• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete panik ataka hamilelik

gyulche

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2022
695
157
33
32
Herkeze merhaba arkadaslar acaba panik atak ve anksiyete ayniz amanda hamile olaniniz varmi ölüm korkusu geliyomu ve geldinde nasil bas ediyosunuz

Herkeze merhaba arkadaslar acaba panik atak ve anksiyete ayniz amanda hamile olaniniz varmi ölüm korkusu geliyomu ve geldinde nasil bas ediyosunuz
Ayni anda olma ihtimali var cunku anksiyete surekli olan bir sey ama panik atak aniden gelen belli dakika surup gecen bisey

Ben. 7 aylık hamileyim hamile olduğumu öğrenir öğrenmez prozac kullanıyordum bıraktım. Ölüm korkusu değil ama nefes alamama daralma sinir stres depresyon hepsini yaşadım. Birde kötü düşünceler çok fazla geliyor aklıma. Sevdiğim insanlara zarar gelir mi düşüncesi onlara birşey olursa naparım düşüncesi. Sürekli inşirah suresi ve la havle vela kuvvet çekiyorum iyi geliyor

Ben. 7 aylık hamileyim hamile olduğumu öğrenir öğrenmez prozac kullanıyordum bıraktım. Ölüm korkusu değil ama nefes alamama daralma sinir stres depresyon hepsini yaşadım. Birde kötü düşünceler çok fazla geliyor aklıma. Sevdiğim insanlara zarar gelir mi düşüncesi onlara birşey olursa naparım düşüncesi. Sürekli inşirah suresi ve la havle vela kuvvet çekiyorum iyi geliyor
Aynen okadar sinirliyim.ki bazen boyle sinirlenmem de tetikliyor anksiyetemi peki hamilelinizde karin agrsi yasadinizmi

Bemde aynıyım kaygı bozukluğum var geçtiğimiz kış çok kötüydüm
Şuan 7 haftalık gebeyim her gün korku içindeyim bebeğime bişey oldumu diye
Hiç huzurum yok

Anksiyete bende de vardi onceden yilda 1 kere falan yasadigim yuksek kaygi endise korku durumu hamilelikte cok artti devamli biseyleri dusunurken kaygilanirken buluyorum kendimi bunu devmali yasamak ve sonrasinda gectigini gormekte bi nevi biraz alistirdi sanirim beni yani hicbir sikintinin sonsuza kadar surmedigini farketmis oldum. Arada geliyor ama sonra gidiyor sukur, bence bu durumda hormonlarim etkisi buyuk, gebelik ve dogum neyle karsilasilacaginin bilinmedigi bi sureç ilkse ozellikle ve bence insani telaşa surukleyen de bu durum ve degisen hormonlar diye dusunuyorum

Aynen okadar sinirliyim.ki bazen boyle sinirlenmem de tetikliyor anksiyetemi peki hamilelinizde karin agrsi yasadinizmi
Evet sürekli. Özellikle sinirlendikten ve strese girdikten sonra hem normal karın hem alt karın ağrım oldu. 2-3 gün geçmediğini biliyorum.

Evet sürekli. Özellikle sinirlendikten ve strese girdikten sonra hem normal karın hem alt karın ağrım oldu. 2-3 gün geçmediğini biliyorum
Hiç huzurum yok
O ilk 4 ay herkeste oluyor bebeğime birşeymi oldu düşüncesi hiç kaygılanma. Ben haftada 2 defa acile gidiyordum kocama sürekli çocuk öldü galiba öyle hissediyorum deyip duruyordum pskikolojiye bakar mısın :)) hiçde birşey olmuyor endişelenme

Hiç huzurum yok
O ilk 4 ay herkeste oluyor bebeğime birşeymi oldu düşüncesi hiç kaygılanma. Ben haftada 2 defa acile gidiyordum kocama sürekli çocuk öldü galiba öyle hissediyorum deyip duruyordum pskikolojiye bakar mısın :)) hiçde birşey olmuyor endişelenme

vallahi bende dayanamadım öğlen koşarak gittim
çok şükür gayet iyiymiş
ama bu nasıl iş ya nasıl geçiriricez biz bu psikolojiyle bu zamanları

Aynen o piskoloji bende de var karnim agirmadinda acaba bebeye biseymi oldu cok agrim oldunda da kanamam oldumu deye hep kontrol ediyorum

demek ki herkes aynı şeyleri yaşıyor canım benim
bazı insanlar kendini dizginlemeyi başarıyor
bazıları da (yani bizim gibi olanlar) yenik düşüp kalkıp gidiyor
çevremden de tepki alıyorum sen böyle her hafta doktoramı gideceksin diye laf ediyorlar
oda geriyor beni kimseye bir şey anlatasım gelmiyor

çevremden de tepki alıyorum sen böyle her hafta doktoramı gideceksin diye laf ediyorlar
İnsanlar ne çok seviyor herşeye yorum yapmaya. Sen doktora gittiğinde sanki onların zamanını harcıyorsun yada parasını. Çok kızıyorum böyle yorum yapanlara.

2 yıldır panik atak hastasıyım bununla alakalı baya bir ilaç kullandım toplamda 1 yıl kadar hamile olduğum gün itibariyle anında kestiler , şuan 4 aylık oldum ama bugünlerde çok zorlanıyorum iş yerinde bir sekilde gün geçiyor ama geceler geçmiyor , dua ediyorum kendi kendime telkinler veriyorum göğüs agrisi varmış hissiyatı nabız yüksekliği , hamilelikte artan mide gazları da göğüse ağrı yapıyor , inşallah daha kolay geçer şimdilik 4 ay geçti

2 yıldır panik atak hastasıyım bununla alakalı baya bir ilaç kullandım toplamda 1 yıl kadar hamile olduğum gün itibariyle anında kestiler , şuan 4 aylık oldum ama bugünlerde çok zorlanıyorum iş yerinde bir sekilde gün geçiyor ama geceler geçmiyor , dua ediyorum kendi kendime telkinler veriyorum göğüs agrisi varmış hissiyatı nabız yüksekliği , hamilelikte artan mide gazları da göğüse ağrı yapıyor , inşallah daha kolay geçer şimdilik 4 ay geçti

Allah kolaylik versin ben 8 yildir oyleyim ve 6 once cocuk icin brakmistim yani sizin yasadiklariniza ben alisikim 8 yildir nefez darli kalp carpintisi gous agrisi onlar benim için en ufak benim cok yorucu geciyor panik ataklarim istedinizde bisey oldunda yeni biseyler yasadinizda sorabilirsinz hamileyim ama hamile kalmama biraz iyi geldi yalniz cok sinirliyim ve su karin agrisi bazen korkutuyor

Oyle insanlara cok kiziyorum simdi hamileyi
En kizdigim insan tipi yasasalar ayni duygulari, acilari konusamazlar bence ya simdi hamileyim ve kotu oldumda atak gecirdimde biliyorum herkez neler deyiceni senin cocun olucak anne olucaksin biz neler yasadik felan filan en sinirlendim iste o an dusunme takma neden korkuyosun geriye gitme ben cok istiyorum oyle olmak sanki.😀

Oyle insanlara cok kiziyorum simdi hamileyi

En kizdigim insan tipi yasasalar ayni duygulari, acilari konusamazlar bence ya simdi hamileyim ve kotu oldumda atak gecirdimde biliyorum herkez neler deyiceni senin cocun olucak anne olucaksin biz neler yasadik felan filan en sinirlendim iste o an dusunme takma neden korkuyosun geriye gitme ben cok istiyorum oyle olmak sanki.😀
bide şey var 'sen bunları kendi kafanada yapıyosun'
hadi canım vay be :D

Back