Ankara'nin korkunc, igrenc mega beton ormanlari icinde yaslanmak

Ankara'nın burnu havada, soğuk, havalı duruşunu seviyorum ben. Yani bir kadın gibi. Güçlü, sert, soğuk... İlginç işte ben bu kısmını seviyorum.
ankarada üniversite okudum yaş oldu 38 hala ankarayı bırakamadım alışkanlık yapıyor bu şehir nesi varsa hiç bir şeyi de yok aslında her haftasonu 2 gün ayrı ayrı avm lerde ömür çürütüyoruz

Ankara'yı severek yaşamıyorum da yazdığınız o katlı katlı birbirine nerdeyse yapışık binalar nerde onu görmedim
mesela emek Bahçelievler öle katlı degıl ama adamların araba park edecek yeri yok kapılarında binalar eski yangın merdiveni hak getire zaten evlerde dip dibe

Eskişehir yolu üzeri oturuyorum ki 10 senedir de ailemle yaşamkentteydim.
Önümüz açık, manzaralı ve perde kapatma zorunluluğu olmayan, kimsenin kimseyi görmediği bir ev olsun diye buradayız.
Fakat 6ayda bir önüme, sağıma soluma yeni proje başlıyor, dikiyorlar 30 katı.
Sırf manzara(Allah'ın dağı, taşı ve binaları!) var diye evin fiyatı çevre sitelere göre çok daha fazla iken, seneye neredeyse balkonumun içine yapılacak proje için çığlıklar atasım geliyor!
Sanırım taşraya falan taşınacağım, yetmedi bana buralar.
Her yer bina, her yer 4 duvar!

Yine de, her şeye rağmen ben Ankara'yı çok severim, başka şehirde yaşayan arkadaşlarım her geldiklerinde sevmiyorum diyerek gelir ama benim için Ankara'nın yeri hiç değişmez.

Buyuk ihtimal Tùrkiyeden baska ùlke gormedigin icin oradaki bozuk kentlesmeyi gozùnde normallestirdin...ben de yurt dısındaki Isvicre ìtalya Almanya gibi super duzenli ulkeleri gordukten sonra Tùrkiyedeki bazı sehirlerin bi çoplukten farksız oldugunu farkettim...Ankara gibi...

yurtdışıyla karşılaştırırsak Türkiyede şehirleşme tamamen bir facia, onu hiç karıştırmayalım bence

İstanbula nazaran ankarada bina kalitesi daha yüksek yine de, bir de deprem riski daha düşük, ben sırf bundan dolayı pek eleştiremiyorum. istanbulda evlerin içleri resmen dökülüyor banyolar 3 m2, her yer rutubet bu evlere insanlar 1500 lira kira ödüyor, rezalet bence.

ancak ankarada "manzaralı" daire diye fiyat şişen yerler var, ben de onu anlamaıyorum

annem babam yaşlanınca ankarada kalmalarını hiç istemem, şu anda da ankarada müstakil bahçeli evdeler ama lojman mecbur çıkacaklar zamanı gelince, egede filan yine az katlı bahçesi olan bir yerde yaşasınlar isterim. bunu da hep söylüyorum. 80 yaşındaki insanlara hiç uygun değil kentlerimiz.

Yurtdışıyla karşılaştıracak kadar bilgim yok ama Ankara'dan daha fazla betonlaşan şehirler var ülkede. Ankara iyi yine. Keşke yapay olmayan parklar ağaçlar geniş yeşil alanlar daha fazla olsa

"Bu insanlik disi mega betonlasmaya hic mi dur diyecek bir otorite yok?"

Zaten o otoriteler bu rantin icinde, bu kaostan ve betonlasmadan besleniyorlar. Hersey rant rant rant. Ayni sey Istanbulda da gecerli ve ben nefes alamiyorum boguluyorum.

bi uzman İstanbul da yükselen gökdelenler rüzgarın esme terminalini bozuyor yaşanmaz hale geliyor demişti ne korkunç
şimdi de aynı şey ankara ya oluyor

eymiri alamk istiyor zaten belediye
mamak Abidinpaşa dikmen buralar apartman yığını oldu ve hepsi dip dibe

komşu sayılırız film delisi haklısın eskiden çok güzeldi Eskişehir yolu şimdi proje manyağı beton yığını oldu ama ben de en çok perde kapatmadan gece gündüz rahatça yaşamayı seviyorum hatta perdem bile yok storlarım var sadece.ben de Antalya düşünüyorum ama pişman olurmuyum diyede cesaret edemiyorum bazen alışmışız ankaraya haftanın bir günü mutlaka Gordion yapmaya allah akıl versin bize ne varsa ankara da inatla yaşıyoruz

İstanbul farklı mı sanki

Oysa ne güzel şehirdir kendi saf haliyle. Ama şimdi ki hali. Hava kirliliği alarm derecesinde. Kışın evi havalandırma için cam açıldığı zaman evdeki hava daha temizdi diyip kapatıyor insan camı. Evde oturuyorum karşımda apartmanlar. Gezmeye çıkayım diyorum binalar. Her mütahitin binbir desen renk uyguladıği ama birbiri ile alakası olmadığı icin berbat gòrünen sokaklar. Eskiden 15 dk mesafede piknik alanları vardı ormanlık Askeriye ye ait yine agaçlıklar. Geçenlerde geçtim ordan da ne ağaç kalmış ne yeşillik her yer beton yığını. Resmen kendi arzumuz ile hapiste yaşıyoruz. Git memlekete yerleş desem. Okul hastane iş imkanı burası gibi değil. Çocuğum için gitmiyorum ama bukadar hınca hınç dolu hem havası kirli zararlı. Hem zihni kirli birsürü insan içinde çocuk nasıl iyi yetişir. Ne yapalım bize ne istersin diye soran olsa deriz de

Sağolsun lar piknik alanları yaptılar. Binaların arasında. Otoban kenarinda vızır vızır . Mangal var ya piknik diyoruz işte. Memnun olan çok ama. Ben memnun değilim. Bir ormana gidip yemek yedikten sonra Kızılcık toplamak. Ağaçlar arasında nefes çekip yürümek gibi değil.

Son düzenleme:
Sadece Ankara mı? Her yer artık beton yığınına döndü.
Ama ben de bir Ankara'lı olarak gökdelen falan görmedim öyle resimlerdeki gibi.

Dikmenliyim, gayet ferah biryerdir.Ayrıca Ankaranın yeşili de boldur. Bana da İstanbuldaki binalar dipdibe gelir Ankaraya şükrederdim.

Şunu da ekleyeyim Bodrumda yaşıyorum ama Ankaram hep kalbimde, orada aldığım yeşilin kokusunu burada alamıyorum. Aynı şeyi kızkardeşim de fark etmiş Ankaranın yeşili kokuyor diyor. Gerçekle bağdaşmayan bir yazı.

Son düzenleme:
Kuzey ankara projesi bence Ankaranın belki de türkiyenin en basarili projesidir.oranin eski halini ben biliyorum.turgut özalindir aslında o proje. Şimdi çektikleri zorluklar eskiden nasilmis ondan bahsetsinler.melih gokcek le isim olmaz bu arada

Şimdi Ankaranın en gözde semti oldu bunda yapılan binaların kalitesinin rolü % 90 dir

Ankara'da Bakanlıkların birinde çalışırken bir bucuk yılım orada geçti.beton yıgınları arasında kaybolup gitmiştik.ETİMESGUT İLE ÇANKAYA ARASI CHP Binasının oldugu alan bu kadar mı corak olur bide o çorak arazilere yan yana dikilmiş Avm ler Güzelim Göksu parkında bile düzgün ağaç yok göller bile yapay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…