Anlaşmalı boşanma

Buffalosos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
14.182
38.005
Kızlar selam anlaşmalı boşanma gününü bekliyoruz, Temmuz bası 1. Yıl doluyor çok şükür🙏🏻
Karşı tarafla evleri çoktan ayırdık. Mahkemeye başvurmayı bekliyoruz.
Elimde protokol var ancak dilekçe bulamadım bu dilekçeyi nasıl yazıyoruz acaba çocuğumuz yok birbirimizden talebimizde yok
Bir boşanma protokolü
Bir de dilekçe yani iki adet kağıtla mı başvuracağım
Mahkemeyi de muhtemelen ben ödeyeceğim onu bile.. bir an önce kurtulmak istiyorum :KK43: psikolojik olarak çok yıprandım üstümde bir yük onun soyadı özgürlüğüme kavuşmak icin gün sayıyorum

Kızlar selam anlaşmalı boşanma gününü bekliyoruz, Temmuz bası 1. Yıl doluyor çok şükür🙏🏻
Elimde protokol var ancak dilekçe bulamadım bu dilekçeyi nasıl yazıyoruz acaba çocuğumuz yok birbirimizden talebimizde yok
Bir boşanma protokolü
Mahkemeyi de muhtemelen ben ödeyeceğim onu bile.. bir an önce kurtulmak istiyorum :KK43: psikolojik olarak çok yıprandım üstümde bir yük onun soyadı özgürlüğüme kavuşmak icin gün sayıyorum
Dilekceyi hukuk diliyle yazmaniz lazim diye biliyorum. Ve evliliğiniz hakkinda detay belirtilen bi şey. Örnekleri internette mevcut. Ona göre yazıp mahkemeye protokülünüz ve dilekçe ile başvurabilirsiniz

Adliyenin önünde daktilo İle çalışan kişiler dilekçeyi yazıyor mu bilginiz var mı ben özet geçiyorum o mu hukuki dil ile yazıyor 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

ben de yeni anlaşmalı olarak boşandım. dilekçemi de protokolü de kendim yazdım. size benim dilekçemi yazayım kendinize göre düzenleyin isterseniz. çocuk ile ilgili kısımları çıkarırsınız

..........................AİLE MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ’NE

DAVACI: ................., (TC)

Adres

DAVALI:
................., (TC)

KONUSU: Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle anlaşmalı boşanma talebimizdir.

AÇIKLAMALAR:

• Davalı ile ...... tarihinden beri evliyiz. Bu evlilikten ..... tarihinde doğmuş olan..... isimli bir çocuğumuz vardır.
  • Evlendikten kısa bir süre sonra başlayan fikri ve ruhi anlaşmazlıklar sonucu şiddetli geçimsizlik baş göstermiştir.
  • İkimiz de iyi niyetle, anlayış ve sabır göstererek uyuşmazlıkları gidermeye çalıştıysak da bunda başarılı olamadık ve her geçen gün birbirimizden daha da uzaklaştık. Bugüne kadar ortak bir noktada uzlaşmamız mümkün olmamış tam tersine ortak bir yaşam kurmamız gün geçtikçe imkânsız bir hal almaya başlamıştır.
  • Yaşanan bu şiddetli geçimsizlik evlilik birliğinin devamını imkansız hale getirmiştir. Böyle bir ortamda çocuk yetiştirmeye çalışmak hem çocuk, hem de kendimizin menfaatleri ve psikolojik durumu açısından sorunlar yaratmaktadır. Boşanmanın en iyi çözüm yolu olacağı bir gerçektir. Bu nedenle boşanmaya karar verdik. Davalı eşim de boşanmayı kabul etmektedir.
  • Kendi aramızda …/…/… tarihli protokol düzenleyerek boşanmamızın mali sonuçları, çocuğumuzun velayeti ve çocukla şahsi ilişki kurulması konusunda bir anlaşma hazırladık. Bu anlaşmaya göre davalı tarafla karşılıklı olarak birbirimizden herhangi bir tazminat talebimiz yoktur. İşbu anlaşmayı ekte sunuyoruz.
  • Tüm bu nedenlerden sayın mahkemenizden BOŞANMAMIZA karar verilmesini, boşanmanın mali sonuçları ve çocukla şahsi ilişki kurulması ve nafaka konusunda anlaşmaya göre hüküm kurulmasını talep etme ve iş bu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER: M.K., HMK ve sair hukuki mevzuat

DELİLLER: Nüfus kaydı, Protokol.

SONUÇ VE İSTEK: Yukarda arz ve izah ettiğim sebeplerle; …/…/… tarihli protokol de göz önünde bulundurularak;

• Boşanmamıza,
  • Ekte sunduğumuz anlaşma gereğince ;
  • ➢ küçük çocuk.......... velayetinin ...... verilmesine,
  • ➢ küçük çocuk .......için dava tarihinden itibaren .............. nafakaya hükmedilmesine,
  • ➢ Çocukla şahsi ilişki tesisinin anlaşmada belirttiğimiz gibi kurulmasına
  • Tarafıma aylık .............. Yoksulluk nafakasına hükmedilmesine

• karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

• Davacı
  • ad soyad tc imza

Eki : Anlaşma, Nüfus kaydı

Bir boşanma protokolü
Ben de anlaşmalı boşandım ama herşeyi avukat halletmişti. Vekalet vermiştim. Şu kısmı anlamadım. 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanılamıyor mu? Ben 4 ay sonra açtım davayı 3 ay içinde de boşadım.

Dilekçe yaptıranlara vs para kaptırmayın,çekişmeli dava değil,alacak verecek gibi eksiksiz notlarda düşülmeyecek vs. Nette anlasmali boşanma protokolüne ornek bakın ama güncel tarih olmasına dikkat edin 2022. Kendiniz rahat yazabilirsiniz ben 4 davamın dilekçesini kendim yazdim yine hukuk diliyle yazdim ama kendim yazdim,zor bir sey değil.

Arzuhale gidip yazdırmaya gerek yok dilekçe örneği atmışlar size. iki taraf da imzaladım, aile mahkemesine dosyanızı açtırın. Tebligat gelir size sonrasında.

ben de yeni anlaşmalı olarak boşandım. dilekçemi de protokolü de kendim yazdım. size benim dilekçemi yazayım kendinize göre düzenleyin isterseniz. çocuk ile ilgili kısımları çıkarırsınız

..........................AİLE MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ’NE

DAVACI: ................., (TC)

Adres

DAVALI:
................., (TC)

KONUSU: Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle anlaşmalı boşanma talebimizdir.

AÇIKLAMALAR:

• Davalı ile ...... tarihinden beri evliyiz. Bu evlilikten ..... tarihinde doğmuş olan..... isimli bir çocuğumuz vardır.
  • Evlendikten kısa bir süre sonra başlayan fikri ve ruhi anlaşmazlıklar sonucu şiddetli geçimsizlik baş göstermiştir.
  • İkimiz de iyi niyetle, anlayış ve sabır göstererek uyuşmazlıkları gidermeye çalıştıysak da bunda başarılı olamadık ve her geçen gün birbirimizden daha da uzaklaştık. Bugüne kadar ortak bir noktada uzlaşmamız mümkün olmamış tam tersine ortak bir yaşam kurmamız gün geçtikçe imkânsız bir hal almaya başlamıştır.
  • Yaşanan bu şiddetli geçimsizlik evlilik birliğinin devamını imkansız hale getirmiştir. Böyle bir ortamda çocuk yetiştirmeye çalışmak hem çocuk, hem de kendimizin menfaatleri ve psikolojik durumu açısından sorunlar yaratmaktadır. Boşanmanın en iyi çözüm yolu olacağı bir gerçektir. Bu nedenle boşanmaya karar verdik. Davalı eşim de boşanmayı kabul etmektedir.
  • Kendi aramızda …/…/… tarihli protokol düzenleyerek boşanmamızın mali sonuçları, çocuğumuzun velayeti ve çocukla şahsi ilişki kurulması konusunda bir anlaşma hazırladık. Bu anlaşmaya göre davalı tarafla karşılıklı olarak birbirimizden herhangi bir tazminat talebimiz yoktur. İşbu anlaşmayı ekte sunuyoruz.
  • Tüm bu nedenlerden sayın mahkemenizden BOŞANMAMIZA karar verilmesini, boşanmanın mali sonuçları ve çocukla şahsi ilişki kurulması ve nafaka konusunda anlaşmaya göre hüküm kurulmasını talep etme ve iş bu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER: M.K., HMK ve sair hukuki mevzuat

DELİLLER: Nüfus kaydı, Protokol.

SONUÇ VE İSTEK: Yukarda arz ve izah ettiğim sebeplerle; …/…/… tarihli protokol de göz önünde bulundurularak;

• Boşanmamıza,
  • Ekte sunduğumuz anlaşma gereğince ;
  • ➢ küçük çocuk.......... velayetinin ...... verilmesine,
  • ➢ küçük çocuk .......için dava tarihinden itibaren .............. nafakaya hükmedilmesine,
  • ➢ Çocukla şahsi ilişki tesisinin anlaşmada belirttiğimiz gibi kurulmasına
  • Tarafıma aylık .............. Yoksulluk nafakasına hükmedilmesine

• karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

• Davacı
  • ad soyad tc imza

Eki : Anlaşma, Nüfus kaydı
Çok teşekkür ederim çok sağolun 😍🥰

Ben de anlaşmalı boşandım ama herşeyi avukat halletmişti. Vekalet vermiştim. Şu kısmı anlamadım. 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanılamıyor mu? Ben 4 ay sonra açtım davayı 3 ay içinde de boşadım.
Malesef anlaşmalı boşanma icin 1 yıl dolmasını bekliyorlar öncesinde sadece çekişmeli boşanma davası açılıyor..

Bir boşanma protokolü
Adliyelerde dilekçe yazan kişiler var adliye önlerinde

Malesef anlaşmalı boşanma icin 1 yıl dolmasını bekliyorlar öncesinde sadece çekişmeli boşanma davası açılıyor..
Allah Allah ben nasıl boşandım 2017’de acaba. Direk vekaletname verip herşeyi avukata bırakmıştım o sebeple hiç hatırlamıyorum da. Cahilliğime verin.

Çekişmeli olsa mutlaka avukat yardımı alın derdim ama yukarıda atılan örnek işinizi görür zaten yeni evlilik çocuk yok mal mülk nafaka talebi falan yoksa sıkıntı olmaz.

Bir boşanma protokolü
Adliyenin önünde yazanlar var, 5 şakada yazıp veriyorlar . O dilekçe ve protokolle başvuruyorsunuz, anlaşmalı olunca çabuk gün veriyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bir boşanma protokolü
Adliyede yönlendiriyorlar sizi iki dakikada orda yaziverirsiniz

İlk dilekçe vermek için başvuru icin ben tek gidebilir miyim acaba protokol ve dilekçe ile

Anlaşmalı boşanmada diğer taraf bilezikleri isterse ozaman boşanamıcam mı ben sormak istedim sadece çocuk felan yok bende 1 sene olcak 5 gün sonra ben dava açınca bileziklerimi bırakayımmı napim bilemedim sonra alınca suçlu olurmuyum acaba

Allah Allah ben nasıl boşandım 2017’de acaba. Direk vekaletname verip herşeyi avukata bırakmıştım o sebeple hiç hatırlamıyorum da. Cahilliğime verin.
9 yıl önce arkadaşım 1 ayda boşandı
2 yıl önce de bir yakınım boşandı
Anlaşmalı olunca kimse 1 sene beklemedi.

X