• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlasmali bosanma istinaftan feragat nasil oluyor

fasulyeci1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2022
100
174
33
27
Kizlar merhaba 2subatta yine mahkemem var hayirlisiyla bu sefer bosanirim diye umuyorum temmuzdan beri bosanamadik neyse ben bosandiktan sonra 1 gun bile bu soyadi tasimak istemiyorum hayatimdan tamamen ciksin istiyorum yoksa surekli karmasiklasiyor ruh halim. İstinaftan feragat etmek istiyorum diye mahkemede mi soyluyecegiz? Yoksa dilekce falan mi beklemek istemiyorum acikcasi bunaldim bu isten bitmek bilmedi anlasmali oldugu halde. Bu istinaftan feragat icin nasil bir yol izlemeliyim en kisa hali?

zamanı değişiyor ya duruşmada ara karar açıklanıyor gerekçeli karar bir hafta içinde yazılıyor. Tebliğ edilmesi için mahkemeye dilekçe verin. tebliğ edilince iki tarafın da istinaftan feragat dilekçesi vermesi lazım. Sonra karar iki hafta sonra kesinleşiyor.

Siz bence koştur koştur feragat dilekçesi vermeyin. Bu işin kışı da var. Karşı tarafın istinaf etmeyeceğinden emin misiniz belki bambaşka bir taleple gelir. Siz şimdilik gerekçeli kararın tebliğini isteyin. Zaten tebliğ edildikten sonra kesinleşmesi iki hafta farkediyor eğer karşı taraf da istinaf etmeyecekse.

Kizlar merhaba 2subatta yine mahkemem var hayirlisiyla bu sefer bosanirim diye umuyorum temmuzdan beri bosanamadik neyse ben bosandiktan sonra 1 gun bile bu soyadi tasimak istemiyorum hayatimdan tamamen ciksin istiyorum yoksa surekli karmasiklasiyor ruh halim. İstinaftan feragat etmek istiyorum diye mahkemede mi soyluyecegiz? Yoksa dilekce falan mi beklemek istemiyorum acikcasi bunaldim bu isten bitmek bilmedi anlasmali oldugu halde. Bu istinaftan feragat icin nasil bir yol izlemeliyim en kisa hali?
Avukatiniz var mı,bana istemediğini watsaptan mesaj at dedi attım öyle oldu

Benim gerekçeli karar 14 günde çıktı(bugün).Gerekçeli kararın tebliğinden sonra 15 gün içinde istinaf dilekçesi vermezseniz istinaf hakkinizdan feragat etmiş oluyorsunuz zaten

Benim 3 yıl sürdü boşanmam,siz hiç düşünmeyin oraları su akar yolunu bulur değişir soyadınız.Benim boşandıktan 3 5 ay sonra değişmişti takmayın kafanıza.Her şey gönlünüzce olsun.

Siz bence koştur koştur feragat dilekçesi vermeyin. Bu işin kışı da var. Karşı tarafın istinaf etmeyeceğinden emin misiniz belki bambaşka bir taleple gelir. Siz şimdilik gerekçeli kararın tebliğini isteyin. Zaten tebliğ edildikten sonra kesinleşmesi iki hafta farkediyor eğer karşı taraf da istinaf etmeyecekse.
Merhaba, kararın tebliği için bir matbu evrak oluyor mu gittiğimizde doldurabileceğimiz, yoksa bizim mi yazmamız gerekiyor

Niçin avukata danışmıyorsunuz ? Herşeyi bedavaya getirmek istiyorsunuz. Avukata danışmak soru sormak ne kadar biliyor musunuz ? Bu ücreti verenler enayi mi ? Emeğe saygı nerede ?

Avukatlar bedava bilgi vermek hizmet etmek zorunda mı ?

Hukukta sence bence yoktur. Buradaki avukat olmayan üyeler sizi yanlış yönlendirir.

Anlaşmalı boşananlar bile avukat tutuyor. Sadece hak kaybı değil, adam sizi dava manyağı yapar.

Anlaşmalı boşanacaktım..Eşyalarımı toparlamıştım. Eski eş çekişmeliye çevirdi kayınvalidemin dırdırı dolduruşu yüzünden. Evi terk etmeyeceksin elimizdeki tek koz ev dedi avukatım.

Ben memlekete dönecektim, davalarla otel masraflarıyla uğraşacaktım işten izin alamayacaktım duruşmalara katılmak için sürekli..ama o anasının evinde kendi bulunduğu şehirde dava açıp rahatını bozmayacaktı.

Anlaşmalı boşanmazsak çıkmam evden dedim. Çıkmadım da.

Benim lehime bitti. Avukatsız iş yapmayın kulaktan dolma bilgilerle. Avukat tutamayacak olsaydım boşanmazdım.

Back