Anket Ankete Katilin Evet Mi Hayir Mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nurx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TOPLUM KURALLARI OLMASA, MADDİ OLANAĞINIZ YERİNDE OLSA YİNEDE EVLENİRMİYDİNİZ?

• EVET

OY: 116 72,0%
  • HAYIR

OY: 45 28,0%

• Ankete Katılan
    161
evlenirdim ama eşimle evlenirdim gene.

evli değilim ama evlenirdim çünkü çocuk sahibi olmak bir yuva kurmak çok farklı bir duygu

evlenirim maddi açıdan bir sıkntımız yok çok şükür

sevgilimi gördüğüm güne kadar evlenmem diye gezdim ortalıkta ama onu gördüğüm anda fikrim değişti:asigim:

konu başlığı ve evlenmek için verilen sebepler çok saçma geldi bana (sanki insan toplum baskısı yüzünden ya da para için evleniyormuş gibi)

evliliği bu şekilde algılayamadığımdan çok yadırgadım...çok da eski bir konuymuş ama söylemeden geçemedim

zaten tek yaşıyordum, her türlü olanağım vardı, karşılıklı istediğimiz için evlendik...
ama öyle gelinlik giyme hayallerim yoktu, şu konuda haklısın, evlenmediğimiz halde evli gibi yaşayabilme lüksümüz olsaydı, kimse devamlı evli misiniz diye sormasaydı, bi seyahata gittiğimizde nüfus cüzdanlarında soyadı bölümüne bakıp durmasalardı,
aynı evde, istediğimiz gibi, sorgu sual olmadan, rahatça girip çıkabildiğimiz, saklambaç oynar gibi eve girip çıkmak zorunda kalmasaydık, belki 24ümde değil de 60ımda eğlence olsun diye bi nikah merasimi ardına yüzük takabilirdik...
3 sene birliktelikten sonra hemen evlenme isteğimiz gözlerden artık fazlasıyla rahatsız olduğumuz için oldu, bi yandan da evlendikten sonra çok sevindik, hem işin bu tarafı hem de duygusal boyutu var, insan bi başka mutlu oluyor, bi başka bakmaya başlıyor dünyaya, pembe gözlüklerle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…