• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete !

Merkure

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
25
0
6
İstanbul
Canlarım bu hastalığa 1 sene önce yakalandım. Siteye yeni ye oldum da ya gerçekten çok kötüyüm ruhsal açıdan. Devamlı nefes alamıyor gibi oluyorum. İçimde sıkıntı kötü şeyler olacak korkusu.. Bu hastalıktan kurtulan var mı acaba ? :(

Bu arada ilaç ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama Lustral 50mg kullanıyorum 6 aydır falan tedavi görüyorum. 25 ile başladık işte ama doz 50 şuan. Ancak yan etkileri korkutuyor. İlerde evlenip hamile kalamam diye korkuyorum. :'( Lütfen yardım edin kızlar / ablalarım :(

Canlarım bu hastalığa 1 sene önce yakalandım. Siteye yeni ye oldum da ya gerçekten çok kötüyüm ruhsal açıdan. Devamlı nefes alamıyor gibi oluyorum. İçimde sıkıntı kötü şeyler olacak korkusu.. Bu hastalıktan kurtulan var mı acaba ? :(

Merhaba,
Ben de anksiyete hastasiyim. Panik atak hastasiydim, o iyilesince siddetli anksiyeteler basladi. Evden disari cikamiyordum, cok fenaydim. 10 ay once psikiyatriste gittim, tedaviye basladim. Bana da Zoloft(Turkiye'deki esdegeri Lustral) verdi, yaninda da Solian kullanmaya basladim. Son 20 gundur Solian'i biraktik, 25 mg Zoloft'la(Lustral) devam ediyorum. Cok iyiyim, umarim siz de iyi hissedersiniz.

Merhaba,
Ben de anksiyete hastasiyim. Panik atak hastasiydim, o iyilesince siddetli anksiyeteler basladi. Evden disari cikamiyordum, cok fenaydim. 10 ay once psikiyatriste gittim, tedaviye basladim. Bana da Zoloft(Turkiye'deki esdegeri Lustral) verdi, yaninda da Solian kullanmaya basladim. Son 20 gundur Solian'i biraktik, 25 mg Zoloft'la(Lustral) devam ediyorum. Cok iyiyim, umarim siz de iyi hissedersiniz.

Merhabalar zaten 50'lik lustral kullanıyorum ama benim üzüldüğüm nokta 1 sene ölü gibi yaşadım. Okula bile gidemiyordum çünkü gitsem yolda öleceğimi düşünüyordum. İşte 1 senedir geçmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum umudum azalıyor. Gençliğim gidiyor o da üzüyor beni bir yandan bakalım umarım iyi oluruz :(

Birde uyku bozukluğu var bende görüyorsunuz işte. Sabah hava aydınlanmadan uyuyamıyorum açıkçası gece ürpertiyor beni korkuyorum. Daha yaşım 20 işte 21'e gireceğim ondan çok ilaçta almak istemiyorum yan etkiler falan

Birde uyku bozukluğu var bende görüyorsunuz işte. Sabah hava aydınlanmadan uyuyamıyorum açıkçası gece ürpertiyor beni korkuyorum. Daha yaşım 20 işte 21'e gireceğim ondan çok ilaçta almak istemiyorum yan etkiler falan

Uyku bozuklugu bende de var malesef. Gordugun uzere ben de ayaktayim, sabah psikolog randevum var. Anksiyete uzerine konusacagiz, buraya yazarim bana dediklerini.

kızlar geçmiş olsun rabbim şifalar versin. kurtulmak bazıları için mümkün bazıları için değil sebebini bi türlü öğrenemedim. bende hastayım anksiyete ve depresyon. geçmiyor onunla yaşamasına alışıyoruz zamanla. inşallah sizinki geçer.

kızlar bu hastalığa yakalandığımızı nasıl anlarız. bende fazlasıyla kaygı ve korku var ama belli bir konuya karşı değil. yani içimde hep o his neden korkuyorsun kaygılanıyorsun derseniz verecek cevabım yok :))bazen gece vakti bastırıyor bazen gündüz evde tek başımayken.. onun dışında bu bende gaz problemi yaptı ve çevremden uzaklaştım normalde herkesle arkadaş olan biriyken şimdi bir arkadaşım evine çağırsa ona bile zor gidiyorum yine gaz problemim olursa diye korkmaya başlıyorum. anksiyete olabilir mi ? 5 yıldır böyle

kızlar bu hastalığa yakalandığımızı nasıl anlarız. bende fazlasıyla kaygı ve korku var ama belli bir konuya karşı değil. yani içimde hep o his neden korkuyorsun kaygılanıyorsun derseniz verecek cevabım yok :))bazen gece vakti bastırıyor bazen gündüz evde tek başımayken.. onun dışında bu bende gaz problemi yaptı ve çevremden uzaklaştım normalde herkesle arkadaş olan biriyken şimdi bir arkadaşım evine çağırsa ona bile zor gidiyorum yine gaz problemim olursa diye korkmaya başlıyorum. anksiyete olabilir mi ? 5 yıldır böyle

geçmiş olsun,anksiyete de aşırı korkuya bağlı ataklar oluşur,kasılma titreme vb.gibi,doktor değilim ama yaşıyorum bunları .sizdeki bence spastik kolon yani strese bağlı bağırsak hareketliliği bende de var,gerginlik hali- stres mide ve bağırsak sistemini etkiliyor,bir dahiliye ardından psikiyatra görünün derim geç olmadan.

Bu arada ilaç ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama Lustral 50mg kullanıyorum 6 aydır falan tedavi görüyorum. 25 ile başladık işte ama doz 50 şuan. Ancak yan etkileri korkutuyor. İlerde evlenip hamile kalamam diye korkuyorum. :'( Lütfen yardım edin kızlar / ablalarım :(

geçmiş olsun tedavini aksatma,yan etkileri 1hafta-10gün sonra geçiyor merak etme,hiç dert etme evlenip hamile kaldığında da kullanılabilecek ilacı var doktorunuz ilacınızı belirler,sen evlenip çocuk doğuracağın zamana kadar bu hastalığı yaşayacağını kabullenmişsin,atacağına inan bence :)

33 yasindayim 17 yasindan bu yana donem donem bununla mucadele ediyorum. İlaclardan korkmaki sinirlerin daha fazla yipranmasin cunku cocugun olmasinda bu daha etkili stres ve asiri kaygidan cocuk olmayabiliyor. Yesil recete bile ilac kullandim, 26 yasinda evlendim, Rabbim bagislarsa 2 yasinda ikizlerim var:-)
Cok sukur hamile ve lohusalikta nuksetmedi. Simdi 2 aydir lustral kullaniyorum 50 ml. Yetmezse soz artacak. İlacsiz sakinlesemiyorum. Hamile kalmadan oncede 3 ay kadar ilac kullanmistim. İcini ferah tut. İlaclardan korkma, sinirlerini yipratmaktan kork ve bir an once tedavi ol, yoksa hayati insan kendine zehir ediyor.
Cok gecmis olsun.Rabbim sifa versin.

Birde ilk anksiyete bozuklugumda gecelerden korkuyordum kaygim artiyordu gunesin batmasini hic istemezdim, bu seferde gunduzlerden korktum gece biraz daha iyiydim, insanin o an ruhsal ve bedensel zayif oldugu seyler bence takinti haline geliyor ve etkileniyor, ruya gormek istemiyordum bi arada. Ayrica obsesifimde ben hastalik hastasiyim, Allah yardimcimiz olsun.

Bende de anksiyete var uc aydir. ilaclara hiç güvenmeyerek başladım.ama gerçekten kullandıktan sonra eskiye göre çok çok iyi ALlaha şükür. Arada yine çok fena sıkıntı basıyor gelecek kaygısı sevdiklerimi kaybetme korkusu En kötüsü de yabancılaşma duygusu. Size tavsiyem geciktirmeden doktora gitmeniz ilaclari gerektiği kadr gerektiği gibi kullanmanız. Benim de size bir sorum olacak anne olmak anksiyete ve depresyona karşı olumlu bir şey mi

Bende de anksiyete var uc aydir. ilaclara hiç güvenmeyerek başladım.ama gerçekten kullandıktan sonra eskiye göre çok çok iyi ALlaha şükür. Arada yine çok fena sıkıntı basıyor gelecek kaygısı sevdiklerimi kaybetme korkusu En kötüsü de yabancılaşma duygusu. Size tavsiyem geciktirmeden doktora gitmeniz ilaclari gerektiği kadr gerektiği gibi kullanmanız. Benim de size bir sorum olacak anne olmak anksiyete ve depresyona karşı olumlu bir şey mi

Banami sordunuz bilmiyorum ama cevaplamadan edemicem,
Cooooooook olumlu :-). Tarif edilemicek bir duygu, hayata bakis aciniz degisiyor, dusuncelerinizin cogu cocuklariniz oluyor, tabi ilerlemis olan anksiyete ve depresyonu bilemicem. Bendeki gerci ilerlemis ama hamileyken ve lohusalikte nukstmedi, ancak asiri uykusuzluk ve kansizlik b12 eksikligi nedeniyle tekrarladi. Bebeklerim ikizler:-) kuzularim 23 aylik oldular, yorgunlugumu kaygilarimi unutuyorum tabi anne olunca cocuklar icin kaygi omur boyu bitmiyor:-) acilen tavsiye ederim.

Banami sordunuz bilmiyorum ama cevaplamadan edemicem,
Cooooooook olumlu :-). Tarif edilemicek bir duygu, hayata bakis aciniz degisiyor, dusuncelerinizin cogu cocuklariniz oluyor, tabi ilerlemis olan anksiyete ve depresyonu bilemicem. Bendeki gerci ilerlemis ama hamileyken ve lohusalikte nukstmedi, ancak asiri uykusuzluk ve kansizlik b12 eksikligi nedeniyle tekrarladi. Bebeklerim ikizler:-) kuzularim 23 aylik oldular, yorgunlugumu kaygilarimi unutuyorum tabi anne olunca cocuklar icin kaygi omur boyu bitmiyor:-) acilen tavsiye ederim.

Çoook Teşekkür ederim hep merak ediyordum :)
Allah bağışlasın evlatlarınız
Benimki ilerlemiş mi bilmiyorum, çocuk sahibi olmak hep hayalimdir zamanı gelince ben de anne olmak istiyorum inşallah bana da size olduğu gibi olumlu etki yapar :16:

Arkadaşlar bu hastalıkların tamamının kesin tedavisi var ancak ilaçlar sadece geçici bir çözüm çünkü beyni uyuşturuyor kökenindeki korkunun kaynağını bulamadığınız sürece ilaçlarla yaşamaya devam edeceksiniz demektir. yapmanız gereken bence çok iyi bir psikoterapist ve benzeri uzmanlar bulmak. Ama bu konuda çok dikkatli olun.

Merhaba, bana da geçen ay gittiğim psikiyatrist anksiyete bozukluğu teşhisi koydu. Cipralex 10 mg. ve sabah akşam 1/4 xanax verdi, kullanmak istemediğimi söyledim fakat doktor çok az bir doz olduğunu söyledi. Benim sürekli ellerim uyuşuyor gibi hissediyordum bir şeyler yerken yutkunamayacağım korkusuyla yutkunamıyordum falan bide nefes alırken alamıyo gibi oluyodum ama şanslıydım ki bunların psikolojik olduğunu biliyordum çünkü gitmediğim doktor kalmadı internette de araştırınca kendi teşhisimi kendim koydum hatta. Ben şunu söylemek istiyorum ilaçları kullanmaya başladığımdan beri çok iyiyim ama başlamadan önce doktora gittikten sonra çok rahatladım doktor beni çok rahatlattı hatta geçen gün aradım ben bırakmayı düşünüyorum sizce napmalıyım dedim o da muayeneye gelene kadar devam et dedi. Ben çok mutluyum artık sanırım iyileştim, bırakırsam tabi ki arada olur ama inanıyorum ki hayatımın bir dönemiydi ve sona erdi çok şükür.

Merhaba, bana da geçen ay gittiğim psikiyatrist anksiyete bozukluğu teşhisi koydu. Cipralex 10 mg. ve sabah akşam 1/4 xanax verdi, kullanmak istemediğimi söyledim fakat doktor çok az bir doz olduğunu söyledi. Benim sürekli ellerim uyuşuyor gibi hissediyordum bir şeyler yerken yutkunamayacağım korkusuyla yutkunamıyordum falan bide nefes alırken alamıyo gibi oluyodum ama şanslıydım ki bunların psikolojik olduğunu biliyordum çünkü gitmediğim doktor kalmadı internette de araştırınca kendi teşhisimi kendim koydum hatta. Ben şunu söylemek istiyorum ilaçları kullanmaya başladığımdan beri çok iyiyim ama başlamadan önce doktora gittikten sonra çok rahatladım doktor beni çok rahatlattı hatta geçen gün aradım ben bırakmayı düşünüyorum sizce napmalıyım dedim o da muayeneye gelene kadar devam et dedi. Ben çok mutluyum artık sanırım iyileştim, bırakırsam tabi ki arada olur ama inanıyorum ki hayatımın bir dönemiydi ve sona erdi çok şükür.

Cok gecmis olsun.

Bende 3 yil once cipralex kullandim 3 ay sonra iyiyim diye biraktim vede cocuk istiyorduk.

4 ay once tekrar basladi dr um cipralexi 1 yil kullansaydin tekrarlamazdi dedi. Bide ben bu durumu fiziksel ve ruhsal baya siddetli yasiyorum. Lustral 100 mg kullaniyorum.

Size tavsiyem dr danismadan birakmayin derdim ama zaten danismissiniz:-) tekrarlarsa insaninsinirleri cok yipraniyor. 17 yildir donem donem mucadele ediyorum. Keske bu kadar yipranmadan ailemde bende bilincli olabilseydik.

Merhabalar zaten 50'lik lustral kullanıyorum ama benim üzüldüğüm nokta 1 sene ölü gibi yaşadım. Okula bile gidemiyordum çünkü gitsem yolda öleceğimi düşünüyordum. İşte 1 senedir geçmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum umudum azalıyor. Gençliğim gidiyor o da üzüyor beni bir yandan bakalım umarım iyi oluruz :(

arkadaşlar bende yaklaşık 3 yıldır bu bu durumdayım korkular ve kaygılar sürekli bi iç sıkıntısı hayatım alt üst oldu nasıl başa çıkıcam bilmiyorum suan ilaç kullanıyorum ya sonrası..............:50:

Bende felaket ksygi bozuklugu 17 yildiiiiiiiir. Cok siddetli oldugundavzaten psikoloji berbatda onun haricinde ben hastalik olarak degil huy olarak gormeye calisiyorum,ben evhamliyim ben stresliyim, ben darcanliyim falan gibi. Allah cumlemize sifa versin.

Back