• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlaşmalı boşanmak için yarın avukata gidicez. YARDIMMM

Mahkemeye gidildiğinde (anlaşmalı olmazsa)eşinin darp raporu varsa srnin elinde rapor yoksa eşin haklı gözükecektir.hakim dosyaya göre karar verir yani dosyadaki delillere göre sen dayak yediğini ve bundan sebep kendini korumak için yüzünü yırtmış olduğunu nasıl ispat edeceksin?hakim senin sözüne neden inansın daha doğrusu eşin deseki karım çok saldırgandı bana anneme saldırıyordu bu da benim raporum dese ve tanıklar da evet öyleydi dese derdini kimseye anlatamazsın.ne kadar haklı olursan ol önemli olan dosyadaki delillerdir.darp raporu alınca da hemen uzaklaştırma kararı çıkmıyor.onun ayrı prosedürü var.şikayetçi olup sonradan şikayetten vazgeçebilirsin.
Darp raporu ister al ister alma bu rapor çok önemli.
çok haklısın ya.yarın kesinlikle gidip alcam.
ne olursa olsun.
yani bana para altın vermemek için bu dediklerini yaparlar.ki babası kesin şahit olur.daha bugün beni arayıp hadi kızım yoluna git dedi.annemi arayıp benim evimde yiyip içemez kalamaz demiş.
nerde kalcaksam
nasıl bi dünyaları var

ben evi terk etmediğim sürece evin kirası ve faturaları geçinebilceğim kadar para ona ait.
salak zannediyo ki beni kovcak ben de gitcem

Siz nasıl evlendiniz , nasıl bu hale geldiniz ? Okudukça çok şaşırıyorum ; hayat ne garip oldu.

Konu sahibesi,
Evlilik 1 yılı aşmadan anlaşmalı Boşanma olmuyor, şiddetli geçimsizlik veya aile Birliğinin temelden sarsılması gibi gerekçelerle dava açmak gerekiyor, siz yine de yarın avukata gidin, eşiniz yan çizmezse herseye rağmen mümkünse bir anlaşma protokolü imzalayın karşılıklı.
Zaten avukat size yol gösterecektir, darp raporunuzu da alın, anlaşmalı olmayacağına göre çekişmeliyiz dönecek dava, eşiniz adli tatili dinlemeden dava açabilir çünkü, darp raporunuz olsun elinizde, size çekişmeli de olsa düğünde takılan takıları, nafakayı vermek zorunda çünkü çalışmıyorsunuz.

davanı aç vercem diyo.
benim seninle maddi manevi bişeyim yok hala niye gurursuzca bu evde duruyosun diyo.
ancak dava acarsın mahkeme emir verirse öderim dedi.
ama sonra da anlaşmalı boşanmaya tamam dedi.o da ben dava 2 yıl da sürse gitmem bu evden.bana parayı da verirsin her şeyi ödemek zorunda kalırsın diyince anlaşmalıya yanaştı.
bence sen anlaşmalıya yanaşma...yan çizer oraya gidince.bu mahkeme sürecinde hiç ummadığın insanlardan hiç ummadığın şeyler duyacaksın.bunlara hazırlıklı ol.ve o kadar morluk içindeysen onlar iyileşmeden git al raporunu.benim başımdan geçti.ilk evliliğimde dayak yedim.morluklar vardı beni gecenin bi yarısı döverek pijamalarla sokağa attı.yalınayak pijamalarla kaldım öylece.ertesi gün gittim adliyeye savcıya anlattım.darp raporu alcam dedim.öyle keyfi olmuyo bu işler dedi.ben seni göndercem muayeneye dava açılcak dedi.ben tırstım.tırstığımı görünce vazgeçirdi beni savcı.akşama bi buket çiçek alır gelir barışırsınız dedi.ben vazgeçip çıktım gittim.ama vazgeçmeseydim keşke.20 bin tl lik tazminat davası açtım boşanmanın yanında.hakim 5500 verdi.çalıştığım için nafaka vermedi hakim.ama tedbir nafakası aldım.sonra da altınların davasını açtım onları da aldım.ama raporla açılsaydı dava 50 binlik te açsam hepsini alırdım...

Konu sahibesi,
Evlilik 1 yılı aşmadan anlaşmalı Boşanma olmuyor, şiddetli geçimsizlik veya aile Birliğinin temelden sarsılması gibi gerekçelerle dava açmak gerekiyor, siz yine de yarın avukata gidin, eşiniz yan çizmezse herseye rağmen mümkünse bir anlaşma protokolü imzalayın karşılıklı.
Zaten avukat size yol gösterecektir, darp raporunuzu da alın, anlaşmalı olmayacağına göre çekişmeliyiz dönecek dava, eşiniz adli tatili dinlemeden dava açabilir çünkü, darp raporunuz olsun elinizde, size çekişmeli de olsa düğünde takılan takıları, nafakayı vermek zorunda çünkü çalışmıyorsunuz.
rapor alıp almadığını bilmyiorm ama bu izin hesabını sana fena sorcam dedi. aldın mı diye sordum.almadım dedi.
ama şu anda ona inanmakla hata yapıcam galiba.
zaten dava acıcam diyo.
bazı seyleri benden iyi biliyo.avukata gitmedim dedi ama gitmiş olabilir.
o boşanmak için dava acsa bile biz avukatın yanında bana vereceklerine dair bi anlaşma imzalayalım mı.

bence sen anlaşmalıya yanaşma...yan çizer oraya gidince.bu mahkeme sürecinde hiç ummadığın insanlardan hiç ummadığın şeyler duyacaksın.bunlara hazırlıklı ol.ve o kadar morluk içindeysen onlar iyileşmeden git al raporunu.benim başımdan geçti.ilk evliliğimde dayak yedim.morluklar vardı beni gecenin bi yarısı döverek pijamalarla sokağa attı.yalınayak pijamalarla kaldım öylece.ertesi gün gittim adliyeye savcıya anlattım.darp raporu alcam dedim.öyle keyfi olmuyo bu işler dedi.ben seni göndercem muayeneye dava açılcak dedi.ben tırstım.tırstığımı görünce vazgeçirdi beni savcı.akşama bi buket çiçek alır gelir barışırsınız dedi.ben vazgeçip çıktım gittim.ama vazgeçmeseydim keşke.20 bin tl lik tazminat davası açtım boşanmanın yanında.hakim 5500 verdi.çalıştığım için nafaka vermedi hakim.ama tedbir nafakası aldım.sonra da altınların davasını açtım onları da aldım.ama raporla açılsaydı dava 50 binlik te açsam hepsini alırdım...
vay uyanık.
kesin kendi aldı rapor
beni oyalayıp morlukların geçmesini bekliyo.
buraya yazmasam bunları asla düşünemezdim
şu an bi yerlerimi masaya filan vurup morartasım var.daha iyi delil olur

Sana tavsiyem sen de avukat tut kendine.şayet avukat tutacak durumun yoksa baroların adli yardım servisleri vardır.sana ücretsiz avukat tayin ederler.dava masraflarını karşılarsın sadece.adli yardım talebinde bulunurken muhtardan fakirlik kağıdı vs isteniyor.bulunduğun yerdeki baroyu arayıp öğrenebilirsin ne gibi evraklar getekli diye.
Eşin ve ailesi bahsettiğin gibilerse ki genelde öyle olur boşanma sürecinde istediklerini almak için herşeyi yaparlar.seni iffetsizlikle,saldırganlıkla suçlayabilirler.daha bir sürü iftiraya maruz kalabilirsin.bu süreçte sana iyi bir avukatın çok yardımı olur.
Boşanma devam ederken şartları oluştuysa tedbir nafakası alabilirsin dava kesinleştikten sonra yoksulluk nafakasına dönüşür.şayet dava sonunda kazandıklarını vermezse icraya vererek alabilirsin.
Son tavsiyem bir bildiğim var ki konuşuyorum mutlaka bir avukata danış ve tabi ki o raporu al.
İyi geceler.

yarın avukatın yanında nasıl davranmalıyım.
eşime sıraladım bunları verirsen yarın hemen çıkıp giderim haftaya boşanırız dedim.
baban filan gelmesin dedim.adamlık mertlik filan damardan girdim
3bin mihir.her ay 350 tl nafaka.altınların yarısı.
hepsine tamam dedi sadece tazminat istedim 10bin tl onu kabul etmedi.
yani biri aklına girer de yarın fikrini değiştirirse.
ailesi bunları vermek istemeyebilir.ama ailesine demiş kesinlikli ben boşanıyorum.kimse karışmasın demiş.
benim ona yalvarıp tekrar barışacağımı düşünüyo.
yüzünde de benim tırnak izin var.avukat ona acıyıp onu korumaya çalışırsa.aklıma binbir soru geliyo.
eşim seninle bi daha kesinlikle olmıayack filan dedi.tmam ben sana barışalım demiyorum ama bana haklarımı verceksin fukara sümüğü atıyorum seni git diyemezsin dedim.dedim 1 yıl olmadan dava acamazsın.ancak anlaşmalı boşanırız.o da benim isteklerimi yaparsan. önce kaç yıl sürerse sürsün ben davamı açcam dedi.
ben de boşanana kadar bu evdeyim.hiç bi yere gitmiyorum dedim.sana maddi bişey vermicem dedi.seve seve verceksin dedim.boşanma sürecinde de boşandıktan sonra ben bi işe girene kadar verceksin dedim.sonra nerden geldiyse aklıma git kağıt kalem getir dedim getirdi.bunları ver hemen yarın giderim bu evden.sen sağ ben selamaet kimse kimseyi görmez.biter gider dedim.tamam dedi.yarın avukata gitcez.nasıl davrnanmam lazım.
darp raporu aldın mı diye sordu.eğer anlaşmalı boşanmayı kabul etmezsen gidip alcam mecbur kusura bakma dedim.marketten elma almadan gel evlenelim yok boşanalım
altinlarin neden yarisi? dinen ve kanunen hepsi senin hakkin takilan her sey.. yapip edip kolayca siyrilmasina izin veriyorsun su an.. (ben nafaka almadim, dinen uygun degil, ortak cocugumuz bulunmadigindan, ama diger haklarimdan da vazgecmedim)
cekismeli dava zordur, uzar da uzar ama hakli oldugun halde bu kadarina razi olup kuzu kuzu anlasmali bosanma derim.. esinin yaptklarini ispatlarsan, zaten odemek zorunda kalacak o tazminati filan..
mesele para degil asla, ama kolayca siyrilirsa inan pisman olursun.. hem HAKKİN OLAN MİKTARİ onlara birakma.. almayinca, ay cok yuce kadinmis, demeyecek..

Sana tavsiyem sen de avukat tut kendine.şayet avukat tutacak durumun yoksa baroların adli yardım servisleri vardır.sana ücretsiz avukat tayin ederler.dava masraflarını karşılarsın sadece.adli yardım talebinde bulunurken muhtardan fakirlik kağıdı vs isteniyor.bulunduğun yerdeki baroyu arayıp öğrenebilirsin ne gibi evraklar getekli diye.
Eşin ve ailesi bahsettiğin gibilerse ki genelde öyle olur boşanma sürecinde istediklerini almak için herşeyi yaparlar.seni iffetsizlikle,saldırganlıkla suçlayabilirler.daha bir sürü iftiraya maruz kalabilirsin.bu süreçte sana iyi bir avukatın çok yardımı olur.
Boşanma devam ederken şartları oluştuysa tedbir nafakası alabilirsin dava kesinleştikten sonra yoksulluk nafakasına dönüşür.şayet dava sonunda kazandıklarını vermezse icraya vererek alabilirsin.
Son tavsiyem bir bildiğim var ki konuşuyorum mutlaka bir avukata danış ve tabi ki o raporu al.
İyi geceler.
avukata birlikte gitmeyi düşünüyoduk o istediklerimi almak için.ama bunu yapmamalı mıyım.
ama eşim benden 5 kuruş ödemeden ayrılacğını düşünüyo.
avukat bunun mümkün olmadığını söyleince o yüzünü görmek sityorum.
beni döverken bana hakaret ederken her şeyin bi bedeli olduğunu ancak o zman vuracak yüzne gerçekler o zaman anlayacak

altinlarin neden yarisi? dinen ve kanunen hepsi senin hakkin takilan her sey.. yapip edip kolayca siyrilmasina izin veriyorsun su an.. (ben nafaka almadim, dinen uygun degil, ortak cocugumuz bulunmadigindan, ama diger haklarimdan da vazgecmedim)
cekismeli dava zordur, uzar da uzar ama hakli oldugun halde bu kadarina razi olup kuzu kuzu anlasmali bosanma derim.. esinin yaptklarini ispatlarsan, zaten odemek zorunda kalacak o tazminati filan..
mesele para degil asla, ama kolayca siyrilirsa inan pisman olursun.. hem HAKKİN OLAN MİKTARİ onlara birakma.. almayinca, ay cok yuce kadinmis, demeyecek..
haklısın.yarın öğlen izin alıp gelcek avukata gitmek için.sabah kalkıp erkenden polise gitsem ona dava açmış olur muyum.yoksa avukat çıkışını mı bekliyim.yani belki avukatta kabul eder çekişmeli de olsa bunları ödemeyi.zaten ödemek zorundasın diyorum ama bana inanmıyo.
avukat çıkışı mı gideyim rapor almaya

vay uyanık.
kesin kendi aldı rapor
beni oyalayıp morlukların geçmesini bekliyo.
buraya yazmasam bunları asla düşünemezdim
şu an bi yerlerimi masaya filan vurup morartasım var.daha iyi delil olur
tabiki yani o çoktan gidip danışmıştır avukata.belki de seni kendi görüştüğü avukata götürcek seni o şekilde mağdur etcekler.sen paran varsa başka bir avukat bul kendine.sakın ha güvenme ne ona ne de onun götürdüğü avukata.ve bayan bir avukata git.ve evde düğüne ait resim video ne varsa hepsini güvenli bir yerde sakla.yada bir arkadaşına ver onda muhafaza et.onlar altınların için delil.o delillerle karar veriyorlar miktarına.morartabiliyorsan birkaç tane daha kendin morart kolunu bacağını hiçbirşey olmaz.o yaptı diyeceksin.kanun kadından yana o raporla her türlü haklı çıkarsın...

haklısın.yarın öğlen izin alıp gelcek avukata gitmek için.sabah kalkıp erkenden polise gitsem ona dava açmış olur muyum.yoksa avukat çıkışını mı bekliyim.yani belki avukatta kabul eder çekişmeli de olsa bunları ödemeyi.zaten ödemek zorundasın diyorum ama bana inanmıyo.
avukat çıkışı mı gideyim rapor almaya
dava belgeler hazir olmadan acilmaz canim.. avukat bi hazirlik yapacak, toparlayacak, iddia sunacak vs.. sen gidip darp raporunu al, ardindan bildik bi avukata gidip ayrintilari ogren ve ona gore bi yol izle Allah'in izniyle.. korkma sakın.. genelde mahkemeler kadindan yana olur.. hem sen haklisin zaten.. dua et cokca.. o adamin seni kandirmasina musade etme, aklinca korkutacak tufaya getirip pacayi siyiracak.. hatta kararin kesinse iletisimi kes.. asla hakaret filan da etme, eline koz verme..

dava belgeler hazir olmadan acilmaz canim.. avukat bi hazirlik yapacak, toparlayacak, iddia sunacak vs.. sen gidip darp raporunu al, ardindan bildik bi avukata gidip ayrintilari ogren ve ona gore bi yol izle Allah'in izniyle.. korkma sakın.. genelde mahkemeler kadindan yana olur.. hem sen haklisin zaten.. dua et cokca.. o adamin seni kandirmasina musade etme, aklinca korkutacak tufaya getirip pacayi siyiracak.. hatta kararin kesinse iletisimi kes.. asla hakaret filan da etme, eline koz verme..
e anlaşmalı olmayacaksa beraber avukata gitmeinn bi manası yok. ki eğer eşim gitmiş olsaydı beni avukata filan götürmezdi. ben gittim derdi.ben dava acıyorum derdi. yani araştırmasa bana darp raporu aldın mı diye kaç kere sormazdı.
yani ben gidip yarın rapor alsam desem ki zaten eşim dava açacak önlem olsun diye alıyorum bunu desem de yine dava acılır mı.yani bununla tedbir nafakası filan alıncaksa yine açılsın dava.adam sana mahkeme kararı olmadan para vermicem diyo.

e anlaşmalı olmayacaksa beraber avukata gitmeinn bi manası yok. ki eğer eşim gitmiş olsaydı beni avukata filan götürmezdi. ben gittim derdi.ben dava acıyorum derdi. yani araştırmasa bana darp raporu aldın mı diye kaç kere sormazdı.
yani ben gidip yarın rapor alsam desem ki zaten eşim dava açacak önlem olsun diye alıyorum bunu desem de yine dava acılır mı.yani bununla tedbir nafakası filan alıncaksa yine açılsın dava.adam sana mahkeme kararı olmadan para vermicem diyo.
sorduklarini pek anlayamadim.. esin de acsa, sen de acsan, cok buyuk fark yok.. ama tabiki senin acman daha iyi olur.. bosanma kararini verdiysen, kesin ise, zaten beraber hareket etmek anlamsiz..
o zaman gidersim avukata, davani inşaAllah kazanirsin, o da pasa pasa oder tazminatini..

yani karar çıktıktan sonra vermeme yada biz onları sattık eşya borcunu ödedik gibi şeyler deme hakları var mı
bunu derseler o zaman o altın değerince eşyaları mı verir bana hakim
Yok öyle olmuyor. Harcayıpta yok borç ödedik vs deselerdi,
Altın miktarını, düğün videoları, resimleriyle kanıtlayıp, haciz yoluna gidebilirsin.
Ama tabi alacağınız her mahkeme işi uzattıkça uzatacak. Buda aklınızda olsun.

Bu arada darp raporunu al...Darp raporu, darp sebepli iş göremez raporudur. Darp raporu şahitten daha etkilidir. Darp raporu, yaşadıklarınızın kanıtıdır.
Size tavsiyem, en yakın karakola gidip görevli memur ile konuşun. Sizi adli Tıba sevketmesini isteyin. Unutmadan,
Darp raporu almak için şikayetçi olmaya gerek yok...

Siz nasıl evlendiniz , nasıl bu hale geldiniz ? Okudukça çok şaşırıyorum ; hayat ne garip oldu.
Bende okuyorum ve cok uzuldum ayni zamanda merak da ettim :( erkekler nasil bu kadar acimasiz hale gelebiliyor kendinden zayif birini nasil bu hale getiriyor,uzuluyorum ve korkuyorum her an hersey yaşayabiliriz,kimse bunlarin yasanacigini bilerek evlenmiyor herkes de gayet normal davranan icinde kelebeklerin ucmasina sebep bi adamla evleniyor sonra nasil bunlar oluyor off off :(
Rabbim yardimcin olsun konu sahibesi.

Yok öyle olmuyor. Harcayıpta yok borç ödedik vs deselerdi,
Altın miktarını, düğün videoları, resimleriyle kanıtlayıp, haciz yoluna gidebilirsin.
Ama tabi alacağınız her mahkeme işi uzattıkça uzatacak. Buda aklınızda olsun.

Bu arada darp raporunu al...Darp raporu, darp sebepli iş göremez raporudur. Darp raporu şahitten daha etkilidir. Darp raporu, yaşadıklarınızın kanıtıdır.
Size tavsiyem, en yakın karakola gidip görevli memur ile konuşun. Sizi adli Tıba sevketmesini isteyin. Unutmadan,
Darp raporu almak için şikayetçi olmaya gerek yok...
40 yıl düşünsem bunun için kendimi böyle yırtacağım aklıma gelmezdi.

Back
X