- 26 Nisan 2016
- 500
- 365
- 18
- 37
- Konu Sahibi P3rimasali
-
Ay canım keşke açık olsa. Hani ben bunları yaşadım da söylüyorum demiyorum. Yaşamadım ama tahmin ediyorum. Yani bu adam şimdiden rest çekiyosa bunun için, karşılıklı ev olduğunda da hele bide evlenince bu kızın burnundan getirir. Yemekti, kahvaltıydı, haftasonuydu hep beraber geçer diye düşünüyorum. ve daha bir sürü şey. Bu durum bile bir zaman sonra düzen
bozar. Sonra konu sahibi eşine bir şey söyleyecek olsa, eşinin cevabı net ''sen istedin, daha önceden kabul ettin, söylenmeye hakkın yok'' vs vs olur.
Kizin yaptiklari bile goreviymis gibi gorulecek bir sure sonra. Senin gorevin bu denilecek, esin umurunda mi ana baba yaninda esi de yaninda ohhh. 2 aile oldumu esin babasi maddi de yardim eder kocasi hepten tav olur konu sahibinin. Valla ben de yasamadim ayni evde k.validemle ama insan tahminn ediyor. Yurume mesafesinde oturdugum halde k.valideme ve asla ev islerimize karismayiz birbirimizin. Herkes kendi isini yapar, ama bizimki biraz meraklidir mesela ne yemek yaptigimi sorar falan onu da idare ediyorum. Ben asla ilgilenmem ne yemegiyle ne temizligiyle ama ona ragmen inan insan bukadar yakinliktan bile bunaliyor birak ayni evde kalmayi. Haftada 2 kez falan aksam oturmaya gideriz 2 saat. Bazen o da bunaltiyor yani. Ama iste daha cok gencler gozleri kapali aşka kosuyorlar
Evet aynen. Benim kayınvalidemde hiçbir şeyime karışmaz. Bizim evlerimizde bayağı uzak birbirine. Sağolsun bazen yemek bile yapıp alır gelirler akşam. Ya da gideriz orda beraber yaparız yeriz. Ama dediğin gibi bazen hafta 2-3 kez bile olunca yoruyor insanı. Mesela ben bazen haftasonu kalkarım kahvaltı hazırlarım ederim hani hafta içi çalışıyoruz, hafta sonu güzelce bi kahvaltı yapalım eşimle derim, kapı çalınır kayınvalidem gelmiş olur yürüyüş yapıyodum bi uğrayım dedim diye falan. O an bende bi moral bozukluğu.Oysa bu anlattığım durum 3,5 yılda en fazla 10 kere olmuştur belki.
Yani bide karşılıklı daire olsa, düşünsene konu sahibi; çat kapın çalıncak kayınvaliden karşında, belki evde misafirin varkende yapcak bunu, evde sıkıldım bi geleyim dicek falan. Bunlar şimdi sana önemsiz görünüyo olabilir ama evlenince biriktikçe insanın canını sıkabilecek şeyler.
Ha tabiki onlarla da yaparsanız bazı şeyleri. Mesela biz bi haftasonu kahvaltıya çağırrız genelde, yazları pikniğe beraber gideriz, ya da normalde de akşamları haftada 2 kez falan ya onlar bizde ya biz onlarda oluruz, ama sen bu durumu daha sık yaşıcan, ya da belki de hep yaşıcan, sonra başlıcan bizim bi özel hayatımız yok mu demeye. Yok inan ki yok, olmıcak. Olsa da düzenli olmıcak :)
Canım çok yaşlılarsa bir şey diyemem ama inan aynı evde yaşamakla ayrı evde yaşamak arasında dağlar ötesi fark var. En azından karşılıklı daireler olsa daha güzel olur. Yine yemekler bir olur vs ama aynı ev ne bileyim zor bir durum Allah yardımcın olsun.
4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
Allah yardımcın olsun zor bi durum ama ev ustune ev olmaz ama cok yakin oturabilirsiniz4 ayı geçiyor birisiyle görüşüyorum birbirimizi çok seviyoruz büyük bi olay atlattık daha da bağlandık. Evlenmek niyeyimiz ama o anne babasıyla yaşamamızı istiyor. Ortada maddi yetersizlik ya da bir ihtiyaç durumı yok belli olan sadece biraz yaşlılar ve ayrı kalmak istemiyor. Ben de karşılıklı evlerde yaşamayı önerdim ama tavizi yok aynı ev olacak kabul etmezsen sen bilirsin diyor. Annem ne kadar bağlı olduğumuzu bilmiyor ama bu niyetle konuştuğumuzu biliyor durumu anlattım "ben izin vermem beni çiğnemen gerekir" dedi. Ben kendim zaten kararsızdım ama ailesi çok iyi ve hoş insanlar olduğu için belki yapabiliriz diye düşünüyordum annem böyle diyinceye kadar. Ne yapmalıyım sizce. Daha kesin belli değil görüştüğüm kişinin ailesiyle henüz konuşulmamış bir durum belki onlar kabul etmez ama karşı taraf resti çekmiş durumda benim de annem..
Umarım olursa o şekilde bizim de çyle olur :)Bende kayinvaldemle alt ust oturuyorum ama iyikide oturuyorum cok sansliyim bu konuda anne kız gibiyiz
Yok 25 yaşında. Annem zaten vermez o durumda cidden ben de evlenemem.Dönüp yorumlara baktım da konu Sahibi bizi ikna etmeye çalışıyor gibi. Ne istersen yap canım, biz fikirlerimizi soyleriz gerisi sende. Yaşın daha 21 ne acelen var. Keşke burdan annenle konuşsak da verme kızınıb desek. Çünkü sen her şeyi kabul edip gideceksin. Ama yine söylüyorum bağlı olan sensin adam değil. Yaşı da 30 ustudur Allah bilir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?