- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
fırsat buldukça bende madde madde ilerleyeceğimTek tek değerlendiriyorum her bir maddeyi, neredeyse hepsinde sıkıntım var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
fırsat buldukça bende madde madde ilerleyeceğimTek tek değerlendiriyorum her bir maddeyi, neredeyse hepsinde sıkıntım var
Sence hayatımızda bu baş parmak görevini gören şey ne? Biz bir bütün olarak mı başparmağız değilse hangi parçamız, duygularımız mı düşüncelerimiz mi,vs. Hangisi?bir gün bir arkadaşımla oturuyorum konu ıradaye,şükre,farkında olarak yaşamaya geldi.bana baş parmağımı bükmemi söyledi.büktüm.karışına tut ne görüyorsun dedi.tabiki gördüğüm şey 4 'tü.dört dedim.doğru ama dedi bidaha dikkatli bak dedi. baktım yine orda duran dörttü.devam etti.bardağı tut dedi tutamadım,fincanı dedi ...yok olmuyordu.kaşık dedi,peçete dedi,çantandan kalem çıkar not al dedi.çıks olmuyordu hiçbirşey.baş parmağım olmadan olmuyordu olması gerekenler...şimdi ne görüryorsun dedi.sustum ve düşündüm derin derin.ve benim bir baş parmağım vardı ve onun farkında değildim..ne çok işe yarıyormuş meğer..canım parmağım
Sevinirimfırsat buldukça bende madde madde ilerleyeceğim
Bi müdür yardımcısı arkadas bas parmagini sakatlamisti, parmak sargiliydi, "meger ne cok işe yarıyormuş, degerini bilmiyormuşuz" demişti, o hesap:)bir gün bir arkadaşımla oturuyorum konu ıradaye,şükre,farkında olarak yaşamaya geldi.bana baş parmağımı bükmemi söyledi.büktüm.karışına tut ne görüyorsun dedi.tabiki gördüğüm şey 4 'tü.dört dedim.doğru ama dedi bidaha dikkatli bak dedi. baktım yine orda duran dörttü.devam etti.bardağı tut dedi tutamadım,fincanı dedi ...yok olmuyordu.kaşık dedi,peçete dedi,çantandan kalem çıkar not al dedi.çıks olmuyordu hiçbirşey.baş parmağım olmadan olmuyordu olması gerekenler...şimdi ne görüryorsun dedi.sustum ve düşündüm derin derin.ve benim bir baş parmağım vardı ve onun farkında değildim..ne çok işe yarıyormuş meğer..canım parmağım
Bunu yapsam kilo da almazdım belki.8- Yedikleri her lokmanın tadını çıkarırlar.
Yemek yemek için yaşıyor gibi hissetsem de yemek anlarını farkındalıklı anlara çevirdiğimi düşünmüyorum. Farkındalık duyu organları yoluyla artırılan bir durum. Yemek de duyularımıza hitap eden en güzel etkinlik aslında. Bu konu üzerine eğilmeliyim..
Evet ben de aynı şekilde düşünüyorum verirsin bence seni istikrarlısınBunu yapsam kilo da almazdım belki.
(Az değil yaa, 10 kilo )
ben bütün olarak görüp sonrasında parçalara bölüyorum.düşünceler desem duygularım kalacak,duygularım desem düşüncelerim geride kalmış olacak.çemberi küçülterek daraltarak gitmek,anlamak,kavramak en mantıklısı benceSence hayatımızda bu baş parmak görevini gören şey ne? Biz bir bütün olarak mı başparmağız değilse hangi parçamız, duygularımız mı düşüncelerimiz mi,vs. Hangisi?
Tavsiyenizi uygulayacağım,teşekkürlerAnda kalmak için aldığım en güzel tavsiye "nefese odaklanmak" olmuştur.
Nefes bizi, bedenimizi bu dünyaya bağlayan, burada tutan şey.
Bilinçli farkındalığımı şu ana getirmek istediğimde nefesime odaklanıyorum. Zihnimi nefes alış-verişime odaklıyorum. O zaman yapraklara, bedenime, hislerime, düşüncelerime, insanlara yabancılaşmadan ama onların içinde de kaybolmadan 'an'a dönebiliyorum.