ankaralılar yardımcı olun lütfen :((

merve_emel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
293
0
tayinim ankara çıkıcak gibi gözüküyoo ama engelde olabilirim..eşim devlet memuru ben özelde çalışıcam.bir tane bebeğim var ve annemlerde benimle yaşıyoo bebeğime bakmak için..ankarada yaşam nasıldır.yani benim önyargılaıma göre yeşilden uzak hertyarafın bina ve araba olduğu bi yer.piknik alanı bile yok gibi geliyo..kışları çok soğuk ( bu küresel ısınmadan sonrada o aşırı soğuklar varmı ? ) kışın gri duman kaplı bi yer gibi geliyoo..lütfen bana yardımcı olun..havası suyu yasamı insanı nasıldır ankara uzun bir hayat yasanırmı orada..bekliyorum arkadaşlar yardımınızı..şimdiden sonsuz teşekkürler

Ben 27 yıldır Ankara'da oturuyorum.Yeşillik, doğa güzellikleri,çocuk parkları oturacağınız yere göre değişir.Çok güzel semtler var...Çocukların oynayacağı, yeşilliklerin olduğu...Havanın temiz olduğu..çok endişelenmeyin yani..

Yok öyle değildir. Ankara kurak iklim de olsa sonradan yeşillendirilmiş bir şehir. E tabi bir İstanbul kadar çok değil gezilecek yerler ama öyle gri kapkara bir şehir de değildir.
Kışın İstanbul'dan biraz soğuktur ama şu anda Eskişehir'deymişsiniz. Eskişehir'e göre daha sıcaktır. Havası kuru oldupğu için hasta da etmez. Ben 6 yıl yaşadım Ankra'da, bütün kış bir keza bile hasta olmadan geçen yıllarım oldu.
Bir de kolay bir şehirdir. Sevdirir kendini.
İstanbul'da yaşayan bir İzmirli olarak tekrar Ankara'da yaşamayı düşünmem ama yılda iki kez Ankara'ya gitmezsem de özlerim. Otobüsle şehre her girişimde evime girmiş gibi hissederim.
Bir şiir de yazayım, bence çok iyi anlatır Ankara'yı.
"Ankara
Ey iyi kalpli üvey ana."

off bilmiyorum ya çok endişeliyiz.eşimin en büyük derdi diyorki hiç orman yok orada şöyle hafta sonu gidebileceğimiz ( eskişehirde çok kısa bi süreliğine geldim aslında bursada yaşıyorduk
hayat pahalllımı insanlar nasıldır

Ankarada oturan bir karadenizliyim.Tabiki bir karadenize bir bursaya göre çok farklı bir yer ankara.Buraya ilk gelirken ben de endişeliydim ama inan şimdi çok alıştım.Başka yere tayin isteme hakkımız var ama gitmek istemiyoruz.Sonuçta burası bir memur şehri.Ulaşım kolay,hayat bir istanbula göre daha kolay.Çok güzel parklar,piknik yerleri var.Benim en çok özlediğim şey deniz.Yazın çok çekilmiyor ama,buradan uzaklaşınca da özlüyorum...

memleketim bolu , istiyorum ki ankara orayada yakın kızımı hafta sonları götürebilirim..ailem sık sık gider sıkılmazlar.ama ankara çok soğuk bi şehir gibi gözüküyoo yaa ürkütüyo niyeyse

arkadaşlar hiç mi ankaralı yok yardım edin bana lütfen (
1 ay zamanım kaldı seçim yapmak için
fikirlerinizi bekliyorum

canım benim burda kimsem yok. eşimin işleri çok yoğun sürekli nöbete kalır,bu halde hamile kalıp çocuğum bu şehirde 3 yaşına getirmişsem sen hiç korkma. başka yerlere göre çok düzenli bir şehir. ama hemşireysen aman hastaneye düşme hakikaten çok kötü ve yoğun. özellikle numuneye düşersen hayatın kayar. bence düşünmen gereken şeyler bunlar. çok pahalıda değil burası. biraz kiralar pahalı gelebilir. ama ben yinede ankarayı seviyorum. karmaşadan uzak,düzenli bir şehir. bu arada yeşil alanıda bol. ohaftasonları piknik yerleri çok fazla.

sağol canım yardımın için havası falan nasıl yazı kışı??kiralar diğer illerle aynı ortalamadamı dahamı yüksek şimdi 550 ye oturuyorum sitede

500-600e rahatlıkla ev bulabilirsin soğuk olmasından yana endişende olmasın artık öle eskisi gbi çok soğuk olmuyo havalar geçen sene kar bile yağmadı mesela hava çok yumuşaktı..yeşil alanlara gelince istanbula bursaya göre tabi ki daha az ama gidilecek yerler de var bu yönden gelişyo ankara:1hug:öte yandan memur kentidir trafiği olmaz istanbul gbi bunaltıcı değilir daha az kalabalık..

kızlar ya niye hala bana gri beton dolu buz gibi bi şehir gibi geliyo ( atamıyorum içimden anlatılanlar yüzünden oluşan şu ön yargıyı (

şu önyargılarınızdan kurtulun artık yok ankara kapkaraymış yok beton yığınıymış yok yeşillik yokmuş sanki kendi yaşadıkları şehirde çok var,boşuna mı yapmışlar ankarayı başkent :umursamaz:en yaşanılası şehir bence çok severim

Ankara kurak bir şehirdir,yazıda yakıcı sıcak kışıda yakıcı soğuktur,Ama yeşil sayılır :))belediye başkanımız sağolsun adım başı park ve su fıskiyeleri yapmakla ünlüdür,başka bir ünü yoktur kafamçokkarıştı İnsanları ise dönüp yüzüne bakmaz adam sendecidir akannehirseninle ilgilenip sık boğaz etmezler ,Ankara'mız memur kentidir rahat edersiniz :1closedeyes:

çok ilginç bi başlık bilmiyorumkismile ...küçük şehirleri araştıranı duydum da ankaranın yaşanılmaz olduğunu düşünüp endişeleneni hatta bunu aklına getiren ilk insanı tebrik ediyorum,siz gelmeyin can atan tayin bekleyen milyonlarca insan var onlar gelsin

bencedevereliniortakçok önyargılısınz gelseniz bile asla memnun olmazsınz bence başka şehir yazın

gel seni bi öpücem Şenizne güzel demişsiniz dersinki afrikadan bahsediyoruz nedir bu yani niye kimse memnun değil yaşadığı şehrinden koca şehire sığamadınızmı ne istiyosunuz ankarada olmasını söyleyinde yapalım -tatlicadiarzu-diğer şehirde olup ta ankarada olmayan ne ayrıca her şehrin kendine göre güzelliği var kıyaslama yapılamaz yapılmamalı:1closedeyes:

neden endişelendiğimi yazmıştım (kiralar, havası, yesıl alan,hayat pahallılığı ) bunlar hakkında yorum yapsaydınız daha yerınde olurdu sanırım ..ne düşündüğüm konusunda değilde...çünki öğrenmek istediğim bunlardı..bu arada bu şehir soruşturulurmu kısmına gelince benım bu endişelerimin oluşmasına sebep sorduğum 10 kişiden 7 si orası kurak bi yer havası kötüdür..buz gibi bi sehir ( en çok bunu duydum ,araştırdığım forumlardada ankaralılar bile bu kısmından bahsediyoo) gibi yorumlardı..işte bu bilgi kirliliğinden arınmak için ve belkide biraz rahatlamak için gerçekten ankaralılara sormak istedim .
yardımcı olmak amaçlı yazmak isteyen arkadaşlarıma şimdiden sonsuz teşekkür.Gerçekten kafam karışık arkadaşlar sonuçta il değiştirmek başlı başına bi zorluk..istanbul bursa daha önce yaşadığım bildiğim yerler ama ankara bilmediğimbi yer o yüzden ürkütüyoo (

:)))) adam sendecilik deyince aklıma haluk bilginerin tatlı hayat geldi :) hatırlıyormusun kızdığında bağırırdı bu ne adam sendecilik, bu ne vurdumduymazlık, bu ne bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılık :))
sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…