• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Adaylarına Tavsiyeler

ilepetzog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
186
0
46
İzmir
Hamileliğini dün öğrenmiş biri olarak böyle bir başlık açmak istedim. Eşimle çocuk kararı verdiğimiz ay hamile kaldım. Çok şükür çok bekletmedi bebişimiz. İnşallah sağlıkla kucağımıza da alırız :49:

Öncelikle benim önerim, bebek kararı çok önemli bir karar. Parçalanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum bunu. Çocuğunuza verebileceğiniz en büyük hediye mutlu bir ailede büyümesidir.. Zamanı gelince bebeğiniz olsun tabi, ama ilişkide bireylerde buna tamamen hazır olmalı..

Ben diğer arkadaşlar gibi uzun süre denemediğim için çok tecrübeli değilim bu konuda. Ancak biz bebek istediğimizden emin olunca, ben hemen ovulasyon testi aldım ve onu uygulayarak hamile kaldım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Herkeste böyle midir bilmem ama, ben hamile olduğumu 1 hafta sonra hissetmeye başladım. 6. his mi desem erken belirti mi bilemedim. :) Adet günüme 3 gün varken adet olacakmışım gibi ağrılarım, sürekli idrara çıkma, gaz sorunu, vücutta yüksek ısı, ciltte bozulmalar hissettim. Bunlar dışında bir çok kişide olan gögüs ağrısı, uyku hali, ayak ağrısı gibi şeyler hiç hissetmedim. Biliyorum çok istiyorsunuz, ancak mümkün olduğu kadar kendinizi dinlememeye çalışın, bırakın vücut belirtileri kendi göstersin. Aksi taktirde, istemeden kendini kandırıyor insan..

Burada okuduğum yorumlar dolayısıyla, gebelik testlerine tamamen güvenim kaybolmuştu ki ben 4 test yaptım hepsi az da olsa 2. çizgiye sahipti. Size tavsiyem, en azından adet gününe kadar beklemeye çalışın. Benim değerim 4. haftada 114 çıktı. Ve hepsi silikti.. Kan testi en güzeli. Çalışıyor olabilirsiniz, pahalı diye düşünebilirsiniz ama inanın elinizde silik bir testle acaba diye etrafta dolanmaktan çoook daha iyidir yarım günlük bir izin ile kan testi yaptırmak.

Benim bebişim henüz çok küçük, tecrübelerimde buraya kadar :49: Her konuda tavsiyeleriniz için, fikir sormak için bu topic'e beklerim :)

Hamilelere mutlu ve sağlıklı gebelikler geçirip sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim :emir_bebek: :nazar:
Gebe kalmaya çalışanlara da tez zamanda güzel haberler dilerim :49:

Hamileliğini dün öğrenmiş biri olarak böyle bir başlık açmak istedim. Eşimle çocuk kararı verdiğimiz ay hamile kaldım. Çok şükür çok bekletmedi bebişimiz. İnşallah sağlıkla kucağımıza da alırız :49:

Öncelikle benim önerim, bebek kararı çok önemli bir karar. Parçalanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum bunu. Çocuğunuza verebileceğiniz en büyük hediye mutlu bir ailede büyümesidir.. Zamanı gelince bebeğiniz olsun tabi, ama ilişkide bireylerde buna tamamen hazır olmalı..

Ben diğer arkadaşlar gibi uzun süre denemediğim için çok tecrübeli değilim bu konuda. Ancak biz bebek istediğimizden emin olunca, ben hemen ovulasyon testi aldım ve onu uygulayarak hamile kaldım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Herkeste böyle midir bilmem ama, ben hamile olduğumu 1 hafta sonra hissetmeye başladım. 6. his mi desem erken belirti mi bilemedim. :) Adet günüme 3 gün varken adet olacakmışım gibi ağrılarım, sürekli idrara çıkma, gaz sorunu, vücutta yüksek ısı, ciltte bozulmalar hissettim. Bunlar dışında bir çok kişide olan gögüs ağrısı, uyku hali, ayak ağrısı gibi şeyler hiç hissetmedim. Biliyorum çok istiyorsunuz, ancak mümkün olduğu kadar kendinizi dinlememeye çalışın, bırakın vücut belirtileri kendi göstersin. Aksi taktirde, istemeden kendini kandırıyor insan..

Burada okuduğum yorumlar dolayısıyla, gebelik testlerine tamamen güvenim kaybolmuştu ki ben 4 test yaptım hepsi az da olsa 2. çizgiye sahipti. Size tavsiyem, en azından adet gününe kadar beklemeye çalışın. Benim değerim 4. haftada 114 çıktı. Ve hepsi silikti.. Kan testi en güzeli. Çalışıyor olabilirsiniz, pahalı diye düşünebilirsiniz ama inanın elinizde silik bir testle acaba diye etrafta dolanmaktan çoook daha iyidir yarım günlük bir izin ile kan testi yaptırmak.

Benim bebişim henüz çok küçük, tecrübelerimde buraya kadar :49: Her konuda tavsiyeleriniz için, fikir sormak için bu topic'e beklerim :)

Hamilelere mutlu ve sağlıklı gebelikler geçirip sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim :emir_bebek: :nazar:
Gebe kalmaya çalışanlara da tez zamanda güzel haberler dilerim :49:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım Allah kucağına almayıda nasip etsin inşallah :1::1: bende 6 aydır bebek sahibi olmak istiyorum ovulasyon testini bu ay kullanmaya basladım dün ilk kez yaptım bu konuda biraz yardımcı olurmusun sen kaçıncı gün yaptın ovulasyon testini ...:53::53:

hayırlı olsun arkadaşım:nazar:
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım Allah kucağına almayıda nasip etsin inşallah :1::1: bende 6 aydır bebek sahibi olmak istiyorum ovulasyon testini bu ay kullanmaya basladım dün ilk kez yaptım bu konuda biraz yardımcı olurmusun sen kaçıncı gün yaptın ovulasyon testini ...:53::53:

Çok teşekkür ederim. Amin Allah sizede nasip etsin :49: Benim adetim düzensiz. 26 ve 32 gün civarı genelde. Bu ayda 30 gün olacağını varsayarak 13. gün başladım kullanmaya. 13. 14. 15 silikti hep, 16. gün belirgin oldu. Ve ufak bir kaç çalışma sonuç verdi :)

galiba hamileyim.kendimde bile itiraf edemiyorum henuz.cunki daha kan tahlili yaptirmadim.ama idrarda cikiyo.ve hic adet gecikmesi yasamam.bugun.4gun oldu adetim geceli.kizlar kasik agrilari normal mi?kah sag tarafim kah sol bazende her tarafi agriyor karnimin ve bacaklarima vuruyor.bu normal mi?lutfen yardim edin

galiba hamileyim.kendimde bile itiraf edemiyorum henuz.cunki daha kan tahlili yaptirmadim.ama idrarda cikiyo.ve hic adet gecikmesi yasamam.bugun.4gun oldu adetim geceli.kizlar kasik agrilari normal mi?kah sag tarafim kah sol bazende her tarafi agriyor karnimin ve bacaklarima vuruyor.bu normal mi?lutfen yardim edin[/QUOTE

öncelikle hepinizi tebrik ederim allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. kasık ağrısına gelince çok normal benim sürekli ağroyor doktorum normal olduğunu söyledi. ayrıca her adet döneminde adet olacakmış gibi kramplar hissediyorsun. herkeste aynımı olur bilmiyorum ama ben bunları yaşadım halada yaşıyorum.

Çok teşekkür ederim. Amin Allah sizede nasip etsin :49: Benim adetim düzensiz. 26 ve 32 gün civarı genelde. Bu ayda 30 gün olacağını varsayarak 13. gün başladım kullanmaya. 13. 14. 15 silikti hep, 16. gün belirgin oldu. Ve ufak bir kaç çalışma sonuç verdi :)

benim de adet dönemim senin ki gibi canım bende 10. gün yapmaya basladım bugün 15. gün daha henüz çift çizgi göremedeim hayırlısı olsun inşallah :4::4:

Çok güzel bir haber, hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah:) Biz de 2 ay önce bebek için karar verdik, umarım gözümüz yolda kalmaz, tez zamanda sağlıkla hayırlısıyla nasip olur:) Allah isteyen herkese nasip etsin. Siz de güzel ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz inşallah ...

galiba hamileyim.kendimde bile itiraf edemiyorum henuz.cunki daha kan tahlili yaptirmadim.ama idrarda cikiyo.ve hic adet gecikmesi yasamam.bugun.4gun oldu adetim geceli.kizlar kasik agrilari normal mi?kah sag tarafim kah sol bazende her tarafi agriyor karnimin ve bacaklarima vuruyor.bu normal mi?lutfen yardim edin[/QUOTE

öncelikle hepinizi tebrik ederim allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. kasık ağrısına gelince çok normal benim sürekli ağroyor doktorum normal olduğunu söyledi. ayrıca her adet döneminde adet olacakmış gibi kramplar hissediyorsun. herkeste aynımı olur bilmiyorum ama ben bunları yaşadım halada yaşıyorum.

Bende de var kasık ağrısı. Günde toplasan 3 kere 20şer saniye oluyor ama kıvrandırıyor. mehin bence cesaretini toplayıp bir test yapmalısın :52:

Biz daha çift çizgi yokken 4 gün önce 2 günde bir başlamıştık çalışmaya. O günde çift çizgiyi yakalayınca tekrar denedik. 2 gün sonra bir daha :17: :49:

bişey daha sormak istiyorum ovulasyon testini yapıcagın zaman 4 saat kadar wc ye gitmemek gerekiyo diye okudum yine bu sitede nasıl olucak o ya sıvı fazla içilmiycekmiş siz buna dikkat ettiniz mi 16. günüm dündü ve hala çift çizgi yok :52::52::52::52:

bişey daha sormak istiyorum ovulasyon testini yapıcagın zaman 4 saat kadar wc ye gitmemek gerekiyo diye okudum yine bu sitede nasıl olucak o ya sıvı fazla içilmiycekmiş siz buna dikkat ettiniz mi 16. günüm dündü ve hala çift çizgi yok :52::52::52::52:

valla ben o kadar bekleyemedim :37: 2-3 saat tuvalete gitmedim sıvı olarak da azıcık su içtim o süre zarfında o kadar:46:

Merhaba arkadaşlar:) Ben de konu sahibi arkadaş gibi hiç beklemedim çok şükür.Eşimle karar verdik doktor kontrolune gittik derken baktım hamileyim.Allah kimseciklere aratmasın:) Ben de başıma gelenlerden az biraz bahsetmek istedim.Evde yaptığınız testlerden sonra bence hamilelik şüpheniz varsa kan tahlili yaptırın.Evde akşama kadar şöyle miyim böyle miyim diye gezmenize işte kafanıza takmanıza gerek yok.Sağlık ocağına gidiyosunuz aile hekimine diyosunuz hemen bi tahlil yapıyolar.Herhangi bir ücrette yok.Sadece iki gun sonra belli oluyor o kadar.Beklemem derseniz özeller hemencik yapıyormuş:))
Hamileyken başınıza ne gelıyosa hamilelikten bilin derim ben :16: Kasık ağrısı bacak agrısı gögüs agrısı vs vs bunların hepsi normal.Bacaklarnızda kas genişlemesi oldugu için agrı yapıyo.Her adet döneminizde de malesef agrılar biraz artıyo sonra geçiyo:8:
Bence her ayınızı her haftanızı degerlenidirip tadını çıkarın.Hamileyken yaptıklarınız göze batmıyo en güzeli:56::56::8: Ha bide kendinize rahat hissetiğiniz içinizin ısındıgı bir doktor edinin.Bu baya önemli oluyo çünkü:21:

Bence her ayınızı her haftanızı degerlenidirip tadını çıkarın.Hamileyken yaptıklarınız göze batmıyo en güzeli:56::56::8::21:

Merhabalaaar :40: Çok güzel diyosun ama yapabiliyor musun tadını çıkarma kısmını? Ben çok endişeli garip bişey oldum öğrendiğimden beri. Ne uyku kaldı ne bişey. Özellikle ilk aylar tehlikeli diye. Rahatlamam sakinleşmem lazım ama olmuyor. Full stres :53:

İnsanın aklına kötü şeyler getirmemesi lazım.Bir de kötü bir şey ne olabilirki.Tabi takdir bazı şeyler ama dua etmek iyi düşünmek lazım:) Benim çevremde düşük,ölü doğum biraz fazla vardı.Düşünmemek kimseye anlattırmamak en güzeli.Sonuçta birinini başına geldi diye bize de olacak değil.Bir de hoşuna giden şeylerle meşgul olmak işe yarıyor.Tabi her şey de oh mis değil...Mide bulantısı halsizlik vs vs...Çok dinlenmek lazım...Bir de beslenmeye dikkat etmek diyorum ben :))

İnsanın aklına kötü şeyler getirmemesi lazım.Bir de kötü bir şey ne olabilirki.Tabi takdir bazı şeyler ama dua etmek iyi düşünmek lazım:) Benim çevremde düşük,ölü doğum biraz fazla vardı.Düşünmemek kimseye anlattırmamak en güzeli.Sonuçta birinini başına geldi diye bize de olacak değil.Bir de hoşuna giden şeylerle meşgul olmak işe yarıyor.Tabi her şey de oh mis değil...Mide bulantısı halsizlik vs vs...Çok dinlenmek lazım...Bir de beslenmeye dikkat etmek diyorum ben :))

Dediğin gibi iyi düşünmek lazım iyi :) Bizimde çevrede var kötü biten hamilelikler malesef, o yüzden korkuyor insan. Bayramı fırsat bilip bol bol dinlenmek lazım :)

saol canım :16::16: siz o çift çizgiyi gördüğünüz gün mü çalışma yaptınız bu konuda bilgim yok da

canım bende yeni doğum yaptım allah isteyen herkese versin inş benim minnakım 36 günlük ve bende ovulasyon testiyle hamile kaldım 3 ay uğraştım olmadı en son teste karar verdim ve o ay hamile kaldım,testi yapmadan en az 3 saat fazla sıvı tüketme,öğleden sonra 2 bucuk 3 gibi en ideal saat testi yapmak için,normalde düzenli ilişkiye gir eşinle 2 bilemedin 3 günde bir,adetin başladığıında say birinci gününden itibaren 10. gün başla testi yapmaya hergün aynı saatte,ben 14. gün gördüm çift çizgiyi o günde dahil olmak üzere sonraki 4 gün hergün ilişkiye girdik ve sonra yine 2 günde bir birlikte olduk ,sonuç şuanda kucağımızda çok şükür,allah isteyen herkese gönlüne göre versin..umarım yardımcı olabilmişimdir..

Back