• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete ve ilaç

melansu

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
392
63
643
37
İçel Mersin
Kızlar merhaba ben uzun zamandır antidepresan kullanıyorum günde bir defa procaz. 3 yıldır çok iyiydim . Bir ara azaltmayı denedim 2 gün içmeyip 3. Gün içtim atak geçirdim . Sonra hergün içmeye başladım bir aydır hergün içiyorum . Bu ara birazda canım sıkkın hiç atak geçirmeyen ben ara ara hergün içmeme rağmen atak geçirmeye başladım. Artık ilaçlar işe yaramıyor mu ? Yoksa ilaç içerek kendimi mi kandırdım ? İlaç mı değiştirmem gerekiyor ? İlaca çok güveniyordum ve neden şimdi böyle oldu. Benim gibi yaşayan var mı ?

Kızlar merhaba ben uzun zamandır antidepresan kullanıyorum günde bir defa procaz. 3 yıldır çok iyiydim . Bir ara azaltmayı denedim 2 gün içmeyip 3. Gün içtim atak geçirdim . Sonra hergün içmeye başladım bir aydır hergün içiyorum . Bu ara birazda canım sıkkın hiç atak geçirmeyen ben ara ara hergün içmeme rağmen atak geçirmeye başladım. Artık ilaçlar işe yaramıyor mu ? Yoksa ilaç içerek kendimi mi kandırdım ? İlaç mı değiştirmem gerekiyor ? İlaca çok güveniyordum ve neden şimdi böyle oldu. Benim gibi yaşayan var mı ?
Bende aynı hataya düştüm. Kendi başımıza bırakıp tekrar başlayınca etki etmesi bir ayı aşıyor.

Umarım o yüzdendir . Ama ben tamamen bırakmamıştım . 3 günde bir içiyordum . Tam olarak siz tekrar başladığınızda ne kadar süre sonra düzeldiniz

3 günde bir içme gibi bir durum yok ki bu ilaçlarda doz azaltarak her gün içilerek yavaş yavaş kesilir sizin yaptığınız gibi bırakılmıyor bu ilaçlar

Malesef ilaç kullanırken de atak oluyor ama çok şiddetli olmuyor du ben de bırakalı 1 seneyi geçmişti bu bahar mevsiminde bi tuttu geçmek bilmedi 3 aydır perişan etti beni ilaç başlamam ak için direniyorum

Malesef ilaç kullanırken de atak oluyor ama çok şiddetli olmuyor du ben de bırakalı 1 seneyi geçmişti bu bahar mevsiminde bi tuttu geçmek bilmedi 3 aydır perişan etti beni ilaç başlamam ak için direniyorum
Ruh sağlığınız daha önemli . Fiziksel sıkıntılarda çıkarabilir o yüzden ilaç kullanmak iyi gibi

Bahsettiğiniz ilaç SSRI grubu bir ilaç ve bu grup ilaçların etki etmesi için düzenli kullanılması lazım muhtemelen ara verip kullandığınız için vücutta birikimi az oluyor ve etkisi çok düşük oluyor. Bir doktora danışmanız en doğrusu olur.

Back