Anksiyete !

ben de evhanmlı ve fazla stresliyim bazıları için çok küçük şeyler benim için çok büyük olabiliyor,bu durum beni yoruyor. sen çalışıyor musun peki iş ortamında nasıl başaçıkıyorsun

Ben 15 yil kadar calistim, hamileligim ikiz ve riskliydi o yuzden 2 yil once ayrildim isten. Calisirkende cok zorlandim ise motive olamiyordum. Lavaboya gidip kusup elimi yuzumu yikardim, yemez icmezdim cogu zaman, kaygilarim gecincede kimse inanmiyor bu rahatsizligim olduguna. Calisiyorsan Allah yardimcin olsun, gerci evdeykende kendimi cok dinledim kuzularimla bile zor ilgilendim 2 ay kadar sureyle, ote yandan calisan icinde birilerinin sizden is beklemesi kimse İc dunyanizi bilmiyor cunku, Allah cumlemize sifa versin.

ben de çalışırken benzer şeyler yaşadım işten ayrıldım tekrar aynı şeyleri yaşamak istemediğimden çalışma fikrinden uzaklaştım.ikizlerin varmış allah bağışlasın,önceki yorumlarından birini okumuştum hamilelikte kaygıların azalmış, peki doğumdan sonra nasl hissttin ve bir şey daha anksiyete problemiyle birlikte bebek kararını nasıl aldın ? ben de bebek fikri içinde olduğumdan soruyorum

allah cümlemize şifa versin banada ansiyete tanısı konuldu 2 yıla kadar ilaç kullanıyordum 2 yıldır kullanmıyorum kendim baş etmeye calışıyorum..bende şimdilerde şu bana bunu niye dedi dedirtecek ne yaptım beni kuçumsuyormu niye böyle davrandı su bunu diye dedi gibi sacma düşüncelerim olmaya başladı sizinde oluyormu ansiyeteyle alakalı bir durummu bu benim gibi düşünen arkadaşlar varsa birseyler yazarsa sevinirim..

Dogumdan sonra kuzularim rahatsizlandi cok zor gunler yasadim Allah beterinden korusun, ancak cocuklarima uzuldum kaygi bozuklugum olmadi, kaygi bozuklugum oldugunda yemez icmez kusar yatarim kendimi dinlerim aglar zirlar uyurum. Ama dogumdan sonra Rabbim beni ayakta tuttu. Sezeryan olmama ragmen ilk iki gun iki buklum sonrada karnim acisada unuttum normal ayaktaydim. Yatamadim hic, uc gunden sonra 15 gune kadar koltuk tepesi ve kvez odasi arainda mekik dokudum eve geldik ilk 2 ay toplam 60 saat anca uyudum, surekli ya cocuklarima bisey olursada fark etmezsem diye uyuyasim gelmedi ki firsatda yoktu zaten. 3 yil aradan sonra 4 ay once nuksett b12 im dusmus kansiz kalmisim bunlarda tetikliyebiliyormus, uykusuzda kaldim, tabi yogunluktan beslenme bozukluguda eklendi tabi bunlar hep anksiyeteye etkenmis.

Hamilelikte nuksetmemesi kanimca once Rabbim koruyor, sonrada vitamin almamiz kan ilaci mineraller kullanmamiz gibi geliyor bana, sinirlerde korunuyor o yuzden. Ben doguma kadar kullandim cunku ikiz olduklari icin. Tabi nuksetseydide oda bir ihtihan olurdu, ama baska imtihanlarim oldu tabi hamilelikte. Hepsini yazsam okumaya sikilirsiniz

Yasim hamie kaldigimda 31 di. Yasim vardi ve artik bende sevgi tasmasi olmustu. Eve papagan falan almak istiyordum, 1 yil kadar da olmadi cocugumuz olmadi ya olmazsa korkusu daha cok isteklendirdi beni. Ve aslinda hiiiiiiic ertelenmemesi gereken bir duyguymus megerse. 2006 da evlendik 4 yil dusunmedik 1 yil da olmadi tabi nasip hersey Rabbim acilarini vermesin, acilen herkese tavsiye ederim
Hakkinizi helal edin cok konustum

Olmazmi kardes yillardir bu durumla mucadele eden biri olarak soyluyorum, bi ara aynen dedigin kaygilarim vardi 15 yil once falandi, sonra bi ara ezan seslerinden, bazen gecelerden, bAzen gunduzlerden, sevdiklerimi kaybetme korkusu, simdi ya ölursem korusu, ya hastalanirsam korkusu ve kismende sizin gibi soylenenlere yada soylediklerime takilma, yani her nuksettiginde farkli korkular... yolculuk yapmaktan bile korkar oldum ben, obsesifim bide hastalik hastasiyim, takinti olmus ... hrrseyi yazsam okuyanlarda yoksa bile sikintidan anksiyete olurlar

:) allah şifa versin...bu benim düşündüğüm şeyler ansiyeteden mi oluyor yoksa takıntı hastalıgım var demişsiniz ondan mı olan şeyler?

:) allah şifa versin...bu benim düşündüğüm şeyler ansiyeteden mi oluyor yoksa takıntı hastalıgım var demişsiniz ondan mı olan şeyler?

İkisindende olabiliyor anksiyete zaten kaygi bozuklugur. Yersiz ve asiri kaygilanmak-dusunmek-korkmak. Benim takintim hastalik. Surekli suramda buramda hastalik varmi korkusu. Sinirleriniz cok yipranmadan destek almanizi tavsiye ederim. Ben hislerimin hastalik oldugunu gec ogrendim. Normal dusunuyorum zannettim ve cok yiprandim farkinda olmadan.

Ya bendede anksiyete var bekarım ve bende daha farklı yaşıyorum.evlilik korkusu var bende evlilikle ilgili bi konu açılsın beni bi korku sıkıntı veseve basıyo kimseyle konuşmak isitemıyorum mide kramlar giriyo kusasım geliyo ishal oluyom bide hamile oldugumu düşününce dayanamıyorum ben yapamam 9 ay gecmez bunalırım sıkılırım ya atak gelırse ben nasıl baş ederim vesvese basıyoo ama evlenmekte istiyom o yüzden bu korkulardan dolayı evlilik düşünemiyom(( ama anksiyete olup evlenen çocugu olan bi sürü kişi var niye bende böle oluyo geçmiyo ilçata alıyom ama garipp millet evlenir ben sıkıntı alırım korkunun kaynagınıda bulamıyom((

rica ederm asıl ben teşekkür ederim paylaştığınız için,sz de yazmışsınız bende de kaygı bozukluğu olduğunda yemekten içmekten kesilme durumu oluyor bu da beni hamile kaldığımda nasıl olacak dye endişelendiriyorsu anladığım kadarıyla hamilelk nsana güç veriyor motvasyon kaynağı oluyor, cesaret aldım yazdıklarınızdan br kez daha teşekkür ederm:))

Ben evlendigim esnada rahatsizdim ama yogunluktan ustunde duramadim bile. Yogunluktan duzensizde besleniyorsun mide, beyin, sinirler hepsi etkieniyor. Sonuc anksiyeteye teslim. Hamieyken ve lohusalikta tekrarlamadi cok sukur sanirim ozaman iyi belendim bebeklerim icin belkide o yuzdendir. En bastaki neden Rabbimkoruyor tabi. Ruhsal ve bedensel zayif bi anda eke geciriyor insani sank. Ben dogum dedilermi titrerdim sanki, bir evhamliyim, golgemden korkarim, ben Allah in izniyle dogurduysam herkes dogurur ) sezeryana girerken millet agliyo ben onlari teselli ediyorum. Akisina birakin ksmet oldumu kimse onune gecemez. Birde asik olursaniz kim takar anksiyeteyi, bide bebek gelir firsatiniz bile olmaz dusunmeye

Ay evliliği ,hamileliği düşününce sıkıntı basıyorr Allahhım yardım ett ((

hiiç şimdiden dert etme karşına çıktığında çünkü böyle nasıl olur, nasıl yaparım gbi düşünmeyeceksin çok cesaretli davranacaksın sen bile şaşırırsın, akışına bırak:)

slm canım bendede var galiba benim yaşadıklarımdan sanıyorsam
ama panik oluyorum bir olay karşısında belli etmemeye çalışıyorum
bağırsaklarım o kadar hızlı çalışıyorki doğru wc ye
bi olay karşısnda basit bi olayda bile
gelmişi gecmişi herşeyi aklıma getiriyor kendi kendime çözüm bulamıyorumve o anda dünya yıkılmış altında kalmış gibi hissediyorum
bi aklım geliyo o kadar kuğulum ki bi aklımda geliyoo dayanılmaz
ne yapacağımı bilemiyorum acıkcası hayttan zevk almadan yaşıyorum

Cok gecmis olsun bazilarinda strese bagli bagirsak sendromu olabiliyor. Ben genelde uzuldugum olaylarda ishal olurum ve kusarim, yemek icmekte yoktur.
Tabi herkeste ayni olmuyor. Yalniz hissettikoeriniz sadece bagirsak sendromu gibi degil. Ben ilac kullanmadan sanki surekli bir olumsuzluk icindeyim, korku endise kaygi hepsi var ve nereye gitsem rahstlama yok. O yuzden dr un verdigi ilaci mecbur kullaniyorum,millet gezer acilir ben dahada cildiricam sanki. Daha onceleri 3 defa 3 er ay ilac kullandim iyiyim diye biraktim, simdi nasipse uzun sureli olucak.

annem de sizin gibi gezmek istemez dahada kötü oluyorum kızım er hep
bende korkuyorum annem gibi olmakdan acıkcası annem ölünceye kadar ilac kullanmak zorunda
bende yemedne içmeden kesiliyorum rahatlayana kadar bişey yiyemiyorum ufacık şeyler kafamda kocaman oluyor
ben sohbet edersem payşalırsam daha çok rahatlıyorum ama kimsem yok konuşcak bu yüzdende bastırmaya calışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…