- 24 Temmuz 2024
- 118
- 84
- 23
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle iyi akşamlar. Ben 23 yaşında 1.5 senelik evliyim. Ben küçükken bir anksiyete krizi yaşadım. Kuran kursunda 30 kişi kalıyorduk ilk sene normal geçti sonra ben gece yatamamaya, korkmaya başladım. Ve o korku üstümde kaldı. Şimdi üstümde ki korku, başka şehirde kalamıyorum. Nefes alamıyorum gibi, göğsümde sıkıntı oluyor. Evlendim ve başka şehire yaşamaya başladığım da psikolojik olarak aynısını yaşadım illa doğup büyüdüğüm yerde yaşamak istiyordum başka şehir beni boğuyordu hatta o kadar takıntılı oldum ki , otobüsün renklerine, banklardaki belediye yazılarına bile takmıştım. Bu sene ilacı bıraktım çünkü alıştım evime git gel yaparak bu arada ailemle 1.5 saatlik yol var. Bu sene eşimin memleketine gittim, ilk gün sorun yoktu ancak 2.3 gün bende yine aynı hisler oluştu gece yatamama ağlam krizleri korku, delirme hissi, göğsümde ki yumruyu anlatamam 2 ay geçmesine rağmen hala o yumruyu hissedebiliyorum benim için dehşet birşeydi 1 hafta zor dayandım sonra evime dönünce geçti başka şehire tatil amaçlı bile kalamıyorum bunun nedenini bilmiyorum normal insanlar gibi bir yere gidip kalmak istiyorum ama bu şey beni eve bağımlı yapıyor. Şimdi ailemin yanına geldim 2.5 aydır gelmiyordum ve ilk kez 22 yıllık yaşadığım yerde de tuttu ve kendimi kötü hissediyorum. Annemlerin evinde nasıl tutuyor onu anlamıyorum Bunun tıpta adı varmı? Varsa ney? Benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? Eşim de üzülüyor, bu his neyin nesi bilmiyorum. Başka bir şehirde, başka bir evde neden böyle anksiyete krizi yaşıyorum? Ki kayınvalidemlere 2. kez gidiyordum ve ilaç kullanırken böyle bir sorun yoktu tekrar mı ilaca başlamam lazım neden böyle oluyorum bana yardımcı olun lütfen.