• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anne-çocuk eğitimi kurslarına gidenleriniz varmı?

dhilek

shizen & senritsu
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2007
1.776
14
116
Çanakkale
halk eğitim merkezlerinin yada acev (acep) gibi kuruluşların verdiği anne çocuk eğitimi kurslarına gideniniz varmı? faydasını görüyormusunuz, uygulayabiliyormusunuz? gidenler varsa paylaşımda bulunmaya ne dersiniz:)a.s.

kursa gitmedim ama içeriğini aşağı yukarı biliyorum. anne-çocuk sağlığı, beslenme,çocuk gelişimi,oyun gibi dersler görülüyor.

Teşekkür ederim yeliz cevabın için. Ben gidiyorum şu anda 5 hafta oldu ama daha önce gidenler faydalarını gördülermi diye merak ediyorum. Yani Söylenenleri yada anlatılanları ne kadar çocuk üzerinde uygulayabildiler. Deneyimlerini paylaşırlarsa (örn: çocuğumun şu sorununu söyledikleri yöntemle çözdüm vb.)
sevinirim. Bizim kurstaki öğretmenimiz katılımın az olduğu konusunda dert yanıyor. Eğer giden ve gerçekten olumlu düşüncelere sahip olanlar varsa bunu paylaşırlarsa ,yaygınlaşması için bir şeyler yapabiliriz. Yani yakın çevremize bile duyursak bir adımdır diye düşünüyorum. hşkla.s.

ben anasınıfı öğert. yim çalıştığım okuldaki tüm velilerimi bu kursa yönlendirdim çok faydalandıklarını söylediler

ben anasınıfı öğert. yim çalıştığım okuldaki tüm velilerimi bu kursa yönlendirdim çok faydalandıklarını söylediler

katkınızdan dolayı teşekkür ederim. hazır anasınıfı öğretmeni bulmuşken bir şey sormak istiyorum. Kendi öğretmenimize sormaya pek fırsat bulamıyorum. Yeni sisteme göre artık 1.sınıfta el yazısı sistemi var. kızım 5.5 yaşında ve okuma yazmayı biliyor. Yani parmakla takip etmeden ve hecelemeden gözle okuyor. Bunu engelleyemiyorum çünkü etrafta okumak için birçok yazı var. fakat yazı yazdırmamaya çalışıyorum ki eli alışmasın diye ama bazen anlamadan yazmış oluyor. 1. sınıfa başladığı zaman zorlukla karşılaşırmı yani arkadaşlarından geri kalırmı? Bu arada geçmiş öğretmenler gününüzü yürekten kutluyorum. hşkln

Konyada bu kurslara ilgi çok fazla komek kursu ücretsiz hemde ben öteki dönem gidicem inş 4 ay kadar sürüyor zaten ve aldığım sertifikaylada çalışmayı düşünüyorum....

Konyada bu kurslara ilgi çok fazla komek kursu ücretsiz hemde ben öteki dönem gidicem inş 4 ay kadar sürüyor zaten ve aldığım sertifikaylada çalışmayı düşünüyorum....

Sarımelek umarım faydalarını görürsün. Verilen sertifikayla çalışmayı düşünüyorum demişsin. Benim gittiğim kursta bunu söylemediler. Biraz daha aydınlatabilirmisin nasıl ve nerelerde çalışılabiliyor. Bir de komek'i duymamıştım. Nedir?sağolasın...a.s.

halk eğitim merkezlerinin yada acev (acep) gibi kuruluşların verdiği anne çocuk eğitimi kurslarına gideniniz varmı? faydasını görüyormusunuz, uygulayabiliyormusunuz? gidenler varsa paylaşımda bulunmaya ne dersiniz:)a.s.

mERHABA BEN 6 SENE ÖNCE GİTTİM.VE ÇOK YARARINI GÖRDÜM.ORADAKİ HANIMLARLA PAYLAŞIMLARDA SADECE BENİM ÇOCUĞUM YAPMIYORMUŞ VEYA SADECE BEN HATALI DEĞİLMİŞİM DİYE DÜŞÜNÜYORSUN ÖNCELİKLE.KIZIM HER HAFTA DERS YAPACAĞIZ DİYE KİTAPLARI ÖZLEMLE BEKLERDİ VE HİKAYE KİTAPLARINIDA.AYRICA DERS ÇALIŞMA DİSİPLİNİNİDE BÖYLE KAZANDIK.SONRA BEN ORADAN ALDIĞIM EĞİTİMLE ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNDA 2 TANE ÇOCUĞUN EĞİTİMİNE KATKIDA BULUNDUM.BUNDANDA AYRICA ÇOK MUTLU OLDUMÇEVRENİZE GİTMELERİ İÇİN MUTLAKA ISRAR EDİN.KENDİ ADINIZA DA YARARLANACAĞINIZ ÇOK ŞEY OLACAKa.s.

Bende bu kursa başlayalı 5 hafta oldu çok yararlı tafsiye ediyorum. Biz kadınların yararlı bir şeylerle uğraşmaları çok güzel insana güven veriyor .Çocuklarınıza daha farklı oluyorsunuz kendimi orada çok rahat hissediyorum insana sanki terapi gibi geliyor.Herkeze tavsiye ediyorum fırsatları değerlendirelim.:kahve:

merhaba arkadaşım ben çocukların okulundakine gittim çok iyi uyguladım işe yaradı benim ikizlerimde sanada tavsiye ederim .a.s

tatlım öğrendiklerini uygulaman biraz sana bağlı..kimisi kursa gidiyor ama uygulamıyor.benim öyle çok arkadaşım var. büyüklerinden duyduklarını yapmaya devam ediyor...kimiside harfiyen uyguluyor..bilinçli olmak lazım..uygulamayacaksan niye gidiyoruz bu kurslara değilmi.

tamda ben bu konu hakkında başlık açacaktım, ben üç sene önce gittim, inan çocuğumun gelişiminde çok önemli, sadece çocuğum değil eşim ve evimede çok faydası oldu, kızım şu an sınıfın birincisi, orda ders çalışma sistemlerini öğretiyorlar, bir nevi okula hazırlık, ayrıca annelerde eğitiliyor bilmediğimiz o kadar konular varmışki ben iyiki gittim diyorum hatta ablamıda bu kursa yazdırıp beraber gitmiştik, diğer arkadaşlarıma söyledim ama bizim annelerimiz okulamı gitti çocuk eğitilmesini okuldamı öğreneceğiz diye benimle alay etmişlerdi,:kızgın: inan çok faydasını gördüm herkese şiddetle tavsiye ederim, ayrıca buradanda açev öğretmenime ismini vermek istemiyorum çok teşekkür etmek istiyorum,a.s.

Yaşasın bilinçli anneler:hooray:
Benimde çevremde "ya canım ne gerek var şimdi ,ben zaten herşeyi biliyorum, zamanım yok,eskiden kursmu varmış vs." düşüncesiyle katılmayan anneler var.
Ama şimdinin çocukları o kadar farklı ki onlara ayak uydurabilmek için bilmek gerekiyor. Umarım ilerleyen zamanda katılım sayısı daha da artar. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlara.s.

peki bu kurslara katılırken çocuğun yaşı önemlimi benim kızım 1 e gidiyor ve ders konusunda çok zorlanıyoruz acaba biz geçmi kaldık

Evet yaş sınırı var. 0-6 yaş olarak geçiyor. Bize zep diye bir kitapçık veriyorlar her hafta(Zihinsel eğitim programı) 6 yaş için verilen bir kitapçık. öğretmenimiz bunun çocuğa ilerde ödev yapma alışkanlığının kazandırılması için veridiğini söylemişti. Oturup çocukla bir güzel ders yapıyorsunuz. tabi seviyelerine uygun çalışmalar bunlar.
Sizin için faydası olmayabilir.Umarım sorunu halledebilirsiniz, kolay gelsin ,sevgiler...a.s.

Bende gitmek isterdim .3 çocuk var ama kulaktan doğma bilgilerle yetiştiriyorum.bugün televizyonda kesinlikle yanında tartışmayın dendi.Anne baba ne yaparsa onları örnek alıyolarmışlar.:1hug:

Bende gitmek isterdim .3 çocuk var ama kulaktan doğma bilgilerle yetiştiriyorum.bugün televizyonda kesinlikle yanında tartışmayın dendi.Anne baba ne yaparsa onları örnek alıyolarmışlar.:1hug:

kesinlikle doğru. kursta öğretmenin söylediği bir şey vardı. çocuklar bizim aynamızdır. dikkatle bakarsak kendimizi görürmüşüz. Gerçekten kızıma bazen bakıyorumda konuşmaları ve tavırları özellikle sinirli olunca sanki ben. kullandığı kelimelere varana kadar.
Çocukların yanında tartışmama konusuna gelince haklısın arkadaşım. Buna dikkat etmemiz gerekiyor.Fakat kaçımız bunu başarabiliyoruz. o anda öfkemizi yansıtırken kaçımız bunu önemsiyoruz. gözümüz o onda onları görüyormu acaba. Çocuklar duymasın dizisindeki gibi "mutfak" diyenimiz varmı? CADIARZU

biz eşimle tartışırken mutlaka kızımda oluyor mutfak diye gitmiyoruz yine onun yanında tartışıp yine onun yanında uzlaşıyoruz, çocuk tartışmayıda öğreniyor çözüm bulmasınıda öğreniyor, tartışılmadan hiç bir sorun halledilmez, mutlaka hayatında karşılaşacağı sorunlar olacaktır bunları hem tartışıp hemde çözümleneceğini bilmesi bence daha iyi,

aslında tartışmadan ziyade kavga ederken desek daha doğru.( Çünkü günlük hayatta zaten bir şekilde birileriyle tartışma halinde oluyoruz. kardeşimizle , arkadaşımızla, banka kuyruğunda vs.)tartışma biraz daha sorun olmayacak durum. tartışmadan çözüm bulunmaz , katılıyorum. anlatmak istediğim biraz daha kötü olanı. hani öfke anında bağırıp çağırma, o sinirle söylenen bir kaç kötü kelime vs.
bir örnek vermek istiyorum; bir arkadaşım 2 hafta önce anlattı bunu bana. eşiyle sorun yaşıyordu o zamanlar. kötü bir kavganın ertesi günü eşini karşına alıp böyle devam ederse ayrılacağını ifade etmiş. 9 yaşındaki oğulları onlar farketmeden dinlemiş bunları. çocuk katılırcasına ağlayarak odaya girmiş ve ayrılmayın diye iki gözü iki çeşme yalvarmış bunlara. nasıl perişan olmuş çocuk anlatamam. sonrasında oturup çocuğa onu sevdiklerini vs.anlatıp sakinleştirmişler.
bunları yaşatmaya hakkımız yok gibi geliyor bana...
ne yalan söyleyeyim ben yapıyorum bu hatayı...

Sarımelek umarım faydalarını görürsün. Verilen sertifikayla çalışmayı düşünüyorum demişsin. Benim gittiğim kursta bunu söylemediler. Biraz daha aydınlatabilirmisin nasıl ve nerelerde çalışılabiliyor. Bir de komek'i duymamıştım. Nedir?sağolasın...a.s.

Komek konya meslek edindirme kursları 4 aylık kadar bir eğitim görüyorsun daha sonrada özel kurumlarda çalışabiliyosun.Konyada aldığın sertifikayla çalışma imkanı var.Bu verdiğim linke bak canım :1hug:

Back