anne adayları KESİN OKUYUNN öyle doğuma gidin

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
ben 8 aylık hamileyken yani dün bebeğim dünyaya gözlerini açtı.suyum bittiği için kontrole gitmiştim sizi doğuma alıcz dediler ve malesef epidural sezeryan oldu(ama olsun bebeğim bu dünyaya sağlıklı bi şekilde doğdu.1 ay küvezde kalıcak.ve bende sütümü sağıcam ve hastaneye götürücem.bebeğim bugün ağızdan yiyecek alamıyo.yarın başlıycak ağızdan beslenmeye:)fakat şimdi fecii derecede ağrım var sağolsun annem ilgileniyo ve bugün ilk anneler günüm ve bebeğimin doğum günü:)fakat sezryanla doğum yapıcaklara tavsiyem normal doğum hakkınız varsa normal doğum yapın tamam sezeryanda doğumumda hiç ağrı hissetmedim ama şimddi bitürlü geçmiyo 1 poşet ilaç verdiler şunu iç bunu iç filan sizce bu ilaçlar benim sütümü kesmezmi??ve araştırdığma göre büneen bünyeye farkediyomuş benim gibi olan varmı?bu arrada kızımın adı elif rana:)

Son düzenleyen: Moderatör:
bebişin hayırlı olsun öncelikle..kasık derken epudural yani omurilikten mi oldu iğne...belden aşağısı mı uyuşturuldu..yoksa tamamen bayıltıldın mı...

bebişin hayırlı olsun öncelikle..kasık derken epudural yani omurilikten mi oldu iğne...belden aşağısı mı uyuşturuldu..yoksa tamamen bayıltıldın mı...

evet epudural olddum uyanıktım ssadece belden aşağısı uyuşmuştu.ama hala ağrırm sürüyo

canım öncelikle gözünaydın,bebeğine uzun ve mutlu ömürler dilerim...

bende epidural normal doğum yaptım,ama hiç öyle söylediğin gibi bi ağrı çekmedim.4 yıl oldu yapalı ve ne ufak şikayetim olmadı doğumdan sonra.çevremdende hep aynı şekilde olumlu şeyler duydum,duyuyorum hala.kaldıki yurtdışındada bu yöntem uzun süredir kullanılıyor.sanırım yapan anestezi uzmanıyla alakalı,belki tam olması gereken yere denk getirememiştir iğneyi,belkide senin bünyenle alakalıdır.çok geçmiş olsun,umarım ağrılarından biran önce kurtulursun.ama öyle ömür boyu olacağını düşünmüyorum ben bi süre sonra geçecektir mutlaka.

Aynı sekilde ben de spinal Sezaryen oldum. Yani beni de belimden uyusturdular. 1 sene oldu. Hiç öyle dediğin gibi bir ağrım olmadı. Hiçbir sekilde belim de ağrımadı. Ömür boyu lafı çok saçma. Benim kız arkadasım anestezi uzmanı. Yıllardır yapılıyor bu yöntem. Bazılarında yani hemen sonrasında bas ağrısı yapabiliyor. Ben de o da olmadı. Ama o kadar. Ömür boyuluk bir şey yok yani. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim!

Gozun aydin canim allah anali babali saglicakla buyutsun :))
Ayrica gecmis olsun verdigin bilgi icinde tesekkurlerr

bilgilendirme için tşkler benim gibi ilk defa anne olcaklar tecrübelerden faydalanabilir...benimde etrafımda epidural yaptırıpta memnun kalmayan bel ağrısı çekenler var..gözün aydın Bebeğini analı babalı büyütmek nasip olur inşallah sanada acil şifalar dilerim

canım benim ama sen epidural normal doğum yapmışsın ben sezeryan yaptım sende ağrı olmaması çok normal

bünyeden bünyeye fark ediyo fakat %90 nında ağrı oluyo.

öncelikle bebeşiniz hayırlı olsun. güle güle büyütün... lakin böyle bilgilendirme yapılır mı allah aşkına daha işlemin adını bilmiyosun kasıktan falan?? kemik memik??uygun bir iğne ile girilr epidural ya da spinal boşluğa sıvı enjekte edilir ve belden altının uyuşturulması sağlanır, kemiğe değil yani... birde sorulacak soruya cevap yazmak istiyosun.. elbette yapılan her işlemin yan etkisi olabilir çok nadirdir sizde olmuş.. talihsizlık. ben sağlıkçıyım 2 yıl önce de spinal anestezi ile sezaryen oldum. hiç öyle sıkıntılarım olmadı ve genelde de olmaz. bol sıvı almalısın ve byük ihtimal ağrı eşiğin düşük. lütfen kimseye yanlış bilgi vermeyin, bırakın o bilgiyi işin uzmanı versin. anne adaylarını etkilemeyin yapmayın, epidural ya da spinalin rahatlığı ile genel anestezi bir tutulmamalı kesinlikle...

MERHABA tabiki yanlış bilgi vermek istemem arkadaş kasık tan yazmış kasıktan degil tabiki bele vuruldugunu iğneyle oldugunu tabiki biliyorum arkadaşlarım coğu sezeryan oldu ve hapsinde o ağrı var bilginiz icin teşekkürler

canım benim ama sen epidural normal doğum yapmışsın ben sezeryan yaptım sende ağrı olmaması çok normal

canım normal doğurdum ama yapılan epidural aynı epidural,yani belki dozları farklıdır ama aynı şekilde belden (kasıktan değil) ince uçlu bir iğne ile yapılıyor.sen daha yeni doğum yapmışsın,ağrılarının olması normal,ama bunun ömür boyu süreceği bilgisine nerden vardın onu anlamadım.kimilerine baş ağrısı yapar,kimilerine bel-boyun ağrısı,ama bunlar geçicidir.kimisinide hiç etkilemez.

oncelikle gecmis olsun canim ya cok uzuldum boyle olmasina ama bebegin saglikli elh.

ben de ilk dogumumda spinal sezeryan oldum 40+3. haftamda. sezeryanim cok rahat gecmisti ertesi gun ayaklanip 3. gun dus almistim. ama 2 yil gecti hala sezeryan dikisimin sol kisminda agri oluyor. ya tuvalete cikamadigim kabiz oldugum donemler sezeryan dikisime baski yapiyor aciyor, ya da cok yurudugum ve yoruldugum zamanlar dikislerimin sol kismindaki hep ayni yer agriyor. 2 hafta once normal dogumla 2. oglumu dunyaya getirdim hala sezeryan dikisim agriyor.... anestezi ignelerinin agrisinin ne kadar surecegi konusunda bir fikrim yok ama bu sezeryan agrim omur boyu devam edicek maalesef oo yuzden normal dogum yapma sansi olanlar ikisni de tatmis biri olarak kesinlikle normali oneriyorum... sezeryanim cok rahat gecmesine ragmen normalin rahatligi yok diyebilirim.

ben de sezeryan sonrasi ilk 5 gun bebegime mama vermek zorunda kalmistim sut gelsin diye cok ugrastim ve 3. ayimin sonunda artik bebegim benden sut emmedi.... ama normal dogumdan sonra mastit olmamak icin bebegimi zorla emzirmeye calisiyorum.... normal dogumun bu kadar farkli olacagini tahmin etmemistim. sanki dogum apmamais gibiyim ve bu bebegimde her acidan cok rahatim... maasallah diyin

Son düzenleme:
canim gecmis olsun,gozun aydin

tabiki en iyisi normal dogum ,sezeryan buyuk bi ameliyat sonucta ,

evet geciyo duzeliyosun ama ilk gunler ne bebegine bakabiliyosun ne de kendini idare edebiliyosun

sezeryanda acisi sonra cikarken ,normalde dogum biter bitmez hersey bitiyo..yinede saglik olsun kismet boyleymis bebekler saglikli olsun en onemlisi..

ben de 11.05.2012 de spinal anestezi ile sezeryan oldum, çok çabuk iyileştim.Biraz bel ve boyun ağrım oldu ama zamanla azaldı ve geçiyor.Çok rahat bir doğumdu sonrası da dediğiniz gibi zor geçmedi,doğumdan önce böyle tecrübeleri okuyup korkuyordum ancak doğum ve sonrası hiç de korktuğum gibi olmadı.sizin dediğiniz türden ağrılarım olmadı yani dayanılmayacak türden ağrılarım olmadı çok şükür ki.Normal doğumla kıyaslayamıycam onu tecrübe etmediğim için ancak şunu diyebilirim ki sezeryan da korktuğum gibi zor değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…