bebişin hayırlı olsun öncelikle..kasık derken epudural yani omurilikten mi oldu iğne...belden aşağısı mı uyuşturuldu..yoksa tamamen bayıltıldın mı...
ben 8 aylık hamileyken yani dün bebeğim dünyaya gözlerini açtı.suyum bittiği için kontrole gitmiştim sizi doğuma alıcz dediler ve malesef sezeryan oldu(ama olsun bebeğim bu dünyaya sağlıklı bi şekilde doğdu.1 ay küvezde kalıcak.ve bende sütümü sağıcam ve hastaneye götürücem.bebeğim bugün ağızdan yiyecek alamıyo.yarın başlıycak ağızdan beslenmeye:)fakat şimdi fecii derecede ağrım var sağolsun annem ilgileniyo ve bugün ilk anneler günüm ve bebeğimin doğum günü:)fakat sezryanla doğum yapıcaklara tavsiyem:asla kasıktan yapılan iğneyi yaptırtmayın benim bilgim olmadığı için mecburen yaptırdım.ve kasıktan yapılan iğne ölene kadar annenin belinde ağrı oluşturuyomuş sonuçta kemiğe demir bi iğne yapıyolar.benm için öğrenmem geç oldu ama olsun inşallah sizin işinize yarar:bi iğne var adını bilmiyorum ama komple bayılıyomuşsun ve hiçbir yanetkisi yokmuşkolunuza iğne oluyosunuz ve bayılıyosunuz kemik ağrısı filan çekmek yolmutlaka bu yoldan sezeryana girin.)bu arrada kızımın adı elif rana:)sorucak bişeyiniz varsa mutlaka sorun hemen cevaplarm
canım öncelikle gözünaydın,bebeğine uzun ve mutlu ömürler dilerim...
bende epidural normal doğum yaptım,ama hiç öyle söylediğin gibi bi ağrı çekmedim.4 yıl oldu yapalı ve ne ufak şikayetim olmadı doğumdan sonra.çevremdende hep aynı şekilde olumlu şeyler duydum,duyuyorum hala.kaldıki yurtdışındada bu yöntem uzun süredir kullanılıyor.sanırım yapan anestezi uzmanıyla alakalı,belki tam olması gereken yere denk getirememiştir iğneyi,belkide senin bünyenle alakalıdır.çok geçmiş olsun,umarım ağrılarından biran önce kurtulursun.ama öyle ömür boyu olacağını düşünmüyorum ben bi süre sonra geçecektir mutlaka.
Aynı sekilde ben de spinal Sezaryen oldum. Yani beni de belimden uyusturdular. 1 sene oldu. Hiç öyle dediğin gibi bir ağrım olmadı. Hiçbir sekilde belim de ağrımadı. Ömür boyu lafı çok saçma. Benim kız arkadasım anestezi uzmanı. Yıllardır yapılıyor bu yöntem. Bazılarında yani hemen sonrasında bas ağrısı yapabiliyor. Ben de o da olmadı. Ama o kadar. Ömür boyuluk bir şey yok yani. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim!
öncelikle bebeşiniz hayırlı olsun. güle güle büyütün... lakin böyle bilgilendirme yapılır mı allah aşkına daha işlemin adını bilmiyosun kasıktan falan?? kemik memik??uygun bir iğne ile girilr epidural ya da spinal boşluğa sıvı enjekte edilir ve belden altının uyuşturulması sağlanır, kemiğe değil yani... birde sorulacak soruya cevap yazmak istiyosun.. elbette yapılan her işlemin yan etkisi olabilir çok nadirdir sizde olmuş.. talihsizlık. ben sağlıkçıyım 2 yıl önce de spinal anestezi ile sezaryen oldum. hiç öyle sıkıntılarım olmadı ve genelde de olmaz. bol sıvı almalısın ve byük ihtimal ağrı eşiğin düşük. lütfen kimseye yanlış bilgi vermeyin, bırakın o bilgiyi işin uzmanı versin. anne adaylarını etkilemeyin yapmayın, epidural ya da spinalin rahatlığı ile genel anestezi bir tutulmamalı kesinlikle...
canım benim ama sen epidural normal doğum yapmışsın ben sezeryan yaptım sende ağrı olmaması çok normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?