• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı bosanma,boşanan arkadaşlar ve avukat arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?

Dava açılış tarihi 17.03.2021 maaşı 5000 bin TL
Gerekçeli karar siz talep etmedikçe tebliğe çıkmaz. Yarın Mahkeme kalemine gidin, gerekçeli kararımı elden almak istiyorum, size elden versinler, karşı taraf için de tebliğe çıkarılmasını isteyin. Daha sonra karşı tarafa da ulaştıktan, 15 gün sonra herhangi bir itiraz olmazsa, kesinleşiyor.

Hakim bana gerekçeli kararı aynı gün verdiği için tam bilmiyorum ama normalde mahkemeden 15 gün sonra tekrar adliyeye gidip gerekçeli kararı alabiliyorsunuz diye biliyorum.

Gerekçeli kararı aylar sonra yazanlar da oluyor
Sizin anlaşmalı mıydı ve hangi şehirdesiniz

Hızlandırmak istiyorsanız kaçıncı aile mahkemesi ise dosyanızın bulunduğu yerde memurlara durumu arz edip tebliği yerinde imzalayabiliyorsunuz. Karşı taraf da aynı şekilde yapabiliyor. Adrese gelmesini beklemenize gerek yok..

Gerekçeli kararı aylar sonra yazanlar da oluyor
Sizin anlaşmalı mıydı ve hangi şehirdesiniz
Ben hakime hanıma derdimi anlattım, beni sabırla dinledi.. 1 yıla yakındır zaten tek olduğumu vs.. anlattım, artık asla dönüşü olmayacağını .. Çok iyi bir hakime hanıma denk geldim, eski eşimin agresif tavırları da etkili oldu.. 15 dakikada boşadı, yarım saatte gerekçeli kararı verdi..Rabbim çektiklerimden sonra bana yardım etti diye düşündüm🤲🏻

Hanimefendi, keske bastan avukat destegi alsaydiniz. Maddi durumunuz elverissiz ise baronun adli yardim biriminden talep edebilirdiniz. Sordugunuz sorular teknik ve tek basina cozup ilerlemeniz zor. Gerekceli karar teblig olmadan istinaf suresi baslamaz. Dogmamis haktan feragat edilmez. Nafakanin ne zaman dogacagi ve icraya konu edilecegi kararda yazar, ama icra safhasi da onemlidir. Size tavsiyem bir avukatla anlasin.

Back