güzel ben şimdi çıkmalıyım
daha 15 gün çok zaman akşamları nete giremediğim için ancak sabah 9:00 akşam 18:00 arası buradayım
yarın tekrar bakıcam konuna
şimdi hoşçakal
tamam arkadaşım teşekkürler.
tamam arkadaşım teşekkürler.
selam
biraz düşününce kafaya bi sürü fikir üşüştü valla
ama sen şimdi burada olmadığın için yorumlayarak bi yere çıkamayacağız. şimdilik taslak halinde olanları yazıyorum ben bütün gün sitedeyim profilimden hangi topikte olduğuma bakıp oraya gelirsen sana dönerimtaslak listen aşağıda başlık belirlersek soruları hazırlamaya geçeriz canım
-eğitimde büyük kentlerle standart kentler arasındaki fırsat eşitsizliği
-eğitimdeki yönetmelik değişikliklerinin öğrencide ve ailede olumsuz etkileri
-aynı eğitim kademesinde farklı yaş grubunda öğrenci olmak (dışarıdan okumak, açık öğretimden ya da geç okula başlamışlık durumu)
-gelir düzeyinin eğitim için sağladığı avantajlar (etüt, dersane, özel hoca, eğitim araç gereçleri, özel okul...)
-kız ve erkek çocukların eğitimdeki başarı oranları
aslında daha çok var ama hepsini bi kalemde yazmak istemedim bunlara bi göz at dediğim gibi beni bulursan dönerim
mesaj da yazabilirsin
olabilir neden olmasınben geldim cevap yazabilirsiniz patsy.
aklımda bir konu var sana sormak istiyorum;su israfı ülkeyi kuraklığa götürür.bu konuya baktım bazıları olur dedi bazıları da sosyoloji ile alakalı değil dedi ama ben bir hocama sordum çevre sosyolojisi diye bir alan var ve bu alanda böyle konular bulunmakta.sizce nasıl olur?
olabilir neden olmasın
güzel konu aslında
ikili konuda yapabilirsin yani bağlantılı konular
su israfını sosyolojik yönden de ele alabilirsin çevre sosyolojisi ile bağlantılandırmana da gerek yok aslında
mesela su tüketimini hızlandıran dengesizleştiren bir sürü etken var
- yaşantı tarzının değişkenliği ( kap doldurmak ya da hamam yerine duş kullanımı haftalık banyo kültürünün yerine günlük duş alışkanlığı, değişken armatür yapılar, mikrop etkeninin artışı, temizlik için kullanılan malzemenin durulanmasınin güçleşmesi, çamaşır makinası bulaşık makinası gibi ürünlerin etkileri gelir seviyesinin tüketim üzerindeki etkisi .......)
-doğal yağış dengesizliği (iklim değişkenliği üzerindeki insan etkisi gibi mesela araç kullanımı deodorant kullanımı ..........)
- ülkenin su kaynakları
aslında suyla sınırlandırmasan da direkt enerji mi desek
soru da sıkıntı yok soru bir milyon bulabiliriz ,aslında sorular bile hazırladım şu şekilde;duşta ne kadar kalıyorsunuz,sebze meyve yıkarken kap kullanırmısınız,dişlerinizi fırçalarken musluk açık kalıyor mu,armatür ve tesisatlarınızı sızıntılara karşı kontrol ettiriyormusunuz,bulunduğunuz şehirde su sıkıntısı yaşanmaktamıdır v.s gibi enerji dersek nasıl olacak?bir taraftanda çok insana ulaşabileceğim,sorabileceğim tarzda sorular olduğu için bunu çok düşündüm.
soru da sıkıntı yok soru bir milyon bulabiliriz ,
onu merak etme
işteyim canım çalışıyorum cevaplar geçiyor kusura bakmaanladım peki insan ilişkileri ile bazı şeyleri bağlayabilirmiyiz?
işteyim canım çalışıyorum cevaplar geçiyor kusura bakma
insan ilişkilerini aç bakalım biraz
genç ile ebeveyn ilişkileri ile ilgili olabilir mi?
küçük yerdeysen madde bağımlılığı ile ilgili pek bişi bulabileceğini sanmıyorum.
önemli değil canım çok bu konu oldukça kapsamlı diye düşünüyorum bir arkadaşım ile daha önceden araştırma ödevimizdi.
peki bu ödevin benim anket olabilmesi için bir hipotez öne sürmem lazım bunun tam net olabilmesi için nasıl kurabiliriz cümlemizi?
örneğin ben vermiştim biraz önce;eşler arasındaki iletişim eksikliği boşanmaya yol açar. bunun gibi kesin bi cümle olması lazım.
bizim konumuzun ismi genç-ebeveyn ilişkileri kuşak çatışması idi. bilemedim ki düşünmek lazım sanırım yaşlanmışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?