Anket konusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
başka arkadaşlarda yazabilir fikirlerini..
bekliyorum hepinizden yardım.

ben geldim cevap yazabilirsiniz patsy.
aklımda bir konu var sana sormak istiyorum;su israfı ülkeyi kuraklığa götürür.bu konuya baktım bazıları olur dedi bazıları da sosyoloji ile alakalı değil dedi ama ben bir hocama sordum çevre sosyolojisi diye bir alan var ve bu alanda böyle konular bulunmakta.sizce nasıl olur?

Son düzenleme:
olabilir neden olmasın
güzel konu aslında
ikili konuda yapabilirsin yani bağlantılı konular

su israfını sosyolojik yönden de ele alabilirsin çevre sosyolojisi ile bağlantılandırmana da gerek yok aslında
mesela su tüketimini hızlandıran dengesizleştiren bir sürü etken var
- yaşantı tarzının değişkenliği ( kap doldurmak ya da hamam yerine duş kullanımı haftalık banyo kültürünün yerine günlük duş alışkanlığı, değişken armatür yapılar, mikrop etkeninin artışı, temizlik için kullanılan malzemenin durulanmasınin güçleşmesi, çamaşır makinası bulaşık makinası gibi ürünlerin etkileri gelir seviyesinin tüketim üzerindeki etkisi .......)
-doğal yağış dengesizliği (iklim değişkenliği üzerindeki insan etkisi gibi mesela araç kullanımı deodorant kullanımı ..........)
- ülkenin su kaynakları
aslında suyla sınırlandırmasan da direkt enerji mi desek

aslında sorular bile hazırladım şu şekilde;duşta ne kadar kalıyorsunuz,sebze meyve yıkarken kap kullanırmısınız,dişlerinizi fırçalarken musluk açık kalıyor mu,armatür ve tesisatlarınızı sızıntılara karşı kontrol ettiriyormusunuz,bulunduğunuz şehirde su sıkıntısı yaşanmaktamıdır v.s gibi enerji dersek nasıl olacak?bir taraftanda çok insana ulaşabileceğim,sorabileceğim tarzda sorular olduğu için bunu çok düşündüm.

Son düzenleme:
soru da sıkıntı yok soru bir milyon bulabiliriz ,
onu merak etme

işteyim canım çalışıyorum cevaplar geçiyor kusura bakma
insan ilişkilerini aç bakalım biraz

önemli değil ya sorun olmaz size kolay gelsin bu arada
insan ilişkileri derken birbirimizle olan iletişimimiz,yanlış anlamalar,komşuluk veya arkadaş ilişkileri,yada bu ilişkileri eğitime falan bağlayabiliriz.mesela boşanmış aile çocuklarının eğitim sorunları olabilir belki pek açamadım ama bunlar geldi aklıma.sizin var mı bir düşünceniz?sadece çocuklarla ilgili değilde boşanmış kişilerin yaşamlarında oluşan sorunlarda olabilir o kişilere ulaşabilirm.

Son düzenleme:
belki bu olabilir;eşler arasındaki iletişim eksikliği boşanmaya yol açmaktadır.

genç ile ebeveyn ilişkileri ile ilgili olabilir mi?
küçük yerdeysen madde bağımlılığı ile ilgili pek bişi bulabileceğini sanmıyorum.

önemli değil canım çok bu konu oldukça kapsamlı diye düşünüyorum bir arkadaşım ile daha önceden araştırma ödevimizdi.

peki bu ödevin benim anket olabilmesi için bir hipotez öne sürmem lazım bunun tam net olabilmesi için nasıl kurabiliriz cümlemizi?
örneğin ben vermiştim biraz önce;eşler arasındaki iletişim eksikliği boşanmaya yol açar. bunun gibi kesin bi cümle olması lazım.

bizim konumuzun ismi genç-ebeveyn ilişkileri kuşak çatışması idi. bilemedim ki düşünmek lazım sanırım yaşlanmışım

bizim konumuzun ismi genç-ebeveyn ilişkileri kuşak çatışması idi. bilemedim ki düşünmek lazım sanırım yaşlanmışım

burda açıklanan belli yani şöyle olmalı ........................kuşak çatışmasına yol açar,açıklayıcıyı bulmak lazım onu düşünelim istersen bi :)

şunlar olabilir
gençlerin özgr ve bağımsız olmak istemeleri genç-ebeveyn ilişkilerinde çatışmaların nedenlerini oluşturmaktadır.
birey sayısı çok olan ailelerde gençlerle ebeveyn arasındaki iletişim sorunları daha fazladır.
genç ve ebeveyn arasındaki iletişim buzuklukları kuşak farkını ortaya koymaktadır.

bunlar geldi aklıma. aslında anketin taslağına başlasan daha güzel şeylerde bulabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…