• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma lütfen yardim

Turuncu2017

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
33
19
3
Pazartesi günü anlaşmalı boşanma protokolü hatırlattım avukata eşim imzalamadı ilk başta yok akşam yok sabah imzalarım dedi ben de evrakları evde bıraktım ve ailemin yanına döndüm. Şuan imzaladığını ve ne zaman gelip başlatacagimi soruyo işlemleri. Sorularım var bu konuda. 1) bu evrakların belli bir zaman sınırı var mi? Ben haftaya gidip dilekçemi yazdırıp mahkemeden gün alabilir mıyım? Yoksa yeni protokol mu lazım? 2)protokolde belirtmiştik zaten ama ben altınlarını aldım giderken yarın obur gün bizim ordaki düğünde takılanları geri ver deme şansı kalır mi? 3)adlı tatil olduğu için hakim dava gününü ekim ayina tatil bitimine atar mi ? Çünkü avukat sorayim hakime bugün bile bakabilir dedi küçük nüfuslu biyer olduğu için yoğunluk yok adliyede 4)ev eşyaları mobilyalar protokolde bana kaldığı yazıyor borcta öyle ben ödeyeceğim ya suan evde ben yokken eşyaları taşırsa götürürse yapacağım bisey olur mu? 5)tayinini yaptirana kadar süre istedi evden gitmek için ve suan annesi de belki bizim evimizdeler ben uzaklaştırma kararı mi koydurayim ne kendisiyle ne ailesiyle o evde burun buruna gelmek istemiyorum.
 
1- evraklarda belli bir zaman sınırı yoktur. Yeni protokole gerek yok, elinizdekiyle mahkemeye başvurabilirsiniz 2- protokol de belirtmişseniz eğer hakim protokolü onarsa altınları isteme hakkı olmaz. Hakim protokolde değişiklik yapabilir , altınlar konusunda değişiklik yapıp yapmayacağı hakimin takdirinde. 3- adli tatil var ise yoğunluğa vb. Nedenlere göre nöbetçi mahkeme de davanız hemen görülür veya ekime ertelenir. 4- Protokolde yazan eşyalar vb. İlk cevabımdaki usule göre sizde kalır. Eğer siz yokken eşyaları götürürse bu bir suçtur bu durumda savcılığa başvurabilirsiniz. Sizden habersiz eşyaları alıp götürmesi hırsızlık suçuna girer. Eşyaları geri almak için de ilk önce zilyetliğin tespiti davası açarsınız. Bu davanın süresi eşyaların götürüldüğünü öğrendikten itibaren 2 aydır. Sonra eski eşinize karşı taşınır davası açıp eşyaları geri isteyebilir ve tazminat talep edebilirsiniz. Bu davanın zaman aşımı süresi 5 yıldır. 5- bu sorunun cevabı için avukatınıza danışınız
 
Back