Anksiyete bozukluğu

Zeynepze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2021
278
118
32
Merhaba arkadaslar. Son 3 aydır sürekli kendimi hasta ( özellikle covid ) sanıp sürekli test yapmaya basladım. Hep negatf cıkmasına ragmen vücudumda sürekli ağrı sızı hastalk hissedip haftada bir yapmaya basladım. Hc sakin kalamıyorum öncesnde hc bu kdar korkmuyordum hastalktan. Hep bi ağrım var huzurszluk var vücudumda Keyf alamıyorum hc bişeyden. En son piskologa gitmeye karar verdm ve anksiyete oldugunu söyledi. Bu bozukluğu yaşayıp ilaçsız düzelen varmı??

Aslında hepimiz biraz böyle olduk. En ufak bir şeyde bende covid oldum diye düşünüyordum. Aşı oldunuz mu ?
Bende panik atak durumu yaşadım, çok şükür odak değişince geçti o durum.

Covidden ve belirtilerinden baska bisey duymadigimiz icin hepimiz ayni durumdayiz maalesef.Oncelikli bu duygular insani yani adini anksiyete koyup korkularimizi tibbilestiriyorlar.Takma kafana bugun korkariz yarin unuturuz o kadar buyuk panik ataklardan anksiyeterlerden kurtuldumki hic bitmeyecek saniyordum acillerde surunuyordum.Kendini rahatlat sen anksiyete degilsin endiseleniyorsun haklisin cunku olum korkusuyla ne yasayacagimizi bilmemek korkusuyla 7 24 yuzlesiyoruz ne yasamamiz gerekirse onu yasayacagiz korkmamiz durumu degistirmiyor tedbirini arttie kendine guven hepsi gececek bunlarin.

Merhaba arkadaslar. Son 3 aydır sürekli kendimi hasta ( özellikle covid ) sanıp sürekli test yapmaya basladım. Hep negatf cıkmasına ragmen vücudumda sürekli ağrı sızı hastalk hissedip haftada bir yapmaya basladım. Hc sakin kalamıyorum öncesnde hc bu kdar korkmuyordum hastalktan. Hep bi ağrım var huzurszluk var vücudumda Keyf alamıyorum hc bişeyden. En son piskologa gitmeye karar verdm ve anksiyete oldugunu söyledi. Bu bozukluğu yaşayıp ilaçsız düzelen varmı??
Ben iki senedir öyle yaşıyorum keyifsiz huzursuz hep diken üstünde.Anksiyete ile gelen iç sıkıntısını solunum sıkıntısıyla karıştırarak hep pozitif oldugumu dusunuyordum.Artı akıl almaz bir hijyen ile.İlk başlarda hiç dışarı çıkamıyordum çıkmam gerekiyorsa mide bulantısı yaşayıp vazgeçiyordum.Asla eldivensiz el sürmedim umumi alanlara. Çöp bile atsam duş aldım.Kimseyi eve almıyorum kimseye gitmiyorum.Gecti mi geçmedi geçmiyor...Daha iyiyim çünkü okul başladı ve benim için zorunlu bir temas başladı...Maruz kalmak iyi geldi biraz ama geçmiyor.Eskisi kadar kendimi dinlemiyorum ama hijyen konusu hiç değişmedi, değişmiyor vakit erkenken gidin derim

Anksiyete için verilen ilaçlar durumunuzu daha iyi değerlendirmeniz için berrak bakmanızı sağlayan ilaçlardır. O açıdan kullanılması gerekiyor. Onun dışında da zihninizi güzelliklerle meşgul edin.

Aslında hepimiz biraz böyle olduk. En ufak bir şeyde bende covid oldum diye düşünüyordum. Aşı oldunuz mu ?
Bende panik atak durumu yaşadım, çok şükür odak değişince geçti o durum.
Yok olmadm ondan bile korkuyorm. Aslnda hc böyle bi insan degldim yakın zamanda tüp bebek tedavisi kürtaj yasadm ve ondan sonra böule oldum. 😣

Anksiyete için verilen ilaçlar durumunuzu daha iyi değerlendirmeniz için berrak bakmanızı sağlayan ilaçlardır. O açıdan kullanılması gerekiyor. Onun dışında da zihninizi güzelliklerle meşgul edin.
Kesinlikle. Evde durdukca daha kötü oluyorum güzel seyler bile düşünemiyo insan sadece kendini dinliyor.

Bende bebek kaybı ve boşanma yaşadım anksiyete bozukluğum var yardım alıyorum pskologdan. Odağın değişince (iş, spor, hobiler vs) daha net görüyorsun herşeyi. Birde yakın sayılacak bir zamanda bir olay yüzünden 3 hafta süren bir şok yaşadım o da iyice etkiledi kaygı bozukluğumu. Daha bir netleşti ki değiştiremeyeceğimiz şeyler var onlar için yıpranmayıp geri kalan herşeyin artısına bakmak bulmak ve görmek lazım. Bebek konusunda içim yandı benimde ama diyorum allah verdi allah aldı vardır bir bildiği... Anksiyete çok zor bir durum, ilaçlarını ihmal etmemen lazım ve odağını değiştirmen lazım. Atak gelirse derin nefes al yavaşça ver içinden 10a kadar say. Ben böyle yapıyorum ilacımı azalttı benim dr, ama sen ne yapılması gerekiyorsa aynen ona uy.

Sporada başla ufaktan evde dahi kendin yapabilirsin büyük değişim yaratacaktır. Birde ben olumsuz birşey düşünüyorsam 5tane olumlu neden buluyorum ve iş dışında da vakit buldukça dizi izliyorum sosyalleşiyorum öyle günler oluyor ki modum düşer gibi oluyor işten sonra eve gelince tek olduğum bir alan yaratıyorum içimden geldiğince dans ediyorum ve sürekli birşeyler okuyorum belirli süre. Gör bak odağın değişince dahada rahatlayacaksın. Birde psikolog bir uygulama yaptırdı birşeyler hayal ettirdi önce, son aşamada da bir kağıt verdi dedi hayattaki en kötü anını çiz, aynı kağıda birde en iyisini çiz. Kağıdı kapat. Çizdim katladım kapatınca dedi ki hayatta bu kağıttakiler gibidir hem iyi hem kötü şeyler var ama hangisini açacağını sen seçeceksin. Bu beni kuş gibi hafifletmişti.

Sporada başla ufaktan evde dahi kendin yapabilirsin büyük değişim yaratacaktır. Birde ben olumsuz birşey düşünüyorsam 5tane olumlu neden buluyorum ve iş dışında da vakit buldukça dizi izliyorum sosyalleşiyorum öyle günler oluyor ki modum düşer gibi oluyor işten sonra eve gelince tek olduğum bir alan yaratıyorum içimden geldiğince dans ediyorum ve sürekli birşeyler okuyorum belirli süre. Gör bak odağın değişince dahada rahatlayacaksın. Birde psikolog bir uygulama yaptırdı birşeyler hayal ettirdi önce, son aşamada da bir kağıt verdi dedi hayattaki en kötü anını çiz, aynı kağıda birde en iyisini çiz. Kağıdı kapat. Çizdim katladım kapatınca dedi ki hayatta bu kağıttakiler gibidir hem iyi hem kötü şeyler var ama hangisini açacağını sen seçeceksin. Bu beni kuş gibi hafifletmişti.
Cok tesekkür ederim . Gercekten kendimi rahatlatmak için yöntemler arıyodum bu dedgnizi bende yapıcam. Hayatta hep kötü seyler yok ama biz hep kötüsüne odaklanıyoruz 😣 aslnda elimizde ama destek almak ve konusmak lazm. Buraya yazarken km ne dicekki diye düşünmstm ama gördm ki yalnz drglm ve aşanlar var iyi hissettim

X