• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Ankete Katilin Evet Mi Hayir Mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nurx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TOPLUM KURALLARI OLMASA, MADDİ OLANAĞINIZ YERİNDE OLSA YİNEDE EVLENİRMİYDİNİZ?

• EVET

OY: 116 72,0%
  • HAYIR

OY: 45 28,0%

• Ankete Katılan
    161
N

nurx

Ziyaretçi
ACABA TOPLUMDA, AİLELERDE NORMAL KARŞILANSAYDI, MADDİ GÜCÜNÜZDE TEK YAŞAMINIZA İMKAN VERSEYDİ EVLENİRMİYDİNİZ?

TEK YAŞIORSUNUZ EVİNİZ KENDİ ZEVKİNİZE GÖRE DÖŞELİ, KENDİ ŞAHSINIZA GÖRE BİR DÜZEN, İSTEDİĞİNİZ KİŞİYLE GÖRÜŞEBİLME RAHATLIĞINA SAHİP, SAAT KISITLAMASI SİZİN ELİNİZDE OLAN Bİ YAŞAM. ACABA EVLENİRMİYDİNİZ YİNEfisfisfis

EVLİLİK SEVDİĞİNİZ İNSANLA BAZI PAYLAŞIMLARI YAŞAMANIN RESMİ YOLU MU? TOPLUM YAPTIRIMI MI? YOKSA GÜZEL BİŞEY Mİ?

Dediklerim Yanliş Anlaşilmasin Tabi

Ben Eşime Deli Gibi Aşiğim Ama Evlilik Işin Içine Girince Mecburiyetler çikio Sanki şartmiş Gibi. Kayinvalide Yok Benim Annem Bilmem Ne. Karişan Eden çoğalio. Oysaki Evlilik öncesine Bakiorum Durum öyle Değil. Bide Sahiplenme Mevzusu çikio Kişiler Iş Bitmiş Gibi Rahatlio. Yani Evlilik Bi Nevi Tapu Gibi Görülüo çoğu Kişilerde. Kaybetme Korkulari Bitio. Vs Vs.. Yani Konu Eşlerimiz Değil Yanliş Anlaşilmasin Evliliğin Getirdiği Diğer Zorunluluk Ve Sikintilar üzerine Soruorum.

Ailemin maddi durumu iyidir. Ayrıca çok modern bir ailedir. Hiç evlenmemiş olsaydım hiç kimse hiç birşey demezdi. Anneanne-babaanne-dedeler bir şey dese; babam hepsine beni savunurdu. Zaten ailede küçüklerden bile sonra hatta en son ben evlendim. Sağ olsun anam babam hiç karışmadı bana...

Açıkçası ben evliliğin zor bir kurum olduğunu düşündüğüm için hep evlilik fikrinden bile kaçtım.Anam babam da hep destek oldu. Ama kocamla tanıştım. Evlilik fikrine o ikna etti beni ve ailemi. Babam çok uyardı kocamı; "Bak oğlum; Lale zor kızdır, bak baş edemezsin onunla" dedi. Kocacığım sevgiyle,sabırla ikna etti bizi...

Geriye dönüp bakıyorum da sanırım; doğru bir karar vermişim... Ama iyi ki de bu kadar çok beklemişim... Şükürler olsun Yarabbim...!

:teytey::teytey::teytey:

şahsen Ben Ne Olursa Olsun Herhalükarda Evlenirdimm.şuanda Nişanliyimm Herşey çok Güsel Gidiyoki Allah Bozmasinn Nişanlimi çok Seviyorum O Yüsdende Evliliğin Zor Olacani Düşünmüyorumm..

valla cazip geliyor. teklif güzel ama yinede sevdigim insanın sadece bana baglı olması daha cazip geliyor tapusu bende olunca içim daha rahat olur yani :)
ama Türkiye'de evliliklerin cogu toplum yaptırımı hatta söyleki 7 yıldır süren bir beraberliğim var sanki tasası insanlara düşmüş gibi benide erkek arkadasımıda yolda cevirip hadi evlenin artık biz sizi hep beraber görüyoruz artık ciddi bişeyler olsun deme küstahlıgını bile gösteriyolar:) yorum yapamıyorum artık pes valla pes

şu anki aklım olsa evlenmezdim ama nedeni para aile vs.değil.yaşadığım bazı problemlerden dolayı devamlı agresif oldum.çocuğum olmuyor vs.vs. onu üzüyorum yani o yüzden evlenmezdim.yoksa ben kocamı çok seviyorum

Ailemin maddi durumu çok çok iyidir. Ayrıca çok modern bir ailedir. Hiç evlenmemiş olsaydım hiç kimse hiç birşey demezdi. Anneanne-babaanne-dedeler bir şey dese; babam hepsine beni savunurdu. Zaten ailede küçüklerden bile sonra hatta en son ben evlendim. Sağ olsun anam babam hiç karışmadı bana...

Açıkçası ben evliliğin zor bir kurum olduğunu düşündüğüm için hep evlilik fikrinden bile kaçtım.Anam babam da hep destek oldu. Ama kocamla tanıştım. Evlilik fikrine o ikna etti beni ve ailemi. Babam çok uyardı kocamı; "Bak oğlum; Lale zor kızdır, bak baş edemezsin onunla" dedi. Kocacığım sevgiyle,sabırla ikna etti bizi...

Geriye dönüp bakıyorum da sanırım; doğru bir karar vermişim... Ama iyi ki de bu kadar çok beklemişim... Şükürler olsun Yarabbim...!

:teytey::teytey::teytey:

ŞANSLISINa.s

MADDİ AÇIDAN VEYA AİLEDEN DOLAYI DEĞİL, EVLİLİĞİN SANA VEYA İLŞKİNİZE ZARAR VERME OLASILIĞI OLMADIĞINDAN. BENİM EŞİMİN AİLESİ KISACASI ANNESİ EVLİLİK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDAN BERİ HEM HAYATIMIZA MÜDEHALE EDİOR HEMDE OĞLUNU KIŞKIRTIO, NE ZAMAN ANNESİNE GİTSE Bİ HUZURSUZLUK ÇIKIO. OYSAKİ EVLENMEDEN ÖNCE BÖYLE DEĞİLDİ VE BENİM GİBİ DURUMLA KARŞI KARŞIYA OLAN ÇOK İNSAN VAR BİLİORUM AMA AZINLIKMIYIZ ÇOĞUNLUKMU ONU GÖRMEK İSTİORUM.

SENİN ADINA SEVİNDİM MUTLULUĞUNUN DAİM OLMASINI DİLERİMa.s.

şu anki aklım olsa evlenmezdim ama nedeni para aile vs.değil.yaşadığım bazı problemlerden dolayı devamlı agresif oldum.çocuğum olmuyor vs.vs. onu üzüyorum yani o yüzden evlenmezdim.yoksa ben kocamı çok seviyorum

BENİMDE KASTETTİĞİM EVLİLİĞİN GETİRDİĞİ SORUNLARDI ZATEN EŞLERMİZ DİİLa.s

AMA SEN BENİ ÜZDÜN ŞİMDİ, BAK BEN HAMİLEYİM SEVİNEN YOK:Roflol: EŞİM DİOKİ BEBEK İLŞKİMİZİ BOZACAK ANNENDE KALACAK, KAYINVALİDEM ÇOCUĞU YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAK İÇİNMİ YAPTIN DİO BEN İSTEMİORUM ÇOCUK LAFIM EZDİN DİO:Roflol:

HERŞEYDE HAYIR VARDIR BE ŞEKER, ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN BENİM KAÇ TANE TANIDIĞIM VAR 10 SENEDEN SONRA ANNE OLDU, HATTA Bİ TANESİNE DOKTOR ASLA BEBEĞİN OLMAZ DEDİ ŞİMDİ KIZI 7 YAŞINDA. ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ, UMUDUNU YİTİRME ŞEKERCİM:1hug:

ŞANSLISINa.s

MADDİ AÇIDAN VEYA AİLEDEN DOLAYI DEĞİL, EVLİLİĞİN SANA VEYA İLŞKİNİZE ZARAR VERME OLASILIĞI OLMADIĞINDAN. BENİM EŞİMİN AİLESİ KISACASI ANNESİ EVLİLİK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDAN BERİ HEM HAYATIMIZA MÜDEHALE EDİOR HEMDE OĞLUNU KIŞKIRTIO, NE ZAMAN ANNESİNE GİTSE Bİ HUZURSUZLUK ÇIKIO. OYSAKİ EVLENMEDEN ÖNCE BÖYLE DEĞİLDİ VE BENİM GİBİ DURUMLA KARŞI KARŞIYA OLAN ÇOK İNSAN VAR BİLİORUM AMA AZINLIKMIYIZ ÇOĞUNLUKMU ONU GÖRMEK İSTİORUM.

SENİN ADINA SEVİNDİM MUTLULUĞUNUN DAİM OLMASINI DİLERİMa.s.

Teşekkürler canım amin inşallah!! Ben kayınvalidem de her şeyimize karıştı halen karışmaya devam ediyor ama biz hiç takmıyoruz.

İnşallah sizlerin de sorunları hemen çözümlenir... Allah yardımcınız olsun!!!

SEVGİLER...MUTLULUKLAR...

öyle canım hayırlısı inşallah.eşin o minicik bebeği görünce eminim fikrini değiştirir.düşünsene sadece ikinizden bir parça

bende evlenirdim çok sevdim ve evlendim ailemin baskı yapmasına gerek kalmadan hatta istemediler bile (19 yaşında evlendim) çok yakın bir arkadaşım var ailesinin durumu iyi kendi çalışıyo istediği gibi gezip tozuyo ama evlenmek istiyo çünkü sıkıldı artık çevresindeki arkadaşlarının çoğu evli nerye bekar kalınırki

ben evlenmezdim sanırım ama evlenebilirimde şimdiki kocamlan :))

evlilik evet çok zor bekarlığın tadı bambaşka ama yinede aile kurmak çocuk sahibi olmak ileride yalnız kalmamak için yinede evlenirdim

Bende evlenmezdim heralde belki ilerde çocuk sahibi olmak için evlenirdim yalnız kalmamak için a.s.imkanımda varsa çok çocuk yapardım:teytey:

evlenirdim bana kutsal geliyor ne olursa olsun

ben de evlenirdim kesinlikle..ben aşkı herşeyin üzerinde tutuyorum evlilik de sadeece aşk için yapılmalı bence..bebek maddiyat falan onlar için değil..sadece canından çok sevdiğin insanla bi yuva kurmak onla bi ömrü paylaşmak için..

evlenirdim çok sevdim ve evlendim ailemin baskı yapmasına gerek kalmadan hatta istemediler bile eşim aılemı cok zor ıkna etti kıyamadılar vermeye (19 yasımdaydım ;)
cok mutluyum hıc pişman degılım yıne olsa yıne evlenırdım eşimle ;)

evlenmezdiiiiiim.düşünüomda bekarken vur patlasın çal oynasın misaliymiş. evlendim hayatım çalındı,çalışıyodum eşim tarafından istenilmedi çıktım,sosyal güvenliğim maaş emekliliğim olamadı,çoçuklarım oldu aşırı sorumluluk yüklendi omuzlarıma,özgürlüğüm kısıtlandı,cevre elalem,eşinin ailesi,üstüne üslük bide alkol sorunu yani anlıcanız güzel bi evlilik hayatım olmadığı için evlenmezdim

kadınlar daha cok baglanmak koruma altına alınmak ıstıyor ayrı yasamak karısan gorusen olmamasıı bır zaman sonra ınsanı sıkarrrrrrrrrr benceeeeee evlilik güzel bır kurumm sıkıntılarıda olsa acısıyla tatlı sı ıleeeeee doğru ınsanı bulduktan sonraaaaaaaa tüm evliliği etkileyen faktörlerinde üzerinden gelinir ama farkli bır bakıs acısı yaratırsak toplum baskısı olmasa cok daha dogru karalar verılıp dogru evlılıkler yapılabılır en azndan tanımadan evlenmeeeeee olayı bır-terdıııııııııı

evlilik eşlerin özgürce daha çok zaman geçireceğim sanırdım yanıldığımı anladım evlilk sorumluluk çocuk yemek ev temizliği bulaşık derken günler aylar yıllar geçiyor hayat bomboş heyecan sıfır olur mu böyle ne umdum ne buldum

Back