Anksiyete panik atak

sevim1705

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
132
73
18
28
Kızlar merhaba. Ben yaklasık 4 yıldır anksiyete hastasıyım. Oglum 8 aylıkken ölüm korkusuyla bas dönmesiyle tanıştım bu hastalıkla. Yıllardır terapiler ilaclar bi şekilde uğraşıyorum. Son zamanlarda farkettim ki herkeste bu hastalık görülmeye basladı. Çevremde bi sürü insan terapi ilac falan almaya basladı. Bu nedir kaynagı nedir bilemiyorum. Bundan 15 yıl önce var mıydı bu kadar diyorum. 20 li yaşlarındaki insanlar antidepresan kullanır hale geldi. Cok garip inanın resmen anksiyete pandemisi yasanıyor sanki. Sizlerde farkında mısınız?

3 sene önce anksiyeteyle birlikte panik atak geçirdim bende. İlk zamanlar nefes darlığından doktor doktor gezerdim hiç sorun çıkmazdı atak derlerdi. Hiç ilaç kullanmadım kendi bilincim ve düşüncelerimle kontrol etmeye çalışıyorum. Yaşam faktörleri etki ediyor diye düşünüyorum. Televizyonu açsak ya da sosyal medya baksak önümüze sürekli üzücü ve kaygı uyandıran haberler görüyoruz bu da etki ediyor. 20-30 sene önce bu kadar değildi.

3 sene önce anksiyeteyle birlikte panik atak geçirdim bende. İlk zamanlar nefes darlığından doktor doktor gezerdim hiç sorun çıkmazdı atak derlerdi. Hiç ilaç kullanmadım kendi bilincim ve düşüncelerimle kontrol etmeye çalışıyorum. Yaşam faktörleri etki ediyor diye düşünüyorum. Televizyonu açsak ya da sosyal medya baksak önümüze sürekli üzücü ve kaygı uyandıran haberler görüyoruz bu da etki ediyor. 20-30 sene önce bu kadar değildi.
Evet doktorum bana yasakladı mesela kaza bela savas deprem tarzı haberleri okuma bakma diye. Ama olaysız günümüz yok ki ülke gündemi asla normale dönmüyor. Deprem zamanı ağlamaktan mide krampları gecirdim mesela. Ülkemiz antidepresan kullanımında birinci sırada zaten suan

Herkeste var evet ama olumsuz düşünceleri dinleyemeceksin ve olumsuzluklardan uzak duracaksın. Beyin çok bedeni korumaya odaklı olduğundan gerçekleşiyor bu durum işte ellerim pis mikrop kapar hasta olur muyum? (Koruma iç güdüsü) haberler savaş olur mu öldürülür müyüm veya deprem olur göçük altında kalırmışım diye diye diye kafa gidiyor en iyisi olumsuzluktan uzak durmak evde boyama kitaplarım var onları yapıyorum. Kadir ezildi izliyorum haber izlemeyeli ne kadar oldu bilmiyorum bile …

Korona, savaşlar, deprem,darbe bir suru olaylar yaşadık Ayrıca eskiden sadece televizyon vardı aksam haberler çıkardı izlerdik bir saat sonra biterdi.Simdi elimizde telefonlar her olayı ayrıntısıyla görüyoruz.Cok fazla olumsuz olay var.Guvende değiliz.Dolayisiyla her gördüğümüz şeyi benimde başıma gelirmi deyip düşünüyoruz.Ve beynimizde sürekli kuruyoruz.Bence bundan dolayı anksiyetede yükseliyor özelliklerde kadinlarda

Kızlar merhaba. Ben yaklasık 4 yıldır anksiyete hastasıyım. Oglum 8 aylıkken ölüm korkusuyla bas dönmesiyle tanıştım bu hastalıkla. Yıllardır terapiler ilaclar bi şekilde uğraşıyorum. Son zamanlarda farkettim ki herkeste bu hastalık görülmeye basladı. Çevremde bi sürü insan terapi ilac falan almaya basladı. Bu nedir kaynagı nedir bilemiyorum. Bundan 15 yıl önce var mıydı bu kadar diyorum. 20 li yaşlarındaki insanlar antidepresan kullanır hale geldi. Cok garip inanın resmen anksiyete pandemisi yasanıyor sanki. Sizlerde farkında mısınız?
Gerçekten öyle 2yıl ônce iki kez fln şiddetli panik atak geçirdim eller,ayaklar felç gibi tutuldu 1-2saat boyunca. Sonra bi hemşire nefes kontrolü öğretti bana nefesini çok hızlı hızlı alıyorsun panik olduğun için nefesini kontrol edebilirsen geçer dedi korku panik anlarında nefesimi kontrol etmeye çalışıyorum hızlı alıyorsam dur diyorum sakin ol yavaş yavaş.... Bu şekilde geçti çok şükür 🌸

Back
X