Anksiyete//_evhamlanmak_ delircem artık.!!!

sevglm

Işık & Güneş
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
913
101
53
Sorun şu ki; artık herşeyi gözümde öyle çok öyle çok büyütüyorum ki savaşamayacağım kendimle bir süre sonra (dilerim böyle olmaz).

Mesela; dişimi fırçalarken kanama mı oldu, hemen aklımdan senaryolar geçiyor ya ciddi birşey varsa ya ölürsem ve araştırmaya geçip kalbi ve beyni etkileyebilceğini okuyorum, doktora gitmeye kalkışıyorum ve aksilik çıkıp gidemiyorum.

Bulaşıkları yıkamam gerek ve erteleyim diyorum ama aklımdan çıkaramadığım için yıkamaya gidiyorum.

Telefonla sabah ve gece aradığım kişiye (erkek arkadaşıma) ulaşamadım mı aklıma gelen ilk şey ya başına birşey geldiyse ya allah
korusun öldüyse, yardıma ihtiyacı varsa ve kimse yetişemezse. Çok korkuyorum birşey olmasından

Sorun yokken sorun çıkartıyorum, nedenler arıyorum aklımı birşeylerle meşgul ediyorum illaki.
Nasıl kurtulcam bu durumdan Doktora gitmeyi düşünüyorum ama gidemiyorum bir türlü, ne anlatçağımı bilemiyorum...

Sen de ben gibisin desene...Ben de ayni sikintilari 3-4yildir yasiyorum ve etrafinda kimse boyle degil gibi dusunsen de aslinda aynen dedigin seyleri yasayan sen gibi ben gibi yiginla insan var.Ben psikolojik yardim aldim ve hap kullandim hap kullanirken sikintim neredeyse kaybolmustu ta ki ben duzeldim artik diye tedaviyi kafama gore kesene kadar.Surekli internette hastalik arastirmaya basladim tekrar ama su kadarini soyleyeyim aklina bu tarz korkular girdiginde baska ugraslar bul kendine.Kalk bulasik yika,dus al,temizlik yap ne bileyim bunlarla bile rahatlarsin.Ben en cok alabilecegim kadar yavas nefes alip ayni yavaslikta nefesi veriyorum gercekten ise yariyor.Bence doktora git ve buraya yazdiklarini aynen soyle.Hap verecekler buyuk ihtimalle asla ama asla kafana gore birakma basladigindan daha kotu duruma getiriyor insani.Tecrube ettim gordum.

Evham ve bu gibi kötü düşünceler duygular şeytandan gelir. Sakın korkma ve engellemeye çalışma. Zamanla geçtiğini göreceksin.Kafanı başka şeylerle meşgul et. Kontrol edemediğin kötü duygu düşünce senden gelmiyor.Biraz sabredip aldırmazsan emin ol geçecek. Hiç moralini bozma.Allah a sığın her zaman.

kardeşimde var benim bu. daha 19 yasında. kolu uyussa kalp krizimi geçircem diyor, bası agrısa ya tümör varsa diyor. uyurken ölürsem diye korkuyor uyumuyor bazen. ya inan okadar cok test yaptırdıkki emin olsun kafasında bişey kalmasın diye. hiç bişey cıkmadı şükür ama psikiyatriye gidiyoruz 8 aydır ilaç kullanıyor. psikologada gidicez terapi denicek. konusmak iyi gelir diye. sende kesinlikle git doktora al randevunu anlat zaten doktor seni yönlendirir.

Peki bu ilaçların yan etkileri olmuyor mu.? İlaç kullanmadan halolmuyor mu Ben gün geliyor çok rahatsız oluyorum bu halimden ve karşı tarafı da gereksiz yere üzüp germiş oluyorum

Sana da çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gerçekten böyle şikayetleri olan çok insan vardır. İmkanın varsa ne mutlu sana, yoksa da olmayanların Allah yardımcısı olsun...

Al işte o kol uyuşmaları bende de oluyor ama gece uykudan aniden nefes alamadan kalkarak ve ölüyorum diyorum, zor ayıltıyorum kendimi hatta ayıltmaya halim kalmıyor ve ölürsem ölürüm deyip hooop uyuyakalıyorum gözüm açık...

İlaç şart mı, bende daha 22 yaşındayım. Çok geçmiş olsun kardeşinede. Peki gittiğiniz doktor özel hastanede mi, devlet/üniversite hastanesi mi yoksa muayenesi mi var.

Vesvese... Biliyorum.. şeytanın işide olabilir yada gerçektende ciddi bir sağlık sorunu. Hergün dualar okuyorum, Allah kabul eder inşallah...

Bende de var anksiyete.:13: Ekim'den beri gidiyorum doktora ve hap kullanıyorum.

Bir ara kafama göre bıraktım,kötü oldum.

Doktor ne zaman bırakacağını bilir mutlaka,devlete gidiyorum ve memnunum.

Son düzenleme:
herşeyi doktorla halletmeyi bırakın bence..kullandıgnız ilaçların etkileri bi süre gitmez üstünüzden onlar şeytandandır o tür şeyler aklınıza geldiginde kalkıp namaz kılın dua edin Allah sizin içinizi biliyor ve o istemedikçe hiçbirşey olmaz istersede olur engelleyemezsiniz birşey olmadan kendninizi üzmenin anlamı yok oldugunda üzülürsünüz millet nelerle ugraşıyor bunlar ne ki deil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…