anne-baba farklı tutum

esma2727

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
364
0
46
Diğer
kızlar yardım istiyorum ne yapacagımı sasırdım 4.5 yasında kızım var.tek cocuk.ona karsı babasıyla farklı tutum sergiliyoruz yani ben yemegini ye desem yemicek işte belli diyo esim bunu duyan kızım yermi?uyutucam gec oldu diyorum uyumaz bu saatte diyo bu lafı duyunca kızım kalkıp gidiyor ayagımdan.oyuncaklarını topla diyorum bağırma cocuga diyo.direk babanın gözüne bakıyor zaten kurtarsın diye.herseyde yüz veriyo yani bunun gibi cok sey...sonra nasıl frenlenecek bu cocuk zaten insan kullanmayı acayip bilir kızım cok calısır kafası böle seylere.ne yapsam sasırdım diyorumki bende yapıyım onun yapma dediklerini anlasın

canım yine konuscamda acaba diyorum onun okeylemediği seyleride benmi tamam kızım desen 1 gün deneyim anlasın beni cok zorda bırakıyor

işte en kötü çocuk yetiştirme tekniği..benim eşimde aynı..ben ne söylesem tersini söyler hemen..beni şikayetlenir..kızım anan söyle anan böyle..derim anan kadar taş düşsün kafana:) dilimde tüy bitti yapma diye..kızım 15 aylık ama öyle bi anliyoki ben bişeyine kızıyosam hayır diyosam hemen babasının gözünün içine bakıyo..ki sizinki de baya büyük bi yaşta..bu davranış tarzının sonucu hiç iyi değil..büyüyünce size ve sizin söylediğiniz herşeye tavırlı olur size bağırır çağırır vurur saygısız olur..benim görümcemin çocukları aynı sekilde yetişmişler ve kadın of yoruldum dese eşi sürekli anası değilmisin tabi yapacaksın der..bişey yapsa çocukların hoşuna gitmese öyle yapma der..hayır dese hemen öbürü evet der..oğlan 12-13 yaşında kız 6 yaşında.kızda, oğlanda bişey olsa annelerine salaaak manyaak maaalll böyle bağırıyolar.orasına burasına vururlar..kız eh gene daha durgunda oglan kızınca annesine canavara dönüyo..bunun nedeni işte baba ve anne arasındaki tutarsızlık..çocugun işine gelen taraf hep baba oluyo anne değersiz anlamaz bilmez öğretiliyo çocuğa.çocukta bu hale geliyo.daha büyüyünce iyice bozulacak çocuklar.ki görümcem çoook fedakar bi kadındır.eşi hep dışarda çalışmış o iki çocugada tek başına bakmış.ama gel görki yanlış davranış bu hale getiriyo çocukları.
ben eşime böyle davrandıgı zaman hemen eniştesinin adıyla seslenip 2 numara diyorum..sinir oluyo buna..her seferinde kendi yiğenlerinin ablasına olan yanlış davranışını örnek gösteriyorum ve davranışının aslında çocuğa zarar verdiğini karakterini bozdugunu anlatıyorum.yanlışta olsa hatalıda olsa sen ne diyosan bende onaylamalıyım ben ne diyosam sende onaylamalısın.köpeğe bile tutarsız davranan 2 kişi olsa o bile manyaga dönüyo kaldıki zeka küpü işini çok iyi bilen çocuk bunlar..
benim annem babam 1 kişiydi herzaman. biri ne diyosa öbürüde aynısını söylerdi.o yüzden annemede babamada mesafem aynıydı hep.biri yok diyosa öbürüde kesin yok derdi.ve bence en dogru yaklasım bu..bu anlamda çıkarcı biri olmadım hiçbir zaman..bende çocugumu böyle büyütmek istiyorum daa izin verirlerse....
bence sende eşinle konuş bu davranışının çocuğa yaptığı şeyi anlat 50 milyon kere de olsa anlat..her seferinde söyle..aynı davranışı yapmakta bi çözüm ama çocuga etkisi ne olur bilemiyorum..benimki şimdi tam anlamıyo diye bende yapıyorum kızım baban söyle baban böyle deyip eşimin gözüne bakıyorum anlıyo hatasını da 2 gün geçiyo gene aynı şeyler..bıkmadan anlayana kadar kafasına kazınana kadar uğraşıcam..çocuğumun psikolojisi dilimdeki tüyden kıymetli..sende vazgeçme anlat herseferinde verdiği zararı yaptıgı yanlışı..

biraz netten araştır istersen yazı falan bulursun mutlaka..seninkide dediğim dedikçi , anlamaya çalışmaz biri heralde..onun için konuşmak yerine bu davranışın sonuclarını gösteren bi yazı falan bul onu okusun.eger yok olmadı sende aynı şekilde davran bide kızın babasının isteginin tersini yapsın bakalım ne hissedecek..de kızın ne hisseder o ayrı..öylede kızın kafası karısacak çok..

maddi seylerdede böle.barbisi cok alma diyen benim ekmek gibi barbi alıyo.jetonlu oyuncaklara 1 tane binsin derim 3-4 jeton alırki eşim öle cok büyük kazancı olan bir insan degil bugün vardır yarın yoktur yani

gecen yıl yanımızda yoktu il dısındaydı 6 aydır yanımızda gelsin istedik beraber olalım ama düzenimiz vardı dinlerdi beni cocuk

işte barbisi çok alma dediğin halde eşin alıyoya orda sen ne oluyosun kızın gözünde biliyomusun annem bana istedigim bişeyi vermiyo yapmıyo annem KÖTÜ oluyosun hayatım..malesef böyle. yada jetonda da aynı..onu eğlendiren onun hoşuna giden bişeye sen engel oluyosun yada 1 ken 5 olmasına engel oldugun için gene sen KÖTÜ ANNE oluyosun. oysaki orda eşinin sana hakvermesi kızada kızım barbin çok zaten hem o kadar paramızda yok barbi almayalım yarın sana bu parayla başka bişey alalım annende çok haklı bende onun gibi düşünüyorum dese kızın kafasından seninle ilgili kötü bi düşünce geçmeyecek.hicbirzaman saygısızlık etmeyecek sana da babasınada büyüklerinede..afedersin ama çocuk yetiştirmekten anlamayan heriflere çocuk veriyoruzya gerçekten asıl kafasız biziz!! önce bi eğitime göndermeli davranışlarının sonuçlarını göstermeli ondan sonra baba etmeliydik bunları!

bıraksam hergün antarese gidecekler her gittiğimiz para.bende harcarım ama gerekli olsun.sonra cok harcadık demesin banaki diyo bende almasaydın deyınce kızıma alırım ona deger diyo.tek sorun maddi degilki yemek teme oyuncak dökme uyuma yapma dediğim herseye gözüne bakıyo bende yapcam artık 1-2 gün görsün zorda kalsın bakalım

bazı seyleri zorla söletiyorum biliyormusun antarese bugün gidemeyiz demi diyorum bir sürü kasgöz isareti ki ses tonumu bile ölçen bi kızım var anlıyoki hayır isareti veriyorum

Seninkinden farklı bir açıyla değerlendircem durumu:

anne babanın farklı tutum içerisinde olması zararlıdır. zararını hatırlamıyorum ama zararlıdır araştırırsan bulabilirsin

bir de şöyle bi durum var. bende tik rahatsızlığı var. yıllar önce televizyonda şunu demişlerdi:

anne ve babadan biri aceleci diğeri mükemmeliyetçiyse çocukta tik görülme olasılığı yüksektir. Aynı benim annemle babam

Yani anne ve babanın istekleri farklı olunca çocuk bir şekilde sıkıntıya düşüyor diyebiliriz. Önce aranızda anlaşıp sonra isteğinizi söyleyin çocuğa bence

işte gene kızın bunu duyuyosa annem bana değer vermiyo deger verse oda benim için para harcar antarese gider ama yapmıyo benim için giriyo kafasına.düşünsene annesisin onun değer vermez olurmusun..ama eşin öyle bi gösteriyo ki bunu çocuk böyle anlıyo.annesinin kendisine deger vermediği önemsemediği düşüncesiyle büyüyen çocuk büyüdüğünde kimin ona değer verdiğine inanacakki? annesi değer vermiyo ona.değersizlik duygusuyla büyüyecek cocuk..eşin anlık düşünüyo bugunü düşünüyo..çocuga olan zararının farkında bile değil..bence acilen eşine bunu anlatmalısın yanlışını göstermelisin..çocuga yazık gerçekten..0-6 yaş çoooook önemli..kendine bak karakterinde ne varsa 0-6 yaş arasında aldıgın bildigin ögrendigin şeyler ve inanki kızında çok yanlış yetişiyo..mutlaka engel ol buna..bide sen hiçbizaman onun yaptıgı gibi yapamazsınki ..zaten kızın her istedigini onaylayan o..sana sıra gelmezki..sen ona gereken şeylere göre yap yapma diyosun o kızın istegine göre davranıyo..eşine onun annesi oldugunu,en az onun kadar kızın iyiligini istedigini,uyuması gerektigi için yatırdıgını yada doyumsuz bi çocuk olmaması için paranın önemini kavraması için dünya kadar barbisi varken yenisini almanın sadece kızı doyumsuz paranın önemini bilmeyen önemsemeyen biri yapabilecegini olmaz hayır yok gibi kelimeleri sayesinde ögrenemedigini ve bunun gelecekte kıza neler yapabilecegini anlat..bence nette arastır biraz..tutarlı anne baba- tutarsız anne baba davranışı de çok şey çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…