndermedim ve bu açığı bu kurs sayesinde kapatmaya çalışıyorum
kızımıda götürüyorum çoook seviyor bidahaki haftayı sabırsızlıkla bekliyor
zepleride yapmayı çok seviyor hepsini bir günde yapmak istiyor ama zep kuralına göre yanlış
gerçekten çok faydalı bir kurs
hatta bugün kurs hocası ev ziyaretine gelecekti gelmedi onu bekliyoruz

bir zamanlar ben de gittim yerimseniben faydasını gördümmü ?? sositososito ancak yıllar sonra daha iyi farkettim ki :dance: görmüşüm a.s galiba.
herşey istediğim gibi olmasada,
dürüst, çalışkan, yılmayan, terbiyeli, mesleklerinde çok başarılı ve aranan kimseler olduklarına göre şükür Allahıma iyi ki gitmişim

ben 2 aydır gidiyorum anne çocuk eğitimi kursuna.Ben şahsen çok faydasını gördüm kızım artık düzenli ders çalışıyor ben ders saatlerini kaçırsam bile kızım bana hatırlatıyor.Ayrıca kurs seni daha ılımlı yapıyor .Çocuğunuzla nasıl konuşmanız gerektiğini,o na nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğreniyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…