• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete panik atak

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
73
Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşındayım bende anksiyete bozukluğu var ara ara kaygım oluyor aklıma bazı düşünceler gelince ama kendimi kontrol etmeye çalışıp sakinleşmeye çalışıyorum 4 yıldır var bu bende başlarda çok ağır geçirmiştim çok kötü dönemlerdi hiç unutmam Rabbim hiç bir daha yaşatmasın bir daha o kötü anları hiçbir kulunun başına vermesin çünkü tövbeler olsun ölmek istemekle burun buruna geliyorsun. Çok şükür o günler geçti ama malesef anksiyete bozukluğum var stresli dönemler normal olarak yani bir uzmana görünmüyorum doğrumu yapiyorum bilmiyorum ben böyle yaşamaya alıştım artık halime yine şükür beterin beteri var diyorum. Bazen yediğim içtiğimde hemen tetikleyebiliyor veya kötü bir haber alınca. Aklıma neler geliyor kolayca korkutabiliyorum kendimi. Sizce bunun bana bir zararı varmi arkadaşlar sağlık acısından ? Yani tamamen atlatmadım ama idare ediyorum böyle. Çok sükür dualarda iyi geliyor ❤️ Birgün tamamen geçermi acaba ?

Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşındayım bende anksiyete bozukluğu var ara ara kaygım oluyor aklıma bazı düşünceler gelince ama kendimi kontrol etmeye çalışıp sakinleşmeye çalışıyorum 4 yıldır var bu bende başlarda çok ağır geçirmiştim çok kötü dönemlerdi hiç unutmam Rabbim hiç bir daha yaşatmasın bir daha o kötü anları hiçbir kulunun başına vermesin çünkü tövbeler olsun ölmek istemekle burun buruna geliyorsun. Çok şükür o günler geçti ama malesef anksiyete bozukluğum var stresli dönemler normal olarak yani bir uzmana görünmüyorum doğrumu yapiyorum bilmiyorum ben böyle yaşamaya alıştım artık halime yine şükür beterin beteri var diyorum. Bazen yediğim içtiğimde hemen tetikleyebiliyor veya kötü bir haber alınca. Aklıma neler geliyor kolayca korkutabiliyorum kendimi. Sizce bunun bana bir zararı varmi arkadaşlar sağlık acısından ? Yani tamamen atlatmadım ama idare ediyorum böyle. Çok sükür dualarda iyi geliyor ❤ Birgün tamamen geçermi acaba ?
Merhaba öncelikle Allah şifa versin bende ilk22 yaşımda yakalandım bu hastalığa zararına gelince tabi böbrek üstü bezleri daha çok çalıştığından adrenalin fazla olduğundan daha çabuk yaşlanma ve kalp büyümesi olabiliyo , en büyük zarar bu ve dahasıda olabiliyo canım mutlaka bi pisikiyatr git

Merhaba öncelikle Allah şifa versin bende ilk22 yaşımda yakalandım bu hastalığa zararına gelince tabi böbrek üstü bezleri daha çok çalıştığından adrenalin fazla olduğundan daha çabuk yaşlanma ve kalp büyümesi olabiliyo , en büyük zarar bu ve dahasıda olabiliyo canım mutlaka bi pisikiyatr git
Kendi geçmezmi ki diyorum 😞

Öncelikle gecmis olsun cok, Anksiyete ve panik atak hastalari zaten duygusal yönden hassas olan insanlar.Bana göre bu bir karakter ve yaradilistan geliyor ama herkeste farkli bir yaşta ( genellikle yirmili) zamanda,bir olayin tetiklemesiye ortaya cikiyor.Ben bunun tedavisini iyi bir psikiyatrist de oldum.Psikoterapiler ve ilaclar ile .Uzun bir dönemdi evet ama cok şükür 10 yili gecti ilactan kurtulali 🙏🙏 Ben de size,mutlaka psikoterapi almanizi öneririm.Cok etkili oluyor.Sonunda gecti degil de ,bununla yasamayi,kendinizi böyle kabul etmeyi ögrenerek kontrol ediyorsunuz.Yani psikoterapiler bir egitim bana göre ve ufku aciyor .Imkanim olsa her daim gitmeye calisirim ,sadece panik atak ,kaygi vs icin degil ,hayatta neler neler yasiyoruz ve bunlari tasimaktan bir süre sonra yoruluyoruz.Kalkip bir komsuya anlata kadar yüz kere tercih ederim psikiyatristi ama dedigim gibi imkan meselesi hep..( Bu arada komsuyu örnek olsun diye verdim :)) )

Geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah ama bu şekilde gitmiyor bitmiyor maalesef evet kendi kendine iyileşen varmış ama ben hiç denk gelmedim. 26 yaşındayım ve yaklaşık 10 yıldır savaşıyorum öncesinde sadece düşünceler vardı sonradan daha kötü oldum önemli olan erken tedavi derim bence bir görün uzmana

hanımlar yardım almadan geçmez. ben yaşadım ölüyorum sanıyordum ama geçiyor işte. hatta keşke ilk başladığı zamanlarda gitseydim diye düşündüm boşuna onca çileyi çekmişim. mutlaka yardım alın. yani yardım etmeye çalışıyorum çünkü bizat yaşadım berbat birşey tam bir illet kalp krizi geçiriyorum sanıyordum ölücem sanıyordum hatta bir cafeye gitmeye korkaardım kapıya yakın otururdum. neolur ertelemeyin yardım alın ve bunu çok suistimal eden psikologlar doktorlar var dikkat edin ben iki kişi deüğiştirdim bu yüzden. üçüncüde doğrusuna denke geldim dikkat edin

hanımlar yardım almadan geçmez. ben yaşadım ölüyorum sanıyordum ama geçiyor işte. hatta keşke ilk başladığı zamanlarda gitseydim diye düşündüm boşuna onca çileyi çekmişim. mutlaka yardım alın. yani yardım etmeye çalışıyorum çünkü bizat yaşadım berbat birşey tam bir illet kalp krizi geçiriyorum sanıyordum ölücem sanıyordum hatta bir cafeye gitmeye korkaardım kapıya yakın otururdum. neolur ertelemeyin yardım alın ve bunu çok suistimal eden psikologlar doktorlar var dikkat edin ben iki kişi deüğiştirdim bu yüzden. üçüncüde doğrusuna denke geldim dikkat edin
Canım sadece ilaç tedavisi mi yoksa terapi de aldın mı?

Canım sadece ilaç tedavisi mi yoksa terapi de aldın mı?
başta başka bir doktor dan ilaç almıştım ama o doktordan memnun kalmadım yani beni oyaladı sadece geçicek diyordu yani şaka gibi. en son başladığımda terapi de aldım yani bana herşeyi anlattı nasıl davranmam gerektiğini, bunun nasıl bir rahatsızlık olduğunu, yani bir panik ataklıya öneride bulunacak kadar iyi öğretti bana bunu ve nasıl aşacağımı. üzerine de başka bir teknik yaptı mdr ya da emdr ydi galiba. birşeyim kalmadı. okadar çektim ki bu illeti. halbuki 2-3 ay bile sürmeden bitebiliyormuş şans işte

zaten uygun şeyler anlatıldığında ilaca ihtiyacınız bile olmuyor yani inşallah size de böyle biri denk gelir doğru kişiyi bulmak şart

Çok sağolun. Şimdi öneriler doğrultusunda bir psikolog buldum. Ama emdr yaptığını sanmıyorum. Emdr olmadan iyileşme sağlamış mıydınız?
başta sadece konuşmuştuk ama çok farklı bir konuşma. yani bir terapi ismini de söylemişti. bilinçsel terapi mi birşey demişti. açıkçası beni iyi yapan oydu ama diğer gittiğim kişiler bunu yapmamıştı. sonra iyi olmaya başladım kendi kendime atlatmaya başladım. artık ataklar çok az gelmeye başladığında emdr yaptı bana. zaten başta olmazmış çünkü bir süreliğine kötü hissettirebiliyormuş. Sonrasında syanlış hatırlamıyosam bir kez atak gibi birşey geçirdim ama çok azdı . sonra birdaha olmadı. bilmiyorum da yani işte mucizegibi birşey okadar uğraştım kmse birşey yapamadı ama işte son gittiğim bir anda bitirdi herşeyi. inşallah senin için de iyi olur canım en kısa zamanda biter. kendinde ilerleme görmüyorsan iki üç senas sonra daha iyi değilsen başaramıyorlardır yapamıyorlardır hiç vakit kaybetmeden başka birini dene. ben o hatayı yaptım bekledim boşuna zaman kaybettim.

başta sadece konuşmuştuk ama çok farklı bir konuşma. yani bir terapi ismini de söylemişti. bilinçsel terapi mi birşey demişti. açıkçası beni iyi yapan oydu ama diğer gittiğim kişiler bunu yapmamıştı. sonra iyi olmaya başladım kendi kendime atlatmaya başladım. artık ataklar çok az gelmeye başladığında emdr yaptı bana. zaten başta olmazmış çünkü bir süreliğine kötü hissettirebiliyormuş. Sonrasında syanlış hatırlamıyosam bir kez atak gibi birşey geçirdim ama çok azdı . sonra birdaha olmadı. bilmiyorum da yani işte mucizegibi birşey okadar uğraştım kmse birşey yapamadı ama işte son gittiğim bir anda bitirdi herşeyi. inşallah senin için de iyi olur canım en kısa zamanda biter. kendinde ilerleme görmüyorsan iki üç senas sonra daha iyi değilsen başaramıyorlardır yapamıyorlardır hiç vakit kaybetmeden başka birini dene. ben o hatayı yaptım bekledim boşuna zaman kaybettim.
Çok sağolun. Ben de ilerleme olmazsa bir başkasını denerim. Benim gideceğim psikolog da bilişsel davranışçı terapi yapıyor. İnşallah ben de sizin gibi iyi olurum. Hayatımı çok etkiliyor bu durum.

Çok sağolun. Ben de ilerleme olmazsa bir başkasını denerim. Benim gideceğim psikolog da bilişsel davranışçı terapi yapıyor. İnşallah ben de sizin gibi iyi olurum. Hayatımı çok etkiliyor bu durum.
inşallah canım. izmirdeysen öeneride bulunurum ama başka yerlerde bilmiyorum kimseyi. çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyi olursun inşallah

inşallah canım. izmirdeysen öeneride bulunurum ama başka yerlerde bilmiyorum kimseyi. çok geçmiş olsun en kısa zamanda iyi olursun inşallah
Allah razı olsun canım. İzmir de değilim. Bir de mesela bu panik atak sonrası herşey den korktuğum için hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden. Sende de olmuş muydu?

Allah razı olsun canım. İzmir de değilim. Bir de mesela bu panik atak sonrası herşey den korktuğum için hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden. Sende de olmuş muydu?
aynıı. dışarı çıkmak zor gelirdi, arkadaşlarım buluşurdu yok derdim işim var, söyleyemiyorsun da böyle sorunum var diye

Back