• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne adaylarının beslenmesi nasıl olmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulden59

nilim prensesimmmm
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
9.641
550
248
Tekirdağ
merhabalar: ben çocuk düşünüyorum fakat merak ettiğim birşey var ben çok fazla yemek seçiyorum bu durumda bebeğim bunndan nekadar etkilenir eğer aranızda benim gibi yemek seçenleriniz ve çocuk sahibi olanlarınız varsa ve bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. tabi hamile kalmadan önnce doktora gidip bazı vitamin tahlilleride yaptırmak istiyorum..

öncelikle tebrik ederim sizi bilinçli bir anne adayısnız, bunun faydasını hem siz hem inşAllah bebişiniz görücek, yemek şeçimleriniz konunsda detaylı bilgiye yer vermemişsiniz, yani sağlıklı besinlerimi abur cubur tarzı şeylerimi tercih ediyosunuz, ya da vejeteryanda olabilirsiniz, ot türevi besinler tüketmeyi de sevmeyebilirsiniz vs. ben kendim ile ilgili açıklama yapayım size; 6 aylık hamileyim, hamileligim oldukça zor geçti ilk aylarda öldüm öldüm dirildim desem yeridir, hala bazı sıkıntıları yaşıyorum mesela ben otçul bir insandım et yerine ot yemeyi tercih edenlerdendim ama etde yerdim fakat severek değil ve az az tüketerek bu bahsettiğim içine balık vs veyaz etler pek girmiyor kırmızı et ile aram yoktu, balığı çok severim ve çok tükettim hamile kalmadan önce, fakat kırmızı etteki az tüketim nedenim kabusum oldu olmayada zaman zaman devam ediyor, demirim çok düşük çıktı kanım bana yetmiyor her kadın gibi bende takviye ilaçlar içiyorum ama halsizliğimi anlatamam, 2 adım yürüyüp tıkanmalar, 2 iş yapıp oturmalar bazen o kadar uyumama ragmen kahvaltıdan sonra tabaklarımı makineye yerleştiremeden saatlerce uzanıp kalıyorum eski performansım hiç yok:( eger benim gibi iseniz aman kan değerleriniz otursun öyle hamile kalmaya bakın, ve unutmadan bir ufacık püf nokta hamile kalmadan önce hepatit kızamıkçık yani rubella aşılarınıza baktırın, benim ikinci kabusumda rubella bağışıklığımın olmaması idi, malesef ülkemizde aşılar yapılsa dahi bellirli yıl peridyodlarında doğanların tutmamış, eger bağışıklığınız vs yoksa bu aşıları olmanız gerekmekte, yoksa eve kapanabilirsiniz özellikle ilk 3- 4 ay çünkü bebekte kalıcı hasar bırakıyor sakatlık yapabiliyor, ayrıca gebe kalmayı düşünenlere her şey ok ise doktor ilk 3 ay folik asit kullandırıyor, folik asit bbegin zeka gelişimi ve sağlıklı olması için çok önemli, gönlünüzce olsun en hayırlı zamanda hamile kalın duarımla sadece siz değil bebk isteyen tüm anne adayları için inşAllah, amin:49:

merhabalartekrar:
öncelikle çok teşekkür ediyorum ama galiba benim durumum sizdende vahim
çünkü ben hem otlardan hemde etlerden seçiyorum. örneyin tavuk yemiyorum kırmızı ette öyle ya kavurma olacak yada köfte ancak kırmızı eti öyle yiye biliyorum. domates, ıspanak, patlıcan, bamya da, büber, yemediğim sebzeler arasında.
bu arada yemeyi çok denedim fakat herdefasında miydem bulandığğı için yiyemiyorum.

onun dışında balık yiyorum bende severek.
zaten haftaya doktora gidip bu testleri yaptırıcam ama umarım hamilelik sırasında bi sorun yaşamam en çok korktuğum şey bu..

ayy okudukça üzüldüm:(( ayy canım benim:( o zaman şöyle söyliyeyim gebelikte ilk 3 ay genelde anne adayları hep kustugu için pek beslenme önem taşımıyor işde Rabbimin güzel kanunu, ben zorla yiyip kustuktan sonra hep aglardım bebegim beslenmiyor diye.. oysa esas beslenme 13 haftadan sonra, peki brokoli semiz otu o tarz şeyler yiyebiliyor musunz? zira semiz otu, yeşil yapraklı sebzeler ve ceviz fındık bebeğin zihin gelişimi ve fiizki gelişii için çok önemli, birde hamile kaldıktan sonra sabah kahvaltılarında peynir yumurta yiyomusun, süt içiyo musun diye sorar doktorlar, o da çok mühim, ben yogurt ayran tüketemiyorum dokunuyor hazımsızlık problemi yapıyor ama laktozsuz süt içiyorum mutlaka her gün yarım litre, buna ragmen yine kalsiyum destegi alıyorum,baklagilde şart tabii, bunlardan bol bol tüketmek lazım, zaten ben size şöyle söyliyim ben etçil bir insan olmadığım halde hamile kalınca sadece ete aşerdim kabus gibiydi, gecleri et hayal etmekten uyuyamıyodum o derece idi:1: sürekli gözümde kebaplar, dönerler, kocişim :1:benimle hep dalga geçti aman hatun sen baya zahmetli hamilesin hep en pahlı şeylerden istityorsun derdi, ve yemeden de rahatlıyamzsınız, eşim doktora bende bu değişikliği korkarak gözlemlediğini zararı olup olmayacagını sormuştu, doktor çok normal bu kadar et istemesi bunu zaten eşiniz değil çocuk istiyor çünkü çocugun gelişimi için eksik var vucuda bu sinyali veriyor dedi, hiç yemediğim kadar et tükettim ve aman Allah ım ben bu mad sad olamam diyordum, sizinde eksiğiniz varsa aşerme oluckatır:71: ay bide kötü birşey var ben hamilelik dönemimde uzun süre balık yiyemedim o derece kokusundan tiksindim u yüzden gebe kalmadan bol bol yiyin mutlaka beşinize depo olur, tabii beslenmeden önce dediğim gibi bağışıklık testlerini yaptırmanız şart ufacık koruma aşıları ama siznde bebişiniznde hayatını kurtarabilir, sağlık ocakları ücretsiz yapıyor gebelere, sizde anne adayı olarak yaptırabilirsniz sanırım aile sağlığı merkezlerinde hem süper ilgileniyorlar ben bu ne yahu özel hastedemiyim demişitim, bugün berat kandili bebişinizn olması içinde dua edelim sağlıkla sıhhatle, iyi günler:49:

Merhabalar:
öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
26 temmuz için doktorumdan randevu aldım bakalım neler diyecek bana..hayırlısı artık.
ama çok merak ediyorum..

Back