• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete olabilir mi????

Kirmizi1710

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
100
36
28
28
Merhaba arkadaşlar biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın ama yazmazsam kafayı yiyeceğim.
Size artık beni fazlasıyla boğan bir durumdan bahsetmek istiyorum. Daha önce kendi ailemden hiç bir yakınımı henüz kaybetmedim bir tek eşimin çok sevdiğim abisinin cenazesine şahit oldum. İçimde sürekli bir kaybetme korkusu yaşıyorum. Annemi, kardeşlerimi, eşimi hatta evlat yerine koyduğum köpeğimi... Bu durumu gün içinde düşünmemeye çalışsam da gece yatağa girdiğim gibi düşüncelere boğuluyorum. Eşimi bir kere bile böyle hissettirip bunaltmadım ama kendimi çok bunaltıyorum. Geceleri bazen sabaha kadar yüzüne bakıp düşünüyorum. Geçen yıl bu ayda eşimin abisi bir anda kanserden vefat etti. Babası da çok erken yaşta kanserden vefat etmiş genetik olarak erkeklerin çok erken yaşta hastalanıp vefat ettiğini yanımda konuştular. Bende ister istemez çok fazla etkilendim. O günden beri de hiç içimden çıkmaz oldu. O günden beri eşime olan hassasiyetim daha da fazla oldu nadiren tartışmalar oluyor ama ona rağmen ben hep vicdanen rahatsız hissediyorum. Üç günlük hayatta en sevdiğimin üstelik gözümün içine bakan birinin neden kalbini kırdım neden öyle davrandım diye kendi kendimi yiyorum. Bir de eşim askeri personel ve iki yıl içinde Suriye'ye gidebilir. Geçen bir arkadaş ortamımızda gitmemesi gerektiğini orada olanları falan anlattılar. Ben tabiki yine çok etkilendim ve uyardım. Zaten yeterince içimde korkum var bir de böyle konuşup beni tedirgin etmeyin diye söyledim. Belki herkes zaman zaman böyle korkular yaşıyordur ama benim artık çok fazla. Taaaa geçmiş zamanda söylediğim kötü şeyleri kötü davranışları aklıma getirip vicdan muhasebesi yapıyorum. Psikoloğa gitmek istemiyorum ama bir yandan da huzurla gece uyumak istiyorum. Benim gibi olan var mı??? Ya da bu duruma bir çare bulan????

benimde anksiyetem var bende zaman zaman korku kaygı yaşıyorum kardeşim için oda kanser geçirdi 😔Rabbim sevdiklerimizle sınamasın 🤲🏼 ben düzenli terapi alıyodym covid dönemi ara ara gittim ana bu dönem dahada kötü oldum ibs hastalığım hortladı kötü günler geçiriyorum yalnız değilsiniz yani Allah şifa versin gepimize 🤲🏼 sevgiler

Bende sürekli kaygı halindeyim herşeye korkar oldum. Hatta bugün konu da açtım, birşeyi sürekli düşününce bu vaziyete geliyor maalesef, büyüyor da büyüyor. Bir bakmışsınız yaşam enerjiniz sönmüş, iki ay öncesi çok farklı bir insandım düşüne, düşüne oldu.Takılmamaya çalışın biliyorum zor ama😏

benimde anksiyetem var bende zaman zaman korku kaygı yaşıyorum kardeşim için oda kanser geçirdi 😔Rabbim sevdiklerimizle sınamasın 🤲🏼 ben düzenli terapi alıyodym covid dönemi ara ara gittim ana bu dönem dahada kötü oldum ibs hastalığım hortladı kötü günler geçiriyorum yalnız değilsiniz yani Allah şifa versin gepimize 🤲🏼 sevgiler
Biraz okuyup araştırmam sonucu sanırım bu yaşadığımız korkunun düşüncelerin sonu yok gerçekten Rabbim içimize huzur sevdiklerimize sağlıklı uzun ömür versin🥺🙏

Bende sürekli kaygı halindeyim herşeye korkar oldum. Hatta bugün konu da açtım, birşeyi sürekli düşününce bu vaziyete geliyor maalesef, büyüyor da büyüyor. Bir bakmışsınız yaşam enerjiniz sönmüş, iki ay öncesi çok farklı bir insandım düşüne, düşüne oldu.Takılmamaya çalışın biliyorum zor ama😏
İnanın hiç elimde değil gün içinde kendimi hep meşgul ediyorum ama yatağa girdiğim gibi başlıyorum düşünmeye ta ki uykuda bile beyin sürekli aktif gibi düşünüyorum uykuda bir şeyleri sorgulayıp pişmanlıklar yaşayıp kötü oluyorum henüz 25 yaşındayım ama saçlarım beyazlarla doldu çok zor bir durum gerçekten Rabbim yardım etsin hepimize🙏

Şimdi bende aynı durumdayım. 1 buçuk ay önce eşimin gencecik yeğenini toprağa verdik. Çok etkilendim ondan sonra bende de aileden birini kaybetme korkusu başladı. RABBİM korktuğumuzu yaşatmasın. Ben çok dua ediyorum ozamanlar rahatlıyorum biraz. Dini inancınızı bilmiyorum ama bana dua okumak ve ya namaz kılmak çok iyi geliyor.

Şimdi bende aynı durumdayım. 1 buçuk ay önce eşimin gencecik yeğenini toprağa verdik. Çok etkilendim ondan sonra bende de ailede kaybetme korkusu oldu. RABBİM korktuğumuzu yaşatmasın. Ben çok dua ediyorum ozamanlar rahatlıyorum biraz. Dini inancınızı bilmiyorum ama bana dua okumak ve ya namaz kılmak çok iyi geliyor.
Bende evde bakara süresi açar dinlerim dua ederim kendi iç huzurum için Yasin okurum ama inanın yetmiyor evet huzur veriyor ama korkuyu yenmeye yetmiyor yüzüne baktığım anda yine başlıyor ya o da erkenden giderse ya annemlerin haberini alırsam sürekli yatakta bu düşünceler beynimde dolaşıyor sonra da acaba böylelikle kendim mi kötülüğü çağırıyorum diye düşünüyorum

Bende evde bakara süresi açar dinlerim dua ederim kendi iç huzurum için Yasin okurum ama inanın yetmiyor evet huzur veriyor ama korkuyu yenmeye yetmiyor yüzüne baktığım anda yine başlıyor ya o da erkenden giderse ya annemlerin haberini alırsam sürekli yatakta bu düşünceler beynimde dolaşıyor sonra da acaba böylelikle kendim mi kötülüğü çağırıyorum diye düşünüyorum
Bende böyleyim.ne kadar kötü negatif düşünsem,onları çağırıyorum diye de vicdan yapıyorum. İnşallah zamanla geçer, böyle devam edersem mecbur yardım alacağım yoksa kendi kendimi yıpratıyorum.

Bende 26 yaşındayım sizi çok iyi anlıyorum. Sürekli nefes darlığı, gelecek kaygısı, sıkıntı halindeyim iyi düşünmeye çalışıyorum dinlememeye çalışıyorum, bir de üstüne ağır grip oldum hala etkileri sürüyor. Ne yapacağız, böyle nereye kadar inanın bende bilmiyorum.

bir süredir uyku uyuyamıyorum , uyku var ama beyin hep meşgul çünkü uyuyamıyorum ruhumuz bedenimiz çöktü gerçekten 😔 Allah beterinden korusun ama böylede hayat çok zor yaşam hevesim gitti artık üzüntü stres korku kaygı offf zor yani çok zor

benimde anksiyetem var bende zaman zaman korku kaygı yaşıyorum kardeşim için oda kanser geçirdi 😔Rabbim sevdiklerimizle sınamasın 🤲🏼 ben düzenli terapi alıyodym covid dönemi ara ara gittim ana bu dönem dahada kötü oldum ibs hastalığım hortladı kötü günler geçiriyorum yalnız değilsiniz yani Allah şifa versin gepimize 🤲🏼 sevgil

Sizin iki yıl önce ki kadar konu da görmüştüm, en son iyiye gidiyor dunuz Niloya da vardı hatta. Süreciniz nasıl hiç düzelme olmadı mı?

Sizin iki yıl önce ki kadar konu da görmüştüm, en son iyiye gidiyor dunuz Niloya da vardı hatta. Süreciniz nasıl hiç düzelme olmadı mı?
Cevaplarken sorun yaşıyorum, yazılar çıkıyor silince de normal yorum yapılıyor.Neden olur düzelmiyor da Kusura bakmayın

çok geçmiş olsun ama bu gibi psikolojik olarak yıpratan süreçleri kendiniz aşmak yerine destek almanız daha mantıklı geliyor. Yoğun anksiyete bozukluğu olan biri olarak yazıyorum gelen düşüncelerin gittiğini hiç görmedim sadece şekil değiştirerek geliyorlar.

Bende böyleyim.ne kadar kötü negatif düşünsem,onları çağırıyorum diye de vicdan yapıyorum. İnşallah zamanla geçer, böyle devam edersem mecbur yardım alacağım yoksa kendi kendimi yıpratıyorum.
Aynen öyle geçmezse daha da kötüye giderse mecburen bende yardım almak zorundayım çünkü dediğim gibi her şeye çok çabuk vicdan yapıp artık kendi kendimi de çok yıpratmaya başladım suratım düşse vicdan yapıyorum yatıp uyusam vicdan yapıyorum neden daha fazla vakit geçirmedim diye her şeyi böyle ölüme bağlayıp aklımda hep neden ve keşkeler ile dolaşıyorum

Bende 26 yaşındayım sizi çok iyi anlıyorum. Sürekli nefes darlığı, gelecek kaygısı, sıkıntı halindeyim iyi düşünmeye çalışıyorum dinlememeye çalışıyorum, bir de üstüne ağır grip oldum hala etkileri sürüyor. Ne yapacağız, böyle nereye kadar inanın bende bilmiyorum.
Size Allah daha çok yardım etsin bir an önce iyileşin inşallah 🙏❤️ şu kadar psikolojik çöküntünün üstüne bir de hastalık çok daha ağır hale getirir her şeyi tahmin edebiliyorum

bir süredir uyku uyuyamıyorum , uyku var ama beyin hep meşgul çünkü uyuyamıyorum ruhumuz bedenimiz çöktü gerçekten 😔 Allah beterinden korusun ama böylede hayat çok zor yaşam hevesim gitti artık üzüntü stres korku kaygı offf zor yani çok zor
Aynen öyle gerçekten uyku var ama beyin direniyor resmen beyaz tenliyim göz altlarım mosmor ve çökük geziyorum hepsi bu kaygılar yüzünden

çok geçmiş olsun ama bu gibi psikolojik olarak yıpratan süreçleri kendiniz aşmak yerine destek almanız daha mantıklı geliyor. Yoğun anksiyete bozukluğu olan biri olarak yazıyorum gelen düşüncelerin gittiğini hiç görmedim sadece şekil değiştirerek geliyorlar.
Eğer daha kötüye gidersem mecburen gideceğim zaten çünkü resmen yaşam kalitemi düşürüyor bu durum

Size Allah daha çok yardım etsin bir an önce iyileşin inşallah 🙏❤️ şu kadar psikolojik çöküntünün üstüne bir de hastalık çok daha ağır hale getirir her şeyi tahmin edebiliyorum
Amin kardeşim rabbim cümlemize şifalar versin. Geçsin gitsin inşallah bu günler, evet çokk zor burnum çok zorluyor. Gidip kan vermeyi düşünüyorum, size de tavsiye ederim vitamin değerlerinize tiroit vs. Baktırabilirsiniz ben konu açtığım da bunları çok söylediler

Back