Tr ye gelmeye karar vermeden evvel lisans diplomanin denkligini alman faydali olur, cünkü denklik alman 6 ay sürüyor ve denklik almadan hic bir yerde calisamiyorsun.
Gerekli evraklari posta araciligi ile yök´e gönderebilir, islemleri bulundugun yerden takip edebilirsin.
Bu sayfada gerekli bilgi ve istenen belgeler verilmis:
Yükseköğretim Kurulu - Ön Lisans ve Lisans Denklik Başvurularında İstenilen Belgeler Bachelor, 2 yillik bir egitimdir, dolayisiyla burada ön lisans diplomasi olarak tanimlanmaktadir.
Bir pedagog Ankarada kolay is bulabilir, ama ücret tatmin edici gelir mi bilemiyorum.
1100 ytl ile 1500 ytl arasi maas alirsin ve bazi kurumlarda cumartesi dahil günde 10 saat calismaya evet demelisin.
Calisma saatleri yogun ve eger bir araban yoksa ise gidip gelmek yorucudur.
Avrupada yetistigin icin buradaki sisteme ve insanlara alisman zaman alacaktir ve zor olabilir, zira burada isler tamami ile tanidik üzerinden ve insanlarla olan iletisimden yürür. Ne kadar iyi bir egitim aldigindan ziyade insanlari ne kadar iyi idare edebildigin ve kendini nasil lanse ettigin önemlidir.
Eger Hollanda da is bulabiliyorsan buralara gelmemen ve yüksek lisans yapman senin hayrina olabilir.
Cünkü yüksek lisansin (master) mesleki kariyer yapmada büyük bir artisi var.
Yine de kendin bilirsin.
Basarilar.