ben de yeni anlaşmalı olarak boşandım. dilekçemi de protokolü de kendim yazdım. size benim dilekçemi yazayım kendinize göre düzenleyin isterseniz. çocuk ile ilgili kısımları çıkarırsınız
..........................AİLE MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİ’NE
DAVACI: ................., (TC)
Adres
DAVALI: ................., (TC)
KONUSU: Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle anlaşmalı boşanma talebimizdir.
AÇIKLAMALAR: - Davalı ile ...... tarihinden beri evliyiz. Bu evlilikten ..... tarihinde doğmuş olan..... isimli bir çocuğumuz vardır.
- Evlendikten kısa bir süre sonra başlayan fikri ve ruhi anlaşmazlıklar sonucu şiddetli geçimsizlik baş göstermiştir.
- İkimiz de iyi niyetle, anlayış ve sabır göstererek uyuşmazlıkları gidermeye çalıştıysak da bunda başarılı olamadık ve her geçen gün birbirimizden daha da uzaklaştık. Bugüne kadar ortak bir noktada uzlaşmamız mümkün olmamış tam tersine ortak bir yaşam kurmamız gün geçtikçe imkânsız bir hal almaya başlamıştır.
- Yaşanan bu şiddetli geçimsizlik evlilik birliğinin devamını imkansız hale getirmiştir. Böyle bir ortamda çocuk yetiştirmeye çalışmak hem çocuk, hem de kendimizin menfaatleri ve psikolojik durumu açısından sorunlar yaratmaktadır. Boşanmanın en iyi çözüm yolu olacağı bir gerçektir. Bu nedenle boşanmaya karar verdik. Davalı eşim de boşanmayı kabul etmektedir.
- Kendi aramızda …/…/… tarihli protokol düzenleyerek boşanmamızın mali sonuçları, çocuğumuzun velayeti ve çocukla şahsi ilişki kurulması konusunda bir anlaşma hazırladık. Bu anlaşmaya göre davalı tarafla karşılıklı olarak birbirimizden herhangi bir tazminat talebimiz yoktur. İşbu anlaşmayı ekte sunuyoruz.
- Tüm bu nedenlerden sayın mahkemenizden BOŞANMAMIZA karar verilmesini, boşanmanın mali sonuçları ve çocukla şahsi ilişki kurulması ve nafaka konusunda anlaşmaya göre hüküm kurulmasını talep etme ve iş bu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER: M.K., HMK ve sair hukuki mevzuat
DELİLLER: Nüfus kaydı, Protokol.
SONUÇ VE İSTEK: Yukarda arz ve izah ettiğim sebeplerle; …/…/… tarihli protokol de göz önünde bulundurularak;
- Boşanmamıza,
- Ekte sunduğumuz anlaşma gereğince ;
- ➢ küçük çocuk.......... velayetinin ...... verilmesine,
- ➢ küçük çocuk .......için dava tarihinden itibaren .............. nafakaya hükmedilmesine,
- ➢ Çocukla şahsi ilişki tesisinin anlaşmada belirttiğimiz gibi kurulmasına
- Tarafıma aylık .............. Yoksulluk nafakasına hükmedilmesine
- karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
- Davacı
- ad soyad tc imza
Eki : Anlaşma, Nüfus kaydı