ayy okudukça üzüldüm
( ayy canım benim
o zaman şöyle söyliyeyim gebelikte ilk 3 ay genelde anne adayları hep kustugu için pek beslenme önem taşımıyor işde Rabbimin güzel kanunu, ben zorla yiyip kustuktan sonra hep aglardım bebegim beslenmiyor diye.. oysa esas beslenme 13 haftadan sonra, peki brokoli semiz otu o tarz şeyler yiyebiliyor musunz? zira semiz otu, yeşil yapraklı sebzeler ve ceviz fındık bebeğin zihin gelişimi ve fiizki gelişii için çok önemli, birde hamile kaldıktan sonra sabah kahvaltılarında peynir yumurta yiyomusun, süt içiyo musun diye sorar doktorlar, o da çok mühim, ben yogurt ayran tüketemiyorum dokunuyor hazımsızlık problemi yapıyor ama laktozsuz süt içiyorum mutlaka her gün yarım litre, buna ragmen yine kalsiyum destegi alıyorum,baklagilde şart tabii, bunlardan bol bol tüketmek lazım, zaten ben size şöyle söyliyim ben etçil bir insan olmadığım halde hamile kalınca sadece ete aşerdim kabus gibiydi, gecleri et hayal etmekten uyuyamıyodum o derece idi
sürekli gözümde kebaplar, dönerler, kocişim
benimle hep dalga geçti aman hatun sen baya zahmetli hamilesin hep en pahlı şeylerden istityorsun derdi, ve yemeden de rahatlıyamzsınız, eşim doktora bende bu değişikliği korkarak gözlemlediğini zararı olup olmayacagını sormuştu, doktor çok normal bu kadar et istemesi bunu zaten eşiniz değil çocuk istiyor çünkü çocugun gelişimi için eksik var vucuda bu sinyali veriyor dedi, hiç yemediğim kadar et tükettim ve aman Allah ım ben bu mad sad olamam diyordum, sizinde eksiğiniz varsa aşerme oluckatır
ay bide kötü birşey var ben hamilelik dönemimde uzun süre balık yiyemedim o derece kokusundan tiksindim u yüzden gebe kalmadan bol bol yiyin mutlaka beşinize depo olur, tabii beslenmeden önce dediğim gibi bağışıklık testlerini yaptırmanız şart ufacık koruma aşıları ama siznde bebişiniznde hayatını kurtarabilir, sağlık ocakları ücretsiz yapıyor gebelere, sizde anne adayı olarak yaptırabilirsniz sanırım aile sağlığı merkezlerinde hem süper ilgileniyorlar ben bu ne yahu özel hastedemiyim demişitim, bugün berat kandili bebişinizn olması içinde dua edelim sağlıkla sıhhatle, iyi günler