How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

anlaşmalı mı yoksa çekişmeli boşanma mı?

ofpufof

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2015
85
40
38
Merhaba arkadaşlar, konu sahıbı arkadasımdır ona yardımcı olmak ıstıyorum ve bu konularda bı bılgımız yok. Kendiside eşide uni mezunu ve öğretmen. Arkadasım atanamadığı için ilk başlarda ücretli öğretmenlik yaptı ama buyuk kızı olunca bıraktı, ikinci kızı dünyaya gelince ( özafagus artrezi denilen yemek borusu hasarlı ve sürekli kaçak yapıyor ve midesine bağlanan bir hortum ıle beslenıyor kı su an kızı 3.5 yasında ve halen bu durumda nerdeyse 2 yılı hastanede yatarak geçirdi ve 15 e yakın operasyon gecırdı ) tamamen kızıyla ilgilenmek zorunda kaldı yani çalışmıyor.
Bu hastane dönemlerinde aralarındakı ıletısım tamamen kopma noktasına geldi aileler karıstı ve maddiyat olmadığı için, kızı hasta oldugu için ailesinin yasadıgı sehır farklı oldugu için şehrini doktorunu değiştirmemek adına bıraz goz yumdu.
Eşi maddi olarak iyi durumda öğretmen maaşı* ek dersler* etüt merkezi* özel ders vermektedir. Ancak eşine kardeşine giderken 5 tl veriyormus. ve hiç bir zaman ne kadar kazandığını söylememiş, kredi kartı dökümünü göstermeme, telinde kilit olayları gıderek artmaya başlamıs. Akşamları eve geç gelmeler giderek artmış, 12-1-4 diye değişiyormus. arkadasım evden dısarı cıkmayarak sadece cocukları ıle ılgılenırken hergece içkili gelmeye başlamıs, ilgi yok denecek kadar az , çoçuklar yatmadan babamızı gorlım dıye ağlarken onu arayıp telın kapalı olmasıda cabası.
en son bu cumartesı gunu sabah erken kalkınca eşinin telinde bı arkadası ıle konusmalarını gormus ve hayatında bır kadın oldugunu 3-4 kez ayrılıp ayrılıp barıstıklarını ogrenıyor ve olay orada kopuyo ve klasık erkek muhabbetı yaparak ve arkadasımı darp edıyor kapıya atıyor cocuklar kapıyı acıyor tekrar içeriği girip olaylar devam edıyor ve onu balkondan atmakla tehtıt edıyor ama yuzune vurmutor polisler gelınce darp raporu alınıyor ve sıkayetcı oluyor ailesi yanındadır ama nasıl bır yol ızlenmelıdır karsı taraf anlasmalı olsun ben haklarını verırım dıyor ama yanına kalmamasını da ıstıyoruzz bu arada bu ayın 23 de cocugunun amelıyatı var, tamda uzst uste gelıyor hersey ne yapmalıyız nasıl akıl vermelıyım, bu surecte yeteınce yıprandı cok mu surer nasıldır yardımcı olur musunuz?

maddi manevi tazminat davası açmak istiyor ama çekişmeli olunca bıraz daha uzun suruyormus ailecek yıpranmasını ıstemıyoruz ama sındıremıyoruzda ,

maddi manevi tazminat davası açmak istiyor ama çekişmeli olunca bıraz daha uzun suruyormus ailecek yıpranmasını ıstemıyoruz ama sındıremıyoruzda ,

ıstedıgı tazmınatı versın o sekılde anlaşmalı boşansınlar...vermezse darp var aldatma var tazmınat ıstemlı boşanma davası acsın...ne kadar sürerse sürsün evet surec yıpratıcı ama sonuc kadının lehıne olacaktır....
evladınada tez sıfalar ınş....

Bunları yapan adam nedense davada mı vicdana gelip anlaşma yoluna gidiyor ilginç.
Bence güvenmeyin.. alabiliyorsanız donuna kadar alın.
Anlaşılabilir bir tip olsaydı bu kadar olay yaşatmazdı.

Merhaba arkadaşlar, konu sahıbı arkadasımdır ona yardımcı olmak ıstıyorum ve bu konularda bı bılgımız yok. Kendiside eşide uni mezunu ve öğretmen. Arkadasım atanamadığı için ilk başlarda ücretli öğretmenlik yaptı ama buyuk kızı olunca bıraktı, ikinci kızı dünyaya gelince ( özafagus artrezi denilen yemek borusu hasarlı ve sürekli kaçak yapıyor ve midesine bağlanan bir hortum ıle beslenıyor kı su an kızı 3.5 yasında ve halen bu durumda nerdeyse 2 yılı hastanede yatarak geçirdi ve 15 e yakın operasyon gecırdı ) tamamen kızıyla ilgilenmek zorunda kaldı yani çalışmıyor.
Bu hastane dönemlerinde aralarındakı ıletısım tamamen kopma noktasına geldi aileler karıstı ve maddiyat olmadığı için, kızı hasta oldugu için ailesinin yasadıgı sehır farklı oldugu için şehrini doktorunu değiştirmemek adına bıraz goz yumdu.
Eşi maddi olarak iyi durumda öğretmen maaşı* ek dersler* etüt merkezi* özel ders vermektedir. Ancak eşine kardeşine giderken 5 tl veriyormus. ve hiç bir zaman ne kadar kazandığını söylememiş, kredi kartı dökümünü göstermeme, telinde kilit olayları gıderek artmaya başlamıs. Akşamları eve geç gelmeler giderek artmış, 12-1-4 diye değişiyormus. arkadasım evden dısarı cıkmayarak sadece cocukları ıle ılgılenırken hergece içkili gelmeye başlamıs, ilgi yok denecek kadar az , çoçuklar yatmadan babamızı gorlım dıye ağlarken onu arayıp telın kapalı olmasıda cabası.
en son bu cumartesı gunu sabah erken kalkınca eşinin telinde bı arkadası ıle konusmalarını gormus ve hayatında bır kadın oldugunu 3-4 kez ayrılıp ayrılıp barıstıklarını ogrenıyor ve olay orada kopuyo ve klasık erkek muhabbetı yaparak ve arkadasımı darp edıyor kapıya atıyor cocuklar kapıyı acıyor tekrar içeriği girip olaylar devam edıyor ve onu balkondan atmakla tehtıt edıyor ama yuzune vurmutor polisler gelınce darp raporu alınıyor ve sıkayetcı oluyor ailesi yanındadır ama nasıl bır yol ızlenmelıdır karsı taraf anlasmalı olsun ben haklarını verırım dıyor ama yanına kalmamasını da ıstıyoruzz bu arada bu ayın 23 de cocugunun amelıyatı var, tamda uzst uste gelıyor hersey ne yapmalıyız nasıl akıl vermelıyım, bu surecte yeteınce yıprandı cok mu surer nasıldır yardımcı olur musunuz?

Ben haklarını veririm derken iyi bir tazminat ve nafaka verecek mi?
Eğer öyle ise anlaşmalı boşansın, çekişmeli olunca hem senelerce sürüyor, hem bir sürü masraf oluyor. Psikolojik yıpranma da cabası.

Madem ki hakkini vermeye razi olmus adam cekisme yaratarak ,cirkinle cirkinlesmeye gerek yok bence...

Darp ve aldatma var,güzel bir anlaşma yapacaklar boşanacaklar.daha ne olsun.

Nafaka, tazminat, çocuğun bakım masrafları vs. verecekse ben olsam anlaşırım. Ama yok aldatma olayını bertaraf edip ileride bundan yararlanıp bu işten ucuz kurtulmayı planlıyorsa iş değişir.

sigortası yok uzerıne mal olmazsa eger adlı yardım dan devlet avukat verıyormus ucretsız ama yıpranma payı var, bırde uzun surerse dıyelımkı 1 yıl o aradada nafaka ve cocuk parası alabılır mı,

birde uzerlerıne bır ev ama hala kredısı odenıyor, araba ve sanırım bırkac kredı daha var, para işlerını tam bılmedıgı ıcın ne kadar para var ne kadar borc var bılmıyor

sigortası yok uzerıne mal olmazsa eger adlı yardım dan devlet avukat verıyormus ucretsız ama yıpranma payı var, bırde uzun surerse dıyelımkı 1 yıl o aradada nafaka ve cocuk parası alabılır mı,

Benimki 2 yıl sürmüştü demek istiyorum
1 yılda bitmesi süper olur eğer çekişmeli ise

Çünkü ben banka hesapları incelensin dedim mesela, bankaya yazı yazılacak kararı çıktı, hop 3 ay sonraya. Şahitler dinlenecek, 3 ay sonraya. Hakim değişti, 3 ay sonraya. Yaz tatili geldi 4 ay sonraya.

Ha deyince olmuyor yani.

İlk davada hakim nafakaya hükmederse o zaman alıyor nafaka. Mesela kendisi için 150, çocuk içinde 150 toplam 300 alır. Eğer son mahkemede, karar verilirken toplam 300'den fazla ise aradaki fark davanın açılış tarihinden itibaren ödeniyor.

Yani diyelim son kararda 200 çocuğa 200 konu sahibine dendi. Mahkeme de 24 ay sürdü. O zaman 24*100=2400 daha alıyor. Sonra da ayda 400 almaya devam ediyor.

birde uzerlerıne bır ev ama hala kredısı odenıyor, araba ve sanırım bırkac kredı daha var, para işlerını tam bılmedıgı ıcın ne kadar para var ne kadar borc var bılmıyor

Anlaşma şartlarına ne koydurmak istiyor konu sahibi ve karşı taraf?
Atıyorum 20bin tl tazminat, ayda 400 nafaka derse bence kabul etsin.

Dediğim gibi, bankalara ayzı gitmesi, ispatlanması, şahitler vs vs çok uzuyor ve yıpratıcı oluyor.

Konu sahibinin eşi ne vermeyi teklif ediyor? Tazminat olarak? Eşya olarak? Evden hisse? Araba?

Bize detaylı yazın ki yorum yapalım.

olay yenı gerceklestığı için daha yuz yuze gelmedıler, arkadasım yuzunu dahı gormek ıstemıyor sadece bı aracı ıle anlasmalı olsun cocuklarımı magdur etmem demıs, ama bu nafaka paraları cok az hasta kızının sadece masraf olarak 400e yakın mama pansuman kremlerı var nafaka artı cocuk bakım parası mı var ayrı yeten

elınızde darp raporu var, mahkeme kararı ıle telefon dokumu de cıkartılır... zina suçuda var...
ben olsam hepsini önüne serer çekişmeli boşanırdım, kendi adıma ve çocuklarım adıma nafaka ve tazminat davası acardım..ayrıca hasta olan çocuğun bakımınıda babanın ustlenmesı ıcın elımden gelenı yapardım...
anlaşmalı boşanmak demek tarafların karsılıklı bır hak talep etmemesı demek zaten, onda sadece cocuklara cuzı bır nafaka baglanır..
ama çekişmeli olursa söke söke hakkını alır arkadasınız, belki biraz süreç uzar ama eşinin yaptığı yanına kar kalmaz..

olay yenı gerceklestığı için daha yuz yuze gelmedıler, arkadasım yuzunu dahı gormek ıstemıyor sadece bı aracı ıle anlasmalı olsun cocuklarımı magdur etmem demıs, ama bu nafaka paraları cok az hasta kızının sadece masraf olarak 400e yakın mama pansuman kremlerı var nafaka artı cocuk bakım parası mı var ayrı yeten

Eğer konu sahibi çalışmıyorsa hem kendisine hem çocuğuna nafaka bağlanır
Konu sahibi çalışıyorsa sadece çocuğa.

elınızde darp raporu var, mahkeme kararı ıle telefon dokumu de cıkartılır... zina suçuda var...
ben olsam hepsini önüne serer çekişmeli boşanırdım, kendi adıma ve çocuklarım adıma nafaka ve tazminat davası acardım..ayrıca hasta olan çocuğun bakımınıda babanın ustlenmesı ıcın elımden gelenı yapardım...
anlaşmalı boşanmak demek tarafların karsılıklı bır hak talep etmemesı demek zaten, onda sadece cocuklara cuzı bır nafaka baglanır..
ama çekişmeli olursa söke söke hakkını alır arkadasınız, belki biraz süreç uzar ama eşinin yaptığı yanına kar kalmaz..

Anlaşmalı boşanmak karşılıklı hak talep etmemesi demek DEĞİLDİR, yanlış bilgi vermeyelim.
Anlaşmalı boşanmak her iki tarafında karşısındakinin taleplerini kabul etmesi demektir.

Eğer protokolde kadına (atıyorum) 200 bin tl verilecek, evin tapusunun yarısı verilecek, nafaka olarak 500 tl verilecek, velayet anneye verilecek vs yazıyorsa ve her 2 taraf bunu imzalıyorsa bunun adı anlaşmalı boşanmadır.

Anlaşmalı boşanmada bir protokol olur ve orada maddeler vardır. Bu maddeleri de 2 taraf anlaşarak belirler ve imzalar.

Darp raporu boşanma için işe yarar. Yani boşanmaya haklı bir gerekçe yoksa hakimler boşamıyor biliyorsunuz. Yani ben eşimin gözünün üzerindeki kaşı beğenmedim deyip boşanamıyorsunuz. Eğer gerçekten boşanacak bir sebep varsa hakim boşuyor. Darp raporu bu anlamda işe yarar.

Ama tazminat konusunda yaramaz, çünkü eşinin üzerinde neler var, bunların ne kadarını evlilik süresinde aldı bilmiyoruz. Çoktan evin tapusunu, arabanın ruhsatını başkasının üzerine yapmış olabilir. İşlerim bozuldu, satmak zorunda kaldım derse konu sahibi birşey yapamaz. 3 kuruşa razı olmak zorunda kalır.

O yüzden eğer anlaşmadaki şartlar iyi ise bazen çekişmeliden uzak olmak daha avantajlı oluyor

Son düzenleme:

Konu sahibinin eşinin maddi durumu nafaka belirlenmesinde önemli kriter. Aylık 1500 TL alan adama 1000 TL nafaka ödeyeceksin denmiyor.

Çocuklarımı mağdur etmem derken ne demek istiyor. Yeter ki boşan ben sonra hallederim demekse sakın!
Ama protokole yazılacaksa şu kadar tazminat, şu kadar nafaka diye o zaman olabilir.

Her şey yazılsın ama.

Verdiğiniz bilgiler ışığında bir kaç şey söyleyebilirim. Öncelikle anlaşmalı boşanmalarda taraflar mal paylaşımı, nafaka ve tazminat konularında anlaşmaya varırlarsa boşanma süreci çok daha kolay aşılabilir.

Çekişmeli boşanma da, insanlar çok büyük hayallere dalıyor ve sonu genelde hüsran oluyor. Süreci şöyle anlatmak isterim. Arkadaşınız önce bir avukat bulacak, vekalet verip dilekçe hazırlanacak ve dava için başvuru yapılacak. Dava başvurusu kabul edildikten sonra mahkeme günü verilecek. İlk mahkemede hakim kadına ve çocuklara tedbir nafakası bağlacaktır. Bu nafaka hiçte öyle tatmin edici olmayabilir,bunu belirtmek isterim. Dava sonuçlanana kadar kadın bu nafakayı alır. Davanın sonucunda hakimin verdiği tazminat ve nafaka kararına göre tadbir nafakası yoksulluk nafakasına çevrilir. Çocuklar için ödenen nafaka ise iştirak nafakası adını alır. Eşinin belgelenebilir gelir durumuna göre belirlenir bu ödemeler. Yani 3000 TL geliri olan birinden alacağınız nafaka 500 eşin kendisine 150+150=300 çocuklar için. Büyük çocuk kaç yaşında mesela? Kadın çalışmıyor, çocuklardan birinin özel bakıma ihtiyacı var bu durumda çocuklardan biri babaya da verilebilir. Tazminat ise gelire göre belirlenmez, karşı tarafın kusuru oranınca ucu açıktır, tabi bunu karşı taraftan almak oldukça zor olur genelde.

Kredi ile alınan ev var diyorsunuz. Evlilikte edinilen mallar ortaktır. Evin değeri, kalan kredi borcu hesaplanarak arkadaşınıza para ödemesi yapılabilir.

Burdan esasen ne desek boş olur

2 çocuk biri ağır hasta çalışmayan eş darp ve aldatma eldeki bilgi bu

Mali durumu yaşam standartlarını şehirdeki ortalama yaşam maliyetini ayrıntılı olarak bir avukat ile görüşün

Adam da teklifî yapsın eğer makul oluyorsa anlaşmalı boşansın zira öyle çekişmeli davalar kolay kolay bitmiyor

Ama kısa sürsün diye de 500 tl toplam nafaka ile boşanmasın mutlaka güvence edinsin

Ev varsa mesela kadına versin gibi büyük bir şey veriyorsa pazarlık yapılıp anlaşılabilir

Back