ankaralılar yardımcı olun lütfen :((

Ankara Eskişehir'e göre pahalı bir şehir.
Eskişehir'e hiç gitmedim.
Ama orada yaşayan arkadaşlarım oldu.
Eskişehir'in çok düzenli ve ucuz olduğunu söylüyorlardı.
Ankara'da hayat pahalı.
Yeşil alanlarına gezilecek yerlerine gelinirse son zamanlarda epey bir yer yapıldı.
(Mogan, Göksupark v.b)
Ankara eskisi gibi değil burada da nüfus artışı oldu heryer kalabalıklaştı.

Ankara Eskişehir'e göre pahalı bir şehir.
Eskişehir'e hiç gitmedim.
Ama orada yaşayan arkadaşlarım oldu.
Eskişehir'in çok düzenli ve ucuz olduğunu söylüyorlardı.
Ankara'da hayat pahalı.
Yeşil alanlarına gezilecek yerlerine gelinirse son zamanlarda epey bir yer yapıldı.
(Mogan, Göksupark v.b)
Ankara eskisi gibi değil burada da nüfus artışı oldu heryer kalabalıklaştı.
canıım teşekkür ederim :)

Merhabalar, doğma büyüme bir Ankaralı olarak yazıyorum size. 34 yıldır burdayım ve burdan ayrılmayıda hiç istemiyorum açıkcası. Ankaramız nezih ve disiplinlidir. Başkentten bahsediyorsunuz dikkatinizi çekerim. Endişeleriniz hiç olmasın. Ankarada en çok sevdiğim yanı başı bozuk bir şehir değildir, insanları derseniz yine öle.
Bunun yanında nerde eski kışlar..Ben çocukken bir kar yağardı, aylarca kalkmazdı, şimdi ise senede ya 1 defa yada 2 defa yağıyor. Eski soğuk ayazlar yok. Olması gereken şekilde yani..
Burda yaşam Eskişehire göre azcık daha pahalı olabilir, ordaki verdiğiniz kiraya aynısını hatta daha ucuzunuda bulabilirsiniz.
Gezilecek yerler havası doğası ise tamam bir diğer şehirlere göre altarnatifler çok değil ama Ankara gezilecek değil yaşanılacak şehir.

Eskişehirde meyvenin, sebzenin kilosu nasıl bilmiyorum ama burası belki biraz daha pahalı olabilir. Bunun dışında dediğim gibi şimdiki verdiğiniz kiraya aynı fiyata ve hatta daha ucuzada ev bulabilirsiniz. Semtiyle alakalı tabi. Lüks semtlerde durum pahalı ama orta ayar bir yerde oturacam derseniz şuanki ödediğiniz kiradan çok fazlasını vermezsiniz.

tüm iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma sonsu teşekkür ederim..ankaraya yerleşmeye karar verdim sanırım :))

Ben 21 yıldır Ankaradayım. Bi 21 yıl daha kalabilirim.
Düzenlidir, trafik sorunu yoktur, ulaşım kolaydır.
Piknik yeri bile yok diyenlere aldırmayın, çok da güzel piknik yerleri, parkları vardır.
Yazın sıcaktır ama kavurmaz sıcaktan, kışın ise son yıllarda kar bile yağmaz oldu neredeyse.
Her şehir gibi pahalı yerler de vardır ucuz yerler de, nereden alışlveriş yapmanız gerektiğini öğrendiğinizde zorlanmazsınız.
Gri falan da değildir, gayet yeşildir... tek kötü tarafı zamanla bağımlılık yapar o kadar :)

Ben 21 yıldır Ankaradayım. Bi 21 yıl daha kalabilirim.
Düzenlidir, trafik sorunu yoktur, ulaşım kolaydır.
Piknik yeri bile yok diyenlere aldırmayın, çok da güzel piknik yerleri, parkları vardır.
Yazın sıcaktır ama kavurmaz sıcaktan, kışın ise son yıllarda kar bile yağmaz oldu neredeyse.
Her şehir gibi pahalı yerler de vardır ucuz yerler de, nereden alışlveriş yapmanız gerektiğini öğrendiğinizde zorlanmazsınız.
Gri falan da değildir, gayet yeşildir... tek kötü tarafı zamanla bağımlılık yapar o kadar :)

evet piknik yerleri yok diyolar nasıl yoksa koca şehirde bilmiyorlar hiç keşfetmemişler ama yok diyolar piknik yerleri ee bi bak gez yani şehri nasıl yok demi.:umursamaz:

arkadaşlar önümüzdeki ay ankaraya yerleşiyorum.iş yerim çankaya öveçlerdeymiş.ama kiralar çok pahallı.bana onerebilecxeğiniz yerler varmı ev tutmak için hem sakin çocuk büyütmek için parkı yesil alanları falan olan hemde iş yerime çokta uzak olmayan, hemde biraz kiraları ekonomık olan.işe arabamla gidip geleceğim.otobüs deerdim yok yani.nerelerden ev tutayım lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım.çünki ankarayı hiiiç bilmiyorum

öveçler civarında ööle sessiz, parklı falan yer bulmak zor sanırım. bi çukurambar, söğütözü vardı yeşil ama şimdi ne halde yaşayanlar bilir. ben eryamandayım öveçlere 35 km. arabayla 30-40 dakikada gidiyordum ben işe. kiralar400-600 arası. parkı, bahçesi boldur. komşuluk hala devam eder. yürüyüşe çıkınca araba kovalamazsın geliyor mu diye? ama diğer semtlerle ilgilide fikir verir arkadaşlar..

X