• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'yı avucumun içi gibi bilirim diyen hanımlar, bi' el atıverin

Umberlee

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.434
11.079
823
Herkese iyi bayramlar...
Hanımlar Ankara'ya tayin düşünüyorum, yolu yarıladım sayılır ancak muhtemelen kışın ortasına denk geleceğim (malum seçimden sonraya kaldık).
şimdiden evlerle alakalı bilgi toplamaya başlayayım dedim.
çalışacağım kurum (inşallah) ivedik tarafında Yenimahalle'de bir ev olursa mantıklı olur diye düşünüyorum.
gelin görün ki mahallelerle alakalı en ufak bir fikrim yok.
en önemli kısmı muhitlerin temizliği, düzgün ailelerin yaşadığı hır gür olmayan yerler. tercihen memur muhitleri.
bana nereleri önerebilirsiniz?
teşekkürler şimdiden.

teşekkürler
peki pamuklar, çiğdem tepe, kaletepe vs için ne düşünürsünüz?

Oralar da olabilir de belki orda büyüdüğümen Batıkent bana hep daha cazip geliyo, ulaşım sıkıntı değil bi kere, 10 sene öncesine göre insan profili biraz değişti ama hala aydın görüşlü insanların çoğunlukta olduğu bi yer, site düzeni olduğu için dağınık bir yapısı yok gibi gibi

Oralar da olabilir de belki orda büyüdüğümen Batıkent bana hep daha cazip geliyo, ulaşım sıkıntı değil bi kere, 10 sene öncesine göre insan profili biraz değişti ama hala aydın görüşlü insanların çoğunlukta olduğu bi yer, site düzeni olduğu için dağınık bir yapısı yok gibi gibi

hemen bakayım batıkent'e çok teşekkür ederim.
en önemlisi yaşayan insanların yapısı hırgür bir mahalle olsun istemiyorum.
iyi bayramlar tekrar

Kesinlikle batıkent. Çok nezih ulaşımı rahat , her ihtiyacınızı rahatça karşılayabileceğiniz bir semt.

Bende 10 sene önce batikentte oturuyorum canım ama biraz bozuldu sanki ama ulaşım rahat olur sana tavsiyem Batıkent metroya en yakın tut oralar iyi büyük marketler var ilk yerleşim mahallesi diye geçiyor evler genelde dubleks olanlar güzel

Herkese iyi bayramlar...
Hanımlar Ankara'ya tayin düşünüyorum, yolu yarıladım sayılır ancak muhtemelen kışın ortasına denk geleceğim (malum seçimden sonraya kaldık).
şimdiden evlerle alakalı bilgi toplamaya başlayayım dedim.
çalışacağım kurum (inşallah) ivedik tarafında Yenimahalle'de bir ev olursa mantıklı olur diye düşünüyorum.
gelin görün ki mahallelerle alakalı en ufak bir fikrim yok.
en önemli kısmı muhitlerin temizliği, düzgün ailelerin yaşadığı hır gür olmayan yerler. tercihen memur muhitleri.
bana nereleri önerebilirsiniz?
teşekkürler şimdiden.
etlik, balgat, yenimahallenin merkezi kisimlari, subayevleri tarafi, dikmen, cukurambar.. cukurambar, balgat, dikmen biraz tuzludur ama muhit olarak cok iyidir.. etlik, yenimahalle de muhit olarak cok iyidir ve cok pahali da degildir..

Bende 10 sene önce batikentte oturuyorum canım ama biraz bozuldu sanki ama ulaşım rahat olur sana tavsiyem Batıkent metroya en yakın tut oralar iyi büyük marketler var ilk yerleşim mahallesi diye geçiyor evler genelde dubleks olanlar güzel

başka tavsiye edeceğiniz mahalleler muhitler var mı?
pamuklar
çğdemtepe
kaletepe vs gibi

etlik, balgat, yenimahallenin merkezi kisimlari, subayevleri tarafi, dikmen, cukurambar.. cukurambar, balgat, dikmen biraz tuzludur ama muhit olarak cok iyidir.. etlik, yenimahalle de muhit olarak cok iyidir ve cok pahali da degildir..

etlik benim de aklıma yatıyor
işyerine 5 km yakında evler buldum ama karışık bir muhit dediler
daha doğrusu anadolu'nun gelişmemiş bir ilçesi işte diyenler oldu
doğru mudur

Pamuklar dediğin yer şentepe sanırım, önceden oralar hep gecekonduydu şimdi yeniden yapılanıyo hala alt yapı sıkıntıları var nerden biliyorum çünkü dedemin de büyükbabamın da gecekondusu vardı orda satıldı tabi, oturanlardan duyuyoruz, etrafta hala gecekondular var insan profili muhafazakar diyim, ikide bir insan profili dememin nedeni az çok seni yorumlarından tanımam

etlik benim de aklıma yatıyor
işyerine 5 km yakında evler buldum ama karışık bir muhit dediler
daha doğrusu anadolu'nun gelişmemiş bir ilçesi işte diyenler oldu
doğru mudur

Evet Etlik karışık biraz,Batıkentte 10 sene öncesi gibi değil ama etliğe göre hala daha düzgün, Batıkentin ev sahibi kesimi kooperatifken evini alan emekli insanlar, onların çocukları vs

Çiğdem tepe de iyidir nezihtir ancak işin ivedikteyse en iyisi Batıkent. Pamuklar, etlik fln boşver, kaletepe dediğin yeri hiç duymadım.

Pamuklar dediğin yer şentepe sanırım, önceden oralar hep gecekonduydu şimdi yeniden yapılanıyo hala alt yapı sıkıntıları var nerden biliyorum çünkü dedemin de büyükbabamın da gecekondusu vardı orda satıldı tabi, oturanlardan duyuyoruz, etrafta hala gecekondular var insan profili muhafazakar diyim, ikide bir insan profili dememin nedeni az çok seni yorumlarından tanımam

Teşekkürler ara ara konulara aynı mantıkla dalıyoruz evet o yüzden fikirleriniz önemli.
Muhafazakar oluşun önemli değil benim ailem de öyle.
Benim korktuğum daha çok sokakta gençler bıçak çekmesin, aracı park edince sabaha üstünde toplama çıkarma yapmış olmasınlar, hanım teyzeler bağıra çağıra konuşmasın, balkondan aşağı çekirdek çitleyip beni kabuğa boyamasın, eve geç saatlerde geldiğimde önümü kesen olmasın.
Çok zor temiz muhit bulmak hele yabancı bir memlekette

Çiğdem tepe de iyidir nezihtir ancak işin ivedikteyse en iyisi Batıkent. Pamuklar, etlik fln boşver, kaletepe dediğin yeri hiç duymadım.
Çok teşekkürler
Şu an için işyeri gayret tepe mah gibi görünüyor küçük bir ihtimal eskişehir yolu üzeri de olabilir.
Kışa kalacağım nasıl ev bulacağım bilmem. Aceleyle abuk sbuk bir yerde almayalım durduk yere.

Teşekkürler ara ara konulara aynı mantıkla dalıyoruz evet o yüzden fikirleriniz önemli.
Muhafazakar oluşun önemli değil benim ailem de öyle.
Benim korktuğum daha çok sokakta gençler bıçak çekmesin, aracı park edince sabaha üstünde toplama çıkarma yapmış olmasınlar, hanım teyzeler bağıra çağıra konuşmasın, balkondan aşağı çekirdek çitleyip beni kabuğa boyamasın, eve geç saatlerde geldiğimde önümü kesen olmasın.
Çok zor temiz muhit bulmak hele yabancı bir memlekette

O zaman canım gene Batıkent diyorum hatta bir arkadas demiş ilkyerlesim Mahallesi diye,Batıkent metro son durak Gimsa falan bu mahallede, metroya yürüme mesafesinde ev bulabilirsin, ama evler eski,Batıkentin yeni evleri çakırlar diye bir yer, orda oturursan gene dolmuşa atlayıp 5 dk da metroya gelip ordan devam edebilirsin ama Çakırlarda kiralar 800 900 civarı

Back
X