• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Ankete Katilin Evet Mi Hayir Mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nurx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TOPLUM KURALLARI OLMASA, MADDİ OLANAĞINIZ YERİNDE OLSA YİNEDE EVLENİRMİYDİNİZ?

• EVET

OY: 116 72,0%
  • HAYIR

OY: 45 28,0%

• Ankete Katılan
    161
valla ben eşimden çokmemnunum evlenirdim yinede

ben yine evlenirdim evlilik bana cok kutsal geliyo cünkü

evlenirdim ama eşimle evlenirdim gene.

evli değilim ama evlenirdim çünkü çocuk sahibi olmak bir yuva kurmak çok farklı bir duygu

evlenirim maddi açıdan bir sıkntımız yok çok şükür

sevgilimi gördüğüm güne kadar evlenmem diye gezdim ortalıkta ama onu gördüğüm anda fikrim değişti:asigim:

konu başlığı ve evlenmek için verilen sebepler çok saçma geldi bana (sanki insan toplum baskısı yüzünden ya da para için evleniyormuş gibi)

evliliği bu şekilde algılayamadığımdan çok yadırgadım...çok da eski bir konuymuş ama söylemeden geçemedim

ACABA TOPLUMDA, AİLELERDE NORMAL KARŞILANSAYDI, MADDİ GÜCÜNÜZDE TEK YAŞAMINIZA İMKAN VERSEYDİ EVLENİRMİYDİNİZ?

TEK YAŞIORSUNUZ EVİNİZ KENDİ ZEVKİNİZE GÖRE DÖŞELİ, KENDİ ŞAHSINIZA GÖRE BİR DÜZEN, İSTEDİĞİNİZ KİŞİYLE GÖRÜŞEBİLME RAHATLIĞINA SAHİP, SAAT KISITLAMASI SİZİN ELİNİZDE OLAN Bİ YAŞAM. ACABA EVLENİRMİYDİNİZ YİNE

EVLİLİK SEVDİĞİNİZ İNSANLA BAZI PAYLAŞIMLARI YAŞAMANIN RESMİ YOLU MU? TOPLUM YAPTIRIMI MI? YOKSA GÜZEL BİŞEY Mİ?

zaten tek yaşıyordum, her türlü olanağım vardı, karşılıklı istediğimiz için evlendik...
ama öyle gelinlik giyme hayallerim yoktu, şu konuda haklısın, evlenmediğimiz halde evli gibi yaşayabilme lüksümüz olsaydı, kimse devamlı evli misiniz diye sormasaydı, bi seyahata gittiğimizde nüfus cüzdanlarında soyadı bölümüne bakıp durmasalardı,
aynı evde, istediğimiz gibi, sorgu sual olmadan, rahatça girip çıkabildiğimiz, saklambaç oynar gibi eve girip çıkmak zorunda kalmasaydık, belki 24ümde değil de 60ımda eğlence olsun diye bi nikah merasimi ardına yüzük takabilirdik...
3 sene birliktelikten sonra hemen evlenme isteğimiz gözlerden artık fazlasıyla rahatsız olduğumuz için oldu, bi yandan da evlendikten sonra çok sevindik, hem işin bu tarafı hem de duygusal boyutu var, insan bi başka mutlu oluyor, bi başka bakmaya başlıyor dünyaya, pembe gözlüklerle.... :31:

Back